Board Index » Letenje » Općenito
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

Kao šta je Klepton najavio danas smo imali radnu akciju na Kamešnici s ciljem da napravimo start na zapadni vitar.
Za to je bilo potrebno raskrčiti jedan dio šume i poravnati teren da bi dobili čistinu s koje može startat par krila odjednom.

Okupljanje je bilo u Gljevu isprid društvenoga doma . Nakon par očekivanih otkaza skupilo nas se pet, Klepton i njegova dva susida Jale i Mate, Grgo i ja.
Klepton je shvatija da postoji opasnost da Grgo i ja prisvojimo start u ime Pegaza, pa je da bi osigura natpolovičnu većinu odma učlanija Jalu i Matu u LK Vrane i onda smo se zaputili sa dvi Lade Nive na planinu.
Put do gori traje nekih sat vrimena i potribno je terensko auto, na par mista makadam je dosta loš i nije prohodan za male aute.
Do gori se može i pješke putom koji ide kroz usjek i dosta se brzo dođe, nekih 45min, ali je strmo i sa opremom bi bilo dosta teško.
Ako ima zainteresiranih neka se jave, čini mi se da bi bilo zanimljivo :crazy:

Odma po dolasku smo se bacili na posa, dvi motorne pile su napravile dar-mar među stablima, pa smo i uz par stanki za odmor počistili teren dimezije nekih 20X50m. Tako da je start već u funkciji i da smo imali krila sa sobom mogli smo i poletit, čak je i vitar od Bure u jutro, popodne okrenija na jugozapad.

Par slika...

slika

slika

slika

Čak su nam i vrane došle vadit mast, gnjezdo im je nekih 300m livo od starta i odatle im je tribalo samo par okreta da dignu 300-400m.
slika

slika

Na karti je to ovde

Sletište su ove livade oko Gljeva, većinom su čiste i sigurne, ima par kabela od struje ali su lako uočljivi tako da sigurno sljetanje nije problem
Ostalo je još posla ali bitni dio je napravljen, može se sigurno poletit i sad nam ostaje čekat prvu priliku da isprobamo.

Klepton će stavit sliku kako start izgleda sa sletista i nadopunit će ako sam ja nešto zaboravija

Hvala Jure, prvi zapadni vitar idemo gore da se družimo sa onim crnim beštijon šta su nam se rugale cili dan dok smo mi radili

:respekt: Ma to Vrane neka neka nicu startevi po lijepoj nasoj kao gljive poslije kise.
Nadam se da cete i cestu srediti :crazy: bilo bi dobro da je makar asvaltirate he he :beer:

Čestitke na trudu oko novog starta :hi:
Sad ću malo pametovat i unaprjed se ispričavam .
Uz malu promejenu smjera vjetra mene bi ovaj usjek brinuo ,dok nisko u fazi poljetanja:(
Ako postoji ikakva mogućnost da se izgradi na otvorenom djelu padine izabrao bi tu opciju : unknown:
To samo moja razmišljanja,pohvale i podrška u svakom slučaju :good:

:Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!:

evo i kako start izgleda sa sletišta

slika

slika

slike su malo mutne, ali barem da mozete dobit predodžbu kako izgleda.

zlatko2508 je napisao/la:
Čestitke na trudu oko novog starta :hi:
Sad ću malo pametovat i unaprjed se ispričavam .
Uz malu promejenu smjera vjetra mene bi ovaj usjek brinuo ,dok nisko u fazi poljetanja:(
Ako postoji ikakva mogućnost da se izgradi na otvorenom djelu padine izabrao bi tu opciju : unknown:
To samo moja razmišljanja,pohvale i podrška u svakom slučaju :good:

Iskreno i meni je to palo na pamet jučer, ali u slučaju jugozapadnog vitra nakon starta samo triba ići desno i uz padinu dizati visinu. Padina je dosta strma i nebi triba bit problem.
Inače kad se sitim kako je proslo lito svaki dan popodne puha zapad i kako smo se na Gredi borili za ostat na grebenu, ovo mi se čini kao zanimljiva alternativa.
Vidit ćemo kako će se ovaj start pokazat u budućnosti pa ako bude dobro možda i asfaltiramo cestu do gori, barem dvi trake :lol: :lol:

svaka chast ,.,start je prva liga koliko sam vidio,.,Uz malu promejenu smjera vjetra mene bi ovaj usjek brinuo ,dok nisko u fazi poljetanja:(
Ako postoji ikakva mogućnost da se izgradi na otvorenom djelu padine izabrao bi tu opciju
To samo moja razmišljanja,pohvale i podrška u svakom slučaju .,.,,.netreba trazit dlaku u jajetu,.,

pozzzzz sa kupresa

:Bravo: start je najmani problem,ali doci do njega kako vidim bit ce tesko.
:Yahoo!: ali kako cujem doduse nesluzbeno drmnut ce asvalt svaka cast Vrane :respekt:

Nije ni na humu manji usjek možda je i veći a to ne predstavlja nikakav problem.
Bravo ekipa!
Pozdrav iz Komiže :good:

Di si Kleptone prijatelju stari,čestitam na na osnivanju kluba i sve vas lipo pozdravljam...Drago mi je šta se Kamešnica aktivira,odma me sjećanje vuče na prvi let od gori i mogu samo reć jedno od najlipših iskustava u životu...šta se tiče starta i sletišta mislim da je sve idealno,osim tog puta do gori,al gušti se plaćaju,a i taj put se da rješit...Nadam se da se vidimo kad dođem doli,do tad pozdrav iz Varaždina...

Lijepo momci! Prvo je trebalo osnovat klub za napravit start? Zezam malo ;) Čestitam na novoj energiji koja je već iznijela novo poletište. Meni izgleda lijepo, a lijepa mi je i Kamešnica i s "naše" i s "njihove" strane. Do sad se rijetko letilo i ponekad preletalo tu divnu planinu. Sad kad je Kleptonu start iznad kuće, bit će ih više i češće. Samo gasss!!!

Također moja podrška u osnivanju kuba i sređivanju novog starta,nadam se da će biti uspijeha općenito za parajedriličarstvo u Hr.Samo treba letit, :yup:

pozdrav iz pegaza

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap