»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 09 svi, 2026 14:32.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Natjecanje samo za bogate!
PostPostano: sri 02 vel, 2011 21:23 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Znao sam, dapače, bio siguran, da je kvaka u državljanstvu. To se nekako nameće i logički. Znam da tu ne prolazi što mi je punica Bosanka (a Bogami i punac), a baba po ćaćinoj strani iz malog sela iz okolice Bihaća, dok je otac odras'o podno Obljaja, što je još i dan danas 20 km od Bjelopolja, dakle ne baš u Bosni, ali u ono doba to nije bilo ni važno (a meni nije ni danas...).
No koje su daljnje opcije...
Jel stvarno može direktno za FAI...hmmmm...opet isto pitanje: koji su uvjeti.
Idemo logički: ako naše institucije budu naplaćivale markice (recimo) 400 kn. koliko je (kn naravno) FAI-jevih?
Evo, ja bi platio to, pa me boli d*pe za ove naše domaće krpelje. To ti dođe kao da kupim pancerice u tvorničkom dućanu Alpine (je'l postoji još ta Alpina?). Moje prve (i zadnje) pancerice kupio sam tamo u doba mraka i terora po 60% nižoj cijeni nego u NAMA-i u Zagrebu i to mi nitko nije uračunao u dobit koju moram prikazati na poreznoj prijavi.
Skužajte me na ovom "brainstormingu", ali i mene "pere" sve ovo što sam pročitao na ovem treadu, pa pokušavam na'ranit vuka, a da koza ostane cijela.

Vrh

PostPostano: sri 02 vel, 2011 22:23 
Offline     DHV 2

Član od: ned 31 lis, 2010 17:02
Dao Palac gore: : 701 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 231 / Palac dolje: : 0
Po ovom svem ja mislim da bude savez još tražil ljude koji se budu natjecali na razini RH jer budu svi u ilegali i pustili si mira od glupetajna i administrativnih sranja koja samo u našoj državi prolaze.
Svim paragliderima koji se natječu u bilo kojoj grani dal su to preleti ili pika i onima koji to rade iz čistog zadovoljstva i ljubavi prema letenju:
-"Ja vam se divim kaj postižete ovakve rezultate i skidam kapu"! :hi:
Letite ponosno jer ste ljudi!! :respekt:

Vrh

PostPostano: sri 02 vel, 2011 23:32 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Danči je napisao/la:
sale je napisao/la:
dobar wind dummy dobije sve đabalesku sok,vodu sendvič ,maijcu,prijevoz ,cugu i sve ostale pogodnosti sve dane natjecanja,.Neplača kotizaciju,markicu
,osiguranja, i ostale pizdarije ....

Mislim da će se te pogodnosti drastično smanjiti kada na tekmi bude 40 dummya i 3 natjecatelja. :-D

Daj zamisli: nas 40 starta prije Hrge. Krila padaju, frču se, startovi se ponavljaju, Trpko se dere ko nezdrav, a Hrgić grize nokte. Kad pocurimo, pravac birtija i čekamo da Hrga sleti. Onda svi lijepo u kamion i odemo po Hrgu, pa u Bambootić. Sutra sve iz početka.

1 Palac gore: : Red Baron    
Vrh

PostPostano: sri 02 vel, 2011 23:52 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Kako stvari izgledaju če nas bit sve manje pa neče ni trebat nič organizirat. Poskupio i GSS pa sada iznosi ovako cijena koju sam dobio prije par minuta.
Jožef,

za vaše takmičenje 5.-8.2.2011. Slo DP, 60 takmičara

Kalkulacija troška osiguranja je kako slijedi:

Dežurstvo od 9 do 17sati = 8 sati na dan

2 spašavatelja x 75,00 kn/sat = 140,00kn

8 sati x 140,00kn = 1120,00kn po danu

Pula-Buzet-Pula= 180km x 2kn = 360kn
1120,00 kn + 360 kn = 1480,00kn

Odobravamo Vam popust od 30%
1480,00kn – 30% = 888,00 kn po danu
Subota i nedjelja dežura GSS Pula
Ponedjeljak i utorak dežura GSS Rijeka
Lp
Nikša

I od mene LP

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 0:30 
Offline     DHV 2-3

Član od: ned 27 lip, 2010 9:27
Dao Palac gore: : 234 / Palac dolje: : 23
Dobio Palac gore: : 322 / Palac dolje: : 78
Box je napisao/la:
JERKO je napisao/la:
Moj Box ako bude to tako ni janjeta ni nagrade,,

Da budemo skroz pošteni, nagrada nije bilo ni do sada, a glede situacije u Sloveniji, malo sam krivo to napisao jer sam jučer bio jako uzbudjen. Svaka im čast i meni ne bi bilo puno platiti tamo i 100 eura samo da znam kako si neće baš sve gurnut u guzicu (ljepše rečeno: da imamo nešto od toga). Vidi se da tamo netko razmišlja o svemu, a ne samo o sebi.

