»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 05 svi, 2026 18:26.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 27 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Statična vuča
PostPostano: čet 18 ožu, 2010 11:36 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Vojo je napisao/la:
Kako se ovdi razvezla prica o staticnoj vuci (imam oko 60ak slepova) a moji prvi slepovi na staticnoj vuci su bili sa Krajinom pa kasnije sa Curevom iz Bugarske mogu reci da sve sto su naveli sudionici u diskusiji stoji! Slep na "statiki" je meksi i ugodniji od payouta ali ima sve druge nedostatke u odnosu na PO. Svakako da slepa daje bolje i sigurnije letenje nego letenje na planincugi i svakako da na slepi mozes poletati i po puno jacem vjetru nego je to moguce na planini. Svakako da je puno ugodnije i sigurnije letenje na ravnici nego na planincugi! Svakako da je moguce letenje i u rikverc na vitlu (ja letio nekoliko puta cak dva puta zakacen jednom na stacinarac i sajlu i jednom na PO na spagi) najdulji prelet u rikverc sa vitla od starta 1200m. Ma zamislite molim vas da vam se to dogodi na planini! Ako imate dobru rezervu frisko poslozenu i bacite je na vrijeme (jer se sada po Austriji i Njemckoj raspreda o hvatanju rezerve u fazi otvaranja od krila)vam je jedina sansa ostati ziv ili barem u komadu. Iskusio jednom na Kopaoniku. Zato svo letenje na vucnim sistemma uz dobrog operatera i dobro obucenog pilota je puno sigurnije i kvalitetnije nego na planini. Sada sto oprema vise dobija po tamburi je drugi par cizama. Ali kada bi me netko pitao hoces li ti biti ostecen na slijetanju ili oprema ma koliko mi bila draga i skupa oprema lakse je tudjim k po plotu mlatiti! To sto neki piloti ne vole slepu je ustvari samo lose iskustvo sa "dobrim" operaterom ili cisto nepoznavanje tematike na zalost!

A evo kako je Fra Tonci pitao nesto u stilu kakve veze slepa ima sa rezervom ja sam objasnjavao (mozda nisam bio dovoljno jasan a j.... ga dogdja se) kako je slepa puno sigurnija od letenja na planini i da u slepi mozes letiti u rikverc po prejakom vjetru a na planini je u takvom slucaju letenja u rikverc jedan od dva jedina izlaza iz septicke jame i rezerva. Ako niti sada nisam bio jasan biti ce mi drago odrzati predavanje na tu temu te pojasniti svakome ponaosob kome nije to jasno i poznato aspekte letenja na vitlu i na planini te pobrojati svi skupa opasnosti za obe situacije. Ispricavam se na vjerojatno nejasnom prvom mailu mada je iskreno meni bilo sve logicno ali ne mora biti i drugima. Ma gdi i na cemu letili dobar vjetar i nadasve sigurno slijetanje svima.
VOJO!

Vrh

PostPostano: čet 18 ožu, 2010 12:00 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Vojo je napisao/la:
A evo kako je Fra Tonci pitao nesto u stilu kakve veze slepa ima sa rezervom ja sam objasnjavao (mozda nisam bio dovoljno jasan a j.... ga dogdja se) kako je slepa puno sigurnija od letenja na planini i da u slepi mozes letiti u rikverc po prejakom vjetru a na planini je u takvom slucaju letenja u rikverc jedan od dva jedina izlaza iz septicke jame i rezerva. Ako niti sada nisam bio jasan biti ce mi drago odrzati predavanje na tu temu te pojasniti svakome ponaosob kome nije to jasno i poznato aspekte letenja na vitlu i na planini te pobrojati svi skupa opasnosti za obe situacije. Ispricavam se na vjerojatno nejasnom prvom mailu mada je iskreno meni bilo sve logicno ali ne mora biti i drugima. Ma gdi i na cemu letili dobar vjetar i nadasve sigurno slijetanje svima.
VOJO!

Moram pojasniti - Toni je, s pravom, napomenuo (na njemu svojstven način) da post kome je osnovna tema rezerva nema što raditi u podforumu o vitlu. Pa sam ga ja i premjestio u podforum o sigurnosti.
Iako je dakle tvoj slijed izlaganja i slijed misli savršeno logičan i neupitan, pa se post o rezervi logično nastavlja na usporedbu letenja na vitlu i letenja na brdu, forumski gledano bitnija je šira slika, tj. što na forumu ostaje. Npr. nekog tko nije pratio temu i ide čitati po forumu samo ono što ga zanima, možda neće zanimati tema vitla, ali ga zanimaju rezerve. Da je post ostao u temi vitla čovjek ga ne bi nikad našao.
Mislim da se nekad mora žrtvovati sam tok diskusije kako bi od foruma ipak, osim našeg čavrljanja, ostala i neka baza znanja, informacija i uputa, korisna svima koji će na forum tek doći.

Dakle Vojo, nemoj se sekirat, sve si ok objasnio.

Vrh

PostPostano: čet 18 ožu, 2010 13:09 
Offline     DHV 2-3

CloudWalker je napisao/la:
Vojo je napisao/la:
VOJO!

Moram pojasniti - Toni je, s pravom, napomenuo (na njemu svojstven način) da post kome je osnovna tema rezerva nema što raditi u podforumu o vitlu. Pa sam ga ja i premjestio u podforum o sigurnosti.
Iako je dakle tvoj slijed izlaganja i slijed misli savršeno logičan i neupitan,

Ne kuzim u cemu je Fra Toni u pravu. Pa slijedom citanja svih postova ja sam poredio letnje na Vitlu i vuci sa slobodnim i rekao tipovima koj su rekli daje na planincugi bolje sigurnije letenje od ravnicarskog samo jednim primjerom pokazao da to nije i ne moze biti istina. I molim te da mi ti sada podrobno objasnis zasto je Fra Toni u pravu jer ja nekako sada ne kontam ovo pojasnjenje! Zasto se moj mail premjesta a ne Tonijev! A ono o rezervama je posve nova tema i nema veze sa vucnim sustavima. Pa mene tamo Fra Toni pita kakve rezerve imaju sa slepom?

Vrh

PostPostano: čet 18 ožu, 2010 13:16 
Offline     DHV 2-3

Vojo je napisao/la:
Ne kuzim u cemu je Fra Toni u pravu. Pa slijedom citanja svih postova ja sam poredio letnje na Vitlu i vuci sa slobodnim i rekao tipovima koj su rekli daje na planincugi bolje sigurnije letenje od ravnicarskog samo jednim primjerom pokazao da to nije i ne moze biti istina. I molim te da mi ti sada podrobno objasnis zasto je Fra Toni u pravu jer ja nekako sada ne kontam ovo pojasnjenje! Zasto se moj mail premjesta a ne Tonijev! A ono o rezervama je posve nova tema i nema veze sa vucnim sustavima. Pa mene tamo Fra Toni pita kakve rezerve imaju sa slepom?

U pravu je da postu o rezervama nije mjesto u temi o vitlu. (i to je jedino u čemu je u pravu - u gotovo svemu ostalom je u krivu... ;) )

Dakle, tvoj post o rezervama, za kojeg priznaješ sam da je nova tema i nema veze s vučnim sustavima, je originalno bio u podforumu za vitlo. Ja sam ga premjestio u podforum o sigurnosti.
Ok?

Vrh

PostPostano: čet 18 ožu, 2010 15:09 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Vojo je napisao/la:

Kakve veze imaju rezerve s vitlom, molim ja tebe lijepo da pojasniš.

U pravu je da postu o rezervama nije mjesto u temi o vitlu. (i to je jedino u čemu je u pravu - u gotovo svemu ostalom je u krivu... ;)

Dakle, tvoj post o rezervama, za kojeg priznaješ sam da je nova tema i nema veze s vučnim sustavima, je originalno bio u podforumu za vitlo. Ja sam ga premjestio u podforum o sigurnosti.
Ok?

Naravno da nije OK! Vrati ga natrag gdje je prvotno objavljen.

Vrh

PostPostano: čet 18 ožu, 2010 15:26 
Offline     DHV 2-3

Vojo je napisao/la:

U pravu je da postu o rezervama nije mjesto u temi o vitlu. (i to je jedino u čemu je u pravu - u gotovo svemu ostalom je u krivu... ;) )

Ok?

E fuckaj ga ne uspijevam se jos snaci u svemu ovome jer sam ja kliknuo gore NOVA TEMA i mislio sam daje to posve onda NOVA tema! Jos nisamprovalio podforume i podgrupe i ostale trice i kucine! Daj bogati za menepusti negdi to je... uputstvo da malo prostudiram sto i kako! Uspio sam se ulogirati na njemacki forum i to saonim njemackim interneskim prevoditeljem i cak sve razumjem a njih jedno 7-8 pilota mi je potvrdilo da sve mene razumiju da ima nesto sto ima dvojako znacenje ali da svi razumiju perfektno sto je pjesnik htio reci ili pitati.

Vrh

PostPostano: čet 18 ožu, 2010 15:35 
Offline     DHV 2-3

Vojo je napisao/la:
E fuckaj ga ne uspijevam se jos snaci u svemu ovome jer sam ja kliknuo gore NOVA TEMA i mislio sam daje to posve onda NOVA tema! Jos nisamprovalio podforume i podgrupe i ostale trice i kucine!

Sve ok Vojo. Ti si taj koji prigovara pa se ja moram branit... :-)
Ipak, nova tema je nova tema. Ali negdje mora i ona biti. Nije valjda da nisi primjetio kako su diskusije podijeljene po nekim kategorijama i temama (zvale se one kako god). U svakom slučaju sada znaš. A Vojo ne bi bio Vojo da ne nauči na težak način... ;)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 27 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: