Moram se Toni ne složiti sa tobom oko Enza 2. To što u Hrvatskojh nije bilo incidenata ne znači da ih nije bilo.
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... =2&theater PWC Prtugal. Stavi HD Fulls creen!
Bez speeda je letio.
Frend Meksikanac koji je pobijedio Nordic open jučer, pred dva tjedna na frontalcu šiknuo rezervu. Dva mjeseca prije toga isto, anije loš dečko. Padalo je rezervi na Enzu2 koliko hoćeš, a padat će još.
To je R11 u ovčjoj koži zato i ima najbolje performanse. Tog glidera se treba bojati jer ako baciš oko na video ovo nebi smio napraviti jedan EN-D. To je po meni opasan glider jer ljudi misle da će se sam oporavit, a neće.
E sad zašto ovo sa certifikacijom. Nije mi dao vrag mira pa sam išao malo zivkat okolo frendove da vidim što se to događa i saznao. Naime sve ovo dolazi od Enzogate-a i stvar je vrlo HOT.
1. Ulovili su Zollera da je varao na ponovnoj recertifikaciji Enza2 tako da prođe. Namještali su linije za kolapsiranje kako bi glider prošao jer su imali samo dvije opcije: DA PROĐE i DA PROĐE ako me kužite, a sve kako se nebi platila odšteta radi pogibije poljskog pilota.
Zato i je glider zabranjen u Njemačkoj.
Pomicali su linije za kolapsiranje dok nisu dobili kombinaciju da prođe. Čim je linija više napred to slabiji kolaps i zato sada WG6 žele te linije pomakniti iza.
2. Druge firme imaju sada problem u izradi krila koje bi imalo preformanse kao Enzo. Zašto? Ako naprave krilo jednakih performansi ne može proći certifikaciju nikako. Da naprave kopiju identičnu od Enza2 ne može proći certifikaciju jer TO NE MOŽE proći.
Mislim da ćemo neko vrijeme gledati na tekmama samo Enzo2, ali i rezervice kako lete.
Mene osobno strah tog krila jer sam vidio što radi sa 30% kolapsa. Sad kad sam vidio ovaj video još manje.
Isto je sa gin Carrera, Trango XC, itd... nisu klase što su nekad bile.