Board Index » Letenje » Motorno letenje
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

pozzz

svaka čast majstore to je volja i karakter ili kak bi rekel miša j.... karakter koji ne popusti!!!!pozdrav...

Savršeno poljetanje! Školski primjer za sve one koji imaju problema sa poljetanjem.

Vidim drugu taktiku poljetanja!
Dizanje krila sa punim gasom...pa sto bi se naprezao kad moze i motor da gura... :good:

A i fino ti to vrtis odmah nakon poljetanja...

Vladam ja sa tim tehnikalijama!
A poljetanje sa punim gasom ovdje konkretno je zbog ova tri razloga!
- snijeg i blato pa je gotovo nemoguce odrazit se i upregnut nogama
- blizina potoka (a prije njega i oranica punaaaa blata) - kratko mjesto polijetanja
- a najvaznije nek krilo padne bit ce blata i vode u njemu za koju kilu
Ako malo bolje pogledas prije samog starta raspusem motorom iznad paraglidera da napravim struju zraka iznad cijelog krila - onda krilo ide gore kao da puse vjetar od 5-7 m/s a to je tajna koja je najbitnija u ovom nacinu dizanja! :Yahoo!:
Ugl. start nije bas jednostavan jer ukoliko nije dobra priprema - potisak motora ce baciti krilo u jednu stranu a pilota u drugu... a onda ce biti svasta

Toliko za ove sitne sate, Giga

Pozzzz

....using tapatalk....

:good: To mi je najsigurnija taktika za polijetanje iskreno i najcesca i ima najbolji prosjek uspjesnosti starta!
Krilo se odmah formira i maži, nesto slicno ko i kod polijetanja sa trajkom, potisak od elise ima vaznu ulogu kod startanja!

Kod mene je praksa starta bez vjetra da držim ful gas do faze dizanja krila u visini glave,zatim gas u ler,(izbjegnem rotore u fazi korekcije) navučem krilo iznad i ponovo pun gas do faze polijetanja

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap