Board Index » Letenje » Općenito
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

Kako to Morelli lijepo napisa jednom:

Citat:
Pakistan , dart tape.... Kako reće Vojo , što južnije to tužnije !!!
Svako krilo koje kupi se u EU za par godina je kod nas na tržištu , pa potom ide u Bosnu i Hercegovinu , Srbiju , pa u Makedoniju i na kraju završi u Pakistanu i Indiji... Već kad je napustilo Hrvatsko tržište bilo je upitnih karakterstika !
Ali , inpresivno je to što ti ljudi ipak lete , i to na veliko , bez ikakvih normi , vjerovatno i straha ?!
A mi kenjkamo , rastrimano mi je , porozno , imam rupicu , pretežak sam.....
LP
Morelli

evo i nevjerojatnog videa kako to otprilike izgleda... Iako je video podug, isplati ga se pogledati do kraja...

Ovo je često ponavljani video, a vidim da još ima nekih koji ga nisu pogledali. Bilo kako bilo, indijci su smislili i nešto dobro u tandemiranju. Neznam da li ste zapazili, ali postoje uvijek ona dva pomagača što trče uz tandem i drže putnika u zraku ako ovaj slučajno prerano sjedne. Trebalo bi uz svaki tandem isporučivati i ta dva mala pomoćnika.

kolko sam uspel videti samo jedno krilo je donekle dobro (bjeli edel tandem), kacige se ne nose ni u ludilu , rezerva da ne govorim , cipele = japanke

"Letenje u Indiji... a gdje smo mi... ;)"...............

pa mi smo na žalost samo dio te jebene zapadne "kulture" koja prodaje te krpe umjesto da ih koriste za vjetrulje
branko

Najbolja im je gastronomsaka ponuda!! :beer:

:dash: kod njih ocito nema
PRAVILNIK!
lp baja

Mada ih ima puno Indijaca pravila su se u Indiji promjenila! Nema letenja bez dozvole i nema letenja bez odgovorne osobe ako pilot nema dozvolu ili bez naputka njihovog instruktora!! Europljani jos uvjek mogu letit na svoju odgovornost bez ikakvih papira u Indiji! Indijci ne i ne smiju letiti niti u tandemu ako pilot nema tandemsku dozvolu! Kazne su iskljucivo zatvorske i krecu se od 3 mjeseca do 2 godine ako nema povredjenih prilikom policijske provjere! europljani sa vazecim dozvolama mogu drzati i tecajeve ali su onda i odgovrne osobe te podlezu Indiskom zakonu u slucaju nezgode!

Pričajući o njihovim zakonima,vjerovatno su jeb..o pomaknuti i blaži nego naši jer ovo su
kamikaze s tim da ispod sebe voze žene i klince koji vjerovatno isto nemaju baš soli u glavi
kad se daju vozit na takvim krpama koje su vidljivo poljepljene izolirtrakom! :shock: :crazy:
Da ne pričam o tome da nemaju ni kahlice na glavi a kamoli kacige! :amen:
Ajd molim te pojavi se kod nas na nekom startu sa nečim takvim (nazovimo to opremom,ne u
biti nemojmo) i probaj odletit da ne pogineš izmomentalno ili si polomiš nogare ko onaj siromaček
na kraju videa koji je uopče imel sreče da nije ostal mrtav na licino mesto! :amen:
Sad more častiti do kraja života,u biti nakon ovog iskustva vjerovatno se je propil! :beer:

Na kraju vide stoji text na njemackom.
Slobodni prijevod bi značio otprilike:

''Pozor svima,
Svaki dan dogolio se nekoliko ozbiljnih nesreća.
Nesreće su se događale i za vrijeme snimanja.
Jedan je putnik poginuo.
Pomozite u spriječavanju nepotrebnih nesreća.
Ne rukujte opremom koja nije podobna za letenje, i bez zaštitne opreme.
Sretno Flyingholici.''

To je poruka autora... prema tome iako video govori za sebe, neka se ne misli da je samo jedan decko slomio nogu. Posljedice onakvog letenja su jasne svima.
Bez obzira na sve, tragikomično za gledati...
p.s

Zna li itko kad je zapravo ovaj video sniman, datum uploada na youtube je 11.5.2011. Kako vojo reče da ovako nije više, značili to da je video ustvari jako star?

Pa je video je "jako" star i mislim da potice iz kasnih 90tih godina na prijelazu stoljeca ili jos preciznije na prelazu milenijuma! Zakon je se bitno promjenio u Indiji i gotovo je slican zakonu u Europi! Nema letenja bez dozvole nema letnja bez prisustva instruktora ili odgovorne osobe! Nikako nema tandemskog letenja na terenu gdi bi mogla doci policija i zatraziti dozvolu! Mada njihova policija u pravilu nema oruzje sa sobom osim ako nisu u akciji (batine koje nose su vrlo uncikovite)te Indijci imaju vrlo veliki respekt prema policiji! Na svim zvanicnim okupljanjima nitko od odgovornih ne zeli preuzeti zatvor za nekoga tko nije spreman (ima dozvolu ili prisustvo svoga instruktora)da bi letio! Takodjer nema vise oreme ljepljene selotejpom ili slicne "dobre" opreme i nema letanje bez zastitne opreme! Sve se ovo odnosi na Indiske drzavljane dok stranici jos mogu krsiti pravila ali iskljucivo na svoju stetu! Nema velikih ogranicenja kao u EU ali oprema mora na "oko! izgledati ispravna! Svako letenje se prijavljuje i u pravilu se odobrava te se zna odgovorna osoba a to je ona koja je i prijavila letenje! Europljani i drugi strani drzavljani MORAJU imati jedino putno osiguranje te se isto moarju najaviti za letenje ali domacin nije odgovoran za njih ili neku na njima nastalu povredu! Sve moraju sami platiti bolnicu lijecenje ili neku nastalu stetu!

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap