Board Index » Letenje » Vitlo
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

Gotovo je sa gepekom, sa operaterima.... :Yahoo!:

direkt link

http://www.skynch.com/wordpress/

To je tako...

Ideja stara oko 5 godina... Samo da je vise vremena...

Drago mi je da je to netko i napravio...

Eeeeee, kad sam ja govorio da je to moguce... :(

LP!

al' moraš da se zakačiš iz prve inače ima tu hodanja :crazy:

Odličan proizvod, ali 7000 eura + porez! Mnogo je. Za te pare te netko može šlepati godinama (jedan šlep stoji cca. 50 kn = 1000 šlepova / 100 šlepova godišnje =10 godina). Klasično pay-out vitlo stoji cca. 2000 eur (može u Towing systemsu i za keš;-), dok stacionarno vitlo za profesionalno bavljenje nabaviš za još malo više od tih 7000 eur i mlatiš paru.

Mali je problem, što ti Žganci poslije mogu oprerirati po autu i vitlu kad si pod bazom.

Ma je problem u 7 milja, ali, treba to prekopirati i napraviti za 700 E... :evil:
Ajd, baš me je ovo zaintrigiralo pa ću se raspitati okolo što tu treba sve uložiti, kolike su vrijednosti ulaganja ?
Al, da je fora je, i da bi imalo za nas ravničare potencijala bi, jer, hrpa puta sam bio slobodan (smjenski rad) a vani ludara od CU, no, radni je dan i svi rade do 15-16h tako da ode baka sa kolačima !!!
Pokušali smo napraviti brdo, al, ovo je ipak jeftinija varijanta ! :mocking:

LP

Morelli

A i veliki nedostatak je sto nemas drustvo da se zezas i posle letenja pojest rostilj i popit pivo. Ali ako mu se ugradi opcija automatskog rostilja bilo bi prva liga. :-D :-D :-D

Flying_man je napisao/la:
A i veliki nedostatak je sto nemas drustvo da se zezas i posle letenja pojest rostilj i popit pivo. Ali ako mu se ugradi opcija automatskog rostilja bilo bi prva liga. :-D :-D :-D

Ma dovoljno ti je povest kamermana kao i ovaj lik na filmu, i eto ti drustvo...

Morelli je napisao/la:
Al, da je fora je,

Zemo moj, nije ti to za nas. Jesi li vidio onaj kotačić koji namata... tc... tc... tc...

Motor (bar 5KW) + kontroler cca 700E nekakav kineski...
Daljinski oko 200E...
Vitlo mehanika po meni oko 300E
Spaga namam viziju...

Vrijeme izrade... bar mjesec dana...

LP!

Zoki je napisao/la:
Daljinski oko 200E...
Vitlo mehanika po meni oko 300E
Spaga namam viziju...

Vrijeme izrade... bar mjesec dana...

Milentijume, ajmo odjebenzi daljinski (tko bi se realno sam šlepao) i zapit i zapojest tih 200 eur, pa napravit vitlo na struju! Mehaniku može Branko šatro Slovenac, a ti tu elektromotoriku. Spreman sam uložiti u takva projekt neki eurić. Brinu me bakterije, ali zar se to ne bi moglo gonajti na dobar stari akumulator iz auta kao i do sad.

a što će vam daljinski... kad ionako imate sajlu, a ona može biti i provodnik. Daklem, ko ona maljutka ilikakoseveczvala , navodjena protutenkovska raketa, trebaju ti samo četiri gumba : namotaj, odmotaj, pusti, reži

Box je napisao/la:
Morelli je napisao/la:
Al, da je fora je,

Zemo moj, nije ti to za nas. Jesi li vidio onaj kotačić koji namata... tc... tc... tc...

Nije brate, nikako,eventualno kao pomoć pri GH... A kad volem... ;)
Ali zato, mi ćemo isto ovo napraviti za nas samo, moramo rješiti prijevoz elektromotora iz Končara... i sa HEP-om dogovoriti neku tarifu, barem im najaviti pad napona... :no:
slika

Uploaded with ImageShack.us

na ovo se može namotati 5 km sajle.... fali nam samo 10-20 km slobodne livade

Jebeš vitlo.. al dobar mu je auto ;)))

De zamisli, baciš malo drkicu po polju, ubodeš neki stupich i ode prema Karlovcu. A vitlo ostalo vani, auto otvoren, mobitel na polici i piva mađu pingvinima.. slika

Zoki je napisao/la:

LP!

5KWh? anlaser od traktora mozda, ili kamiona?

kolika mora biti brzina namatanja?

e, a da mi nastavimo šlepati sa ovim što imamo, samo u većoj mjeri.

nekako mi se čini da imamo sasvim dovoljan broj vitla, čak neka i stoje neiskorištena.

a, iako primamljivo zvuči ova električna varijanta stacionarca i mislim da bi trebalo kemijati u tom pravcu, ali uzmite u obzir da za stacionarac treba svaki put razmotati uže pa je bolje da su onda dva bubnja i retrieve sistem, što će još malo poskupiti... :dash:

franz je napisao/la:
Zoki je napisao/la:

LP!

5KWh? anlaser od traktora mozda, ili kamiona?

kolika mora biti brzina namatanja?

Pa izracunaj... obodna brzina bar 50km/h + 20% za nedaj bože...
Kod motora je zgodno sto imaju isti moment svagdje i preko struje mozemo izracunati silu povlacenja i kontrolirati je jednostavnom petljom u realnom vremenu...

LP!

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap