»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 21 tra, 2026 6:47.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ukidanje svih poletišta u Sloveniji
PostPostano: uto 11 sij, 2011 10:31 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Upravo sam čuo da je Ministarstvo u Sloveniji ukinulo dozvole svim službeno registriranim poletištima i da za ponovnu registraciju traži brdo papira.

Ako netko zna više o tome nek se javi...

Nije da se neće letit u Sloveniji uz stotine starteva koliko ih ima (pored par desetaka upravo deregistriranih) no ovo je ipak 'big deal' za sve nas... Ne znam razloge ovakve odluke Ministarstva, no ako ima veze s nekom Evropskom regulacijom, onda se i nama u budućnosti loše piše...

Vrh

Naslov: Re: Ukidanje svih poletišta u Sloveniji
PostPostano: uto 11 sij, 2011 13:23 
Offline     DHV 2

Član od: pet 04 ruj, 2009 8:23
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 2
:crazy:

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

Vrh

PostPostano: uto 11 sij, 2011 15:59 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 01 ruj, 2009 9:34
Dao Palac gore: : 660 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 401 / Palac dolje: : 3
uj!

a da se, vezano uz hrvatsku, pita nekog iz agencije? m?

Vrh

PostPostano: uto 11 sij, 2011 16:50 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Laminar je napisao/la:
uj!

A jel ima ovdje na forumu netko iz "agencije"? ;)
Ili treba poslati službeni dopis? :-P

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: uto 11 sij, 2011 16:55 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
Laminar je napisao/la:
uj!

pa ajde kad se već nudiš :-D
znaš li šta se to u sloveniji dogodilo?? i još važnije kakvo iznenađenje ste vi nama pripremili ?? :scratch:

Vrh

PostPostano: uto 11 sij, 2011 20:34 
Offline     DHV 2

Član od: sri 24 vel, 2010 17:27
Dao Palac gore: : 144 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 28 / Palac dolje: : 0
Ima nesto o tome na Bog Vetra. Spominje se 20-ak zatvorenih starteva ali se ne navodi niti jedan start osim Pohorja tako da se i nasi susjedi pitaju na koje se to starteve odnosi. Nadam se da nas Trputec Sinisa cita. On je uvjek dobro informiran pa ga pozivam da nam ponudi vise detalja.

Vrh

PostPostano: sri 12 sij, 2011 12:34 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Citat s Eolove table:
Citat:
Do nedavnega sem še nekako verjel,da v naši državi vsaj malo upoštevajo voljo ljudi,vendar žal ni tako.Poglejte kako se je razvil naš padalski šport.Smo entuziasti,z iluzijo o nekih pravicah in možnostih športnih dejavnosti,vendar nam naši vladajoči kadri vedno znova dokazujejo,da jih razen foteljev za njihove riti, sploh ne zanima.Od države NIČ ne zahtevamo,samo malo razumevanja za šport,ampak ne ,raje pokrivajo izgube nerentabilnih letališč in podobnih stvari ,kot pa,da bi razvijali športne dejavnosti in s tem promovirali našo lepo deželo.Povsod samo prepovedi,z majavo razlago o varnosti,ker če prepoveš,se nič ne dogaja,če se pa, pa lahko kaznuješ,s tem pa polniš proračun za naše tajkune,žal.
Vsi se,politiki,radi postavljajo pred Hrvaško.ampak,počasi bomo vsa naša prvenstva preselili k sosedom,ki za razliko od naših organov vedo kaj je šport in razumevanje.Upam,da bo te naše organe vsaj enkrat postalo sram in bodo nagnili glavo,da bodo možgani delali.
(podebljao sam najbolji dio...)

Trava je uvijek zelenija s druge strane rijeke... ;)

Vrh

PostPostano: sri 12 sij, 2011 15:57 
Offline     DHV 2-3

Citat:
Laminar je napisao/la:
uj!

A jel ima ovdje na forumu netko iz "agencije"? ;)
Ili treba poslati službeni dopis? :-P

Dobro jutro!

Ali da ipak napišem par konkretnih stvari, kontaktirao sam kolegu zmajara Matjaža Klemenčića koji mi je dao informacije o ovom slučaju u Sloveniji. Nažalost, zbog jedne nesreće je podignuta tužba te su uočene mnoge manjkavosti u postupku registracije letilišta pa su zbog toga u Direktoratu za civilno letalstvo Slovenije pokrenuli postupak ponovne registracije letjelišta. Matjaž je registrirao Kobalu prema novoj proceduri.

Ono što je nama bitnije, u Hrvatskoj nema potrebe za takvim postupkom jer su sva letjelišta registrirana u skladu sa važećim pravilnikom OJ/PJ.

Idemo dalje :blum2:

1 Palac gore: : kameni    
Vrh

PostPostano: sri 12 sij, 2011 19:06 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
pozdravljeni....
pa ne svih poletista...na strani ZPLS je bilo evidentirano oko 80 poletista...ako su ih brisali 20..znaci dobra cetvrtina nije dobila dozvole...negdje septembra prosle godine su drustva i lasnici startov morali poslati kar opsirnu dokumentaciju..koja je preko ZPLS romala na Ministarstvo za promet..tamo pa .... :( birokracija ko birokracija :evil: ...ako nesto fali potom nemoze...rezultat 20 starteva manje... papirologija stize ovih dana na drustva tako da ce se uskoro znati koji su to starti...znam da je ispalo mariborsko pohorje...pac blizina areodroma...no i koliko se sjecam puno krsenja propisa o sigurnom letenju... susretanja sa velikim pticama...prijava pilotov, nekoliko izrecenih kazni... nazalost koliko sam cuo i Lisca nije prosla... nisam siguran ali mislim da je tu problem trenazne zone za vojne pticice... zujalice (pilatuse) :lol: nadam se da ce Kondor iz Radeca uloziti zalbu i probati ponovo sa registracijom te tako vratiti status tom omiljenom uzletistu...

Prevc ko organizator SLO DP u piki te zimske lige je zbog nejasnoca oko registracije starta Lijak tekme prebacio u Buzet... :)
eto toliko... pa vidimo se u Buzetu na letenju i :beer:
LP Sinisa

1 Palac gore: : Mirko    
Vrh

PostPostano: čet 13 sij, 2011 1:42 
Offline     DHV 2-3

Član od: ned 27 lip, 2010 9:27
Dao Palac gore: : 234 / Palac dolje: : 23
Dobio Palac gore: : 322 / Palac dolje: : 78
Sve to meni čudno smrdi,vi slovenci,prvo piranski zaljev,pa sad lagano Istra,tu imate slovenca došljaka,hm osjećam tihu opkupaciju,hm,hm,hm,hm,pa jebemu makar je u sloveniji krenulo,čudno,čudno,

Nećete u čavoglave niste ni prije,lalaaaaaaaaa,

Malo šale,nadam se da će se taj problem uspit riješit,

2 Palac gore: : Laminar, toni    
Vrh

PostPostano: čet 13 sij, 2011 9:06 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
JERKO je napisao/la:

Kakva šala, nedamo im niti pedlja zemlje, niti za u teglu posadit cvijeće. A Jože ti nije uzurpator i peta kolona, već dokazani hrvatski domoljub. Svu zemlju za start na zavoju je maznuo preko u Sloveniji! Znaš li ti koliko je tu kubika i kamiona?!

Vrh

PostPostano: čet 13 sij, 2011 9:33 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
toni je napisao/la:
JERKO je napisao/la:

Kakva šala, nedamo im niti pedlja zemlje, niti za u teglu posadit cvijeće. A Jože ti nije uzurpator i peta kolona, već dokazani hrvatski domoljub. Svu zemlju za start na zavoju je maznuo preko u Sloveniji! Znaš li ti koliko je tu kubika i kamiona?!

...ili ju je dopeljal, kaj bu poslje mogel reci da je to slovenska zemlja.... :scratch:

Vrh

PostPostano: čet 13 sij, 2011 10:53 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Znam pouzdano da je jedan naš privatni poduzetnik počeo prodavati zemlju u Sloveniju (onu za cvijeće).
Dakle, postoji ravnoteža u svemiru.

Nameće mi se razmišljanje:
Slovenski je problem za sada taj što tu zemlju plaćaju (a od nje nemaju ništa jer se preko cvijeća pretvori u kisik - zato im je zrak onako lijepo planinski friški - a i dio te zamlje je iz Češke) dok Joža uzima na majkemi i povećava visinu starta. Kako je Slovenija nešto višlja od Hrvatske Joža mora napraviti još puno startova kako bi se visine malo izjednačile. Osim toga, slovenci svake godine iz našeg mora odnesu na sebi puno soli u sloveniju koju nisu platili (da ne spominjem ribu). Ako kod nas vade sol (i ribu) onda će nam more postat još niže. To i nije tako loše jer će nadmorska visina na startovima postat veća, a ako tome pribrojimo i zemlju koju krade Joža možemo zaključiti da ćemo ubrzo biti višlji od Slovenije. Dakle, sustav teži ka ravnoteži.
Zaključak:
Što je najbolje, izgleda da dizanje Hrvatske na visinu Europe financira Slovenija, pa sve one "patke" o blokadama padaju u vodu! Slovenci su naši prijatelji!

1 Palac gore: : Tomica Solina    
Vrh

PostPostano: čet 13 sij, 2011 12:00 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
OK OK OK...
Znam da će sada netko tjerat mak na konac, pa će pronaći kako nam nitko nije platio sol i ribu, tj. da smo ulazak u Europu kompenzirali sa slovencima.
Mislio sam da je pametnome dovoljno, ali za nepametne moram još malo pojasniti.
Slovenci koji nam izvade sol bit će žedni u Sloveniji, a žeđ za ribom gasit će ovdje našim vinom (dakle, ribu i vino plate - vino raste svake godine, ali ne i riba - pojasnit ću odakle nam silna riba koju slovenci pojedu, a koje mora biti kako bi zarađivali na nečemu jer moj prijatelj kaže kako je zemlja za cvijeće previše jeftina što ga koči u razvoju preduzeća). Gdje je naša višestruka korist? Odnesu li našu sol u svoju Sloveniju tamo će popit puno više vode nego da Hrvatske jednostavno nema. Pumpat će vodu iz svojih izvora i kroz bubrega puštat u Savu. Posljedica je porast vodostaja u Hrvatskoj što omogućuje da imamo velik prirast slatkovodne ribe u Lonjskom polju (što je jedina zdrava riba kod nas i može se napravit dobar fiš što od morske nije moguće). Veliki vodeni val (zar mislite da je slučajno u jesen koja je iza ljeta) odlazi u Dunav, pa u Crno more, pa sve tako okolo da bi kod Albanije skrenuo unutra. Naravno, sad je to već jako zmazana voda što se i vidi kad zapuše južina i nanese sve to na plaže naših južnih otoka (sve ste to već vidjeli u vijestima). Jadranske ribe i jadranske lignje koje žive u Jadranu žive samo zato što im dolazi hrana kroz Otranska vrata. Slovenci su ludi za jadranskim ciplima i jadranskom lignjom i skupo to plaćaju (vidio sam cjenike u nekim restoranima gdje su ovi jeli - brrrr...). Što mislite otkud taj pojam "jadranske lignje"? Tim više je zabluda veća što mi prepoznajemo kvalitetu i svi jedemo lignje iz Patagonije (tamo je voda puno čišća, a i lignje su jeftinije).
Slovenci, osim što tako drže i hrane svoju ribu kod nas (to su i tvrdili njihovi ribari u Piranskom zaljevu - a to ste isto vidjeli i čuli), još i plaćaju za nju u restoranima. Mi smo se tu bunili protiv tih ribara jer smo htjeli da oni tu ribu jedu u restoranu, a ne da ju u konzervama vraćaju nama (što je totalna istina, znate i sami).
Krug je zatvoren! Moj prijatelj im prodaje Češku zemlju koja nestane i služi za bacanje u oči kako se ne bi vidjelo da im je zemlja sve niža u odnosu na Hrvatsku jer ju s jedne strane mazne Joža, a s druge strane svjedoci smo da je u moru sve manje ribe što dovodi do povećanja nadmorske visine. Bilo je, doduše, pokušaja prihrane od strane Albanaca, ali je to međunarodna zajednica oštro osudila.

Neću ni pokušavati objasniti zašto Albanci već godinama pozivaju nas na besplatno letenje, a u organizaciji Siniše koji je, zna se, ipak slovenac. Vjerojatno je jasno kao i ovo do sada.

Damjane...

2 Palac gore: : Damjancic, kameni    
Vrh

PostPostano: čet 13 sij, 2011 13:17 
Offline     DHV 2-3

i'm impressed :shock:

Vrh

PostPostano: čet 13 sij, 2011 15:45 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Box je napisao/la:
OK OK OK...
Znam da će sada netko tjerat mak na konac, pa će pronaći kako nam nitko nije platio sol i ribu, tj. da smo ulazak u Europu kompenzirali sa slovencima.
Mislio sam da je pametnome dovoljno, ali za nepametne moram još malo pojasniti.
Slovenci ...

Nego, kume, di si nabavio to belo plešivičko? I ja bi malo da mi dan postane ružičast!

Vrh

PostPostano: čet 13 sij, 2011 23:58 
Offline     DHV 2

Član od: ned 31 lis, 2010 17:02
Dao Palac gore: : 701 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 231 / Palac dolje: : 0
UROTA!!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]