Vulkanizer je napisao/la:
Ako ne skupim lovu za novo krilo , bar ću se filmova nagledat.
Godine mi malo pomakle frtajler pa kasnije palim.Cijenio bi ako mi netko definira izraz '' talented beginners''

Pojam se uglavnom (vani) ne odnosi na tečajce.
To su piloti koji imaju dozvole, autonomni su u odlučivanju, a izrazito brzo napreduju te su vrlo često na terenu. To su piloti koji se još za vrijeme tečaja odljepljuju od grebena, a 30 km preleta u džepu imaju već u prvoj sezoni na novom krilu.
Neskromno priznajem da sam i sam 3 mjeseca nakon što sam vidio krilo uživo peglao sa dvojkom iznad Omiša, a sljedeće sezone učestvovao u tekmi na Triblju i fotkao okretne točke. Naravno, to ne znači da ćeš postati svjetski prvak, ali poznajem mnoge da su tako počeli.
Kod nas je situacija ponešto drugačija. Tečajci se uče na starim, ali sigurnim krilima i kad završe školu telented beginners često već u sljedećoj sezoni kupuju dvojke i rade prelete. Iako, priznajem, trend jest približavanja europskom načinu razmišljanja, pa će se rjeđe preskakati kategorije jer su i krila znatno napredovala.
Dakle, završio si tečaj, grizeš na PG i kupuješ high-end 1-2 kako te krilo ne bi kočilo već u prvoj sezoni. Tada kupiš Chilija3 i miran si sljedeće 3 godine. Ako si jako napredan čistu jedinicu ćeš morati brzo zamijeniti, a dvojka (danas se tako razmišlja) još nije za tebe jer iskustvo stičeš satima, a ne talentom.