Citat:
Ali nije to ono o čemu sam htio pričati. Malo sam nadoknađivao propušteno na pgforumu pa vidim da je početkom mjeseca PMA (udruženje pg proizvođača) glasalo s 75:25 da se prihvatljivim materijalima za strukturu krila mogu smatrati oni koji se mogu saviti u 1cm promjera. Glasanje je bilo da li granicu postaviti na 1cm ili 10cm. To efektivno isključuje karbonske dodatke poput onih u BBHPP (s 10cm bi ušli). Njihova odluka ima tek savjetodavno značenje za CIVL koji će o tome odlučivati u veljači. Adrian Thomas misli da CIVL zasad neće ništa mijenjati samo 3 mjeseca prije Evropskog.
Što je sa ostalima; gin, niviuk i ostali koji imaju slične điđe-miđe u krilima?
Da li se njihove savijaju u 1cm ili će i oni morati mijenjati stvari?
A ove špekulacije oko advansa

, čitao sam to njihovo objašnjenje, pa mi zvuči poprilično; nemamo konkurentno krilo pa nećemo da nam se smiju(da nam padne rejting, prodaja, zarada....).
Ali i ovo stoji da je moguće kako se nadaju da karbon neće proći pa čekaju kraj te pričice, za to vrijeme opet štede ne ulažući u razvoj novog krila itd.
Fino su ovi iz ozona odradili; našli rupu u pravilniku, iskoristili ju, a ako im sve to prođe, bit će u velikoj prednosti pred ostalima. Ako ne prođe mogu novo natjecanje izmisliti i opet biti u prednosti pred svima. Mora da su u razvojni tim uključili i ponekog odvjetnika.
Citat:
I dalje naravno ostaje pitanje koliko se sve to tiče nas - običnog pg puka. Koliko će i kada te napredne tehnologije dolaziti na certificirana i serijski proizvedena krila - koliko će to pomaka donijeti u performansama, sigurnosti i cijeni krila..
Swing ima Astrala LTF2 sa high arc-om, pa se hvale da je skoro ko stratus

. Ne znam za druge proizvođače ali mislim da svi polako, a neki i užurbano rade na novim tehnologijama, ojačanjima itd. To je vlakić koji juri sve brže i raja bi se vozila pa proizvođači sigurno nešto rade po tom pitanju.
E sad, sigurno će netko i napraviti testiranje onih sa njtvrđim, a tu bi mogli nastati neki novi manevri, nove ekstremne situacije

, a možda sve prođe tako glatko da ukinu SIV tečajeve(naučiš kako se baca rezerva, a ostala sranja se ne dešavaju

). Vrag bi ga znao