»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 19:05.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Zatvoreni sicevi
PostPostano: sri 03 lis, 2012 20:52 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Dobro je znati.

http://www.dhv.de/web/en/safety/article ... ness-test/

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

Naslov: Re: Zatvoreni sicevi
PostPostano: čet 04 lis, 2012 17:38 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Zato i je najprodavaniji sic Impress 3 ali na PGForumu.

Vrh

PostPostano: pet 05 lis, 2012 12:46 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
hrga je napisao/la:

Zašto?

Vrh

PostPostano: pet 05 lis, 2012 13:46 
Offline     DHV 2

toni je napisao/la:
hrga je napisao/la:

Zašto?

Zato jer je advence ubica. :ROFL:

Bez zajebancije.. koliko sam ja shvatio imaš dvije grupe pilota koje su probale I3. Oni koji su oduševljeni i oni kojima je sic horor. I ništa između. E sad, imaš u ovoj drugoj grupi onih koji su ga kupili prije nego su probali pa se sad rješavaju "zla".
A što se tiće sigurnosnih "problema", izgleda da ih imaju više manje svi light sicevi. Kod I3 najviše zamjeraju što se kod M i S veličine teško vadi rezerva standardne veličine, neki testovi govore da u nekim položaima kod vrtnje uopće neide van. Kod L veličine i sa light rezervom taj problem nije toliko izražen ili ga uopće nema. Tu se i postavlja pitanje čemu montirati "tešku" rezervu u lagani sic. Takav sic kupuješ radi uštede na težini. S druge strane, to nije ultralight oprema namjenjena hike and fly ekipi, već je orijentirana na veći segment tržišta. Prije svega XC pilote kojima pokoje kilo manje u ruksaku puno znači kad iscuri negdje u tri.. i treba se vratit u "civilizaciju". Među njima imaš puno onih koji ili nemaju povjerenja u light rezerve ili jednostavno se ne uklapaju u težinski raspon istih. Druga svar koja je problematična kod I3 je.. pa izgleda da su malo krivo proračunali opterećenja. Čitam na PGF frajer je na SIV-u bacao rezervu i došlo je do pucanja materijala na mjestu spoja sica i rezerve. Navodno ovo nije jedini slučaj.
Kako god bilo, ja bi rado probao I3. Živo me zanima kako je to letit sic bez "daske".

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: pet 05 lis, 2012 14:41 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 18:06
Dao Palac gore: : 126 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 442 / Palac dolje: : 0
toni je napisao/la:
Bez zajebancije.. koliko sam ja shvatio imaš dvije grupe pilota koje su probale I3. Oni koji su oduševljeni i oni kojima je sic horor. I ništa između.

Istina. Osobno sam pricala s nekim pilotima koji imaju I3 i najvise se zale na to sto im je previse drmavo letenje: navodno I3 prenosi svaki baloncic...

toni je napisao/la:
Druga svar koja je problematična kod I3 je.. pa izgleda da su malo krivo proračunali opterećenja. Čitam na PGF frajer je na SIV-u bacao rezervu i došlo je do pucanja materijala na mjestu spoja sica i rezerve. Navodno ovo nije jedini slučaj.
Kako god bilo, ja bi rado probao I3. Živo me zanima kako je to letit sic bez "daske".

Mislim da je tu u pitanju druga stvar koja vrijedi za bilo koji sic; a to je da se gurtne od rezerve ne bi smjele direktno spajati na gurtne od sica (tkanina na tkaninu) nego preko ovog tipa karabinera (maillon (mailjon) na spanjolski; ispricavam se al ne znam kako se zove po naski):
slika

Vrh

PostPostano: pet 05 lis, 2012 15:04 
Offline     DHV 2

Jasna je napisao/la:
[

Mislim da je tu u pitanju druga stvar koja vrijedi za bilo koji sic; a to je da se gurtne od rezerve ne bi smjele direktno spajati na gurtne od sica (tkanina na tkaninu) nego preko ovog tipa karabinera (maillon (mailjon) na spanjolski; ispricavam se al ne znam kako se zove po naski):

Frajer kaže:

I Have an Impress 3. I did last week a SIV and I was oblige after a bad full stall coming out to throw my reserve. The shock done by the opening of the reserve on one of the lines attached on the harness at the back of the shoulders strap had ripped off the harness at that point. Here are two pictures of the damadge Sad . Our instructor, Brad Gunnuncio, great teacher and comp pilot told me that the same damadge happened on the I3 of an other pilot doing also reserve!!! What would happen the next time if I throw? I think there is a problem on the harness for sure! I'll get it back to Advance via my dealer..

Vrh

PostPostano: sub 06 lis, 2012 13:43 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Jasna je napisao/la:
toni je napisao/la:
Bez zajebancije.. koliko sam ja shvatio imaš dvije grupe pilota koje su probale I3. Oni koji su oduševljeni i oni kojima je sic horor. I ništa između.

Istina. Osobno sam pricala s nekim pilotima koji imaju I3 i najvise se zale na to sto im je previse drmavo letenje: navodno I3 prenosi svaki baloncic...

toni je napisao/la:
Druga svar koja je problematična kod I3 je.. pa izgleda da su malo krivo proračunali opterećenja. Čitam na PGF frajer je na SIV-u bacao rezervu i došlo je do pucanja materijala na mjestu spoja sica i rezerve. Navodno ovo nije jedini slučaj.

slika

Bull shit...

Ako drmavost nekog smeta neka igra sah...
Bas taj dio objasnjava let i pruza vise informacija nego letenje na dasci...
Naravno da izuzimam rekreativce koji ni pod kojom sansom ne bi trebali letjeti i3...

A sto se savova tice meni su na trangu ispucali na gurtnama nakon slobodnog pada od metar i pol...
Zao mi je cut da je i advance otisao u taj fah...

LP!

Vrh

PostPostano: sub 06 lis, 2012 20:50 
Offline     DHV 2

Zoki je napisao/la:

Naravno da izuzimam rekreativce koji ni pod kojom sansom ne bi trebali letjeti i3...

Zašto?

Zoki je napisao/la:
A sto se savova tice meni su na trangu ispucali na gurtnama nakon slobodnog pada od metar i pol...

To što su tebi ispucali šavovi na Trangu je jedinstveni slučaj, i može se pripisati grešci u proizvodnom postupku. Ako ovo zaista nije jedinstveni slučaj sa I3, onda se radi o konstrukcijskoj pogrešci. Vjerujem da će advance to riješiti. I prije nove generacije sica.

Zoki je napisao/la:
Zao mi je cut da je i advance otisao u taj fah...

LP!

Mislim da to nema veze sa fahom, što god to bilo.. Jednostavno, napravili su sic koji je revolucionaran po više stvari, i potkralo se nešto grešaka i propusta. Slično je bilo Ozonu s M10.2 ako se sjećaš. Biondiću je otpala cijela A linija, ispostavilo se zbog konstrukcijske pogreške. Ozon je to riješio, kao što se nadam da će to napraviti i Advance.

Vrh

PostPostano: ned 07 lis, 2012 11:01 
Offline     DHV 3

Josip K-T je napisao/la:
Zoki je napisao/la:

Zašto?

Zato što rekreativci žele uživati nesmetano u letenju i osjećati se udobno te sigurno, a vrckav sic im u tome ne pomaže. Osim toga, top karakteristike takvog sjedalo, kao što je I3, su mu nepotrebne. Kad sam napisao rekreativac mislio sam na sve one koji ne strme rekreativnom XC od 50 ili 100 km. Rekreativni pilot leti popodne na Triblju između starta i malo dalje od zmajarske rampe.

Josip K-T je napisao/la:
Mislim da to nema veze sa fahom, što god to bilo.. Jednostavno, napravili su sic koji je revolucionaran po više stvari, i potkralo se nešto grešaka i propusta. Slično je bilo Ozonu s M10.2 ako se sjećaš. Biondiću je otpala cijela A linija, ispostavilo se zbog konstrukcijske pogreške. Ozon je to riješio, kao što se nadam da će to napraviti i Advance.

Nije Biondić letio predmetnog događaja R10.2, već R10.3, neki hibrid između high end i low end open class, turbo natjecateljskog i onog malo manje natjecateljskog, ali ipak natjecateljskog krila. Kako je to Žac Vranić nazvao "lady" Mantra. Učvršćenja špagica A-linija nisu bila projektirana za najveće napore (da ne kažem nedovoljno učvršćena), kojima ih je Biondi podvrgao. I to je jedinstven slučaj da se to dogodilo (nisam čuo za drugi). Ja sam na tom krilu napravio 30 h prije havarije i nisam imao problema. Preporuka proizvođača je bila da se za natjecanaj koristi R10.2, a ne R10.3. Ipak, to ih ne iskupljuje za nedovoljno pričvršćene A-linije u kupolu krila. Ozone nije ništa ispravljao, jednostavno je povukao R10.3 s tržišta (neki i danas lete ta krila) i iz proizvodnje. Ionako nije bilo potrebe za to krilo. Ozone je poslao novo krilo, valjda kao znak isprike, a Biondić je sretan što je živ i čitav (valjda je to njemu nagrada). Kako bi se narodski reklo vuk sit i koze na broju. Ili?

Vrh

PostPostano: ned 07 lis, 2012 11:47 
Offline     DHV 2

toni je napisao/la:
Zato što rekreativci žele uživati nesmetano u letenju i osjećati se udobno te sigurno, a vrckav sic im u tome ne pomaže.

Oprosti, ali odakle ti znaš što kome donosi uživanje? I nije li jedna od najčešće isticanih osobina I3 upravo udobnost? A sigurnost i onako ne postoji. :-D

toni je napisao/la:
Osim toga, top karakteristike takvog sjedalo, kao što je I3, su mu nepotrebne.

Jeli potreban Ferrari sa 400 konja? Jeli potrebna xtr ili x0 oprema na karbonskim ramama za vožnju po Sljemenu do Lugarnice na pivu? Zašto preseravanje nebi bio legitiman razlog za nabavu nekog komada opreme?

toni je napisao/la:
Kad sam napisao rekreativac mislio sam na sve one koji ne strme rekreativnom XC od 50 ili 100 km. Rekreativni pilot leti popodne na Triblju između starta i malo dalje od zmajarske rampe.

Ovo je izvor nesporazuma. Ja pojam "rekreativno letenje" shvaćam doslovno, tako da imaš rekreativaca i rekreativaca.

toni je napisao/la:
Nije Biondić letio predmetnog događaja R10.2, već R10.3, neki hibrid između high end i low end open class, turbo natjecateljskog i onog malo manje natjecateljskog, ali ipak natjecateljskog krila.

Kako god!

toni je napisao/la:
Učvršćenja špagica A-linija nisu bila projektirana za najveće napore (da ne kažem nedovoljno učvršćena), kojima ih je Biondi podvrgao. Ipak, to ih ne iskupljuje za nedovoljno pričvršćene A-linije u kupolu krila.

Ista stvar se događa Advanceu sa I3.

toni je napisao/la:
Ozone nije ništa ispravljao, jednostavno je povukao R10.3 s tržišta (neki i danas lete ta krila) i iz proizvodnje. Ionako nije bilo potrebe za to krilo. Ozone je poslao novo krilo, valjda kao znak isprike, a Biondić je sretan što je živ i čitav (valjda je to njemu nagrada). Kako bi se narodski reklo vuk sit i koze na broju. Ili?

Isto bi trebao postupiti i Advance. Riješiti probleme koje imaju i vratiti sic na tržiište kao Impress 3+. recimo..

Vrh

PostPostano: ned 07 lis, 2012 13:00 
Offline     DHV 3

Elem, dok mi se kuhaju vrganji u vinu i dok čekam paštu da zavrije, mogu se malo nadlajavati s tobom, ovak javno.
Josip K-T je napisao/la:
toni je napisao/la:
Zato što rekreativci žele uživati nesmetano u letenju i osjećati se udobno te sigurno, a vrckav sic im u tome ne pomaže.

Oprosti, ali odakle ti znaš što kome donosi uživanje? I nije li jedna od najčešće isticanih osobina I3 upravo udobnost? A sigurnost i onako ne postoji. :-D

Naravno da ne znam. A ti znaš? Ipak, postoje kategorije krila, pa tako i kategorije sljedala. Što se mene tiće neka svi "rekreativci" i rekreativci leta nabrijana krila i nabrijane siceve. Jebe mi se. Njihova stvar. Kao što mi puca lajbek za one koji guze ovce. Njima to donosi uživanje, a mene nimalo ne privlači, kao i većini rekrativnih "jebača".

Josip K-T je napisao/la:
toni je napisao/la:
Osim toga, top karakteristike takvog sjedalo, kao što je I3, su mu nepotrebne.

Jeli potreban Ferrari sa 400 konja? Jeli potrebna xtr ili x0 oprema na karbonskim ramama za vožnju po Sljemenu do Lugarnice na pivu? Zašto preseravanje nebi bio legitiman razlog za nabavu nekog komada opreme?

Naravno da sam potegao rajnskog rizlinak iz boce od Šembera dok sam ulijevao vino u vrganje, pa nisam baš uhvatio nit. Pričamo o optimalnoj PG opremi za rekreativca koji nema dovoljno iskustva kao ti ili ja, ili pričamo o preseravanju za 1 % takvih "rekreativaca"? Tko ima para neka se razmeće, ali ne vidim razlog da netko leti sjedalo koje je prejako za njegov stil letanja i iskustvo. Ali, naravno, moja preporuka je svim lovatorima da kupe najnovija krila od Ozonea ako imaju viška para, ono u svakoj klasi po jedno, a posebno je dobro rekreativno spuštanje na EnZu. You must have it.

Josip K-T je napisao/la:
toni je napisao/la:
Kad sam napisao rekreativac mislio sam na sve one koji ne strme rekreativnom XC od 50 ili 100 km. Rekreativni pilot leti popodne na Triblju između starta i malo dalje od zmajarske rampe.

Ovo je izvor nesporazuma. Ja pojam "rekreativno letenje" shvaćam doslovno, tako da imaš rekreativaca i rekreativaca.

Nesporazum i dalje postoji. Opet sam potegao malo Šembera, pa ne kužim razliku između rekreativca i "rekreativca". Ja općenito letenje shvaćam doslovno, kao letenje. Ponekad se tekmama, ponekad treniram, a ponekad letim rekreativno (sa zatvorenim sicom) i preseravam se.

Vrh

PostPostano: ned 07 lis, 2012 18:37 
Offline     DHV 2

toni je napisao/la:

Nesporazum i dalje postoji. Opet sam potegao malo Šembera, pa ne kužim razliku između rekreativca i "rekreativca".

"Rekreacija je korištenje vremena na neprofitabilni način koja na svojstven način obnavlja dušu i tijelo."
To je definicija rekreacije. I da, slažem se, prilično širok pojam. Ali ako u tom kontekstu gledaš "rekreativno letenje" onda tu ne spadaju samo oni koji "lete na Triblju popodne, između starta i malo dalje od zmajarske rampe". Tu spadaju i oni koji potegnu i do Bjelopolja. A i oni koji rade prilično ozbiljne prelete. I sad zašto oni nebi trebali letiti I3 ako si ga mogu priuštiti?

Vrh

PostPostano: ned 07 lis, 2012 21:25 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Elem, dok mi se kuhaju vrganji u vinu ...
ajd dosta parlamentarizma ... koji si to recept pokupio?

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: pon 08 lis, 2012 9:20 
Offline     DHV 3

Roman Lavriv je napisao/la:
Elem, dok mi se kuhaju vrganji u vinu ...
ajd dosta parlamentarizma ... koji si to recept pokupio?

Imaš PP.

Vrh

PostPostano: pon 08 lis, 2012 21:16 
Offline     DHV 2

Član od: ned 31 lis, 2010 17:02
Dao Palac gore: : 701 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 231 / Palac dolje: : 0
Vrganji u vinu......... :Yahoo!:
može recepat ;) malo prije sam narezao friške!!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: