»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 8:05.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Obavijest pilotima koji lete na Kalniku!!!
PostPostano: sub 24 svi, 2014 10:31 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 28 ruj, 2009 20:56
Dao Palac gore: : 12 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 61 / Palac dolje: : 0
Poštovane kolege piloti.

Jučer sam imao poziv s Varaždinskog aerodroma od strane operatera aerodroma. Žale se na pilote koji poleću iz operativne zone Kalnik, te izlaze iz nje i ulaze u Varaždinsku operativnu zonu, kršeći sve moguće i nemoguće propise,te narušavaju sigurnost letenja i protokole sletanja na aerodrom.
Konkretan primjer navode za srijedu 21.05. gdje imaju jedan bliski susret s paragliderom, te blokadu aerodroma zbog vrtnje termičkog stupa u zoni samog aerodroma, tako da su bili prisiljeni na preusmjeravanje aviona.
Dalje nastavljaju da će sve, paraglidere koji ulaze u njihovu operativnu zonu slikat, što iz zraka, što s tla, te te slike priložiti kao dokaz i uz pomoć njih i slikane letjelice otkriti i identitet samog pilota. Traže od nas da ih se obavijesti o aktivnostima na Kalniku kad ih imamo i o broju pilota koji su aktivni toga dana. Prijetili su agencijom, inspekcijom i policijom, no zamolio sam ih za priliku da sami to riješimo između sebe i da za sada ne potežu nikakve prijave, pristali su nam dati šansu.
Kako smo u utorak već imali kontrolu ispravnosti pilota od strane agencije na Kalniku. Mislim da nam nikome nije u interesu da se nastavi ovakva i slična kršenja zakona, jer nas to neće odvesti na neko sretno mjesto.
Zato apeliram na sve pilote koji dolaze letjeti u našu operativnu zonu Kalnik, da provjere naputak za korištenje letjelišta Kalnik i M.Kalnik, pročitaju pravilnik o korištenju ovjesne jedrilice i parajedrilice, te da imaju na umu ove informacije i ne dovode ni nas, ni sebe u neugodan položaj. Obećao sam da ću doći do njih na informativan sastanak, te ponudio svesrdnu suradnju.
Eto, namjera mi je vas informirati što se dešava, kako bi izbjegli daljnje probleme s našim susjedima u Varaždinu.

lp
edo

7 Palac gore: : Boro, dr zdravko, krunoboy, Michi, profa, vedran_zgela, zlatko2508    
Vrh

Naslov: Re: Obavijest pilotima koji lete na Kalniku!!!
PostPostano: sub 24 svi, 2014 13:47 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:15
Dao Palac gore: : 7 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 41 / Palac dolje: : 0
Da, istina je... I mene su zvali zbog pizdarija koje su ljudi izvodili spomenutog dana, a napose pilotkinja koja ih je ubila u pojam vrtnjom stupa( ili slijetanjem, ne znam točno)na prilaznoj putanji za slijetanje aviona.
Aerodrom Varaždin, odnosno njihova zona, je veoma aktivno područje ,koliko god se vama to ne činilo tako. Na aerodromu se vrši obuka pilota, ljudi lete svakodnevo iz Zg za Varaždin i tu rade obuku u sklopu škole..
Nemojte se zezat sa aerodromom Varaždin i educirajte se o zonama za slobodno letenje u cijeloj Hrvatskoj.
Pred izvjesno vrijeme sam bio sa Damirom H. na aerodromu te smo razgovarali sa operatorom aerodroma, postignut je nekakav načelan dogovor da se najavi letenje od strane paraglidera itd,itd, ništa pametno... ubiti se svodilo na to da postignemo KVAZI dogovor sa aerodromom Varaždin kako bi maknuli restrikciju sa XCglobe-a koji je sankcionirao svaki let u zoni Varaždin koji je ispod cca 1000 m...
Zona aerodroma je JAKO velika i predstavlja veliku prepreku svim preletima sa Kalnika i Ravne gore koji idu prema Međimurju i dalje za Mađarsku te se zato išlo na taj dogovor ALI da netko vrti stup na aerodromu.......to je prevršilo svaku mjeru i granicu!
Govorim stvari iz prve ruke..., ako mislite da će vas pilot cessne vidjeti grdno se varate...
U narednih nekoliko dana će biti donešena odluka o sankcioniranju/nesankcioniranju zone Varaždin na xcglobe-u, a svima nek ovo bude jeftina škola kako nebi zbog pojedinaca trpili veće posljedice.

Lp Todd

4 Palac gore: : gburazer, profa, vedran_zgela, zlatko2508    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.