Board Index » Oprema » Diskusija o opremi
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

Stranica 1, 2  Sljedeća

Evo ovako, da li mi netko moze reci koja je glavna namjena speedarmsa? Da li je to vise kao neka reklama? Citao sam da je malo bolja aerodinamika, ali da li se to osjeti imalo?

LP,

Tomislav

Naravno da se osjeti. Svi pravi piloti to imaju.

hrga je napisao/la:
Naravno da se osjeti. Svi pravi piloti to imaju.

Uz naravno MAntre, Boomove, X-ratede i GenieRacede MORAŠ imati speedarm jer onda nisi pravi pilot. :-P
I naravno da ti ispod guze visi loptica za badminiton
Pravi pilot!? Tko je pravi pilot? Koji su minimalni uvjeti za polaganje-dobijanje certifikata? :-o
Možda broj bačenih rezervi?

5ar...vjetar

hrga je napisao/la:
Svi pravi piloti to imaju.

Mislis "Veliki Decki"... :-P

Ja mislim da zuti speedarm brze ide od zelenog...

LP!

Tomislav Markač je napisao/la:
Evo ovako, da li mi netko moze reci koja je glavna namjena speedarmsa? Da li je to vise kao neka reklama? Citao sam da je malo bolja aerodinamika, ali da li se to osjeti imalo?
Tomislav

Za aerodinamiku neznam, ali i ako poboljsava aerodinamiku, to je zanemarivo, osim naravno "pravim" pilotima......

Glavna uloga mu je da stisne odjecu na tebe, ima nekih koji su napravljeni i od wind stop materijala, pa pomazu da te ne napuse, i ako ima kapuljacu, zastiti ti i onaj dio glave i vrata koji nisu pod kacigom. A po ljeti ti je dovoljno da ga stavis samo na kratku majcu; nece te napuhati, a nece ti biti ni vruce i nemoras brinuti da ce te sunce prziti.
I naravno za reklamu. :hi:

Tomica Solina je napisao/la:
Za aerodinamiku neznam, ali i ako poboljsava aerodinamiku, to je zanemarivo, osim naravno "pravim" pilotima......

Glavna uloga mu je da stisne odjecu na tebe,
I naravno za reklamu. :hi:

Letenje bez speedarma je kao sex bez kondoma (čak ga i Papa promovira), jednostavno nije isti užitak. Sam čin navlačenja speed arma pred let je istovjetan ushitu koji dobiješ kad navlačiš kondom na ukrućeni ud pred čin užitka (osim kad to radimo zbog slijedećih pokoljenja pa se žrtvujemo za pravu stvar). A i sigurniji je let, kao uostalom kao i kod spolnog čina. Jer zamisli, dogodi ti se neko veliko zaklapanje. Velika je razlika kako ćeš i koliko brzo odreagirat, zar ne? Kad te speedarm stisne, zajedno sa svom odjećom koju priljubi uz truplo i udove, brzina reakcije je olakšana jer ne smeta nikakva vezica ili pomodni džep s drukerom za koji bi mogla zapeti neka od špaga koje su se ovjesile pri frontalnom asimetričnom kolapsu.

Poboljšana aerodinamika se ne može zanemariti.

Kao ni reklamni prostor kako za firmu koju promoviraš tako i za svoju vlastitu promociju. Malo stisne trbuh (pa još k tome streč od kukuljice uz kokpit ga prekriju), a istakne elegantne bicepse na nadlakticama.

Must have!

toni je napisao/la:
Letenje bez speedarma je kao sex bez kondoma (čak ga i Papa promovira), jednostavno nije isti užitak. Sam čin navlačenja speed arma pred let je istovjetan ushitu koji dobiješ kad navlačiš kondom na ukrućeni ud pred čin užitka (osim kad to radimo zbog slijedećih pokoljenja pa se žrtvujemo za pravu stvar).

Ne bih se složio s tobom baš... Osim ako "navlačenje" speedarma znaći da ćeš ipak razvaliti stotku a bez njega neće ti dati da uđeš u stup, onda je točno !!!

LP

Morelli

Zoki je napisao/la:
Ja mislim da zuti speedarm brze ide od zelenog...LP!

Šta nije neki običaj da trenutno vodeći u kupu nosi žutu majicu/speedarm?
Žuti dakle definitivno ide brže od svih ostalih! :)

CloudWalker je napisao/la:
Šta nije neki običaj da trenutno vodeći u kupu nosi žutu majicu/speedarm?

Hm, žuta majica za vodećeg, crni pojas za 100 km (bio prijedlog onomad)...
Da ubacimo i zlatnu kopačku? :-P

Morelli je napisao/la:
toni je napisao/la:
Letenje bez speedarma je kao sex bez kondoma (čak ga i Papa promovira), jednostavno nije isti užitak. Sam čin navlačenja speed arma pred let je istovjetan ushitu koji dobiješ kad navlačiš kondom na ukrućeni ud pred čin užitka (osim kad to radimo zbog slijedećih pokoljenja pa se žrtvujemo za pravu stvar).

Ne bih se složio s tobom baš... Osim ako "navlačenje" speedarma znaći da ćeš ipak razvaliti stotku a bez njega neće ti dati da uđeš u stup, onda je točno !!!

LP

Morelli

Bez njega samo kružiš oko stupa i polako gubiš visinu.
On ti omogućuje da dobro centriraš bez opasnoisti da iscuriš i da dođeš do baze gdje te onda prođu trnci. Čuo sam da neki čak viču: juhuuuu! dok ja, primjerice, volim samo duboko disati (ponekad mi se i zamagli pred očima). Kad te sve počene boljeti od vrćenja i kad sletiš nakon takvog leta najbolje je skinuti ga, izvaliti se na leđa i zapalit pljugu te lagano otpuhivat među oblake. Trkeljanje na stanicu i mobitel u tom trenutku nije poželjno.

Ponekad (kad su uvjeti jako dobri (i kad sam bio mlađi)) možeš požuriti na start, navući ga ponovo i odletjeti još jednom. Nakon toga pljuga može i izostati, ali ostaje velika potreba da se nađeš sa društvom u birtiji i prepričavaš letenje tog dana.

A gle.. pazi sad serkenjmelj ;)) Ako imaš tekmu od 100km i dva pilota sa istom opremom. Jedan se obrije (i dlake u nosu) namaže nos sa faktorim 25, a drugi ide neobrijan i ga ostavi golog (nos). Ovaj masni depilirani dobije 1% bolje performanse i da sve isto odlete opet je 1km ispred golog/neobrijanog u cilju. A nije ni zgorio ;)) A tekme se guba za 20m, a ne za 1km..

To ti je isto ko plivači, biciklisti i ostali 'risti'. Sve kaj se dovoljno dugo kreče kroz isti fluid mora pokazat razlike s obzirom na isplanirane i odrađene datalje. I to je glavna razlika između dobrih i loših pilota, apetit pamčenja, paženja, maženja i iskorištavanja detalja u svemu..

Sve je bitno kad ideš na bod, otpor materijala, oblika, položaj u stupu, položaj u glajdu, brzina centriranja, sporost dekoncentriranja itditd..

To kaj su neki piloti na određenim terenima 2-3 klase bolji na 2-3 klase lošijoj opremi od ostalih ne radi statistiku, samo dokazuje da oprema niš ne znači bez svih detalja složenih u pobjedničku cjelinu.

Pa si sad misli kolko posto ili promila moš dobit za speedarms..))

Box je napisao/la:
On ti omogućuje da dobro centriraš bez opasnoisti da iscuriš i da dođeš do baze gdje te onda prođu trnci. Čuo sam da neki čak viču: juhuuuu! dok ja, primjerice, volim samo duboko disati (ponekad mi se i zamagli pred očima). Kad te sve počene boljeti od vrćenja i kad sletiš nakon takvog leta najbolje je skinuti ga, izvaliti se na leđa i zapalit pljugu te lagano otpuhivat među oblake. Trkeljanje na stanicu i mobitel u tom trenutku nije poželjno.

Ponekad (kad su uvjeti jako dobri (i kad sam bio mlađi)) možeš požuriti na start, navući ga ponovo i odletjeti još jednom. Nakon toga pljuga može i izostati, ali ostaje velika potreba da se nađeš sa društvom u birtiji i prepričavaš letenje tog dana.

Koliko sam samo puta, nakon neke curione, a gledajući gore visoko pod oblake velike dečke, pomislio, Bože, da samo imam speedarm kao oni...! Ili na startu, osjećao se kao zadnja šupčina, gledajući te zategnute trbušine pokrivene najljepšim speedarmovima na svijetu... I još ako je na njima reklama za najbolju firmu na svijetu, moja zavist je bila tim veća. Probavao sam svašta kao zamjenu speedarmu, ali, ne ide, i ne ide ... Treba mi pod hitno speedarm, kričavo zeleno-žute boje, s detaljnim uputama kako se leti s njim, a sve da se postigne zavidan rezultat. Ima li veze speedarm sa speedom, tj, moram li ga skidati ako povlačim speed, da ne bude nekog sranja ...? Ili speed uopće ne moram stiskati... Pitanja puno, odgovora malo ...

Box je napisao/la:
Morelli je napisao/la:
toni je napisao/la:

LP

Morelli

Dobro ga je imati, pogotovo poradi aerodinamike kod ulaska u stup, ali, preferiram let bez njega, jer bolji je filing na goloj koži, nekako bolje penjem i osjetim bolje komande, no, da hoće pasti ranije u kolapst krilo bez speedarmsa hoće... Sigurnost ili filing... Filing !!!

LP

Jao moj prvi speedarms ... dobio sam ga na tekmi u Sofiji 2004, žuti s reklamama. No prokleti speedarms mi je donio samo probleme, prvo tko je izmislio speedarms samo u jednoj veličini? :-P

Zaprijetili su mi oduzimanjem bodova ako ga ne obučem, ma nemoj ... pokušaj ti obuči majcu za dvogodišnjeg dječaka na "pravog" muškarca. He i tako sam na toj tekmi dobio -100 bodova ili je to zbog toga jer sam samo ja letio u rikverc sa mojim Matrxom.

Nakon mnogih zemalja i terena moj prvi speedarms poklanjam Nikici, a bogme od tog dana je Nikica počeo letiti ko pričica, mislim da ga još uvijek oblači prije spavanja i prije letenja. Speedarms je po meni obavezna oprema jednog ozbiljnog letača.

kad bi postojao speedarms XXL odmah bi kupio dva.

Sinisa je napisao/la:

za moju malenkost XXXLL s ojacitvama u trbusnom djelu da cim bolje naglasi moju vitku liniju... :lol: :lol: barem tri komada, naj se nadje u rezerviiii :-D ajmo dileri kakva pametna ponuda za imenjaka i mene ... naravno sponzorska ;) , a mi garantiramo da ce vasa reklama biti dobro vidna :) :)

Trputec, to se riješava sa drugim stvarima, ali sam siguran da bi ti preko ovoga išao jedan SWINGerski speedarm.
slika

Uploaded with ImageShack.us

ni problema Hrga.... sve za cim bolju areodinamicnost... :-D kako vec ides prek luze...u meksiko izgovoriti sudbonosno DA svojoj meksikanki :evil: skini jedan takav sa kakve meksikanke...radi uzorca.. i nabavi se kakve pajkice u roza barvi da bude sve u kompletu... :lol:
a kak si ze objavil moju fotku sa NASEG SWINGerskog tuluma dodaj se svoju 8) da ljudi vide kak izgleda ta prav pilot :lol: :lol: :lol:

Sinisa T. je napisao/la:
Sinisa je napisao/la:

za moju malenkost XXXLL s ojacitvama u trbusnom djelu da cim bolje naglasi moju vitku liniju... :lol: :lol: barem tri komada, naj se nadje u rezerviiii :-D ajmo dileri kakva pametna ponuda za imenjaka i mene ... naravno sponzorska ;) , a mi garantiramo da ce vasa reklama biti dobro vidna :) :)

Sinisa T, te treba ti XXXL. Reklamiraju ga "one size fit all" Da sam dealer poklonio bi ti jedan sa svojom reklamom uvjeren da ce se moja reklama naci u Cross Country magazinu.

Sinisa je napisao/la:

Nakon mnogih zemalja i terena moj prvi speedarms poklanjam Nikici, a bogme od tog dana je Nikica počeo letiti ko pričica, mislim da ga još uvijek oblači prije spavanja i prije letenja. Speedarms je po meni obavezna oprema jednog ozbiljnog letača.

Joj, Siniša, ja ga uramio, pa ga malo-malo vadim.

Ma, lako za to što ja proletio (ili me odnjelo, kako god), nego, stari moja, probao ja radnju SZUP - Svezemaljsko upravljanje oliti Ground handling sa njim. Ja bez mog (tvog) žuće speedarma jednostavno to više ne mogu, to nije to!!!
Ljudi, kupiti speedarm zbog Ground handling-a, vjerujte, NEPROCJENJIVO!

A i osjećam se kao Veliki dečko u njemu, ipak si ga ti nosio (mada još uvijek mislim da si na toj tekmi bio plod neslane šale kada su ti to dali da staviš na sebe, a možda su trebali i maskotu).

Vječno ću ti biti zahvalan. Hvala, hvala, hvala

Morelli je napisao/la:
Box je napisao/la:

Dobro ga je imati, pogotovo poradi aerodinamike kod ulaska u stup, ali, preferiram let bez njega, jer bolji je filing na goloj koži, nekako bolje penjem i osjetim bolje komande, no, da hoće pasti ranije u kolapst krilo bez speedarmsa hoće... Sigurnost ili filing... Filing !!!

LP

Uvijek je bolje osjetiti na goloj koži!
Iako si sa njim siguran, vjerujem kako mnogi imaju osjećaj kao da peru noge u čarapama.
No, letenje je letenje, a druga poslovica glasi: Letenje je kao pizza - i kad nevalja još uvijek je prilično dobro!

Stranica 1, 2  Sljedeća

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap