Board Index » Letenje » Motorno letenje
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

U nekoj drugoj temi se kolega raspitavo za odlike oredenog motora,a nije naveo sto zeli od PPG!
Mislim time da kao i u slobodnom letenju svatko ima neki dio koji mu se vise svida
neko ce sto brze sto dalje nekog veseli se vozat oko Jaruna il sl!
Meni je dosadno se vozit sat vremena ravno na 200 m visine da bi okreno pa nazad
ak dovatim jer pitanje je dal ce bit goriva!
Gust mi je brijat pola metra nad kuruzima ,ribnjakom ,Ilovom,il ko neki dan smrznit se nad bazom
iznad Novske,al jos je veci gust potegnit dobre wingovere ili SAT najcesce nad sumom jer
mi se cini da ce bit mekse ak padnem bez rezerve ak nest sjebem?
E sad je tu bed kopcanje krila je previsoko i tesko je prebacivat teznu kad
bi i koliko trebalo pa me zanima dal ima tko bolja iskustva!

Evo da malo raspravimo koje kopcanje ima koje prednosti i koje mane?

Trenuntno letim Nimbus ppg s visokim kopcanjem (ngdje iznad uha mi je karabina)!
U termici nisam bas letio al ovo malo sto je pridvecer ima nekuzi se bas na sjedalu
vise se i lakse osjeca u tandemu na slobodno neg na ppg jedino da probam pod CB!
Reki su mi da je nisko aktivno kopcanje sranje za poletit i da se ne stavlja na jace motore
sto zbog velikog potiska ili okretnog momenta pa ce krilo ic nejednako jer ce ga nejednako opteretit!
Pojasnite mi neukom molim vas!
lp Kristijan

Ovo je odgovor na tvoje pitanje kad imas previse jak motor (odnosno kada koristis previse potiska), mada nije problem u potisku nego u otporu elise te se tu javljaju problemibuduci da motor nije fiksiran na cvrsto krilo te nema stabilnosti!
Vidjet ces kakve se sile javljaju u odnosu na paramotor, a krilo zbog gubitka stabilnosti (centra ravnoteze i potisak motora u bocnu stranu), gotovo uvijek pada - pa cim motor krene ulijevo ODMAH smanjiti gas - ukoliko ga pustis do kraja, ista stvar jer ce se zaljuljati (motor oko vertikale osi, lijevo-desno a krilo naprijed-nazad) a ukoliko nema visine, nije dobro! Znalo se dogoditi da motor okrene pilota nekoliko puta oko spagica, ukoliko pilot na vrijeme ne pusti gas, jer kad krene cijeli motor se ponasa kao ziroskop!

pozzz, i nedao Bog da si netko kupi suvise jak motor

Ovo je primjer lose koristanja dosta jakog motora a da je kreten popustio samo kocnice na krilu
odma u startu nebi mu krilo zaostajalo i nebi plasio psa na plazi!
Ljudi se voze na cestovnom motorima koji imaju dva do tri puta vise konja
nego moj auto i neki to znadu iskoristit a drugi se ljepe po plotovima i znakovima!

Moj brat ima potiska vise nego on ima kila i mora pazljivo s pola gasa poletat!

Moja je zelja imat bar priblizno potiska mojoj tezini sto je tesko ostvarivo jer ja sam 100kg
i nema puno motora s tolikim potiskom a da se moze stavit na leda i jos jedan veliki problem
je financija jer ja jedva da za godisnju neto zaradu imam za masinu baileyaviation.com/4stroke. cjena motora je 4300€!
E sad kad ti treba takav potisak: je u spirali do zemlje i nazad, za popet se bez muke iznad baze,kad jebeno curis niz vjetar
iznad sume i ribnjaka s otpustenim trimerima,i kad letis krilo puunoo preko gornje tezinske granice!
Vecina vas neleti krilo preko zadovoljni ste sto penje 1m/s i nek ide samo sto mirnije i ravnije ,
e pa meni se to cini ko vozit se s busom a on kabrio vauu kak je to dobro!
Ili sljedece koliko je moguce letjeti u samoj spici tremicnog dana a poletit na ravnom s paramotorom,
a da taj mozez ugasit i sto je jos veca umjetnost ponovo upalit nakon 10min ili pol sata?
Mislim da tu ima veze koji je ovjes jer s ovim visokim sto sad letim nemas pojma gdje i sta dize!
Koliko sam skuzio da aktivni ovjes ima bolje prednosti na laksem motoru s manjim potiskom i da bi se s
takvim moglo jedrid i termici a drugi jaaci stroj za penjanje iznad oblaka i acro!
Znaci nista od toga drdaj ovo sta imam dok moze i ide!

I zato sam postavio pitanje o prednostima i nedostacima raznih nacina ovjesa???
Ima li tko iskustva u letenju u termici s PPGom i neki savijet!

Kod:
I zato sam postavio pitanje o prednostima i nedostacima raznih nacina ovjesa???
Ima li tko iskustva u letenju u termici s PPGom i neki savijet!

-ovo i mene zanima!
E tako ti je to taman godisnja placa i kupis si FlatTop evo, ili Flat Top 200Super i imas 95 kg potiska!

slika

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap