Kako sam ja to radio...
kljucna je stvar dobro odgovoriti na pitanje za sto mi sic treba? Nema vece muke nego pokusavat sjedit u lezecem sicu
Druga je stvar tezine (sto lakse to bolje).
Trece, protektori - osobno ne volim bocne tj. smatram ih neucinkovitima (nemam uvjerljivu potporu za taj stav, samo moj dojam). Od unfala s tjelesnom ozljedom, dvaput sam bubnuo na naprijed (dakle sic uopce nije igrao) i jednom direkt na ledja (tu sam vidio da su zene u pravu - 12 cm jednostavno nije dovoljno).
Cetvrto, visina ovjesista. Osobno, volim sic koji ima velik raspon, makar danas na vecini to uopce ne mozes stelat ko nekad.
Peto, kvaliteta ugradjenih komponenti i materijala. Vrhunsko sranje je ako nakon tri leta moras svakih pol sata dotezat gurtne jer se same od sebe razlabavljuju.
Sesto, polozaj rezerve (pod dupetom, ali ovaj "noviji" sistem gdje rezerva ispada pod sic a ne izvlaci se na stranu).
Sedmo, dobro podesen sic (sto i je bit pitanja). Nema srece bez pola sata na vjesalici, plus jos let ili dva.
Pod "How do I set up my harness correctly?" odlican tutorial za moj Impress 2 (prije toga nisam mogao letjeti duze od 3h zbog bolova u vratu, nakon podesenja ko rukom odneseni).Uz to treba imat srece pa bit proporcionalno gradjen, inace daska van, pa pilica...
Osmo, gadgeti i detalji (rupica za camelbag, torbica za stanicu, kopcice razne, dzepovi na zatvaranje).
S kukuljicama treba pazit i na setup kuta kukuljice, e a to je procedura za dva covjeka. Uzmes trakice za vjetrulju i stavis po jednu na svaki karabiner. Neko te slika dok letis. Na slici povuces pravac kroz najdalje tocke sica u horiz. ravnini. Vjetrulje bi trebale biti paralelne s tim pravcem. Lather, rinse, repeat. Inace se otpor zraka drasticno povecava, to vise sto brze ides jer te struja zraka jos vise izgurava iz optimalnog polozaja.
p,
D.