Ekipa PUNO vam hvala na odgovorima, a pogotovo na ovoj "prici"

; pogodila je u samo srce.
Prvo isprika sto kasnim s odgovorima, malo je posao stisnuo ali sad sam "here to stay". Drugo i najbitnije - nema brige, jesam klinac u dusi ali ponesto odrastao i odgovoran u glavi.
Nema letenja bez skole i instrukcija, niti malo. Radim vec na tome da kontaktiram g. Trsinara, a vidim sad da se i ovdje javio na moj post.
Kaj se tice PPL-a... to jest djecacki san, htio sam biti pilot airlinera od 7 razreda i u jos par navrata ali se nekako uvijek zivot isprijecio i omeo me. Sad u 36.-oj sam shvatio da je zivot zaista prekratak i da se stvari nikada nece "posloziti" vec da jednostavno treba uprijeti nekim putem pa dokle dodjes, dodjes. Za sada odradjujem lijecnicki pa cemo za dalje vidjeti. Ucim teoriju i smatram da nikako ne moze biti lose, cak niti za paragliding, nauciti osnove aerodinamike, radio komunikacije, meteorologiju (!), ... Vidjet cemo. Skupo je i u potpunosti neisplativo ali kazem, idem polako pa mozda na teoriji i ostanem. Isao bih i na CPL i kasnije na ATPL ali to je zbilja samo jako dalek san.
U medjuvremenu sam naletio na paramotoring kao alternativu i, sto vise o tome razmisljam, sve mi se draza ta alternativa cini. Sjajno si opisao ovo s Macolom - upravo to zelim "low and slow". Livade, male cestice, krosnje drveca, plaze na moru i svim otocima koje imamo, mislim da imamo CUDO prekrasnih mjesta gdje se moze letjeti. Zagorje, Trakoscan, Zabok, Varazdin, Istra, Neretva, ... Izvorno sam zelio taj
"low and slow" u nekom J3 Cub-u ili SuperCub-u ali istina, to je jako jako skupo. Sam avion, Tundra gume, brdo iskustva i ucenja, gorivo, licence, takse, odrzavanje, servisi...
Kako imam staru ozljedu koljena i meni se cini da foot-launch nece biti opcija iako je super sto se moze poletjeti doslovno iz dvorista. Takodjer, zelim letjeti u tandemu s curom pa mislim da je quad najbolja i najstabilnija opcija. Proizvodjaci koje sam nasao do sada:
Nimbus
Sky.cz
U-turn USA
Black Hawk
ParaJet
"Naj-solidniji" dojam mi ostavlja
BlackHawkParamotors ekipa jer mi se cine kao pravi entuzijasti, imaju super slozen web, opise proizvoda, slike i snimaju redovno videa za YouTube. Ne kazem da drugi nisu dobri ali ovi su me bas kupili. Stvari su im skupe ali ako vrijede...?

Bolje stisnuti pa potrositi 5k EUR vise, a imati piece of mind. U usporedbi s avio letenjem tih par tisuca eur je zbilja nista. Nemam ih

ali mi se cini lakse zaraditi to nego skupiti 10-20k EUR za instrument rating, night rating, multiengine, ... you get the picture.
Hvala svima i nadam se skoroj pivi s vama!
Alex