»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 09 svi, 2026 14:30.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Natjecanje samo za bogate!
PostPostano: pet 18 vel, 2011 10:37 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
Iz Saveza iz 2 izvora 2 različite informacije. Jedna kaže 100 kn (produženje) + 100 kn (markica).
Druga kaže - ne, sve skupa je 100 kn???
Zato najbolje sačekati još malo, jer ovo ispada rekla kazala.

Vrh

PostPostano: pet 18 vel, 2011 15:33 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Ratko je napisao/la:
Iz Saveza iz 2 izvora 2 različite informacije. Jedna kaže 100 kn (produženje) + 100 kn (markica).
Druga kaže - ne, sve skupa je 100 kn???
Zato najbolje sačekati još malo, jer ovo ispada rekla kazala.

Ma OK, sve i da je 100 kn, zašto 100 kn? Zato kaj je poskupio benzin, ili papir, ili je FAI rekao da nema džabe ni kod stare babe, zašto? Zato što ne dobijaju "povratnu informaciju"? :dash: Šta ćemo mi dobiti za poskupljenje od 400% (ako je "samo" 100 kn)? Hoće li IŠTA od tih novaca biti potrošeno na one koji su ih uplatili? Moš mislit...I zašto vaše mišljenje tam nitko ne uvažava? Gospoda veleuvažena, kune prihvaćaju, a mišljenje možemo zadržati za sebe. :bad: :bad: :bad: :bad: :bad: :bad: :bad: :bad: :bad: :bad:

Riječ "savez" implicira da se radi o udruzi subjekata koji su u međusobnom savezništvu, a meni se čini da mi kraj ovakvih saveznika neprijatelji doista nisu potrebni.

Vrh

PostPostano: pet 18 vel, 2011 17:56 
Offline     DHV 2

Član od: čet 24 ruj, 2009 7:05
Dao Palac gore: : 217 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 206 / Palac dolje: : 7
Bok ljudi,nisam se htio javljati na tu temu dok nisu neke stvari barem malo jasnije.
Sad znamo barem jedan mali dio istine i to da je HZS lanske godine negje gadno zajebx financiski(stvar za USKOK),a to radi več godinama.
Što se tiče preciznog slijetanja svi znamo da smo odradili državno pervenstvo,da je odrađena liga kup,da su se neki natjecalji u svijetskom kupu a da nismo išli na Evropkso pervenstvo u Tursku ni na predsvjetsko u Češku jer HZS nije (mogao,htio ili slično)financirati ni lipu za reprezentaciju,još su nam obečavali povrat novca za svijetski kup koji do dan danas nisu isplatili ni lipu. Uz tako jako podršku krovne organizacije u HR mislim da uopče nema niti malo smisla se natjecati i moj je zaključak da mi netreba sportska sa znamkicom niti brez nje jer se nemam za koga natjecati.
Stoga ljudi gdje i kada če paramajmunovo da se družimo.
Hzs još čekam svoju nagradu za parajedriličara godine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LP uz pjesmu za HZS (rastajem se cigani sa vama),ko ju nađe nek ju stavi u moje ime (hvala)

4 Palac gore: : Danči, gburazer, kbelcar, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pet 18 vel, 2011 19:55 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Evo HZS je poslao dopis o svemu, pa piše da prosliedimo članovima pa eto proslijeđujem dopis.

Članicama HZS

Zagreb, 18.02.2011.

Poštovani,

Izviješćujemo Vas da je Hrvatski zrakoplovni savez nakon 6 i pol mjeseci odblokiran na dan 04.01.2011. godine, a sa 15.02.2011. solventan.

Dana 16.02.2011. godine održana je 1. sjednica Izvršnog odbora i Nadzornog odbora HZS u tekućoj godini.

Koristimo prigodu da Vas upoznamo sa aktualnostima.

1. SPORTSKE DOZVOLE HZS i FAI

HZS je u obvezi objaviti uvjete i kriterije, te naćin stjecanja sportskih dozvola HZS i FAI prema HOO i HOA.

Cijene sportskih dozvola su prominjenje, a novi cijenik je priložen.

Predsjednik svake strukovne zrakoplovne sportske komisije ima obvezu uz znane sadašnje uvjete i kriterije iste na komisijama potvrditi i objaviti, te izraditi i organizirati teorijsku i praktićnu provjeru za buduće aplikante sportskih dozvola HZS i FAI.

Sportska dozvola se izdaje na temelju ovjerenog dopisa članice, potpisanog od ovlaštene osobe u klubu, a u kojemu je vidljivo da isti zadovoljava uvjete za izdavanje iste, prilaže se kopija osnovne dozvole, kopija letačke knjižice, te potvrda povjerenstva za provedbu ispita, uz pisano obrazloženje kluba iz kojega razloga se ista traži, te na kojim natjecanjima u tuzemstvu i inozemstvu će sportaš nastupiti.

Za izdavanje međunarodne sportske dozvole FAI vrijedi sve kao za sportsku dozvolu HZS uz ispunjenje dodatnih uvjeta određenih pravilnikom.

