Budući me ovdje svi nešto spominju i "krive" što sam ih odveo na stranputice paraglidinga, reći ću vam kako sam i ja počeo.
Dakle zovem se punim imenom Kuzmić Franjo, poznatiji pod nadimkom koji sam dobio u Brazilu -Franco .
Rođen sam daleke 1959 i mada ove godine punim 50, u duši se osjećam jako mlad (radi Ante ko´da mu je 20

)
Oduvijek me je privlačila akcija svake vrste, ali ni u jednom sportu to nisam mogao ispoljiti do kraja.
To mi je na kraju uspjelo jedino s paraglidingom, a poćelo je sve ovako u ljeto 2000 god.
U vječitoj potrazi za dnevnom dozom adrenalina o kojem sam oduvijek bio ovisan, dojahao sam na svojem kroseru sve po šumama i gorama iz N. Marofa gdje živim, pa preko Ivanščice na Ravnu goru.
Slućaj ili Božje proviđenje je htjelo da je tamo istovremeno došla i ekipa paraglidera iz Varaždina ( meni tada nepoznati ali sada znam da su to bili Gigi, Andrej Lepoglavec, Jurica Gregurić i sestra mu Tina-stariji letaći će znati tko su oni).
Do toga momenta viđao sam paraglidere u zraku iznad planina na svojim brojnim putovanjima, ali nikada baš na startu.
Vrijeme je bilo idealno i dečki su izvukli "krpe" iz torbi i s lakoćom se vinuli u zrak, a ja sam stajao u čudu i gledao pitajući se:
"To je to ?
Prekrasno, a nema ništa lakšeg od toga !!"
Dakako, tada nisam ni slutio koliko ponekad naivan mogu biti, a svima vama koji letite vjerojatno je jasno o čemu govorim.
Mala Tina nije poletjela jer je onda bila tek na tečaju i morala je nazvati Marija Habeka da joj on odobri letenje, a kako onda mobiteli još nisu rasli na drveću, pa ga ni ona nije imala, ja sam se gentlemenski ponudio da joj dam svoj.
Ona je potom nazvala Habeka i dobila dozvolu za polijetanje, a meni je u mobitelu ostao Habekov broj pa sam ne budi lijen i ja nazvao....
Ostalo je povijest.
Osvrnuvši se unatrag sada mogu samo reći da mi je paraglidinig iz korijena promjenio život koji i prije njega nije bio ne zanimljiv.
Omogućio mi je nezaboravne avanture, brojna i daleka putovanja, a najviše, donio mi je puno divnih prijatelja i usudio bih se reći jednu veliku i prekrasnu obitelj u koju ubrajam sve vas.
Živi bili i dugo letili !!