Box je napisao/la:
Google funkcioniraju tako (za sada) da daju tek određene informacije i to u dnu vidnog polja. Dakle, ne preko slike pogleda ispred. Naravno da je moguće napraviti sliku na viziru (nije baš nešto novo), ali vjerujem da je to lakše primjeniti kod instrumetalnog letenja.
Nisam siguran da smo se skužili...znam da je u dnu vidnog polja, zanimalo me koliko je slika tebi "blizu". Malo sam guglao i eto objašnjenja:
"A tiny computer gathers information from a number of onboard sensors and provides location, speed, altitude and temperature information to the wearer via a micro-LCD display inside the goggles. The image from the display is then virtually projected so that it appears out in front of the user."
Dakle, tebi se čini da je ta slika "dalje" od stakla na kojem se projicira, i prema tome oko ne mora fokusirati ekstremno blizu (što se valjda i podrazumijeva-ne znam može li tko izoštriti išta bliže od 10 cm). Zanimalo me samo može li savitljivi display koji Zoki spominje sliku prikazati na isti način, jer pretpostavljam da je sam display izvor projekcije, a nema ulogu refleksivne površine. Ufff, ako pitam bedastoće - ispričavam se.