»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sri 10 lip, 2026 0:08.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Goldsmith opet mijenja firmu
PostPostano: sri 01 vel, 2012 23:17 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 16:44
Dao Palac gore: : 79 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 816 / Palac dolje: : 1
Upravo sam dobio mail u kojem između ostalog stoji:

... ADVANCE is restructuring its development team and broadening its paraglider development activity. . .
. . Bruce Goldsmith will be leaving Advance in the spring for a new project. We thank him very much for the collaboration we have had and we wish him well and much success in his new direction. . .
Christian
Team ADVANCE

A što to novo sprema, još ne znam.
Dakle, i u ovoj sezoni bit će promjena u konstruktorskim i natjecateljskim ekipama.

Vrh

Naslov: Re: Goldsmith opet mijenja firmu
PostPostano: čet 02 vel, 2012 2:03 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
dobio pedalu jer nije iskrojio dobar glide.
a bit ce mislim još pedala...

Vrh

PostPostano: čet 02 vel, 2012 10:22 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 16:44
Dao Palac gore: : 79 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 816 / Palac dolje: : 1
E, pa baš sad da nije bio koristan, ne vjerujem. Napravili su O8, S8 i Alphu5, sve izvrsne modele, pa Impress3, u čemu je i on sudjelovao. Nakon toga ne treba im novi model još godinu-dvije. Mislim da ipak on ima neke nove planove, ali tko zna? U Advanceu nema fušanja pa možda ima istine i u ovome što pretpostavljaš. Uskoro ću znati detaljnije.

Vrh

PostPostano: ned 05 vel, 2012 23:40 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
[quote="I.K."]E, pa baš sad da nije bio koristan, ne vjerujem. Napravili su O8, S8 i Alphu5, sve izvrsne modele, pa Impress3, u čemu je i on sudjelovao. Nakon toga ne treba im novi model još godinu-dvije. Mislim da ipak on ima neke nove planove, ali tko zna? U Advanceu nema fušanja pa možda ima istine i u ovome što pretpostavljaš. Uskoro ću znati detaljnije.[/quot

Definitivno tocno! Inace stolici od Advancea su ubili zadnjih nekoliko godina ili dovele u smrtnu opasnost odlicne cak neke i top pilote zbog neoparativnosti ili bolje receno nekooperativnosti sa raznim proizvodjacima rezervi i kontenjera! To je i ispravljeno na Impress 3 tako da gotovo svaki kontenjer i rezerva postane operativna u tome stolcu (ja barem za sada nisam naisao na neku koja nije operativna)! Takodjer sam cuo da je dao veliki doprinos u konstrukcijama zadnjih modela krila! Sasma je druga stvar sto je on "tezak" covjek i sa njime se neki puta tesko usuglasiti i naci "zajednicki" jezik! Ali nitko nije savrsen pa tako nije niti Brus! Ja sam takodjer cuo da ima neke nove projekte i planove a vrlo brzo ce se pokazati dali su glasine tocne! Inace konstruktori su ljudi sa primjesom umjetnicke duse i zato ponekada teski i nepredvidivi i u tome nitko od njih nije bas posve izuzet! Ali uprkos njihovim teskim i nepredvidivim naravima ipak mi letimo sve bolje i sve sigurnija krila! Dok nam je "supaka" kao sto je Brus i njemu slicni svijet PG ce se stalno kretati ka boljem i sigurnijem sportu! Zato osobno u svoje ime zahvaljujem Michaelima, Brusovima, Danijelima, Hanessima, Martinima i svim konstruktorima koji su utkali svoju krv znoj i suze u krila na kojima mi sve bolje i sve sigurnije letimo bez obzira na njihove bube u glavi!

Vrh

PostPostano: pon 06 vel, 2012 8:09 
Offline     DHV 2

Član od: čet 29 srp, 2010 9:12
Dao Palac gore: : 102 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 52 / Palac dolje: : 3
Meni je zao sto Vilinger (stvarno tvrdoglav cova) nije dao Bruce-u da zavrsi do kraja Magic 6.

A sto se tice Impress 3 i kompatabilnosti sa rezervama... hmm G-one u M sizeu-u se znaci jedva vadi iz kontejnera
u sobi (http://www.paraglidingforum.com/viewtop ... &start=330 - mislim da na ovoj stranici ima video sa youtoube-a)... Sta bi bilo da si u nekoj spirali ili tako nesht gdje ima Gforce itd.. necu da komentarisem.

Takodje, ne znam jeste gledali ali na Impress 3 back protector ide samo do lumbalnog dijela kicme a ne do vratnog
kao sto negdje stoji u pravilniku LTF-a. - na ovu temu je jedan italijan postovao na paraglidingforum.com slike impress 3 tj. njegovog back protektora i tog clanka iz LTF-a ili vec cega i digla se zestoka rasprava kako su prosli test...

Nekim cudom, njegov post kao i on sam su banovani sa foruma.... hebiga... democracy is dead even on forums :D

pozzzzz
Tino

1 Palac gore: : Mario RI    
Vrh

PostPostano: pon 06 vel, 2012 9:32 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Ne treba smetnuti s uma da je Mighty Bruce:
- bio pobjednik u PWC-u na HGu i PG;
- bio prvi Svjetski prvak na vlastitom konstrukcionom čedu (2007. Airwave Magic FR3);
- u Airwave-u prvi preskočio finesu 10:1 (Airwave Ten model);
- prvi konstruirao true 3-linera (Magic 4);
- bio jedan od osnivača Ozone 1998.;
- konstruirao jedno od najraširenijih krila u svoje vrijeme (Airwave Black Magic 1988., čak sam se i ja učio na tome);
- konstruktor Airwave Fusion-a, koji je kod nas bio prisutan u modelu Kimflya Lapys;
- i još mnoge dobre modele (a neki i ne tako dobre).

Zato kad uzmete ime Mighty Brucea u usta i pljunete ga van, prvo promislite što je sve On dao nama. Osobno ga poštujem, ali imam i podosta oprečnih stavova u nekim pitanjima prema njemu. Ipak, ne bih se olako nabacivao s kvalifikacijama takvog konstruktorskog imena. Advance je vrlo konzervativna tvrtka, a Bruce je nesputan i nazauzdan. Nisam vjerovao da će taj brak dugo trajati.

3 Palac gore: : hrvoje.vt, sale, Zoki    
Vrh

PostPostano: ned 12 vel, 2012 23:15 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
tino je napisao/la:
Meni je zao sto Vilinger (stvarno tvrdoglav cova) nije dao Bruce-u da zavrsi do kraja Magic 6.

A sto se tice Impress 3 i kompatabilnosti sa rezervama... hmm G-one u M sizeu-u se znaci jedva vadi iz kontejnera
u sobi (http://www.paraglidingforum.com/viewtop ... &start=330 - mislim da na ovoj stranici ima video sa youtoube-a)... Sta bi bilo da si u nekoj spirali ili tako nesht gdje ima Gforce itd.. necu da komentarisem.

Takodje, ne znam jeste gledali ali na Impress 3 back protector ide samo do lumbalnog dijela kicme a ne do vratnog
kao sto negdje stoji u pravilniku LTF-a. - na ovu temu je jedan italijan postovao na paraglidingforum.com slike impress 3 tj. njegovog back protektora i tog clanka iz LTF-a ili vec cega i digla se zestoka rasprava kako su prosli test...

Nekim cudom, njegov post kao i on sam su banovani sa foruma.... hebiga... democracy is dead even on forums :D

pozzzzz
Tino

Suglasan sam Tino sa tobom glede stolca gore navedenog! Ali takodjer mislim da Advance nece nikada napraviti nekakav top stolac koji ce zadovoljiti sve aspekte koje bi trebao pogotovo u cijeni koju trazi za svoje "savrsene" stolice! Ali oni koji se nauce na jednu vrst stolca i taj vid letenja (a Advance medju PG firmama ima najboji marketinski tim)on ce ih kupovati i letiti bez obzira koliko kostao ili koliko nedostataka imao ili koliko pilota poslao na onaj drugi "letacki" nivo! Advance uvijek ima nacin da prodje LTF testove a i iskreno receno sredstva! Dobar vjetar i sigurno slijetnaje ma gdi i na cemu god letili!

1 Palac gore: : tino    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: