»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 06 lis, 2026 3:41.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 46 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: advance sigma 8
PostPostano: čet 27 sij, 2011 21:26 
Offline     DHV 2

Član od: sub 12 ruj, 2009 22:27
Dao Palac gore: : 179 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
Mislim da je po kvaliteti izrade trenutno broj 1. Skywalk

1 Palac gore: : Box    
Vrh

PostPostano: pet 28 sij, 2011 8:14 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
...svatko svojeg konja hvali..... :hi: bilo da ga prodaje, bilo da ga jase....

Vecina krila se šiva u istocnoazijskim zemljama, cak po nekoliko razlicitih firmi u istoj tvornici (Vijetnam, Šrilanka....) Sve to sivaju kosooki na isti nacin, pa i nema onda bas neke vece razlike (ovdje govorim samo o nacinu sivanja i radu, materijali su opet druga prica, iako ni tam nema vecih razlika), a sve ostalo je samo dobar marketing....

Vrh

PostPostano: pet 28 sij, 2011 9:08 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Tomica Solina je napisao/la:
...svatko svojeg konja hvali..... :hi: bilo da ga prodaje, bilo da ga jase....

Vecina krila se šiva u istocnoazijskim zemljama, cak po nekoliko razlicitih firmi u istoj tvornici (Vijetnam, Šrilanka....) Sve to sivaju kosooki na isti nacin, pa i nema onda bas neke vece razlike (ovdje govorim samo o nacinu sivanja i radu, materijali su opet druga prica, iako ni tam nema vecih razlika), a sve ostalo je samo dobar marketing....

Ima nesto i u kontroli kvalitete i odabiru...

Nece ti zuco sasiti isto ako mu visis nad glavom ili ne...
Takodje, znam i iz vlastitog iskustva, uvjek pitaju za kvalitetu ili cijenu... Svjesni su oni koliko fusaju, ali ako si ti rekao, karikiram, nedam vise od 100$ za ruke, hebe se njemu za kvalitetu...

LP!

Vrh

PostPostano: pet 28 sij, 2011 11:48 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Danči je napisao/la:
Vojo je napisao/la:
Nešto bih napisao o Advance kompaniji i njihovim proizvodima! Advance je jedna firma koja je oduvijek između svih kompanija koje proizvode krila a trenutno ih ima oko 40 oduvijek bila NAJBOLJA FIRMA u marketingu i ničem drugom nažalost! Koriste vrlo kvalitetan materijal u proizvodnji ali u jurnjavi za većim profitom smanjili su broj djelatnika te su zaboravili na stvarni razvoj ovoga sporta! A to se ovdi ne oprašta. Bez obzira na najbolji marketing na ekstremno dobro plaćene pilote koji se za njih natječu polako ali sigurno gube utrku i definitivno ostaju svakim danom sve više bez zraka! Cijene krilima spuštaju do nevjerojatnih za njih i nezamislivih pragova te prodaju "stare" modele uz ogromne popuste jer su izbacili "novi" model! Firma koja je bila među prvima koji su proizvodili krila koja doduše nikada nije bila najbolja ali je imala i još uvijek ima najjače marketinške face (mada ih je napustio u Novoj godini svjetski poznati marketinški mag Norman)još uvjek imaju jaki marketinški lobi koji će vrlo vjerojatno ubrzo napustiti brod koji je pretovaren problemima u ovom olujnom tržištu! Doveli su si pojačanje Brusa G iz Airwave ali je po meni to iskreno vrlo upitno! On je dobar pilot i ne baš loš konstruktor ali je prznica koju polako gazi vrijeme! Ne budu li imali nekoga pilota madjioničara koji može jedriti i kada nema termike i ne naprave li 4-5 ekstremno dobrih rezultata ove godine njihova oholost ADVANCE I ADVANCE sa nekoliko desetaka teških povreda te pogibije 4-5 vanseriskih pilota širom svijeta paraglading zadnje dvije godine svijet će im zalupiti vrata jednom za uvijek pred nosom kao sto se to dogodilo i Apco kompaniji! Zato oni koji preferiraju ovu nadasve "uspješnu" pg firmu neka im pomognu i kupe krila jer ako im i ova godina bude kao i prošla godina kičma im neće izdržati!

A jebiga svaki proizvođač na kojeg se ja zakačim na kraju ispadne ćorak :dash: (da ne velim ubojica). Prvo Apco sad i Acme.

Meni se uvijek činilo da su Advance krila u vrhu što se tiče kvalitete izrade i materijala, pouzdanosti, i po sigurnosnim karakteristikama. Moj je dojam da su zbog stabilnosti i sigurnosti uvijek manje forsirali performanse (kod serijskih modela). Opet, moj dojam je možda pogrešan, ali je ostao takav i nakon 150 sati na njihovim krilima.

Nisam baš upoznat sa statistikom povreda i pogibija koje si naveo, možeš li pojasniti (ipak je to tvrdnja s određenom težinom)? Ovako kako si napisao čini se kao da za to kriviš proizvođača. Ili im ipak najviše zamjeraš oholost? ;)

Što se tiče Brucea G. mislim da uglavnom imaš praf...

Pa evo kada se govori o sigurnosti samih krila to stoji Advance nije nikada nesto prejako forsirao to stoji! Ali njihova oholost Advance,advanc,advan,adva,adv,ad,a,,, je urodila pogibiijom nekolicine pilota. Normalno da su u svakom slucaju krivi piloti za svoje pogibije a ne krilo ili oprema uglavnom zbog svojeg neznanja ili precenjujuci sebe i podcjenjujuci prirodu. Ali par slucajeva gdi ja krivim i kompaniju! Napravili su bili nekoliko vrsta sjedalica u pocetku sto im se na kraju obilo o glavu da je u njih samo pasala i advance rezerva ili barem njihov kontenjer! Mnogi piloti su naucili menjati sjedala ali su rezerve selili pa je to rezultiralo da takve rezerve nisu postale operativne kada su trebale! Nekoliko slucaja su bila i kod nas ali su srecom zavrsila dobro! Najpoznatiji i sa najpogubnijim posljedicama je kada Admiral iz Zupanje na ekstremima u Makedoniji iz obicnog klatna zavrsi sa kravatom i padom od nekih 4-500 metara na jedno drvo kraj manastira Sv Spas i spasi svoju glavu i supak ali ne i krilo! A sve iz razloga jer nije mogao izvuci rezervu. Nije je mogao izvuci niti Mendo na tlu zakacen na uze! Meni najteze pali slucaj je bio kada je poginuo Kasper iz Poljske tip kojega sm sreo nekoliko puta u zivotu i ostavio na mene dojam istinski dobrog covjeka i pilota! Preferirao je kao kompaniju koju leti Airwave i letio je perfektno! tereni gdi smo bili skupa su bili Afrika, Australija, Turska i Poljska! Poginuo je krivicom kompanije po meni sigurno i to je jedan od slucajeva gdi se moze reci da nije pilot "kriv". Na savani U JARu isao je letiti na vitlu. Na njemu je bio i jedan pilot iz Holandije kojega je kasper poznavao i letio je omegu 6 gotovo novo krilo te sjedalo impresum i imao rezervu od Charly revolution II nakon nekolicine letackih dana htio je isprobati tada novo krilo za njega (a letio je i moje). Kasper je bio tocno na minimumu letne tezine krilu! Johansen mu je bez pogovora dao on je poletio i otkacio se na 360 m te se ispenjao ispenjao na jos 700 do 800 metara iznad tocke odvajanja od vitla! Napravio je cijeli repertoar akrobacija do visine oko 200m iznad tla kada je se okrenu i krenuo ka startnoj poziciji sa krilom! Iza njegovih ledja je dolazio dast devill koji on uopce nije registrirao. kada ga je na nekih 100-120m zahvatio sa ledja zguzvao krilo te ga prinudio da potegne rezervu! udario je o tlo 100tinjak metara daleko od starta bez da je izvukao rezervu! kada su dotrcali do njega krvario je iz nosa i ustiju a rucicu rezerve je drzao u ruci otrgnutu od sjedala i kontenjera rezerve. Njegova silna snaga je iscupala rucku iz materijala ali je rezerva ostala u sjedalu. Vrlo brzo su ga otpeljli u bolnicu za uvjete gdi su se nalazili ali mu pomoci nije bilo sve je bilo prekasno za ovog velikog pilota i jos veceg covjeka! Rus jedan od najboljih XC pilota mislim da je se zvao Anatolij je isti nacin otisao letiti na bozije terene mada nitko nije tocno vidio sto je se dogodilo ali je i on na mjestu pogibije imao rucicu rezerve u ruci! Ovakve slucajeve (svakako da je opet velika krivica pilota jer to je kao da idete na front a ne provjeravate dali vam je oruzje puno i spremno za ratna dejstva)ja ipak krivim puno proizvodjace takve opreme jer svi smo mi ljudi od krvi i mesa i ja volim uzeti tudju opremu i probati kako to leti i kako reagira ne vezujem sebe niti uz jednu opremu! Nezamislivo je meni koji poznajem materijale u PG industriji da firma kao sto ADVANCE koja korisiti stvarno top i najskuplje materijale padne na ove grane nak ojima se nalazi te prodaje svoja krila gotovo bez profita a sve u cilju prezivljavanja! Sve detalje o tome cu ti pojasniti kada se budemo vidjeli jer tema je stvarno kompleksna i nemoguce ju je objasniti jednim mailom!

Vrh

PostPostano: pet 28 sij, 2011 12:23 
Offline     DHV 2-3

CloudWalker je napisao/la:
Vojo je napisao/la:
Doveli su si pojačanje Brusa G iz Airwave ali je po meni to iskreno vrlo upitno! On je dobar pilot i ne baš loš konstruktor ali je prznica koju polako gazi vrijeme!
Znači okreće se ploča? ;)

A ranije se pisalo:
Vojo je napisao/la:
Nikica je napisao/la:
A nece biti lako niti Advance-u! Sorry morao sam. :oops:

Oprosti ja sam znao da sam lud ali da sam glup to necu priznati! Sto je pjesnik ovime htio reci? J... te pa Bruce je dobar konstruktor gdi god je bio uvjek su izlazila dobra krila i dobre konstrukcije! Hajde nemoj se sramiti pa prosvjetli mene i ovu raju da i mi budemo pametni sto se ovime htjelo reci?

Valjda si ga bolje upoznao... :)
Kladim se da je u početku i on tobom bio oduševljen... :-D

Ja nisam nikada bio ODUSEVLJEN Brusom ali on je je bio za mene odlican pilot i dobar konstruktor sto god tko o njemu kazao o ljudskoj strani! Kada se gleda profesionalnost Brus je istinski profesionalac posvecen svom poslu maksimalno! Kao covjek on je dosta "tezak" a svatko iole pametan zna da je tesko raditi sa nekim tko ne zeli nikada cuti drugu stranu. Osobno mislim poznavajuci i jednu i drugu stranu da ce tesko tu biti uspostavljena istinska suradnja izmedju Advance team i Brusa mada iskreno ako je to moguce oni ce se vratiti natrag na mjesto koje im pripada zahvaljuci marketingu i kvaliteti materijala koju rabe u proizvodnji! Osobno ja sam u jako dobrim odnosima sa Brusom i moram biti iskren o mene se nikada u nikojem pogledu nije ogrijesio a nadam se da se nisam niti ja o njega! Po meni mogu o njemu govoriti da je sarlatan da je lopov da je smrad da je neznam sto lose jer ja ne sudim ljude prema onome sto govore nego po onome sto rade! A iza Brusa fakat stoji pun k... rezultata i bez obzira na njegovu tesku narav ima ugled u PG svijetu! Ja nisam tvrdio da su krila Advance ubojice kao sto to tumaci Danci vadeci rijeci iz konteksta ali oni koji su pretili moje postove o tragedijama koje su se dogadjale dovode do toga da njihova kompanija radi trgicne grske ne iz neznanja nego iz ciste oholosti! Oni po negdi u svojim manuelima obavjestavaju kupce sjedala da stavljaju ako ne vec njihovu rezervu ono da barem koriste A kontenjere tko to radi i tko to cita? Samo oni kada skuze da je netko iz nekog razloga negdi najebao i misli gle ja sam mogao biti taj a iz kojeg je to razloga bilo daj da vidim! Prvi moj susret oholosti jeden firme je bio Milorad iz Srbije koji je prosao kao i Admiral samo sa ogrebotinama a onda drugi admiral pa sam prateci situaciju nabrojio 10ak slucajeva! U srbiji je skoro poginuo pilot na sigmi 5 iz istog razloga! Ljudi to jest enki piloti citaju postove pa onda donose svoje zakljucke i vide samo ono sto im pase a ne vide cijelu sliku! To je kao da gledas Mona Lizu i ne vidis most iza nje na slici (a mnogi ga ne vide na zalost)a ovdi je to samo stvar nekada povrsnosti citanja a neki puta i inteligencije i citaca i onoga koji je pokusao nesto objasniti nadovezujuci se na neke tekstove koji su ovdi vec bili objavljeni!

Vrh

PostPostano: pet 28 sij, 2011 13:23 
Offline     DHV 2-3

toni je napisao/la:
Sigme su uvjek bila dosadna krila, osim S4 koja je donekle davala zabavu uz odličan handling i dobru sigurnost (nije bez vraga model L bio DHV 2-3 pod speedom). Ipak, sigurnost koju su pružale Bi-bete, Epsiloni, Sigme i Omege prema drugim krilima i specifičan "advansovski" handling je neponovljivo. Elem, O8 se do sad nije proslavila, ali staru slavu Advanceu bi trebala povratiti Sigma 8. Najvaljuju je (i ne samo iz Advancea) kao zanimljivo krilo visokih performansi u svojoj klasi (finesa preko 10). Vrijeme će pokazati. Ovo je Advanceu, što bi moj kolega suborac BOX rekao "posljednji voz za Čačak!" u market share-u. I naravno, PWC uspjesi će doprinijeti marketingu. Je li tako Care?

Eto Fra Toni je napisao sto je pjesnik vec rekao! Nikada Advance nije upotrebljavao los i slabi materijal osim u jedno par slucajeva gdi im je uvaljena industriski losa spaga pa su oni to prepoznali na vec jednom krilu i odmah besplatno mijenjali cijeloj seriji komplet spaga! Nikada oni nisu radili krila ubojice sto pise Daci koji cita vrlo povrsno barem moje postove (mada mu ja svaki dan dam na poklon jedne rukavice ili podkapu) nego je njihova kombinacija oholosti da su najbolji izrodila losim sjedalima to jest tocnije nekompatiblnim sjedalima sa tudjim rezervama i time prouzrocili samo sebi (PAZI SADA OVO JE BITNO)NAMJERNO NEIZRECIVU STETU!
Mnogi piloti samo procitaju izvesce poginuo pilot DJURO na krilu Advance pa pilot Marko, Janko i Pavle i kaze odmah u jebote nesto sa ovima vise nije dobro! To sto je iza toga skroz neka druga pozadina ma boli njega sto (rece moj prijatelj Micko) PATKA i on to nece kupovati niti letiti! Nikakva kriza nikakav nedostatak novaca nikakva recesija nije dovela Advance na rub nego ih je dovela samo oholost o kojoj je rijec ovdi a to je da ne priznaju drugu opremu i da oni su zeljeli namjerno ili slucajno uspostaviti svoj standrad! Vratili su se na kolosjek pruge sa koje nisu trebali niti silaziti ali po meni je to ona tko zna dali ce Marko stici na vrijeme na Kosovo ili ce opet zakasniti? Vrijeme ce pokazati da naizgled nesto ovako banalno moze ubiti takvog proizvodjaca opreme ili ne?
Onda cesto mi se spocitava da sam proglasio APCO ubojicom a to nisam ja nego su to oni napravili sami. Pa ispadale su im spage iz novih krila, lazirali su testove, kupovali test pilote, davali mito na nekim utrkama ali to je sve kratkog daha! Stari Anatolij je sam ukopao firmu losom poslovnom politikom te podmetanje nogu svakome kome je mogao! Sam protiv svih ne ide a meni je to samo licilo u nesto blazem obliku u Advanceu! Svakako da se na primjer jedan SKYLINE ne moze porediti kvalitetom proizvoda kao sto je Advance ali se treba zapitati onda zasto jedna takva firma ciji je materijal duplo skuplji prodaje svoju opremu po cijeni jedne firme koja sije glidere malte ne od starih stolnjaka neke bezvezne birtije! ZAR NE MISLITE ISTO?

Vrh

PostPostano: pet 28 sij, 2011 13:57 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 16:44
Dao Palac gore: : 79 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 816 / Palac dolje: : 1
Već 2 puta mi nije prošao odgovor, ne znam zašto, pa šaljem dakle 3. put i ne zamjerite ako se ponavlja.

Vojo, sorry ali u ovome što pišeš ima puno demagogije. Ne znam detalje nesreća koje spominješ i, naravno, žao mi je ljudi kojima su se dogodile, ali tvoje izjave upućuju na jednostrane zaključke sa ciljem pljuvanja po vodećem proizvođaču koji je svoj 20-godišnji ugled stekao prvenstveno na kvaliteti i sigurnosti, a tek onda na marketingu. Izjavljuješ da je čovjek imao Charlyevu rezervu, pa pretpostavljam, i Charlyev kontejner. Charlyevi proizvodi su inače također odlični, koje u ovoj zemlji također zastupam (kao i ti, hvala bogu, kolege smo po tom istom principalu), ali se radi o tome da Advance, kao i neki drugi proizvođači za neke svoje modele (npr., Gin za Ginie Race II, itd.) uz sjedalo isporučuje, ne samo kompatibilnu ručicu za rezervu, nego i odgovarajući kontejner za dotično sjedalo. Ukoliko to nije slučaj, lako se može dogoditi da pilot koristi neadekvatan kontejner ili ručicu, uz koje možeš povlačiti koliko god hoćeš, a rezerva ne izlazi iz sjedala. Mogu tebi (i bilo kome drugome demonstrirati) primjere kakve sam dobivao za preslagivanje rezerve gdje nije bilo šanse da rezerva izađe iz sjedala (a nisu bili Advanceovi). Zašto? Zato što je gurtna koja povezuje ručku s osiguračima i unutrašnjim kontejnerom bila PREKRATKA. Dovoljno duga da se rezerva spakira u sjedalo, ali prekratka da bi izvukla osigurače. Pretpostavljam da je to bio slučaj s tvojim prijateljem koji je otkinuo ručicu, a rezerva ostala u sjedalu. Drugi razlog može biti što je baš jedna serija Charlyevih kontejnera imala loše zašivenu petlju za zakačivanje ručice. Dogodilo se u nekoliko slučajeva da je ta petlja bila doslovno otkinuta, o čemu sam i pisao u jednom od Cirkusa i što je Charly odmah objavio kao Security upozorenje. Iako ne znam detalje slučajeva koje spominješ, dajem ruku u vatru da tim nesretnim slučajevima nije kriv Advance i zato samo molim da se zaključci o proizvođaču ne iznose na prečac i nepromišljeno. Pljuvanje proizvođača može biti svrha javljanja na forum, ali mislim da je bolje ako svrha bude: "Piloti, provjerite da li vam rezerva funkcionira u vašem sjedalu. Ako niste sigurni, dobrovoljno i besplatno ću vam to provjeriti i ukazati na eventualne nedostatke". Eto, to je moja poruka, kao i poruka: "Advance je jedan od vrhunskih i vodećih proizvođača PG opreme u svijetu, kojega u RH osobno zastupam. Za sva dodatna pitanja slobodno me možete kontaktirati."

Vrh

PostPostano: pet 28 sij, 2011 14:27 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 16:44
Dao Palac gore: : 79 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 816 / Palac dolje: : 1
Vojo je napisao/la:
... Oni po negdi u svojim manuelima obavjestavaju kupce sjedala da stavljaju ako ne vec njihovu rezervu ono da barem koriste A kontenjere tko to radi i tko to cita? Samo oni kada skuze da je netko iz nekog razloga negdi najebao ...

Eto vidiš, kao što si i sam primijetio, Advance u svojem manualu za sjedalo kaže da treba koristiti njihov kontejner. i što je tu čudno? To što ljudi ne čitaju manual? Oprosti, pa pretpostavka je da je svaki pilot parajedrilice pismen, a Advance uredno uz svoj proizvod dostavlja i manual. Ako je netko lijen pročitati par stranica u kojima su neke stvari naglašene, nakon što je platio sjedalo par stotina eura ... sorry ... zar je onda Advance kriv? Pa upravo je napravio kontejner koji je optimalan za to sjedalo. I u čemu je onda problem? U tome što kupac ne pročita manual i eventualno u tom eda ga prodavač na to nije upozorio? Po mojem Advance je čist ko suza. Štoviše, jedan od najboljih!

I.

Vrh

PostPostano: pet 28 sij, 2011 16:20 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 554 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Vojo je napisao/la:
Ja nisam tvrdio da su krila Advance ubojice kao sto to tumaci Danci vadeci rijeci iz konteksta ali oni koji su pretili moje postove o tragedijama koje su se dogadjale dovode do toga da njihova kompanija radi trgicne grske ne iz neznanja nego iz ciste oholosti!

Nisi tvrdio naravno, niti sam ja to tumačio vadeći išta z konteksta...samo pošalica na početku posta, mislim da to svatko kuži. Ipak, čitajući tvoj prvi post bilo se teško otet se dojmu da za tragične nesreće kriviš proizvođača, i to upravo krila. Rasprava je počela s krilom, a ti još nigdje nisi spominjao sjedala i rezerve.

ps. potkapu i rukavice i dalje očekujem svaki dan.

Vrh

PostPostano: pet 28 sij, 2011 17:17 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
I.K. je napisao/la:
lako se može dogoditi da pilot koristi neadekvatan kontejner ili ručicu, uz koje možeš povlačiti koliko god hoćeš, a rezerva ne izlazi iz sjedala.... Zašto? Zato što je gurtna koja povezuje ručku s osiguračima i unutrašnjim kontejnerom bila PREKRATKA. Dovoljno duga da se rezerva spakira u sjedalo, ali prekratka da bi izvukla osigurače.

već je par postova OT, pa ću se i ja nadovezat u tom smjeru...

Nedavno sam nabavio novi sic od Ava sport-a i u njega sam montira rezervu iz starog. Uputstva sa sicem nisam dobio, ali na ovu stvar me je upozorio dotični diler (car Vojo :good: ). Za početak sam ručicu vezao za kontejner kao šta je bila vezana i stara, uspio sam provuć sve osigurače i postavit ručicu na mjesto. Kad sam za probu pokušao izvuć rezervu dogodilo se ovo šta je Ivica napisa, gurtna je bila prekratka i rezerva se nije mogla izvuć. Na starom sicu rezerva je bila bočno i ručica odmah na njoj, a na novom ručica je dosta udaljena od rezerve i možeš povlačit koliko oćeš ali rezerva ne ide van.
Nakon par probnih izvlačenja s različitim duljinama gurtne naša sam optimalnu i razlika u duljini nije mala, čini mi se barem nekih 15cm.
Po meni najgora stvar u ovome je to šta je uopće moguće postavit rezervu u sic i zakačit ručicu u pravilan položaj a da stvar ipak ne funkcionira.

Vrh

PostPostano: pet 28 sij, 2011 17:35 
Offline     DHV 2

Član od: sub 12 ruj, 2009 22:27
Dao Palac gore: : 179 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
Ljudi ja stvarno neznam šta je vama:pa Tomac je samo pita koja je cijena i jel ko letio 0.8 a vi tako i sad će bit da je Tomac napravio ovu cilu pizdariju i zavadio pola letača u HR :-x :-x
Tomac prijatelju ne boj se nisi ti ništa kriv :amen: :amen: :amen: :amen: :amen: :amen:

Vrh

PostPostano: pet 28 sij, 2011 18:09 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Jure je napisao/la:
Po meni najgora stvar u ovome je to šta je uopće moguće postavit rezervu u sic i zakačit ručicu u pravilan položaj a da stvar ipak ne funkcionira.

Pa i nije. Slozis, probas, radi, slozis opet na isti nacin. Jedini je problem ako te vec poceo obilazit onaj Nijemac sta skriva stvari po kuci pa se ne mos sjetit tocno kako si to napravio prije 5 minuta. A u tom slucaju ti je tako i tako svejedno jel uopce imas rezervu, ionako ces je zaboravit bacit kad bude trebalo;)

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

Naslov: Advance-diskusija
PostPostano: pet 28 sij, 2011 22:43 
Offline     DHV 2-3

Grgo je napisao/la:
Ljudi ja stvarno neznam šta je vama:pa Tomac je samo pita koja je cijena i jel ko letio 0.8 a vi tako i sad će bit da je Tomac napravio ovu cilu pizdariju i zavadio pola letača u HR

Evo tema je podijeljena pa o Advanceu generalno možemo nastaviti razglabati ovdje, a iskustva i podatke o Sigmi 8 kolegi Tomcu možete napisati u originalnoj temi.

A i nije neka pizdarija i zavada...

Vrh

Naslov: Re: Advance - diskusija
PostPostano: sub 29 sij, 2011 0:17 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Vojo je napisao/la:
Nešto bih napisao o Advance kompaniji i njihovim proizvodima! Advance je jedna firma koja je oduvijek između svih kompanija koje proizvode krila a trenutno ih ima oko 40 oduvijek bila NAJBOLJA FIRMA u marketingu i ničem drugom nažalost! Koriste vrlo kvalitetan materijal u proizvodnji ali u jurnjavi za većim profitom smanjili su broj djelatnika te su zaboravili na stvarni razvoj ovoga sporta! A to se ovdi ne oprašta. Bez obzira na najbolji marketing na ekstremno dobro plaćene pilote koji se za njih natječu polako ali sigurno gube utrku i definitivno ostaju svakim danom sve više bez zraka! Cijene krilima spuštaju do nevjerojatnih za njih i nezamislivih pragova te prodaju "stare" modele uz ogromne popuste jer su izbacili "novi" model! Firma koja je bila među prvima koji su proizvodili krila koja doduše nikada nije bila najbolja ali je imala i još uvijek ima najjače marketinške face (mada ih je napustio u Novoj godini svjetski poznati marketinški mag Norman)još uvjek imaju jaki marketinški lobi koji će vrlo vjerojatno ubrzo napustiti brod koji je pretovaren problemima u ovom olujnom tržištu! Doveli su si pojačanje Brusa G iz Airwave ali je po meni to iskreno vrlo upitno! On je dobar pilot i ne baš loš konstruktor ali je prznica koju polako gazi vrijeme! Ne budu li imali nekoga pilota madjioničara koji može jedriti i kada nema termike i ne naprave li 4-5 ekstremno dobrih rezultata ove godine njihova oholost ADVANCE I ADVANCE sa nekoliko desetaka teških povreda te pogibije 4-5 vanseriskih pilota širom svijeta paraglading zadnje dvije godine svijet će im zalupiti vrata jednom za uvijek pred nosom kao sto se to dogodilo i Apco kompaniji! Zato oni koji preferiraju ovu nadasve "uspješnu" pg firmu neka im pomognu i kupe krila jer ako im i ova godina bude kao i prošla godina kičma im neće izdržati!

ajd sad, samo malo zaboravi na svoju prvotnu ideju, pročitaj ovaj tekst ponovno, pa da raspravljamo kao ljudi ... a gdje se ovdje spominju sjedalice i rezerve?

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: sub 29 sij, 2011 0:38 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
toni je napisao/la:
Roman Lavriv je napisao/la:
Ok, svoju O7 ću vozit još koju godinu, a onda će doć vrijeme da se proda i zamijeni za nešto drugo. I onda će na naplatu doć ovaj tvoj post, kad te neki mladac bude citirao. Isto vrijedi i za onu priču o satima krila (nisi je ti započeo), pa mi Addict u odličnom stanju i dalje stoji u spavaćoj.

Vas nekoliko, koji mislite da znate ama baš sve o svijetu pg-a (ili vas drugi takvim doživljavaju), morali biste shvatit težinu onog što napišete, pogotovu što vas mnogi uzimaju zdravo za gotovo.

Tko uzima zdravo za gotovo, on je gotovo zdrav!

DISKLEJMR (not): Svako moje mišljenje i sud o nečemu izrečen na ovom forumu je samo moje mišljenje i moj sud. Znamo da mišljenje ima svatko, samo ga se ja ne libim iznijeti javno. Ako moje mišljenje na nekoga utiče ili u nekoga utječe, to je njegov problem.

Zanimljivo, otkud ti u tom društvu? Nikog nisam poimenice spomenuo...!???!

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: sub 29 sij, 2011 7:33 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 20 ruj, 2010 22:09
Dao Palac gore: : 58 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 3 / Palac dolje: : 0
Mario RI je napisao/la:
Vidim u nekoliko postova se spominje neka kvaliteta materijala, kao opravdanje za višu cijenu, pa me zanima po čemu je skytex od advance-a bolji od Ozoneovog, Gradientovog, Ginovog...itd... :oops:
Ma sve je to u par deka,grama,nego svaki cigo svoga konja hvali. :beer:

Zadnja izmjena: beny; sub 29 sij, 2011 7:35; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sub 29 sij, 2011 7:35 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1500 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
toni je napisao/la:
Ok, svoju O7 ću vozit još koju godinu, a onda će doć vrijeme da se proda i zamijeni za nešto drugo. I onda će na naplatu doć ovaj tvoj post, kad te neki mladac bude citirao. Isto vrijedi i za onu priču o satima krila (nisi je ti započeo), pa mi Addict u odličnom stanju i dalje stoji u spavaćoj.

Vas nekoliko, koji mislite da znate ama baš sve o svijetu pg-a (ili vas drugi takvim doživljavaju), morali biste shvatit težinu onog što napišete, pogotovu što vas mnogi uzimaju zdravo za gotovo.

Tko uzima zdravo za gotovo, on je gotovo zdrav!

DISKLEJMR (not): Svako moje mišljenje i sud o nečemu izrečen na ovom forumu je samo moje mišljenje i moj sud. Znamo da mišljenje ima svatko, samo ga se ja ne libim iznijeti javno. Ako moje mišljenje na nekoga utiče ili u nekoga utječe, to je njegov problem.

Zanimljivo, otkud ti u tom društvu? Nikog nisam poimenice spomenuo...!???!

Pa zato što sam "svakom loncu poklopac" (citat stanovitog V.B. sa stanovite slobodnoletačke grupe) i zato što ne dopuštam da principi istinoborstva i pravednoljubivosti zamru te željom da duh B.I. ne nestane i da neki novi klinci na pitanje: "Znaš li tko je Che?" odgovaraju: "Da znam, ali nije Che nego Cho(banković)!".

Vrh

PostPostano: sub 29 sij, 2011 12:09 
Offline     DHV 2

Član od: sub 29 kol, 2009 21:15
Dao Palac gore: : 780 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 927 / Palac dolje: : 0
toni je napisao/la:
Pa zato što sam "svakom loncu poklopac" (citat stanovitog V.B. sa stanovite slobodnoletačke grupe) i zato što ne dopuštam da principi istinoborstva i pravednoljubivosti zamru te željom da duh B.I. ne nestane i da neki novi klinci na pitanje: "Znaš li tko je Che?" odgovaraju: "Da znam, ali nije Che nego Cho(banković)!".

Je...š diskusiju bez B.I.
BTW, pa gdje je naš B.I.? : unknown:
Od kad ga nema tlakomjeri mnogih skupljaju prašinu :pardon:

B.I.= Che?

Vrh

PostPostano: sub 29 sij, 2011 12:30 
Offline     DHV 2-3

zupanich je napisao/la:
Je...š diskusiju bez B.I.

Slažem se...

zupanich je napisao/la:
BTW, pa gdje je naš B.I.? : unknown:

Ovdje, svakodnevno, ali u lurking modu.

Kako bilo, zamolio je (na news grupi) da ga se ovdje ne spominje ako diskusija nema veze s njim.

Vrh

PostPostano: sub 29 sij, 2011 15:34 
Offline     DHV 2

Član od: sub 29 kol, 2009 21:15
Dao Palac gore: : 780 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 927 / Palac dolje: : 0
Danči je napisao/la:
Ovdje, svakodnevno, ali u lurking modu.

Kako bilo, zamolio je (na news grupi) da ga se ovdje ne spominje ako diskusija nema veze s njim.

To je u redu :good:
I mene svakodnevno snubiju na Fejsfuk, ali ja ne želim imati takve prijatelje :crazy:
Pital sam zato jer ga u zadnje vrijeme nema ni na OLC-u.

I da se vratim na temu, meni je Advance super :)
Možda imaju malo dosadnjikavi hendling ali na početku neke XC karijere ti baš to i treba, da se ne boriš sa krilom nego da se opustiš i razmišljaš o sljedećem koraku.
A mislim da i u Alpama takav filing dobro dođe, a oni vjerojatno ciljaju na večinu alpskih (ili okoalpskih) pilota, koji si uostalom i mogu priuštiti njihova krila. Osim toga tu je i dodatan osječaj sigurnosti jer su krila sašita ko tenk, pa ne moraš brinuti da će se kupola raspasti nakon frontalca.
Takav dojam su barem na mene ostavile sigma 5, sigma 7 i omega 7.
A imam i Advance Impress sic, sa njihovim unutarnjim kontejnerom i Charly-evom rezervom, i mada nisam nikad u letu bacal rezervu, na zemlji (odn. na ljuljački) nije bilo nikad problema sa izvlačenjem rezerve. Streli van ko pračka.

Zanimljivo je i to da se večinom sranja uvijek događaju i ponavljaju istim likovma...
I za to je vjerovatno kriv proizvođać...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 46 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 24 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: