Zlatko je napisao/la:
I na kraju ako su naše jedrilice kao i Blanici nekome slični kenjaži onda sa takvima ne želim razgovarati ili nedaj bože, letjeti.
Zlatko, na istoj smo strani (donekle). Dugujem ti ispriku, ali, bogami i ti meni. Sad sam već dugo u ovom sportu i nadam se da su mnogi shvatili kako nemam apsolutno nikakve averzije prema drugim granama niti favoriziram neku od njih. Dapače, smatram da ću kad tad letjeti jedrilicom, pa čak i posjedovati jednu (čak sam i tražio po netu koju bih kupio kad "narastem", ali i imao namjeru savjetovati se s tobom).
Kad sam rekao "kenjaža" po tim sam mislio na sve ono prije navedeno u rečenici: norme, regulative, zabrane, dozvole, pravila i sl. kenjaža koja neminovno dolazi sa registracijom terena - i tu sam u pravu. Nazivati jedrilice (blanike), zmajeve ili bilo koju drugu letjelicu kenjažom bilo bi od mene kao da se opraštam od ovog sporta što neće biti tako skoro. Osim toga, o Bjelopolju sam među prvima koji su pisali članke i izvještaje sa letenja. (Vjerujem da to nisi vidio, ali neki ovdje se sjećaju članka u Letećem cirkusu ili putopisa "Tri polja" na njuzima ili portalu.)
Na kraju, zar ti se ne čini da je normalno da su slobodni letači zabrinuti za mjesto na kome su do sada letjeli bez zabrana, potrebe da se nekome javljaju i na kome su nesmetano uživali te koje je upotpunjavalo viziju
slobodnog u slobodnom letenju?
Naravno da se odmah posumnja u neke druge interese, a naročito kad su informacije šture.
To je isto ono što Vojo bojažljivo pita. Jamčiš li da će kontrola u Zadru reći da se može do 3 soma ili će nas konstantno ignorirati kad ih budemo zivkali (što će, bojim se biti kao obaveza nametnuto Želji). Ionako, nam nije bio previše usput, a bude li tamo konstantno G sloj, onda moram reći kako ste nas uspjeli izbaciti sa tog krasnog terena.