Ne znam više pod koju bih temu pisal, ali evo tu ću…
Vidim Airie da te je Šteta malo cimnuo i da si dosta poduzetno odreagirao.
Ako već želiš „prodavat znanje“ onda bar to napravi tak da bude sigurno za ljude.
Koje su to napredne“ tehnike polijetanja“??? Ono kad poletiš zato jer svi već lete (a poletili su kad su bili uvjeti za to), pa se ti sad s knedlom u grlu znaš bacit natraške u +10m/s?
Činjenica je da puno pilota zbog nedostatka vremena za gh (jer u hr ti ljudi rade i do 8h dnevno),starta na sreću, ali ih zato ne bi trebalo dodatno zbunjivati s nekakvim „…ako puše s lijevog boka primiš gurtne s desnom rukom, a ako…blabla…“ tripovima.
Vidim da ti se ne javljaju acro piloti, nego ljudi koje poznam kao drage i POČETNIKE, pa ne bih htio da ih netko za 100 kn bez računa (ali ne i bez računice) navuče na krivo razmišljanje na startu (hoću li sad primit te gurtne lijevom ili desnom.)
I sam si negdje napisao da si poletio s kravatom i završio u žbunju…baš me zanima dal si na startu vukao (AiD), (A,C i D) ili neku treću Mike Kung varijantu s tvojeg menua.
-usmjeravanje krila po želji? Neeeeeeeeeee. I to ide?
- poletanje bez da se pilot okrene u vijetar (znaci natraške), u slučaju snažnog dizanja u vrijeme poletanja. Želim biti na Kašteliru kad ćeš to raditi. S kamerom.
Polijetanje mora biti gušt kao i letenje ili čak malo veći.
Ako su uvjeti žešći odreagirat će tijelo prije glave, ali pravilno samo poslije bezbroj sati groundhendlanja.
Problem je i u tome što mnogi vježbaju krivo, pa krivo i odreagiraju.
Iako ne ide u ovu temu, moram pohvaliti i veliki uspjeh u uvjeravanju mjerodavnih, da uz vlastito investiranje dozvole devastaciju šume podno Motovuna. Neću skrivati da sam se i ja veselio tom atraktivnom startu, ali nakon tvojih napisa bojim se da je malo preatraktivan.
Tvoje senzacionalističke naslove i eksident riporte s prozivanjem ne lajkam, ali ti zato čestitam
sa samouvjerenosti.
Čestitam ti i na entuzijazmu i volji, ali daj brate stvarno odi snimat filmiće.
To dobro radiš, a i besplatno je ako hoću pogledati.
NHF, Kiki