»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 21 ruj, 2026 5:54.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 312 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zeka peka....
PostPostano: sri 11 sij, 2012 15:19 
Offline     DHV 2

Član od: uto 27 lis, 2009 18:09
Dao Palac gore: : 59 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 84 / Palac dolje: : 5
Da ne citiram zadnje postove i kidam onu misao koju ja vidim i osjećam a to je:
Da je ovo mjesto našeg kolektivnog življenja-priroda, države, gradovi, ljudi,
odnosi, vrijednosti, moral, etika................. ugroženo!!
I sve one najbitnije stvari koje čine dobar i sretan život:
zdrava hrana, čista voda, zrak, mogućnost poštenog radnog odnosa.
Pravo i zahtjev da slušam iz tv-a i sa interneta, radija, informacije koje ne unose nemir,
oću bit dio svijeta koji kaže-imam vremena za život, ljudi koji oko mene pridonose
sinergiji a ne ......, susjećanju a ne......., pravo da izražavamo svoje divljenje jedinoj prirodi!! I da se o tome govori a ne o strahu i pohlepi.

Moja poruka je
ako imate zdravu glavu i srce onda ćete kad tad htjet vidjet svu ljepotu
koja se ne može kupit, prodat, lizingirat, oplodit*.
I da je konačno došlo vrijeme da upravo obični MI kažemo da je ovo sve naše a
ne od država, korporacija, vlada, stranaka,popova, privatnih poduzetnika.

*Kako se to sve više dešava imajmo sve više volje da vidimo kamo to vodi a ne da vas samo boli k...!!
Jer ako je tako onda shvati da te boli k i da nećeš i ne želiš bit dio rješenja.
Ko zna čitat i oće shvatit šta se dešava u Americi -najkonkurentnije gospodarstvo sve donedavno a od samoštonije- zemlja potpunog raspada.
A EU će kroz 10 ak godina pokazat svoje pravo lice-ne odma,trebamo prvo svi ući,onda zatvaraš slavinu-recesije, ratovi zbog resursa, big brader...

Ponovno komentiranje bilo kakvih argumenata tipa-ja i moja korist ili moja firma,sa ulaskom u EU mi je :bad:

Živjela ljevica!

5 Palac gore: : gprelac, hrga, Josip K-T, Radovan, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sri 11 sij, 2012 20:56 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Moj NE ze EU definitivno nije vezan uz ekonomski aspekt već politički. Mame nas tim ekonomskim forama da bi pristali na političku, vjersku i nacionalnu predaju.
Obzirom da imam državljanstvo EU mogu ići raditi kamo hoću, ali nije meni da punim džepove nekom švabi i razvijam njegovu državu. Rađe za manje para ali doma te kada nešto radiš da vidiš da to pozitivno utječe na razvoj tvoje zajednice i društva.
Što se tiče ekonomije kao što je Zoki napisao u Hrvatskoj se može zarađivati i 5k eur ( i sam sebi skočio u usta ) a to i ja tvrdim. Znači ne treba mi EU kad se može.
Treba dovest neke stvari u red a to se može aktivnim sudjelovanje građana u razvoju države. Ako se nešto narodu ne sviđa onda fino na ulice i smjena ljudi koji ne valjaju i tako dok se nešto ne popravi. Barem nije ZG daleko. Do brusela se treba vozit.

Scenarij za rasveselit se
2020.
Hrvatska je već 18 godina u eu. Eu se nije raspala a sve zahvaljujući čvrstoj njemačkoj ruci i četvrtom rajhu. Do sada su asimilirane i sve balkanske zemlje pa čak i Albanija. Svi osim Švicarske. Ono što su nekada bile države sada su samo posjedi multinacionalnih kompanija i privatnih banaka. Privatno vlasništvo malog čovjeka u potpunosti je nestalo kroz dužnička ropstva koja su započela pred više stotina godina, a kulminirala 2014 kada je sve postalo vlasništvo pojedinaca kroz muljanja na burzama. Sada se više ne koristi novac kao sredstvo plaćanja već je čovjek tu samo da održava sustave radeći ne za novac već da može posuđivati stvari od sustava koje mu trebaju.
Hrvatska se nakon 2012 raselila te je veliki broj ljudi napustio svoju zemlju u potrazi za novcem. Kroz te krizne godine i ono malo što je ostalo rasporodano je strancima tako da su Hrvati skoro izumrli jer su izgubili svoju zemlju, jezik, državu i ponos. Sada je to tek odmorište bogatih pojedinaca koji su se kroz sustav kvazi legalno uspinjali na piramidalnoj ljestvici moći a sve radeći za svog gospodara. Vlada stroga hijerarhija i sve se prati. Smijeh je postao zabranjen dekretom kojeg je 2017 izglasalo tijelo za zdravstvo. Zabranjeno je jesti i konzumirati bilo što što nema etiketu i nije prošlo industrijsku obradu i zračenje.
U Hrvatskoj je postao službeni jezik engleski.
Sloboda tiska, medija pa čak i internet je u rukama par osoba te se ljudima plasira samo ono što moraju znati. Svaka sloboda mišljenja i izražavanja kažnjiva je i smatra se rušenjem sustava i veleizdajom. Sve se lako prati prako GPS uređaja u mobitelima te čipovima ugrađenim na čelo kojima čovjek "plaća" one sitnice koje mu trebaju iz dana u dan.

2 Palac gore: : horbaPG, Josip K-T    
Vrh

PostPostano: sri 11 sij, 2012 21:05 
Offline     DHV 2-3

Eu ekonomija je u teškoj krizi i misliti da ćemo doći na sisu i da ćenam pomoć- sanjate.
One priče da iza Grčke netko stoji su takva glupost. EU stoji iza svojih banaka koje su usosile Grčku. Ne stoje iza običnog čovjeka. Ako pogledate kome je išao novac koji je Grčka dobila (bankama) te vlasništva banaka (većinom Francuske) skužite da taj novac nije do Grčke ni došao ali zato će građani morati plaćati kamate na te "posudbe". Zato i protestiraju ljudi dole AKO NISTE SKUŽILI.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/nako ... 92519.aspx

Kako se to radi u raspamećenim zemljama
http://danas.net.hr/novac/page/2012/01/ ... tml?pos=n0

Vrh

PostPostano: sri 11 sij, 2012 21:19 
Offline     DHV 2

Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
hrga je napisao/la:
Što se tiče ekonomije kao što je Zoki napisao u Hrvatskoj se može zarađivati i 5k eur ( i sam sebi skočio u usta ) a to i ja tvrdim. Znači ne treba mi EU kad se može.

Nisam si skočio u usta nego si ti pogrešno protumačio...
Nigdje i nikad nisam napisao da se u Hrvatskoj ne može zaraditi.
Zar sada ne pričamo o globalno ekonomsko političkoj situaciji, a ne pojedincima?
Spomenuti informaticari su samo jedna od grana. Ti si ju spomenio, a ja napravio komparaciju.

LP!

Vrh

PostPostano: čet 12 sij, 2012 0:06 
Offline     DHV 2-3

Ako pričamo o globalnim ekonomskim činjenicama onda nemogu a da ne spoenem da u EU ima 5 800 000 visokoobrazovanih ljudi koji nemaju posao. Znači nezaposleni su.
Pa jel vi čitate vijesti iz drugih zemalja. Susjedna Italija je u rasulu totalnom. Nonstop štrajkovi a u EU su. Pa čekaj malo. Nemogu svoje probleme riješiti a oni će stat da pomognu Hrvatskoj :lol: :lol: :lol:
Školovanje. Mladi će se moći školovati vani i zadužiti se u pm pa će studij otplaćivat (ako budu imali posao) još narednih x godina.
Jel može jedan prosječan hrvat poslat dijete na školovanje npr u Italij, Austriju, Njemačku? Treba platiti stan, put, režije ili mislite da će to sa neba past.

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/eu/ ... 27028.html
http://www.advance.hr/vijesti/analiza-e ... mjesecima/

Tko misli da postoji slobodan medij nek si pročita ovo. U Hrvatskoj su svi mediji u vlasništvu EU i nema šanse da se vodi neka pravedna debata i sa druge strane novčića. Ako se daje 40 miliona za kampanju u EU zašto nebi i protiv.
http://4dportal.com/hr/politika/2330-eu ... kih-medija

Vrh

PostPostano: čet 12 sij, 2012 7:03 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 554 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
hrga je napisao/la:
Treba dovest neke stvari u red a to se može aktivnim sudjelovanje građana u razvoju države. Ako se nešto narodu ne sviđa onda fino na ulice i smjena ljudi koji ne valjaju i tako dok se nešto ne popravi.

Narod je unazad dvadeset godina zorno pokazao svoje aktivno sudjelovanje u razvoju države, kao i kako i kada izlazi na ulice. Bio sam na dosta "izlazaka" u ZG, pa znam iz prve ruke. Smjenjivati ljude koji ne valjaju trebalo je u više navrata, samo nikom se ne da. Svi su jaki na tastaturi, a vani je tako prohladno (a i u evenju molu je akcija baš tad kad su zakazani prosvjedi)...to će se sigurno preko noći promijeniti.

hrga je napisao/la:

Barem nije ZG daleko. Do brusela se treba vozit.

Baš me zanima jesi li do sada koji puta potegao do Zagreba samo prosvjeda radi? Ako jesi svaka čast. Ako nisi - nije li to "skakanje u usta"? ;-)

hrga je napisao/la:

Vlada stroga hijerarhija i sve se prati. Smijeh je postao zabranjen dekretom kojeg je 2017 izglasalo tijelo za zdravstvo. Zabranjeno je jesti i konzumirati bilo što što nema etiketu i nije prošlo industrijsku obradu i zračenje.
U Hrvatskoj je postao službeni jezik engleski.
Sloboda tiska, medija pa čak i internet je u rukama par osoba te se ljudima plasira samo ono što moraju znati. Svaka sloboda mišljenja i izražavanja kažnjiva je i smatra se rušenjem sustava i veleizdajom. Sve se lako prati prako GPS uređaja u mobitelima te čipovima ugrađenim na čelo kojima čovjek "plaća" one sitnice koje mu trebaju iz dana u dan.

A kaj nema i javnog spaljivanja svih knjiga hrvatskih autora na Trgu Bana Jelačića? :pardon:

1 Palac gore: : hrga    
Vrh

PostPostano: čet 12 sij, 2012 12:25 
Offline     DHV 2

Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
horbaPG je napisao/la:
*Kako se to sve više dešava imajmo sve više volje da vidimo kamo to vodi a ne da vas samo boli k...!!
Jer ako je tako onda shvati da te boli k i da nećeš i ne želiš bit dio rješenja.

Sta si dosada ucinio da ti/nam bude bolje...?

Ili recimo sta ces uciniti kada Hr ne udje u Evropu?
Ostati ces ignorirati situaciju i truditi se ne talasat bar do svoje sljedece generacije, a onda nek se oni hebu s tim...

Borili smo se za kapitalizam i vjeruj mi da sada ignoriranje korporacija, politike i inih jednostavno ne ide...
Evropa te hebe isto bio ti u njoj ili ne. A posebno s ovakvim politicarima, a oni su pak svi isti...

horbaPG je napisao/la:
Ponovno komentiranje bilo kakvih argumenata tipa-ja i moja korist ili moja firma,sa ulaskom u EU mi je :bad:

Užasno si sebičan i očito nemaš blage veze šta sam ja htio reči. Meni više nego što imam ne treba.
Ja sam svoje dijete osigurao i za nova krila imam. Meni će biti savršeno isto u i van, ali večini Hrvata neče...

LP!

3 Palac gore: : Box, Danči, toni    
Vrh

PostPostano: čet 12 sij, 2012 16:29 
Offline     DHV 2

Član od: uto 27 lis, 2009 18:09
Dao Palac gore: : 59 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 84 / Palac dolje: : 5
Ne treba nam da se sukobljavamo intelektualno oko činjenica već da se ujedinimo
( ako se želi, ja želim) na svjetonazorskoj razini.
Ne zamjeram nikome na oštrijim riječima dapače!
Samo onda smo na mjestu a još i posvađani( bar preko tasture)-e pa meni se to neda. Jednostavno zato jer-zavadi pa vladaj.
Tako funkcionira sistem i oni to dobro znaju.
I dopustite da sam mlad i naivan u želji da svidim bolji svijet.
Ako je cilj bit zreo i sebičan,
hvala ne treba mi.

Smeta me prevlast kompjutera i strojeva pred ljudskošću, kad se ista tehnologija pokvari kuku lete, imamo problem-ljudi su ljuti-kmeče ko mala djeca.
Primjer: obolim od teške bolesti. Tehnologija me izliječi. Uzrok bolesti se ne dira.
Neki primitivni narodi nemaju te bolesti uopće. Ko je pametniji?

A da sve nebi ostalo na riječima, par činjenica: nemam kredit, nemam auto, nemam vozačku.
Da me se zove u rat, idem u zatvor.
Plaća 3000. Ne patim za tuđim, vjerujem da je ovaj svijet predivno mjesto i da sam došao ovdje da bi živio, doživio i da svojim životom ne štetim cjelini-voda,zrak,hrana su osnove.
Kad bi to izgubili GAME OVER.

I još jedno pitanje koje me kopka: Švicarska.
I svj. rat-cijela Europa se dimi, svugdje krvi do koljena, tamo mir, tišina.
II.svj.rat-opet isto.
EU se širi, praktično nema se izbora da nas ne asimilira, Švica opet slobodna ko ptica.
Švica pojam za -satove, čokolade i ba?...ba?...banke!! Zanimljivo.
Vooo...? Vooo...? Voooollll Strit!! Mjesto porođaja našeg malog čudovišta-recesije.
A mamica fino pajka i gurka ljude da se usude pokazati nježnost..aaa MMMMUUUU..
kak sjatko :Bravo:
http://www.jutarnji.hr/slavko-linic-por ... ze/999472/

http://www.advance.hr/vijesti/analiza-e ... mjesecima/

2 Palac gore: : Tomica Solina, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pet 13 sij, 2012 11:11 
Offline     DHV 2-3

U EUROPU KRENULI HRVATI – ŠTO ĆE TAMO, E DA MI JE ZNATI
EJ SLAVONCI, E MOJ MILI RODE – OVDJE IMA I KRUHA I VODE
NE DONOSITE VI ODLUKU NAGLU – NE IDITE KO GUSKE U MAGLU
OSTAVTE SE ČORAVOGA POSLA – STRANIH GAZDA BILO NAM JE DOSTA
EUROPA NAM SKROJILA ODIJELA – PRUGASTA SU I TO CRNO BIJELA
POŠAO SANADER U EUROPU – PREKO LINCA PA DO REMETINCA
DOBIO JE PRUGASTO ODIJELO – ZA TO SVOJE DOSADAŠNJE DJELO
OPET DRAVOM TEĆE MUTNA VODA – OD ROPSTVA NAM MILIJA SLOBODA
BIT ĆE POSLA ZA SVE GRAĐEVINCE – GRADIT ĆEMO NOVE REMETINCE
PROŠLA GUŽVA IZBORI SU BILI – SJAŠI KURTA PA ZAJAŠI MURTA
OĆEŠ NEĆEŠ KAŽU OVI NAŠI – JAŠIT ĆE VAS EVROMAFIJAŠI
SLAVONAC SAM, BEKRIJA ME ZOVU – I DALJE ME DRŽE NA BIROU
A JA VOLIM KAD TAMBURA SVIRA – MOJ BEČARAC U SRCE ME DIRA
ZATO NEĆU IĆI U EUROPU – I TO KAŽEM I VAMA I POPU

Vrh

PostPostano: pet 13 sij, 2012 11:21 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
horbaPG je napisao/la:
.....
II.svj.rat-opet isto.
EU se širi, praktično nema se izbora da nas ne asimilira, Švica opet slobodna ko ptica.
.....

Odličan post, slazem se sa svime.

Kaj se tiče Švicaraca....pozabil si tu jos jednu jako bitnu stvar; Švicarska je jedano od vodecih proizvodaca oružja, a i mislim da nije u ni jednom sporazumu koje su potpisivale vecina zemalja, a koji brane proizvodnju odredenog oruzja. Isto tak "mali" svicarci jos uvijek imaju obavezan vojni rok, a kad ga zavrse obavezno idu svake godine dva tjedna na vojne vjezbe...A kad ne vjezbaju grade bunkere po alpama...

Vrh

PostPostano: pet 13 sij, 2012 12:52 
Offline     DHV 2-3

http://www.advance.hr/vijesti/9-eu-clan ... e-do-2014/

Evo vam slobodno kretanje radnika po Evropi.
Ovo čeka i Hrvatsku jer bilo koja pametna zemlja neće uvoziti radnu snagu dok ima nezaposlene svoje građane. Naravno u tom slučaju će Hrvatska moći zabraniti da ti isti građani tih zemalja dolaze radi u Hr pa umjesto plaće od 2000-3000 eur dolazi raditi u Hr za 400-500.

Preuzeto sa advance:
Unatoč činjenici da je slobodno kretanje radnika unutar EU-a često isticano kao najveća prednost zajednice, to očito ne vrijedi za bugarske i rumunjske radnike. (i hrvatske u budućnosti)
Bugarska i Rumunjska pristupile su Europskoj Uniji 2007., ali prema najnovijim vijestima tek 2014. bi njihovi radnici eventualno mogli tražiti posao bez potrebe radne dozvole.
Restrikciju će do 2014. držati 9 članica, a radi se o zemljama koje su "za posao najpoželjnije": Njemačka, Austrija, Francuska, Luksemburg, Belgija, Nizozemska, Velika Britanija, Irska i Malta.

Dio EU predizborne kampanje u Bugarskoj i Rumunjskoj bio je fokusiran upravo na mogućnostima koja radnicima daju priliku da rade u drugim državama bez prevelikih zapreka (zvuči poznato). Te mogućnosti se u konačnici možda i ostvare, ali prema svemu sudeći bugarski i rumunjski radnici će morati čekati još 2 godine ili ukupno 7 od pristupanja 2007.

Svaki argument da će hrvatski radnici moći raditi vani je čisto naklapanje isto kao i da neće, ali uzevši u obzir objektivno trenutne ekomoske i političke uvjete u zemljama EU možete zaključiti samo jedno.
No možete imat nadu, ali nada se neda staviti u tanjur.

Vrh

PostPostano: sub 14 sij, 2012 18:00 
Offline     DHV 2-3

Odličan članak (članci nekog autora) u vezi monetarne politike
i zašto ni sa EU i bez nam neće biti bolje već gore. Nikakvi rezovi neće nas izvuć sa ovom ekonomskom politikom.
Čista ekonomska matematika koju može skužit svatko.

Vrijedi pročitati
https://sites.google.com/site/financijs ... o-rjesenja

riješenje:
https://sites.google.com/site/financijs ... z-iz-krize

Vrh

PostPostano: sub 14 sij, 2012 18:23 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
tko ima kvalifikacije i stvarnu namjeru da ide raditi van može i sada a o radu van HR maštaju likovi koji se neće pomaknuti iz svojih dvorišta već se opravdavaju glupostima, Pitanje onima koji smatraju da je to velika prednost ulaska u EU glasi: koliko vas zaista misli ići van raditi i šta vas sada sprijećava da odete? Što će vas sprjećavati kada budemo u EU? Ja sam svjestan da je nezaposlenost velika ali isto vidim da svatko tko nešto zna i želi raditi našao si je posao i kad ga i ako ga izgubi oviisti brzo nađe drugi a jedni te isti kukaju da nema posla al imaju za 2 kutije cigara i 5 piva dnevno. Mi imamo hrpu danguba i neradnika u državi koje ni eu nemože natjerati na rad jer se oni opet nadaju samo većim socijalnim primanjima (hebi možda misle da će moći ko u yugi primat plaću za navlačenje kožice). Prava radnika i smanjiti će se rad na crno i sl floskule - pa mi imamo sve zakone i dr. koji su usaglašeni sa zakonima eu pa pitam tko će nam ih u EU provoditi ako ne mi sami a zašto ih sada dosljedno ne provode nadležne institucije ili još bolje zašto ih se sami ne pridržavamo pa one nebi trebale niš raditi?
btw EU je u predpristupnim zahtjevima inzistirala da se hr "očisti" iz MUP-a, HV-a i sl. "nekvalificiranog" kadra uposlenog 90-tih pa su naši politički poslušnici stvorili x tisuća penzionera mlađih od 40 g. Zašto EU ne da lovu za te mirovine kad ti ljudi njima ne valjaju već su oni sjeli na grbu mirovinskog fonda.

isto je i s obrazovanjem - tko ima pengića da plati školovanje svog klinca a klinac mozga i znanja da zadovolji prijemne uvjete može na bilo koji univerzitet u svijetu. Ja znam da je tu ograničenje samo lova jer to vani košta puno više odnosno ulaskom u EU zaboravite na privilegirano visokoobrazovanje kakvo imamo sada u HR jer će bitno poskupiti. Meni susjed veli da će mu mali moći na fakultet u Paris a on glupan nema ni da mu plati sobu u RI ili ZG pa me zanima kak bu platil sobu u Parizu.

Nije mi jasno od kuda u HR toliko inertnih ljudi koji misle da će im drugi rješiti probleme

Opet sam se razljutio :crazy:

Ja i brez zamer jer ja samo opet razmišljam glasno a izrećene misli nisu nužno i pametne

:-D lp

10 Palac gore: : bmutak, Damjancic, hrga, Ivica B., Jure, marin, Tomica Solina, vedran_zgela, Zoki, zupanich    
Vrh

PostPostano: ned 15 sij, 2012 9:43 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1500 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Box je napisao/la:

... a ako je istina da su Danci vratili Šengen na granice... nemamo više o čemu raspravljati

E u ovome je, po meni, dio odgovora kako se postaviti u EU (uz pretpostavku da nam EU ne gine). Danci, uz Britance, jedini nisu dokinulio svoju valutu. Danska kruna, je osala na danskoj glavi i u danskom džepu. Schengenski sporazum su iskopali zbog jačanja desnice. I s tim se neki umjereni Danci ne mire tako lako. Pričao sam s Dancima prije 1,5 godinu i onda su iskazivali skepsu o jačanju desnice. Malo je poznat podatak, posebno nama, da znatan broj vojnika iz EU u NATO snagama u Afganistanu, Iragu i Pakistanu dolazi iz Danske. Vele da njihovi redneck-i sa sela rado idu, ko Srbin, u vojnike za veliku plaću. Dobar dio tih rednecka jako je protiv stranaca i imaju veliku većinu. U Danskoj je na vlasti desna koalicaija s nekom Piom Kaksevećpreziva, a onda su mi govorili, ti urbani Danci, da joj njima ako ona dođe. Kaj buš.
Mađutim to je meni svjetionik u noći. Nisam desničar, ali jesam za zaštitu nekih nacionalnih vrijednosti. Da, idemo u nepoznato u taj EU. Ali i da, ja hoću da proglasimo ZERP i da jebemu milu majčicu svim grebatorima koji bi uzeli dio ribe i plina iz Jadrana koji nama pripada.I da iznajmimo luke i l+povne puteve svima onimakoji žele više platiti, i Rusima, i Kinezima, i Japancima, baš za inat Amerima i EU. Daj ti više mileni, ako te to toliko žulja. I da, imam brdo slovenskih frendova, ali ne bih im zato dao niti pedlja moira, samo zato kaj oni nemaju izlaz u međunarodne vode. Pa plati prolaz. Svi oni koji žele ploviti Suetskim kanalom plaćaju, pa nek plati i Slovenac. Nema nostalgije za bratstvom i jedinstvom. Prošlo svršeno vrijeme. Sad je kapitalizam. Pa i oni "nama" koče kupovinu Mercatora (dobro znamo zašto koče, ne samo zbog nacionalinih interese, već zbog tate svih tajkuna na Hr način). Ne daju nam u EU, a mi bi željeli tamo. Doći će i taj dan, a onda neka paze kako plaze po našem moru i teritoriju. Ma tu bi čvrsto ko Danci. Nema trte mrte. Oko za oko, kamen za kamen. Ti meni (prvo) onda ja tebi. Naravno, za sprovesti sve ovo treba imati pametno vodstvo u državi. Proteklih 20 godina smo imali više, pa manje, pa još manje, pa nikakvo vodstvo. Sad ćemo vidjeti što mogu ovi novi.

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: ned 15 sij, 2012 10:13 
Offline     DHV 2-3

Novi? Koji novi?
Pa nikakvi novi nisu došli na vlast.
Samo došla lijeva čizma istog sustava i neće se ama baš baš ništa promijeniti na bolje samo na gore.
Treba zaštita nacionalnih vrijednosti jer svakoj državi je to temelje postojanja i zato se taj temelje kod nas želi uništiti. Ako uđemo u eu onda je ZERP od svake eu članice koja ima brod da polovi sve što je ostalo kod nas osim Hrvata.

Ako referendum slučajno prođe onda očekujte ovo u narednih 6 mjeseci:
Povećanje pdva na 26% - već najavljeno
Dolazak MMF
Masovna otpuštanja
Smanjivanje mirovina
Povećanje svih poreza i davanja
Poskupljenje energenata
Poskupljenje školstva
Poskupnjenje voda
Rasprodaja onoga što je još ostalo
Rasprodaja komunalnih poduzeća
Smanjivanje izdavanja za zdravstvo
Smanjivanje radničkih prava

Hrvatska se kreće istim putem kojim je išla Argenitina do 2000 i Grčka. Očekuje nas isti, potpuno isti scenarij. Povijest se izgleda mora ponavljat i moramo učiti na svojim greškama i ponavlajt ih.
Evo vam izvrstan dokumentarac o Grčkoj i Argentinskoj krizi i ako ga pogledate vidjet ćete da naša vlada radi isto što i ondašnje vlade pa će sve završiti kao i kod njih.
Promjene moraju biti u ekonomskog karaktera a ne političkog. eu je politička diktatura kojoj treba rubna kolonija Hrvatska.

Pogledajte dokumentarac pa će vam biti jasno zašto žele Hrvatsku u uniji.
http://www.advance.hr/video/v/debtocrac ... rijevodom/

Vrh

PostPostano: ned 15 sij, 2012 10:56 
Offline     DHV 3

horbaPG je napisao/la:
II.svj.rat-opet isto.

Zbilja zanimljivo! A kad smo kod zanimljivosti evo ti još nekoliko o Švicarskoj (ta bajna i nedostižna zemlja, čistih jezera i prekrasnih alpskih vrhunaca te najskupljih skijališta - ja bih u tu Švicu samo zbog toga, briga me za satove i čokolade). Da li si znao da je Papina garda već više od 400 godina sastavljena isključivo od švicarskih državljana, pomno odabranih? Dobro, to je možda kuriozitet i zanimljivost za turiste, pogotovo Amere. A da li si znao da je vatikanski novac u Švicarskoj? Kao da je i Vatikanska banka usko vezana sa švicarskim bankama? A da li si znao da je nacistička Njemačka, posebice neki viđeniji nacisti, imala pohranjeno opljačkano blago u švicarskim bankama i trezorima? Da je Vatikan štitio i pomoga u bijegu dobrog dijela tih istih nacista? Da li si znao da svi viđeniji Židovi iz Njemačke (među njima i Albert Einstein), koji su kasnih 30-ih godina prošlog stoljeća, za vrijeme Hitlerove vlasti, potražili utočište u Švicarskoj nakon progona iz Trećeg reicha, su na kraju morali pobjeći i iz iste te bajne Švicarske u USA? A da li si znao i ovo, da su neki viđeniji i bogati Ameri imali dio svog bogatstva pohranjeno u švicarskim bankama, a koji su aktivno pomagali nacistima da dođu na vlast od tamo 1926. do 1933.? Da li si znao i ovo, da je država Izrael formirana 1948. pokušavala otvoriti i javno obznaniti određene račune i trezore u švicarskim bankama za koje su sumnjali da pripadaju nacističkim zločincima i da u tim trezorima je pohranjeno opljačkano židovsko blago za vrijeme 3. reicha, i da u tome nisu uspjeli do kasnih 90-ih godina prošlog stoljeće, bez obzira na bezrezervnu podršku i tutorstvo USA?
Ali naravno, Švicarska nije zemlja utemeljena na zločinu (kao neke druge), ali da znaju čuvati oteto kao svoje to znaju.

4 Palac gore: : horbaPG, janjecic, vedran_zgela, Zoki    
Vrh

PostPostano: ned 15 sij, 2012 11:15 
Offline     DHV 2-3

Švicarska je utemeljena na bankarstvu kojeg su pokrenuli templari nakon križarskih ratova.
Nakon što su se vratili sa opljačkanim bogatstvima sa bliskog istoka imali su pravi novac, dok su ostali vladari koji su vodili ratove i za koje su templari vodili ratove, bili u velikim dugovima.
Tu su uskočili templari posudbom novca uz multiplikaciju (posudim ti par puta više nego što imam) i počeli držat svih u šaci.
Dan danas te iste familije posjeduju privatne banke koje drže u šaci cijeli svijet preko dužničkog ropstva na novcu koji nikada nije postoja, ne postoji niti će ikada i postojati.
Ti isti moraju imati negdje sigurnu luku iz koje mogu operirat svijetom prema naredbama druge skupine oligarhije na jednoj ljestvici višoj.

Vrh

PostPostano: ned 15 sij, 2012 11:20 
Offline     DHV 3

hrga je napisao/la:
Novi? Koji novi?
Pa nikakvi novi nisu došli na vlast.
Samo došla lijeva čizma istog sustava i neće se ama baš baš ništa promijeniti na bolje samo na gore.

Ne, eto zeleni bi trebali doći na vlast koji kod nas skoro da i ne postoje? Ili još bolje studenski forum, pa da onda svi jedemo u studentskim mensama (čini mi se da je tako u Sjevernoj Koreji)? Ili imaš ti neku svoju političku opciju u rukavu? Krleža je davno rekao da jedino što je u intelektualnom smislu neiskvareno dolazi od studenata, ali da studenti ne znaju artikulirati svoje zahtjeve u praktičnu politiku.
hrga je napisao/la:
Ako uđemo u eu onda je ZERP od svake eu članice koja ima brod da polovi sve što je ostalo kod nas osim Hrvata.

Pa da, ali i Hrvati mogu koćariti oko Korzike, Sardiniji, Sicilije i ostali ribom bogatih, čak bogatijih pošta u Sredozemlj te tu istu ribu prodati u Portugalu ili Španjolskoj. Naši se ribari kunu da su najbolji, najači, da su učili druge loviti ribu od Aljaske do Patagonije, kad su tamo izbjegli. Evo im prilike sad to učiniti u bližem dometu. I još nešto kad smo kod ribarstva u RH. Ja bih volio dobit ono što ribari dobivaju. Besplatnu koncesiju na vađenje ribe iz mora. Gorivo po 5 kuna jer ne voze cestama, ali zato prodaju ribu na rivi bez da plate "rivarinu" za to, a osim toga sve prodaju za keš i vrlo malo prijavljuju poreznoj upravi. Ma ajde molim te. Puca mi srce od tuge za njima. Naravno, poznajem i "poštene" ribare koji rade po slovu zakona, ali njih nisam čuo da se puno žale (slično vrijedi i za naše poljoprivrednike "barikade volim da stavljam").

Iskreno, meni je svejedno. Rodio sam se u SFRJ, svi su klicali "Tito partija" i plakali kad je isti Tile umro 1980. Ja sam izašao iz vrtića i čudio se zakaj plaču. Meni je više bilo žao mog dede koji je umro nepunih mjesec dana ranije. Onda je nestalo kave, šećera i benzina, pa su svi opet naricali za Titom. Onda je opet bilo svega, a i Trsta i traperica i Graza i milke. Onda su svi počeli brojati krvna zrnca i čuditi se ko pura dreku da je netko Srbin, Muslić, pravoslavac, Crnogorac itd te počeli govoriti looše o Titu. Meni je bilo svejedno. Ja sam uvjek znao kaj sam. E, onda je došao Marković. To su bila vremena, para ko kenje. Kakav Trst i Graz. 1989. i 90. se išlo u Varšavu, Prag i Budimpeštu, jelo po restoranima i ostavljalo masne najpojnice, vozilo u taksiju koji je čekao vani ispred restorana, pila najskuplja vina i votke, baš ko pijani Amerikanac. Skijanja su bila "in" u Tatrama i Zakopanima. Mi smo bili Amerika za Poljsku, Mađarsku i Čehoslovačku. A onda smo dobili "imamo Hrvatsku" i sad si ju imamo. Ja sam i dalje Hrvat, rođen u bivšoj SFRJ, u međuvremenu oženjen i otac svoje djece koji pokušava plivati u zakonskim močvarama RH i prehraniti tu obitelj. I sad mi je dobro. Bolje nego 1993. i 1994. kad sam radio za 300 DEM., a i to je bilo bolje nego 1991. i 1992. kad su moji roditelji radili za 150-200 DEM. Doduše, bolje je nego 1999. godine kad nam je trebala viza za pola svijeta. A ja bih samo da me nitko na granici više ne prepipava i ne broji moja krvna zrnca. Zar tako puno tražim.

Vrh

PostPostano: ned 15 sij, 2012 11:23 
Offline     DHV 3

hrga je napisao/la:
Švicarska je utemeljena na bankarstvu kojeg su pokrenuli templari nakon križarskih ratova.
Nakon što su se vratili sa opljačkanim bogatstvima sa bliskog istoka imali su pravi novac, dok su ostali vladari koji su vodili ratove i za koje su templari vodili ratove, bili u velikim dugovima.
Tu su uskočili templari posudbom novca uz multiplikaciju (posudim ti par puta više nego što imam) i počeli držat svih u šaci.
Dan danas te iste familije posjeduju privatne banke koje drže u šaci cijeli svijet preko dužničkog ropstva na novcu koji nikada nije postoja, ne postoji niti će ikada i postojati.
Ti isti moraju imati negdje sigurnu luku iz koje mogu operirat svijetom prema naredbama druge skupine oligarhije na jednoj ljestvici višoj.

I kaj buš ti sad? Išao od emisije do emisije koje se zovu "Na rubu znanosti" i "Na rubu pameti" ko guru David Icke ili kak se već zove?
Viva la revolution!

1 Palac gore: : Roman Lavriv    
Vrh

PostPostano: ned 15 sij, 2012 12:17 
Offline     DHV 2-3

toni je napisao/la:
Ne, eto zeleni bi trebali doći na vlast koji kod nas skoro da i ne postoje? Ili još bolje studenski forum, pa da onda svi jedemo u studentskim mensama (čini mi se da je tako u Sjevernoj Koreji)? Ili imaš ti neku svoju političku opciju u rukavu? Krleža je davno rekao da jedino što je u intelektualnom smislu neiskvareno dolazi od studenata, ali da studenti ne znaju artikulirati svoje zahtjeve u praktičnu politiku.

Ako imaš naočnjake kao konj koji vidi samo ravno onda nema šanse da vidiš nešto sastrane. Bilo je pametnih ljudi sa pametnim idejama ali sljepilo koje je zahvatilo narod je prejako bilo da vide išta izvan zadanih okvira naravno uz sve uz pomoć privatnih medija.
Isto zar ste zaboravili da je bio i SDP na vlasti ili pamćenje seže do jutarnje kave?

toni je napisao/la:

Pa da, ali i Hrvati mogu koćariti oko Korzike, Sardiniji, Sicilije i ostali ribom bogatih, čak bogatijih pošta u Sredozemlj te tu istu ribu prodati u Portugalu ili Španjolskoj. Naši se ribari kunu da su najbolji, najači, da su učili druge loviti ribu od Aljaske do Patagonije, kad su tamo izbjegli. Evo im prilike sad to učiniti u bližem dometu. I još nešto kad smo kod ribarstva u RH. Ja bih volio dobit ono što ribari dobivaju. Besplatnu koncesiju na vađenje ribe iz mora. Gorivo po 5 kuna jer ne voze cestama, ali zato prodaju ribu na rivi bez da plate "rivarinu" za to, a osim toga sve prodaju za keš i vrlo malo prijavljuju poreznoj upravi. Ma ajde molim te. Puca mi srce od tuge za njima. Naravno, poznajem i "poštene" ribare koji rade po slovu zakona, ali njih nisam čuo da se puno žale (slično vrijedi i za naše poljoprivrednike "barikade volim da stavljam").

Zanima me ekonomska računica ribara sa Cresa koji ide lovit na Korziku. Možda će biti ako registrira firmu u nekoj drugoj državi.
Dali ćeš ti ići držat tečajeve letenja u Španjolsku po hrvatskim cijenama?
Pretpostavljam prema tvom postu da ti nije tu ok (naravno da nije ok ali to nema veze sa eu ili vladama) i da ćeš nakon ulaska preseliti svoj biznis van Hrvatske.

Mulja većina pa i pg dileri zar ne, ali najveći muljator je vlada.

Da pa šta će tebe biti briga za nekog drugog. Bitno da ja imam a za ostale me boli. Ja sam najbitniji. Ja,Ja,Ja i moji privatni interesi.
Tako svi razmišljaju dok ne dođe i red na tebe samo očito ne kužite da je društvo u kojem funkcioniramo skup ljudi, a ne JA pojedinac.

Jel plaćaš ti rivarinu kad dođeš letiti na Tribalj? Aj počnite plaćat svaki put kad dođete po 20 kn.
Mi ćemo od toga plaćat paušal GSSu a biti će i za start uredit. Da razmišljam sebično onda bih napisao JA sam ga registrirao i trošio SVOJE vrijeme da TRibalj bude registriran i sada želim SVOJE pravo da uzmem novac koji MENI pripada.

toni je napisao/la:

više ne prepipava i ne broji moja krvna zrnca. Zar tako puno tražim.

Pa zar ćeš onda za tako malo dati tako puno?
Mene na granici nitko ne prepipava. Ako idem avionom prepipavaju me i sa putovnicom eu.

toni je napisao/la:

I kaj buš ti sad? Išao od emisije do emisije koje se zovu "Na rubu znanosti" i "Na rubu pameti" ko guru David Icke ili kak se već zove?

A kaj buš ti?

Mislim da će na "rubu znanosti" slijedeće godine ekonomiste jer definitivno ovakva ekonomija je na rubu znanosti/ludosti.

1 Palac gore: : Josip K-T    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 312 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: