Evo mene nešto zanima. Postoji li službeni državni rekord u preletu? Svi znamo za Jožinih 300+ u Brazilu i Damirovih 150- s Ivančice, ali je li išta od toga igdje navedeno kao službeni državni rekord? Ako nije, postoji li uopće negdje naveden najdulji regularni (legalni) prelet pa makar 60-70 km -pretpostavljam da se to u Istri moglo odletit bez kršenja bilo čega. Pitanje se odnosi na prelet od točke A do točke B, a ostaju i druge discipline npr. prelet s povratkom, najavljeni prelet, FAI trokut, tandem i još kajtijaznam.
Pretpostavljam da mi još nemamo službeno priznat najbolji rezultat u PG preletu, prvenstveno zbog toga što legalno zapravo nigdje osim u Istri i ne možeš krenuti u jači prelet -možda u Slavoniji, ne znam...Postoje li težnje ili bar interes da se to promijeni -tu bi Ratko nešto mogao znati?
Još nešto. Znamo koji je uvjet za sudjelovanje na HR OLCu, tj. poletište mora biti u Hrvatskoj. Kakva je situacija kod priznavanja državnog rekorda, tj. što vi mislite kako bi trebalo biti (recimo da se u međuvremenu G sloj digne 2000 metara

)?
a) Poletište mora biti u RH
b) Poletište i sletište moraju biti u RH ali ne i cijeli let
c) Cijeli let mora biti izveden unutar granica RH
d) Let može biti izveden bilo gdje na kugli zemaljskoj, bitno je da je pilot državljanin RH (što se podrazumijeva i pod a,b,c)
e) Nešto četvrto...
Pri nedavnoj raspravi nakon par pifi ja sam jako zastupao tezu da uvjet mora biti pod c. To naravno ne znači da smatram da je let od 60km s Ivke do Samobora vrijedniji ili bolji od 61km s RGJ u Mađarsku. Nakon rasprave skloniji sam tome da su potrebne dvije kategorije, jedna koja bi odgovarala uvjetima pod d i jedna uvjetima pod c.
Što vi mislite?