Nekako je opća atmosfera došla na visoku temperaturu. Osjeća se to u zraku. Najbolje godine života su mi uzeli sa ratom i govnanjem nakon njega. Onda mi nisu dali da radim i napravim nešto kad sam u punoj snazi već su sve pokrali i još me uz to rade budalom. Puko je Tunis ko kokica, sad se i Egipat trese. Na kraju me guzi i vlastiti nacionalni savez sa 400 kn. E pa sad je dosta. Najsretniji bi bio kad bi ovo kulminiralo u rušenje vlade, ali dovoljno je da bar jedna banda ode i ostavi posao nekom tko zna raditi.

Super, već sada imam otkaze za Makedoniju i za FOH za koji još nismo ni datum objavili. Sjajno! Čestitam gospodo.

Ja se slažem jer ovo je prevršilo svaku mjeru ali ne treba se toliko paliti,do nekakvog riješenja će se doći pa makar ne bilo kotizacije ja ću open organizirati besplatno,one borbe su završile ali ovu borbu vodim već 12god i ne mislim se predati pa makar markica bila 400eura,ako sam ostavio za šankom puno ma dati ću im i ovo,ali kad padnu ja ću biti sudac skupa s ostalima a po slijedu događaja,ne samo u parajedrenju to će se desiti uskoro.Ha ha,ja još čuvam neke davne uspomene iz 91,vrtnu haubicu i ostalo,ja sam definitivno da ustrajemo i napravimo koliko možemo,ja kao organizator sam spreman organizirati tekmu s min kotizacijom za prijevoz npr,Cetine ima,sendvića ima,mjesta za spavanje ima,nagrade će biti kakve uspijem užicati,bend će svirati,kurve će plesati i ja ću svoje što sam naumio odraditi.Po muci se poznaju junaci a po trku konji vilenjaci,pa organizirali smo i 2000god i bilo je super s min kotizacijom pa možemo i sada,a oni ako je to istina za 400kn za markicu neka ih gurnu u guzicu,Paragliding Dalmatian Open 2011 će se organizirati.

2 Palac gore: : gburazer, ksmokvina    
Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 1:12 
Offline     DHV 2-3

Član od: ned 27 lip, 2010 9:27
Dao Palac gore: : 234 / Palac dolje: : 23
Dobio Palac gore: : 322 / Palac dolje: : 78
JERKO je napisao/la:
Box je napisao/la:
JERKO je napisao/la:
Moj Box ako bude to tako ni janjeta ni nagrade,,
eh da i zaboravih napomenut da se ne slažem s idejom da se DP održi u Makedoniji po nikakvu cijenu pa makar koštalo sve skupa 100eur.Pa brate borili smo se 5 jebenih godina po planinama i dolinama za ovu Hrvatsku i sad da Hrvatsko državno ide van granica lijepe naše mi je odvratno čuti a komoli radit računice koliko put,spavanje,ovo,ono.Ma fuck off and thank you,

Da budemo skroz pošteni, nagrada nije bilo ni do sada, a glede situacije u Sloveniji, malo sam krivo to napisao jer sam jučer bio jako uzbudjen. Svaka im čast i meni ne bi bilo puno platiti tamo i 100 eura samo da znam kako si neće baš sve gurnut u guzicu (ljepše rečeno: da imamo nešto od toga). Vidi se da tamo netko razmišlja o svemu, a ne samo o sebi.

Nekako je opća atmosfera došla na visoku temperaturu. Osjeća se to u zraku. Najbolje godine života su mi uzeli sa ratom i govnanjem nakon njega. Onda mi nisu dali da radim i napravim nešto kad sam u punoj snazi već su sve pokrali i još me uz to rade budalom. Puko je Tunis ko kokica, sad se i Egipat trese. Na kraju me guzi i vlastiti nacionalni savez sa 400 kn. E pa sad je dosta. Najsretniji bi bio kad bi ovo kulminiralo u rušenje vlade, ali dovoljno je da bar jedna banda ode i ostavi posao nekom tko zna raditi.

Super, već sada imam otkaze za Makedoniju i za FOH za koji još nismo ni datum objavili. Sjajno! Čestitam gospodo.

Ja se slažem jer ovo je prevršilo svaku mjeru ali ne treba se toliko paliti,do nekakvog riješenja će se doći pa makar ne bilo kotizacije ja ću open organizirati besplatno,one borbe su završile ali ovu borbu vodim već 12god i ne mislim se predati pa makar markica bila 400eura,ako sam ostavio za šankom puno ma dati ću im i ovo,ali kad padnu ja ću biti sudac skupa s ostalima a po slijedu događaja,ne samo u parajedrenju to će se desiti uskoro.Ha ha,ja još čuvam neke davne uspomene iz 91,vrtnu haubicu i ostalo,ja sam definitivno da ustrajemo i napravimo koliko možemo,ja kao organizator sam spreman organizirati tekmu s min kotizacijom za prijevoz npr,Cetine ima,sendvića ima,mjesta za spavanje ima,nagrade će biti kakve uspijem užicati,bend će svirati,kurve će plesati i ja ću svoje što sam naumio odraditi.Po muci se poznaju junaci a po trku konji vilenjaci,pa organizirali smo i 2000god i bilo je super s min kotizacijom pa možemo i sada,a oni ako je to istina za 400kn za markicu neka ih gurnu u guzicu,Paragliding Dalmatian Open 2011 će se organizirati.

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 7:42 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
jrabic je napisao/la:
,

Lp
Nikša

Sva sreća da ne znaju računat, jer bi bilo još i skuplje

2 spašavatelja x 75,00 kn/sat = nije 140,00kn, nego 150,00 kn
pa onda;

8 sati x 150,00kn = 1200,00kn po danu

1200,00 kn + 360 kn = 1560,00kn

1560,00kn – 30% = 1092,00 kn po danu

Ali nemojte im reć, pa će ispast jeftinije po onoj njihovoj računici :-D

A možda su tako nekako i za te markice računali u savezu...pa se zehebali i dodali koju nulicu viška.. : unknown:

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 7:50 
Offline     DHV 2

Član od: pon 28 ruj, 2009 21:17
Dao Palac gore: : 537 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 165 / Palac dolje: : 0
JERKO je napisao/la:
bend će svirati,kurve će plesati

Gdje da izvršim uplatu kotizacije, molim !

LP

Morelli

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 8:20 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Box je napisao/la:
Danči je napisao/la:
sale je napisao/la:
dobar wind dummy dobije sve đabalesku sok,vodu sendvič ,maijcu,prijevoz ,cugu i sve ostale pogodnosti sve dane natjecanja,.Neplača kotizaciju,markicu
,osiguranja, i ostale pizdarije ....

Mislim da će se te pogodnosti drastično smanjiti kada na tekmi bude 40 dummya i 3 natjecatelja. :-D

Daj zamisli: nas 40 starta prije Hrge. Krila padaju, frču se, startovi se ponavljaju, Trpko se dere ko nezdrav, a Hrgić grize nokte. Kad pocurimo, pravac birtija i čekamo da Hrga sleti. Onda svi lijepo u kamion i odemo po Hrgu, pa u Bambootić. Sutra sve iz početka.

Hmm.. a od kud Hrgi pare ? Pa nije dobil na lotu, nek se oženil :cool2:

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 8:47 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 14:58
Dao Palac gore: : 1098 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 159 / Palac dolje: : 0
JERKO je napisao/la:
Cetine ima,sendvića ima,mjesta za spavanje ima,nagrade će biti kakve uspijem užicati,bend će svirati,kurve će plesati

:ave: :respekt:

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 8:58 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Dota, miraz .... a što misliš da je bezveze dao svoju dušu i tijelo

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 9:34 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
jrabic je napisao/la:
Kako stvari izgledaju če nas bit sve manje pa neče ni trebat nič organizirat. Poskupio i GSS pa sada iznosi ovako cijena koju sam dobio prije par minuta.
Jožef,

Lp
Nikša

I od mene LP

:dash:
Sramota.
Jesi razgovarao sa Vladom ?

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 10:01 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
jrabic je napisao/la:
Jožef,

Za 4 dana to je 3552 kn po njihovoj računici. Možda možete kontaktirati Dalmatince u GSS-u koji su nama na Gredi na FOH-u prošle godine besplatno dežurali 4 dana. Da im se plati put i nađe neki smještaj, hranit ih možeš doma i sigurno će biti manje od 3,5 soma kuna. Ne znam jedino da li smiju "raditi" na "tuđem" teritoriju. Bruno?

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 12:21 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
i to prema njihovoj krivoj računici....

prema pravoje je 4368 kn...tako da su još uštedili :-D

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 12:54 
Offline     DHV 2-3

Najvjerojatnije će FAI2 markice bit negdi oko 100kn (granica boli:), a FAI1 oko 150kn. Ovo oko 400kn niko normalan nebu podržao..

I blokada saveza je zbog padobranaca, pa nebi trebali to rješavati preko naših, nego preko njihovih leđa.

A GSS je tak jeftin jedino kod nas. To kaj smo mi sirotinja, i kaj nam je i 200kn puno, to je več stvar standarda.. Jedino kaj nam za dežuranje nebi trebali niš naplatit, nego samo za akciju npr. spašavanja. Nek se rasporede po zemlji i budu dovoljno blizu turističkim točkama da mogu brzo reagirat (Ala SLO, CH, A). A ne da ih plačamo da spavaju i uživaju u pogledu.. Druga stvar je kaj se vjerojatno nikad ne mogu naplatiti iz osiguranja..
Nek recimo traže paušal od 2-3000kn i drže ga do kraja tekme kao osiguranje. Ako nisu imali intervencija na kraju nek vrate pare, a ak jesu nek daju račun dal je sve riješeno.

A kaj se tiče Grede.. valjda bum konačno videl tu peku ;)

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 13:10 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
toni je napisao/la:
jrabic je napisao/la:
Jožef,

Za 4 dana to je 3552 kn po njihovoj računici. Možda možete kontaktirati Dalmatince u GSS-u koji su nama na Gredi na FOH-u prošle godine besplatno dežurali 4 dana. Da im se plati put i nađe neki smještaj, hranit ih možeš doma i sigurno će biti manje od 3,5 soma kuna. Ne znam jedino da li smiju "raditi" na "tuđem" teritoriju. Bruno?

Nesmin ništa pisat pisat na temu Puljana jer sam bio prozvan od njihovog pročelnika :ave: al mislim da stanica St nemože dežurati u Buzetu.

Vlado je normalan čovik, a još pritom i pročelnik nek se sa njim dogovore.
Sad po ovom ispada da je uz prijevoz naskuplje osiguranje natjecanja od strane volonterske udruge.
Ma ovo je sve u K.

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 13:32 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Vedran je napisao/la:
Najvjerojatnije će FAI2 markice bit negdi oko 100kn (granica boli:), a FAI1 oko 150kn. Ovo oko 400kn niko normalan nebu podržao..

I blokada saveza je zbog padobranaca, pa nebi trebali to rješavati preko naših, nego preko njihovih leđa.

Od kud ti ove informacije, od Srećka?

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 13:33 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Slovenci nesmiju bit,bez Nikše nesmiju bit,ostali nesmiju bit. Samo po pravilima. Ali ako je sve kako treba ja neodgovaram pa nemoram u zatvor mada se nikad nezna.Kaj se mene tiče jedna od zadnjih organizacija mada se opet ništa nezna:-)). Kolika sam budala sve je moguče. Kaj se tiče bogatih i siromašnih če bit u toj recesiji a i državi sve manje letača. Pa migovi padaju a da nas nemogu prizemljit sa sitnom lovom kako svi tumače. Prošla su dobra vremena.Samo da nebude lošije.Lp iz sunčanog Buzeta

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 13:37 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Forca je napisao/la:
Nesmin ništa pisat pisat na temu Puljana jer sam bio prozvan od njihovog pročelnika :ave: al mislim da stanica St nemože dežurati u Buzetu.

Vlado je normalan čovik, a još pritom i pročelnik nek se sa njim dogovore.
Sad po ovom ispada da je uz prijevoz naskuplje osiguranje natjecanja od strane volonterske udruge.
Ma ovo je sve u K.

Pazi da te ne bi opet nasli ;) A sta molim vas lijepo, zasto netko od vas ne ide onda za 75 kn/sat radit taj posao? Pa za te novce ni prosjecan hausmajstor ne ustaje iz kreveta.
Nemojmo brkat pojmove, spasavanje je jedna stvar, dezurstva na priredbama nesto sasvim drugo. Kad idemo u Austriju na skijanje, nitko se ne buni zasto helikoptersko spasavanje kosta par tisuca eura nego svi idu uplacivat police osiguranja.
Kad sam bio na PWC-u u Buzetu, nazocio sam DNEVNO isplatama soferima kola HMP i to su bili iznosi do 800kn. Za sjedit za volanom, u 7 dana jedamput do Rijeke.
Zasto bi itko tko se ne bavi letenjem besplatno sjedio na startu? Sta bi sve vi bili spremni raditi za 75kn/sat?
Da bi troskove trebao pokriti nacionalni savez, e o tome se vec moze razgovarati. Kao recimo na prijespomenutom PWC-u gdje nitko nije pravio problem oko takvih troskova...

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 13:47 
Offline     DHV 2-3

toni je napisao/la:
Vedran je napisao/la:

Od kud ti ove informacije, od Srećka?

Iz više izvora.. al tak svejedno kad su sve čakulanja. Sve kaj možemo je čekat službenu odluku. Pa bumo onda vidli kud koji.. Nadam se samo da ekipa osim Laminara čita forum, pa vide kakva im je reakcija na prijedlog 8)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: