Board Index » Letenje » Motorno letenje
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

Utječe li buka paramotora na gušt koji osjećamo kao kod letenja bez paramotora ??? i koliko decibela proizvode ti motori u prosjeku ???

Pozdrav

Naravno da utjece, meni je to jedini minus u odnosu na slobodan let, ali sve je stvar navike pa nakon nekog vremena zanemaris i zaboravis na zvuk motora!!
Ja imam antifone u kacigi, kao i vecina letaca na paramotoru - oni smanjuju razinu buke!

Ako ti sto znaci razina buke je od 100-115 dB (ovisi o puno toga, motor, rez.auspuh, brzina vrtnje radilice, te o samom propeleru)!
Ujedno moras znati da prop proizvodi znatnu kolicinu buke neovisno o radu benzinskog motora, dakle ukoliko bi motor bio pokretan el.motorom (odnosno bez zvuka) propeler bi i dalje proizvodio dosta jak i karakteristican zvuk!!

slika

slika
pozdrav

Naravno da utjeće i to baš neugodno ako nemaš antifone.
Par puta sam letio sa otvorenom kacigom i mogu reći da ubija u mozak . Kada navučeš slušalice onda se može bez problema letjeti satima .

LP

Morelli

Utječe samo ako si jedan od onih kojima zvuk Akrapovića na dobrom motoru nije muzika za uši :). Ako voliš motore i miris benzina neće ti smetat ni to malo buke paramotora. Buka se uvijek može smanjiti, to bar nije problem.Kaciga s antifonima,čepići za uši, vata itd.
LP

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap