Kao šta je Klepton najavio danas smo imali radnu akciju na Kamešnici s ciljem da napravimo start na zapadni vitar.
Za to je bilo potrebno raskrčiti jedan dio šume i poravnati teren da bi dobili čistinu s koje može startat par krila odjednom.
Okupljanje je bilo u Gljevu isprid društvenoga doma . Nakon par očekivanih otkaza skupilo nas se pet, Klepton i njegova dva susida Jale i Mate, Grgo i ja.
Klepton je shvatija da postoji opasnost da Grgo i ja prisvojimo start u ime Pegaza, pa je da bi osigura natpolovičnu većinu odma učlanija Jalu i Matu u LK Vrane i onda smo se zaputili sa dvi Lade Nive na planinu.
Put do gori traje nekih sat vrimena i potribno je terensko auto, na par mista makadam je dosta loš i nije prohodan za male aute.
Do gori se može i pješke putom koji ide kroz usjek i dosta se brzo dođe, nekih 45min, ali je strmo i sa opremom bi bilo dosta teško.
Ako ima zainteresiranih neka se jave, čini mi se da bi bilo zanimljivo
Odma po dolasku smo se bacili na posa, dvi motorne pile su napravile dar-mar među stablima, pa smo i uz par stanki za odmor počistili teren dimezije nekih 20X50m. Tako da je start već u funkciji i da smo imali krila sa sobom mogli smo i poletit, čak je i vitar od Bure u jutro, popodne okrenija na jugozapad.
Par slika...

Čak su nam i vrane došle vadit mast, gnjezdo im je nekih 300m livo od starta i odatle im je tribalo samo par okreta da dignu 300-400m.

Na karti je to ovde
Sletište su ove livade oko Gljeva, većinom su čiste i sigurne, ima par kabela od struje ali su lako uočljivi tako da sigurno sljetanje nije problem
Ostalo je još posla ali bitni dio je napravljen, može se sigurno poletit i sad nam ostaje čekat prvu priliku da isprobamo.
Klepton će stavit sliku kako start izgleda sa sletista i nadopunit će ako sam ja nešto zaboravija