»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 05 svi, 2026 12:49.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Pravila foruma

Kada nabavite/kupite ono što ste tražili obavijestite o tome da vam se ljudi više ne javljaju. (Tema će biti premještena u podforum: Oglasi - nađeno)

Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Tražim DHV 1-2 krilo
PostPostano: pon 19 stu, 2012 22:08 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 11 ruj, 2012 18:23
Dao Palac gore: : 79 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 53 / Palac dolje: : 0
Tražim DHV 1-2 krilo. Imam 75 kg.
Molim da u ponudama navedete brand/model, godište, okvirni broj sati korištenja, nosivost, ima/nema check, lokaciju krila i naravno cijenu :)

Hvala

1 Palac gore: : bmutak    
Vrh

Naslov: Re: Tražim DHV 1-2 krilo
PostPostano: čet 22 stu, 2012 19:02 
Offline     DHV 2

Član od: pon 21 ruj, 2009 21:33
Dao Palac gore: : 308 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 337 / Palac dolje: : 1
Iz teksta se da naslutiti da kupuješ rabljeno krilo.
Jesi li razmišljao o novom krilu?

Vidim da si Pegazovac, pa će Jere najbolje znati jel tražiš nisku ili visoku B kat. krila.
Da ne trošiš beskrajne sate evo ti usporedbe nekoliko zanimljivih...

Nova Mentor 2 , Gin Sprint Evo , Ozone Rush 3 , AirDesign Rise, U-Turn Blacklight, Gradient Nevada

Most easy to fly:
1-Sprint EVO
2-Rush 3= AD Rise = Blacklight=Nevada
3-Mentor 2

Climb rate in weak conditions .NO head wind (<0.2m/s)

1-Blacklight
2-Nevada=Sprint EVO
3-Mentor 2 =Rush 3 if equally loaded
4-AD Rise

Climb rate in weak conditions with 15 km/h head wind and thermals (<0.2m/s)

1-Nevada (even loaded)
2-U-Turn Blacklight (even loaded)
3-Mentor 2 S (Still Efficient)
4-Rush 3 M (have to be loaded) = AD Rise
5-Sprint Evo S ....

Climb rate in strong conditions:( With strong valley breeze)

The Rush 3 (loaded) and the Mentor 2 S have a good climb ,but i sensed an efficient forward thermal bite for the Mentor 2 and the BL if the BL is loaded at top weight, as they can fit inside the core better especially with the Nevada ( loaded) that doesn't pitch forward or back but still climbs straight .
The Sprint evo will struggle a bit in strong valley breeze.

Climb in strong thermal (No drift) .. I wish all thermals are like that ;-)

1- Nevada
2- Blacklight
All others are equal in climb with the tendency of the Sprint Evo to stay inside the stronger part of the thermal.

Glide in calm air :
1-All very close

Glide in turbulence and head wind (Equally loaded)
This was done after many flights (now I am more convinced)

1- Mentor 2= Blacklight(must be loaded at top) = Nevada (must be loaded at top)
2- Rush 3 = AD Rise (Should be 90% loaded to achieve good results)
3- Sprint evo

Overall efficiency in racing upwind:

1- Nevada 26 (must be loaded at 100 ) and still floats better !
2-Mentor 2 S= Blacklight SM (loaded)- Very close to Nevada !!
3- Rush 3 M= AD Rise
4- Sprint Evo

Glide at second bar in turbulence and head wind:

The Rush 3 , Mentor 2 , Blacklight and Rise are equal if there 's a little head wind ,with a stable profile for the Rush 3 at bar and the Rise and especially the Blacklight . The Mentor 2 ,Nevada and the BL (loaded at top ) seems more efficient when the head wind is blowing. It can cut through with ease,with a small advantage for the Nevada in floating ability. ( But must be flown at top weight ! ) Choose good your size ...

Conclusion:

The 6 are excellent gliders, The Evo and the BL has a very nice handling, the Rush 3 has a soft feeling underneath it like the Rise . Pilots looking for performance and handling in a mild way will love those four. The Rush 3 M has to be loaded to cut through head wind exactly as the Rise . The Evo has a big profile that doesn’t penetrate the strong head wind like the 2 others.
The Blacklight loaded at top is now the favorite in the B category because of its easy smooth linear handling and comfortable behavior,coupled with a very efficient climb rate.

Now came also the Nevada in the B category having even better and easier climb rate ! The handling is not as fun as the Blacklight ....

The Mentor 2 S still has the most sharp and precise handling, with “usable” performance in all conditions, no matter if you have a head wind, strong thermals, the Mentor 2 S @ 95 will cut through nicely and powerfully. It does have more roll response than the two others, and feels exactly like a high end EN-B glider, but for a good EN-C or D pilot, it is the cherry on the cake.
Now with the Nevada, the step is even bigger as this glider will let its pilot float easily in the low layers and will surely enable him to get high again and not missing his flight.For me that's a real 'plus' !
Also with the BL and the Mentor 2 ,a pilot can experience efficiency in the EN-B cat,with a slight comfortable ride under the Nevada and the BL. Always loaded at top ;-)

Naravno da sve ne mora biti baš tako jer je individualni doživljaj, ali možda pomogne. ;-)
Žao mi je što u usporednom testu nije Niviuk Hook 2, navodno jako dobar 1-2 ili Icaro WildCat isto tako.

Ova krila se isplati uzet potpuno nova, pa ih izletit 3-4 godine.
Naravno da ima tu i drugih koje nisam spomenuo, no izdvojio sam krila koja sam probao ili bih volio probati. Ovo se najviše "reklamira" po stranim forumima, pa si utvaram da vrijedi.

Ako pak nisi toliko progresivan ili malo letiš, razmišljaj o : Niviuk Koyot (A),Gin Bolero 4 (A) AirDesign Vita (B), Ozone Buzz 3 (B), Nova Ion2 (B)

Sve navedeno je čisto osobno mišljenje temeljeno na tuđim iskustvima i vlastitim dojmovima. :-D

Dileri su ti (koliko ja znam):
Gin, AirDesign-Ivica Knežević
Niviuk- Nikola Kuzmić
Nova, U Turn-Vojislav Blažević
Ozone- Antoni Buljan
Icaro-Tomica Solina

3 Palac gore: : bojan, Flyingbear, toni    
Vrh

PostPostano: čet 22 stu, 2012 19:14 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 11 ruj, 2012 18:23
Dao Palac gore: : 79 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 53 / Palac dolje: : 0
Hvala na savjetu. Razmišljao sam o novom krilu. Glavni problem je naravno manjak novca ;). A osim krila me čeka nabava stolice i rezerve.

1 Palac gore: : stefanic    
Vrh

PostPostano: pet 23 stu, 2012 16:31 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Odličan usporedni tekst. Gdje si ga isčupao, tko je "tester"/recenzent?
Dodao bih još jedno krilo za razmatranje tvrtke Triple Seven Rook u high end ENB klasi.

Vrh

PostPostano: pet 23 stu, 2012 16:44 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:16
Dao Palac gore: : 437 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 317 / Palac dolje: : 1
Po stilu, rekao bih Ziad Bassil.

LP,
T!

Tomislav Međeral • mob: +385 91 522 7551 • e-mail: info(at)sky-country.net

slika

Vrh

PostPostano: pet 23 stu, 2012 18:33 
Offline     DHV 2

Član od: pet 11 vel, 2011 15:39
Dao Palac gore: : 143 / Palac dolje: : 10
Dobio Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 31
Ozone Rush 3 , je u svim kategorijama , ??? Toni mislim da si mi ti rekao da ga ne preporučaš za početnika (prvo krilo )?

Vrh

PostPostano: pet 23 stu, 2012 18:49 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 07 kol, 2012 18:05
Dao Palac gore: : 71 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 45 / Palac dolje: : 0
ja sam se interesirao za 1-2 krilo, koga god sam pitao za rook, ne preporucaju ga kao krilo za pocetnika, na moju veliku zalost...
na kraju sam kupio polovni swing mistral 2 krilo je po mom pocetnickom misljenju odlicno!, sad imam sol ellus 2.
rook je high end EN-B, i volio bi ga probat na pocetku sezone jer cu imati priliku kupiti ga polovnog za dobru cijenu.
Pitanje za tonija, sta ga toliko odvaja od sredine 1-2 klase? sve recenzije navode visoki stupanj pasivne sigurnosti..

Vrh

PostPostano: pet 23 stu, 2012 19:09 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
bešo je napisao/la:
Pitanje za tonija, sta ga toliko odvaja od sredine 1-2 klase?

Nisam Toni 8) , ali evo da ti odgovorim. Ono što ga odvaja jesu perfomanse i zahtjevnost za pilota, koja ide uz to.

bešo je napisao/la:
sve recenzije navode visoki stupanj pasivne sigurnosti..

Točno, pasivne sigurnosti. Ali isto tako navode stupanj zahtjevnosti za pilota. To je u principu krilo za dhv 2 pilote, kako smo ih nekad zvali. :)

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: pet 23 stu, 2012 19:30 
Offline     DHV 3

josipc je napisao/la:
Ozone Rush 3 , je u svim kategorijama , ??? Toni mislim da si mi ti rekao da ga ne preporučaš za početnika (prvo krilo )?

Ne znamo za koga je to krilo. Ali ajmo ovako. Odletiš 10 visinskih, pojedriš prvih pol sata i misliš da si uhvatio Boga za bradu. Drugim riječima, nadobudni početnik. Njemu ne bih preporučio Rush 3 kao novo krilo, već iz palete Ozone gliders radije bih preporučio nižu klasu unutar EN B kategorije Buzzz3. Ukoliko je to netko lagan i "plahih" reakcija, koji želi slijedećih 50 visinaca i narednih 20-30 sati naleta provesti bez da mu šušne krilo, onda čak i EN A kategoriju (Ozone Mojo 4).

Preskakanje klasa, ne nužno kod svih pilota, može dovesti do trajnih posljedica. Bez rukavica to izgleda ovako: usereš se pri jačem zaklapanju, ako nemaš sreće zavije te i moraš baciti rezervu, uz još malo nesreće i, naravno, krive rekacije polomiš nešto i to te udalji od letenja, a da letenje još zapravo nisi niti okusio. Uz malo više sreće, stepe te prvi put, ti se otreseš i nastaviš letiti, pa te još više stepe drugi put i malo, po malo počinješ biti bojažljiv, plah i udaljuješ se od letenja sve više, jer ne znaš što ti se slijedeće sprema. Umjesto toga, možeš letiti kao "papak" na sigurnoj klasi krila i na kraju dana uživati u razgovorima o letenju sa istim takvim "papcima" i drugim iskusnijim pilotima. Znam mnoge čije letenje nazaduje zbog ubrzanog skakanja s klase na klasu, a da prije toga nisu odjahali dovoljno sati na onoj nižoj.

Ponavljam, ovo je moje mišljenje. Svakoga tko me pita za kupnju krila, a da ga osobno ne znam, i da ne znam onga tko ga je uputio na mene, pitam gdje je učio ili uči i koliko ima iskustva. Meni je svejedo koji model prodam, ali sam svjestan da je malo pilota koji mogu letiti više kategorije (EN C, EN D), a da ih ne znam. Volio bih dati savjet i porazgovarati s kupcem, ako ga to zanima i ako je uvjeren da mu ja svojim savjetom mogu pomoći.

Ipak, drago mi je da je primjetan pad prodaje krila visokih kategorija. Ne zato kaj ima manje pilota ili podmlatka, jer škole rade punom parom, već zato što su letači svjesni da ne lete dovoljno sati godišnje da kupuju visoke klase krila. A natjecatelja je i tako postojana brojka između 30-40. Nije problem što će netko kupiti EN D krilo, već gdje će ga kasnije "plasirati" i kome. Tu se uvijek nađe poletaraca kojima su oči širom razrogačene kad ugleda krilo "k'o ispod čekića", samo 2 godine staro za 600€. Ko tome može odoliti.

Da se vratim na temu. EN B klasa je široka. Postoje high end EN B krila kao npr. Rook, Mentor 2, Rush 3, Tequila 3, a postoje i low end krila kao npr. Buzz 3, Chilli 2, Sprint Evo. AD Rise mi se čini kao među kategorija unutar EN B, ali to je moj dojam neposrednog promatranja i onoga što sam čuo i pročitao. Krilo nisam letio, ali ga valja razmotriti, jer je povoljno (koliko čujem). Vrijeme će pokazati da li je vrijedno pažnje. High end EN B sigurno nije kategorija za prvo krilo, ali mogi se vode time da uzimaju krilo za više godina. Nekome legne, a neko ima problema, jer nije dorastao. Postoje i razlike u ponašanju krila i osjećaju kod upravljanja između različitih proizvođača, a to se ne može otkriti u prvim godinama leta. Stoga kod odabira igra svaki glas starijih kolega koji su letili određeni model ili više nekog proizvođača, dostupnost, trud zastupnika/prodavača i na kraju cijena (nekima je to prvi uvjet). Ne bih bio u koži onih koji puno važu, jer je izbor enorman, a krila u jednoj klasi su sva u negdje po performansama.

Malo sam se raspisao, pa hvala na pažnji koga je zanimalo i tko je imao živaca. Ostali sorry.

5 Palac gore: : dr zdravko, kmikac, kolonjak, Morelli, wild    
Vrh

PostPostano: pet 23 stu, 2012 19:34 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 07 kol, 2012 18:05
Dao Palac gore: : 71 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 45 / Palac dolje: : 0
kuzim, znaci jos malo palente jesti pa ce rook doci, bi se reklo kod nas. hvala na odgovoru!

Vrh

PostPostano: pet 23 stu, 2012 19:36 
Offline     DHV 3

Josip K-T je napisao/la:
bešo je napisao/la:
Pitanje za tonija, sta ga toliko odvaja od sredine 1-2 klase?

Ono što ga odvaja jesu perfomanse i zahtjevnost za pilota, koja ide uz to.

Potpisujem Jožin tekst i dodajem, krilo je vrlo dinamično za onoga tko nije naviknut na tu dinamiku.

bešo je napisao/la:
sve recenzije navode visoki stupanj pasivne sigurnosti..

I neka krila viših klasa EN C i EN D su ko curice, dobre i fine u finom i dobrom zraku, a kad nastupi zao zrak pretvaraju se u goropadnice kojima ti nisi dorastao, jer nemaš iskustvo i potrebnu uvježbanost. Tu nastaju problemi. Da ne govorim o neprimjerenim i nepravovremenim reakcijama.

1 Palac gore: : MarijaETO    
Vrh

PostPostano: pet 23 stu, 2012 21:40 
Offline     DHV 2

Član od: sri 02 vel, 2011 12:40
Dao Palac gore: : 343 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 647 / Palac dolje: : 1
toni je napisao/la:
Postoje high end EN B krila kao npr. Rook, Mentor 2, Rush 3, Tequila 3, a postoje i low end krila kao npr. Buzz 3, Chilli 2, Sprint Evo.

Toni potkrala ti se mala greškica: Skywalk Tequila spada u low end a Skywalk Chilli i high end.

Vrh

PostPostano: sub 24 stu, 2012 12:56 
Offline     DHV 2

Toomy je napisao/la:
Po stilu, rekao bih Ziad Bassil.

LP,
T!

:-D da Ziad Bassil. Čovjek je izrazito realan, pa ga doživljavam s puno poštovanja.

Pogledao sam profil kolege koji traži krilo, pa mi je bilo glupo spominjati Rook-a, jer je(kao što su već neki rekli) to krilo za iskusnijeg pilota, bez obzira na pas. sigurnost.

I meni je lijepo letit 2-3 u "ulju", al da zaklopi četvrtinu krila uzeo bih (opet) "kratku pauzu" na low B.
Ako ne ganjaš rezultate, leti bezbrižno.

Ima još jedna stvar.
Sasvim sam uvjeren da (ne u natjecateljskom smislu) manju kategoriju krila pilot može kompenzirati s tek nekoliko pametnijih poteza i iskoristiti dan bolje od kretena na 2-3.
:beer:

Vrh

PostPostano: sub 24 stu, 2012 19:20 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 28 lip, 2011 8:53
Dao Palac gore: : 90 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 23 / Palac dolje: : 0
Čestitam Kikiju Mikac kaj se stvarno potrudil objasniti i olakšati izbor čovjeku kojeg nikad nije videl, ni za kojeg vjerojatno nikad nije čul. Tim više kaj nije zastupnik ni jedne od navedenih marki proizvođača krila (ni simpatizer), ne prodaje rabljeno krilo slično traženom, te nema apsolutno nikakve materijalne koristi od tog. Bravo Kiki!

2 Palac gore: : dr zdravko, kmikac    
Vrh

PostPostano: ned 25 stu, 2012 15:50 
Offline     DHV 3

Isprika na zamjeni Tequile i Chillia u klasama.

kmikac je napisao/la:
Pogledao sam profil kolege koji traži krilo, pa mi je bilo glupo spominjati Rook-a, jer je(kao što su već neki rekli) to krilo za iskusnijeg pilota, bez obzira na pas. sigurnost.

Sasvim sam uvjeren da (ne u natjecateljskom smislu) manju kategoriju krila pilot može kompenzirati s tek nekoliko pametnijih poteza i iskoristiti dan bolje od kretena na 2-3.

Znam da je Rook "nabrijaniji" EN B, ali ništa više nego Rush 3 ili Mentor 2, a njih si spomenuo, odnosno citirao kolegu Ziada (mislio sam si da je to mogao biti on, malo tko leti toliko krila svih kategorija). Radi potpunosti informiranja, jer je forum otvoren i mnogi prate ovu temu, a kako se Rook u Ziadovoj usporedbi nije našao, jer ga vjerojatno nije niti probao, htio sam skrenuti pažnju i na Rook-a koji definitivno spada u vrh high end EN B klase.

Slažem se s kompenzacijom znanja i vještine na uštrb klase krila, ali ovo s kretenom na 2-3 ne kužim.

Vrh

PostPostano: pon 26 stu, 2012 12:35 
Offline     DHV 2

toni je napisao/la:
Isprika na zamjeni Tequile i Chillia u klasama.

kmikac je napisao/la:

Znam da je Rook "nabrijaniji" EN B, ali ništa više nego Rush 3 ili Mentor 2, a njih si spomenuo, odnosno citirao kolegu Ziada (mislio sam si da je to mogao biti on, malo tko leti toliko krila svih kategorija). Radi potpunosti informiranja, jer je forum otvoren i mnogi prate ovu temu, a kako se Rook u Ziadovoj usporedbi nije našao, jer ga vjerojatno nije niti probao, htio sam skrenuti pažnju i na Rook-a koji definitivno spada u vrh high end EN B klase.

Slažem se s kompenzacijom znanja i vještine na uštrb klase krila, ali ovo s kretenom na 2-3 ne kužim.

(možda) si u pravu. Za Rooka se stvorila fama da je daleko nabrijaniji od Rusha ili Mentora, pa sam i ja podlegao. Lako moguće da nije tako, pa "kudim" konja kojeg nisam jahao.

Da se ne udaljim od teme, reči ću da mi je bilo vrlo bitno tuđe mišljenje prilikom odabira krila i još uvijek je, no osobni dojam pod krilom je ipak nešto što je vrlo bitno s dva aspekta: tehničkog i psihološkog.
Iskreno meni je najljepše letjeti Poison 2, ali samo do trenutka dok se ne sjetim da mu negdje u papirima piše 2-3 ili mi zaklopi 1/16 krila :-D . A onda više ne uživam, čak niti ne letim, nego se trudim sići, iako je krilo savršeno. I dok ostali peglaju padinu ili su na sigurnoj visini ja se trudim čim prije sletjeti. Što li sam nego kreten koji umjesto da leti krilo koje slijeće u B stallu :-D , leti pilu da bi zadivio ...muškarce :dash: .
Znam par tipova koji D i komp. krila lete puno opuštenije nego ću ja ikada B, ali (valjda zbog vlastitog posjedovanja omanjih testisa) ne mogu razumjeti puno onih koji bez nekog prevelikog razloga srljaju u te visoke klase.
Kod nas se tekma troje ljudi, pa mogu shvatiti, a svima kojima treba 13 pokušaja da odstartaju u jačem vjetru čestitam i zavidim na jajima što lete klasu pre(više).
Laprdam bez neke kompetencije, pa me ispravite ako griješim.
Kako bi Vojo rekao : "puno sretnih slijetanja na čemu god letili".

2 Palac gore: : dr zdravko, MarijaETO    
Vrh

PostPostano: uto 27 stu, 2012 15:12 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Možda ne spada u ovu temu, ali imam jedno pitanje za široku PG masu:

Neznam da li se varam, ali imam osjećaj da su potrebe naših pilota nekako zaobišle DHV/LTF 2 (EN C) klasu.
Znam da ima pilota koji lete ta krila, ali kroz godine mi je nekako ostalo u glavi da je potražnja za tim najmanja. Možda se varam.
Ako sam u pravu onda mi zaista nije jasno zašto je ta kategorija zapostavljena jer upravo krpa rupu koja je kod nas oduvijek prisutna, a to je nezrelost za 2-3, a nećemo 1-2 jer je prebenigno. Sa današnjom novom dvojkom pokrivaš jako puno područja i uvjeta, a bogme i vlastite obučenosti. Ratko je očigledan i odličan primjer.

2 Palac gore: : marin, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: uto 27 stu, 2012 15:17 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Ja bi rekao da ima veze s onim što si pričao nedavno u jednom drugom postu: čista sredina ispada bezveze, pa ako već ne uzimaš minimalno koliko možeš, onda se isprsiš za nešto malo bolje od prosjeka.

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: uto 27 stu, 2012 15:42 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
CloudWalker je napisao/la:
Ja bi rekao da ima veze s onim što si pričao nedavno u jednom drugom postu: čista sredina ispada bezveze, pa ako već ne uzimaš minimalno koliko možeš, onda se isprsiš za nešto malo bolje od prosjeka.

Bit će da je tako!

No da doprinesem temi: Johnny, kupi si novo krilo i pazi na njega!

Vrh

PostPostano: uto 27 stu, 2012 21:41 
Offline     DHV 2

Član od: pet 11 vel, 2011 15:39
Dao Palac gore: : 143 / Palac dolje: : 10
Dobio Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 31
Ivane , definitivno je novo krilo ko stvoreno za kamenjar na kojem smo bili u Nedilju!

Od računice da mi je bolje kupiti 1-2 krilo i to Blue koje se pojavilo u oglasima , uzeti ću čistu 1 sad koliko je dobro krilo iz 2007 pokazati će probni leti Ivicin ček ,,,jer za mene je ovo samo zajefrkancija , a testise male ili velike i onako nemam :crazy:

A novo krilo ću uzeti dogodine ako me do tad ne izbace s tečaja , na dobrom sam putu!!! : unknown:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: