Dobro pitanje. Evo mo odgovora, kad nema drugih. Počeo sam letiti sve i svašta, pa nisam tipičan primjer, ali i meni se dogodila "ljubav" prema opremi. Počeo sam na nekim Jurinim (moj privi letački guru) češkim krpama (Opus, Cirus) iz kasnih osamdesetih, pa letio FB Twistera (dvolinijac), Perche Grafity, Kimfly Venti (kopija Edel Space), FB Apache, ITV Comet CX2 (pitaj Boga koja je to klasa bila, ali sigurno ne neka sigurna

), a onda sam nabavio FB Navajo (problematična trojka, koja mi je bila prevelika) i imao problema s njim. I da u to vrijeme još nisam letio sa rezervom, a i kaciga je bila sporadična pojava. U nekom prelaznom periodu nabavio sam Ailes de K Techno (švicarska firma koje nema više niti u tragovima). Techno je bilo OK krilo, ali meni sporo i neokretno nakon Navaja koji me dobro isprepado na Biokovu, pa sam ga odlučio prestati letiti (vrijem letenja bez preleta, a zabava je bila navrtiti visinu i izvrtiti spiralu te satima peglati između vrha Pleše i Zavoja, za one koji tamo nisu bili cca 500m padine). Karmi je bio dobar za još par letova dok se i on nije ušumio na grbi na Japu, pa ga se i on odrekao.
A onda se na mom letačkom nebu pojavio Igor Bugarinovski (moj drugi letački guru) koji se vratio iz Njemačke i sobom donio ADVANCE OMEGU 3, novu novcatu, lijepu poput božanstva, bijelu sa lubičastim prednjim rubom i flouroscentnim žutim "ušima". Kako je to krilo letilo, to je bio san. Zaboravio sam bio sve Apco Xtra-e i UP Katane koje su me fascinirale u to vrijeme (1996.) i sve zajedničke derneke sa Navajom te sve zajedničke akcije sa Apache-om i inim drugim starim krilima. Ušao sam u Advance-ov svijet. Igor mi je nabavio jednu takvu O3, žutu sa svijetloplavim prednjim rubom i ljubičastim "ušima". Imala je puno sati, ali je bila kao san. I tako sam nastavio tu svoju ljubav narednih 7,5 godina letjevši O3, O4, O5R i malo O6. Bio sam zadovoljan Advanceom i nisam tražio ništa izvan toga, osim par izleta sa Freex Oxygen comp (hvala Joži na što mi je omogućio probni rok od 3 mjeseca

, Gradient Avaxom (prvim), UP Escape-om... I da to je bilo vrijeme kad su komp pile za nabrojati na prste: Danko FunFly Neon, Karlo FB Cult, Jože i Nevio Boomerang 1, a cijelo Zagorje je letilo Apco DHV 2.
Tako se i meni dogodila ljubav, i mada sam poslije ljubio mnoge druge, nije mi se ponovila. Tu i tamo bljesne neko krilo koje me ugodno iznenadipPoput Swing Stratusa GS ili Mantre R09, nema više te kemije.