Board Index » Letenje » Foto i video » Foto natječaji
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

Odaberite maksimalno 3 najbolje slike.

slika

slika

slika

#4 Mješoviti stup
slika

#5 Sjena na zidu
slika

#6 Staro i novo
slika

#7 Red Hot Chili Mentor
slika

#8 Proljeće
slika

slika

Primjetan je veći broj fotošopiziranih, odnosno dodatno digitalno obrađenih fotki u zadnjem mjesecu. Znam da nema jasnih pravila, ali gdje je granica? Osobno sam shvatio da je fotka fotka, a umjetnička djela su neka druga kategorija. Bila je polemika prije dosta vremena oko ovoga. Nekako mi je neprihvatljivo da natječaj za najfotku uključuje jako puno naknadnih dorada na fotkama. Žiri?

Kao što si rekao, nema jasnih pravila što je dozvoljeno, a što nije. To znači da je dozvoljeno sve.
Ovo je neobavezan natječaj napravljen za zabavu čitatelja foruma i kao mjesto na kojem letači-fotografi mogu biti donekle nagrađeni za svoj letački i fotografski trud. Nema žirija, tj. žiri smo svi mi koji glasamo. Svatko fotke doživljava na drugi način i od njih očekuje drugu stvar - i prema tome i daje svoj glas. Svaka slika koja u nečemu pretjeruje obično biva i kažnjena za to (osim ako to obilato ne nadoknađuje nekim drugim aspektom).

Možemo mi sada općenito filozofirati je li fotografija umjetnost ili nije, što jest ili nije prihvatljivo u obradi itd. (postoje neki standardi i uobičajena pravila za foto natječaje) no ovo je tema ankete i ovo bi bio službeni odgovor.

A ako baš želiš o tome možemo otvoriti novu temu...

posto sudjelujem u raspravama tog tipa vec 10ak god.. vjerujem da nema smisla raspravljati.. rijetko koji fotic moze snimati u RAW formatu, klasicni film koriste samo umjetnici... sve ostalo je photoshop.. ili na kompu ili u samom foticu koji provlace fotke kroz razne algoritme..

da ne bi bilo tako jednostavno, pogledajte rane radove Roberta i Shane Parke Harrison, nisam ziher da sam tocno napisao al google ce ispravit.. manipulacije u tamnoj komori koje nadilaze sposobnosti mnogih danasnjih photoshop gurua.. a nije photoshop..

ja bi stavio ogranicenje da se ne smije dodavati ili micati objekti na slici, ostalo neka bude na dobrom ukusu i estetici autora...

Sent from my PC36100 using Tapatalk 2

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap