Board Index » Oprema » Diskusija o opremi
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

Elem, probao sam Axis Vegu II i krilo mi se svidjelo. Uzeo sam jer ima samo 5.5 kg i odlučio sam se popeti na Plešu. Letio sam model do 95 kg. Prva prednost mala površina i raspon. Naprema R10.2 zauzeo sam 30% manje prostora na startu i time stavio krilo na pokošeni dio. Podizanje pjesma, diže se iznad glave (vjetar 2-3 m/s) polaganao, ali odlučno i staje, ne overtake-a naprijed. Ipak, mali impuls na (preduge) komande i 2-3 koraka je bilo dovoljno za polijetanje. Odlična upraviljivost (doduše letio sam u nekom Skyline starom modelu sjedala, pa dojam nije bio potpun, vjerojatno bi s nekim drugim sjedalom to bilo još bolje), sluša i ide u zavoj trenutno, fino se nagne, ali ne gubi visinu. Naglašeno pokazuje ulaske i izlaske iz dizanja, prvenstveno termike. Bilo je balona koji su išli i preko 3,5 m/s. Stoga je Vegu potrebno obuzdavati komandama, odnosno aktivno pratiti ponašanje krila. Svakako nije za početnika, ali iskusan pilot koji prelazi sa 1-2 kategorije lako će s time na kraj. Termika se lako centrira, a aktivnom kombinacijom unutarnje inicirane komande i one vanjske to postaje pravi gušt. Osim toga s ovim krilom se zabavno upustiti u wingovere, kočenje na granici stalla itd. Mali minus bih dao naglašenom početnom propadanju kod naglog ispadanja iz dizanja, ali upozoravam da često i isključivo letim krila jačih kategorija koja imaju znatno bolju finesu i upravljivost u tim situacijama. Nije to odlika samo Vege II, sjećam se još krila koja tako teagiraju u toj kategoriji: Ozone Addict, WOC Twister.

Brzinu ne mogu komentirati, jer sam letio 5 kg preko gornje granice opterećenja. Finesa mi se čini dobrom za LTF 2 EN B kategoriju. Probao sam speed vući ručno (da s rukama, jer nisam svezao špagu za noge) i ide lagano, a kad rukama ide lagano ići će još lakše nogama (o tome ovisi i sjedalo koje koristite). Uživao sam tih 50 minuta jedreći uz Plešivicu dok se nisam počeo lagano smrzavati.

Axis radi izvrsna krila, još kad poprave kvalitetu izrade bit će velika konkurencija renomirijanijim proizvođačima. Ako to već nisu sad.

toni je napisao/la:
.....
Axis radi izvrsna krila, još kad poprave kvalitetu izrade bit će velika konkurencija renomirijanijim proizvođačima. Ako to već nisu sad.

Toni ajde se nadebljaj par kila pa ti dam svoju Vegu III L da napraviš usporedni test, baš me zanima jesu li išta poboljšali u odnosu na stari model

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap