Board Index » Letenje » Vitlo
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

dali ga je to padobrančić sjebao ?
branko

Tu je kriv operater ili vozač. Popustili su mu silu on je preteko špagu i onda ga majstori opet zašpanali s tim da mu je špaga prošla ispod njega.
Tipični primjer neuigranog tima. A i zvukovi vitla iz pozadine nisu baš ohrabrujući :)

Ma to je ilo namjerno, vježbaju slijetanje u rikverc :) :) :)

Da meni ovo operater napravi trebao bi se potruditi da ne preživim, jer kada bih se ustao, operator bi završio u padobrančiću na način da ništa od njega nebi virlio van!!! :evil:

a zato je zmaj dobra sprava pa kompenzira , kadkad... :bad:

E ali zato aj ti sleti sa zmajem kako je on. Ovaj je prošao bez posljedica i za sebe i za krilo. Sa zmajem, teško...

uj!

ok, šalu na stranu, dvostruka greška:

1. pilot nije otkačio

2. operator nije rezao uže

3. a i živo me zanima što je sa slabim članom

moje videnje!!!
1. pilot nema ili ima jako malo iskustva.
2. a kad i zasto je operater trebo rezat spagu jer otpustio mu je
silu skroz 1. put kad ga je sjebo i 2.nakon sto ga je zamoto.
3. slabi clanak tu nista nekoristi jer su sile bile male a i zapeo je padobran
a weak link bi trebo bit poslje.
A svaki bi pilot trebo imat za sebe odbovarajuci slabi clanak po tezini pilota
sto je u praksi teze izvedivo, kod nas ih vecinom nitko nekoristi!

E sad prvi zajeb je sto pilot nije jos na zemlji usmjerio krilo u smjeru auta,
pa je poletio u stranu ima srece sto ga nisu potegli jako jer bi se zabio u kuruzu njemu s ljeve
i tu prepolako izravnava krilo u pravom smjeru ,
pa ga je nadobudni operater da ga "spasi" otpusti mu silu al skroz e sad operater kuzi da je ovaj poravno i da je on previse odpustio pa prispana ponovo e al ovog obilazi padobrancic i okrece ga u sjedalu a tu pilot vata ravnotezu drzeci se za komande gdje desnu povuce do dna sica
i samim tim skrece u desno da nije diro komande nikom nist, oerater nato ponovo otpusta
a ovaj pilot sav zbunjen slece bez da sad kad bi trebalo pokoci tog ruznog crvenog apca!!!
Da ovo neuspije pomoglo ih je vise al vecinu je zajebo operater!!!!
I nakraju se sve dobro svrsilo i jos imaju i video da i drugi vide kak netreba delat!

1. ) Neadekvatno vitlo (http://www.dreh-auf.de/Englisch.html ili sl.) koje radi po principu otpora pa je vozač ujedno i operater što po meni nije baš "best buy" kombinacija .

2.) Pilot je početnik i ne snosi nikakvu odgovornost .

3.) Ako je kombinacija vitla točna, odnosno sistem pay-outa koji radi po sistemu el.vitla na kojem sam letio i radi po istom principu, skoro kao statično, povečanjem otpora raste i sila na "adekvatnu" operater je pogriješio u varijantama :

- a.) Ako pilot odlazi od putanje, ne prati i ne korigira smjer prestaje se sa šlepom do prizemljenja , osim, ako ima naznake da je pilot počeo korekciju operater ga drži na minimalnoj letivoj sili i čeka sa napetim užem koje onda ne dozvoljava ovo.
- b.) Ako se operater odluči prekinuti šlepu onda prekida se i u ovom videu može se zaključiti da nije bilo pravovremene odluke i kompletne, plus nezamječivanje "preskakanja" užeta što itekako znam što je ali još na startu kada se pilot obrnutim startom okreće u suprotnu stranu !
Predpostavljam da je sve ovdje uključeno i ako bolje pogledate ne vidi se operater nigdje što ukazuje na sistem koji ne podržavam, barem ne za početnike !

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap