Forca je napisao/la:
Na gurtnama nema dodatnih kuglica niti ikakvih ručica za upravljanje pod speedom.
Preporuka konstruktora (Valič brothers) je da se ne upravlja zadnjim linijama (C-lines) kod povučenog speeda, jer time lomimo aero profil na način da slabi performanse. Preporuka je upravljanje nagibom tijela i po potrebi komandama. 2-liner krila (čak i ona kvazi 3-liner poput Enzo-a koji je u biti 2-liner) se pod speedom upravljaju zadnjim B ili kvazi C linijama, a upravljanje komandama se ne preporuča zbog pogoršanja aeroprofila.
Forca je napisao/la:
Krilo se diže bez problema, i nema nikakve tendencija bježanja u stranu ili naprijed.
Dizao sam King i prsno i leđno u uvjetima bez vjerta i podiže se predivno, niti prebrzo, niti presporu. Taman tako kako treba. S obzirom da sam letio na Japu i da mi taj teren stvara problem na Enzo 1 bez vjetra, jer me snažno pretječe kod podizanja, na Kingu sam se osjetio spokojnim.
Forca je napisao/la:
Komande su lagane, nešto između Ozona i NK, dovoljno su direktne , a doziranjem pritiska se postiže nevjerojatno okretanje, gotovo kao šestar. Speed sistem je lagan i krilo već nakon prve ljestvice ima super ubrzanje. Finesa je strašna, imaš osjećaj kao da nikada neće sletjeti.
Upravljivost je fenomenalna, meni je bilo zabavno. Oš' vingač, eto ga, oš okret na rubu negative, eto ga, ali bez bojazni za izazivanje premalog ili prevelikog napadnog kuta te rizik od zaklapanje ili stalla. Zaista zabavno. Finesa je poprilična, onako odokativnom metodom kad dolijećem na istu livadu gdje slijećem već godinama, trebam se potruditi kao i s Enzom da izgubim i ono malo visine i da ateriram između bora, oraha i vinograda. Puna brzina pod speedom je solidna s obzirom na EN D kategoriju, a trim mi se čini bržim od Enza 1 jer letim E1 do 115 kg, a King je manje površine i do 110 kg. Da ga se ukočiti bjesomučno, ali lako se prevari i dobije još koji metar visine ukoliko nije dodir sa tlom bio pomno isplaniran. Dinamika horizointalne brzine ode u penajnje za čas.
Forca je napisao/la:
Probao sam jednostrana zatvaranja koja se ne otvaraju sama...
Povlačenje ušiju sa izdvojenom gurtnom A linije za krajnji konpoac je izuzetno lako i jednostavno. Po povlačenju ostaju zatvorene, a lako ih se otvara doziranim pumpanjem komandi.
Divno, zabavno i potentno XC krilo. Valiči ga tek kreću testirati u pravim tekmama (na XC-u su odletili već prelude letove), a sad stiže i novih 10 komada za slovenske tekmovalce pa da vidimo što Kralj zapravo može. Krilo ne čine samo performanse, već i udobnost pri letenju. Osnovno pitanje glasi, je li bolji od M6 i ako da je li ta razlika vrijedna povjerenja kupnje 777 gliders.