Pored već legendarnog NE starta Obljaj(mnogi zagrebčani su tu radili svoje prve letove) ,iznad Rudopolja(Vrhovine) na brdu Odanova kosa u suradnji sa Šumarijom Vrhovine (Bruno hvala),te letačima iz Otočca(Damire hvala), napravljena su tri starta E,NE i SW orijentacije.Visinske razlike od 13o-200 m. Startevi travnati i prostrani ,sletišta ogromna.Pogodno za škole a možda i nešto više.
Damir iz Otočca javlja da je završen NW start iznad Gacke sa visinskom razlikom od 450 m. Ako uzmemo u obzir korištenje aerodroma Otočac za vitlo,te 35 km udaljenu Plješivicu-Bjelopolje mogli bi reći da se nešto opet pokreće u Lici.
PROBLEM Trenutno relativno mali broj letača(manje nego prije 10 g), te školovanje potencijalnih letača kojih ipak ima . Neznam ,možda bi neke od škola u sklopu svojih obuka mogle doći na ovaj teren ,da malo animiramo ljude i populariziramo ovaj sport .
U svakom slučaju pokušaćemo organizirati nekekvu piku u "mrtvom" periodu pa se nadam da ćete se odazvati u što većem broju.
branko
airtow
ISPRAVAK Unjesto NW orijentacije ,pravilno je SW (jugozapad) u Rudopolju i SW iznad Gacke branko
Ja ću dolaziti sigurno. Otac mi je rođen u Vrhovinama, a pred 35 godina po Obljaju sam čuvao đedove ovce... Daj mi svoje puno ime, prezime i mobitel na PP Pozdrav Šteta
hrga
airtow je napisao/la:
Hrga objasni mi kraticu KML GPS koordinate ?
branko
Baci oko na link koji sma stavio. Google Earth datoteka.
Copyright 2008 - Powered By phpbb Broadcasting World Wap