Produžuje se uz ovjeren dopis kluba, potpisan od ovlaštene osobe uz popis natjecanja na kojima će nositelj sportske dozvole nastupiti.

Isto pravilo vrijedi za izdavanje međunarodne sportske licence.

Dozvole se izdaju najkasnije do 31.03.2011. godine, a isključivo u iznimnim slučajevima po odluci I.O.HZS i tijekom godine.

1. Izdavanje sportske dozvole HZS 250,00 kn
2. Izdavanje sportske dozvole FAI 150,00 kn
3. Produženje sportske dozvole HZS 100,00 kn
4. Produženje sportske dozvole FAI 100,00 kn

Cijene za sve zrakoplovne grane su iste osim za zrakoplovne modelare i raketare juniore ( do 18 godine starosti ), a koji plaćaju 50% manje iznose.

Ukoliko sportaš ispuni zahtjev za produženje međunarodne FAI dozvole, automatizmom produžuje sportsku dozvolu HZS, a što iznosi 100,00 kn ( točka 4. )

2. HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR / MORH

Za Veliki dan hrvatskog športa HOO u 2010. godini, u kategoriji najuspješnijih mladih nada hrvatskoga športa, HOO je nominirao Arijana Huceljuka, člana zrakoplovne modelarske vrste HZS. Čestitamo !!!

HOO donosi nove uvjete za kategorizacije sportaša, podiže kriterije i zahtjevnost, te naglašava obvezu izlućnih natjecanja ( županijska, sistem liga natjecanja i sl. ) ukoliko je državno prvenstvo jedino natjecanje u dotičnoj grani i temelj za izbor reprezentacije.

HOO je dobio koncesiju, te počinje s emitiranjem Sportske televizije
u travnju 2011. godine.

Potpisana je suradnja između HOO i MORH o služenju vojnog roka za vrhunske sportaše i zapošljavanje u MORH za nekoliko sportova od kojih je jedan i padobranstvo.

Marko Premužić vrhunski kategoriziran padobranac član padobranske i para-ski vrste, sportaš-junior HZS, prvi je potpisao ugovor sa MORH i već se nalazi na odsluženju vojnog roka, a nakon toga dobiva posao u MORH. Čestitamo Marku !!!

U potpisanom ugovoru između HOO i MORH predviđa se korištenje određenih vojnih objekata u svrhu potrebe sporta, priprema, natjecanja i sl.
zrakoplovnih vrsta putem nacionalnog saveza.

3. HRVATSKA ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE

HZTK je u prošloj godini smanjila HZS sredstva u iznosu od 320.000,00 kn i ukinula 1 radno mjesto koje je bilo privremeno upražnjeno odlaskom S.Dovhanj, a koji je uposlen za potrebe funkcioniranja CAMO organizacije.

HZS je uložio prigovor, te nastavlja sa aktivnostima kojima se treba vratiti namjenska nedoznačena sredstva, te inicira reorganizaciju i reustroj HZTK, kao i promjenu sastava skupštine HZTK u kojoj sada sjede predstavnici gradskih i županijskih zajednica teh. kulture, a koji se ne financiraju putem HZTK, a odlučuju 2/3 većinom o programima nacionalnih saveza.

HZS kao osnivač HZTK, jedan od najvećih saveza, jedan od najbrojnijih po članicama i članovima, po strukovnoj djelatnosti, zrakoplovnoj naobrazbi, dosadašnjim referencama, zahtjevnosti bavljenja zrakoplovstvom i kompleksnosti nije po mišljenju HZTK dovoljno kvalitetan za članstvo u I.O.HZTK i u Povjerenstvu za raspodjelu sredstava HZTK.

No, zato prostora dobivaju savezi koji po svojoj djelatnosti ne bi smjeli niti postojati, a kamoli biti članovi HZTK i obilato financirani, a uz to sjede u I.O.HZTK.

Napominjemo da HZTK sredstva dobiva od MZOiŠ isključivo za financiranje programa nacionalnih saveze.

HZS će izvijestiti HZTK o prijedlogu promjena, te na izbornoj skupštini HZTK istaknuti iz redova HZS kandidata za predsjednika HZTK.

HZS očekuje vašu podršku za boljitak HZTK, kao i HZS.

4. NATJECANJA

Organizatori natjecanja u RH mogu biti isključivo članice HZS, koje su ovlaštene od strane HZS, tj. FAI i EA.

U prethodnoj smo godini zaprimili dopise naših članica u svezi onemogućavanja rada i nemogućnosti ostvarivanja određenih prava i aktivnosti istih od strane dotićnih saveza, a koji nisu u sastavu HZS.

U konzultaciji sa nadležnim institucijama HZS donosi slijedeći zaključak:

Udruge i/ili savezi koji nisu u članstvu HZS krše Zakon o športu i Zakon o tehničkoj kulturi i ne mogu organizirati natjecanja u zrakoplovstvu niti izdavati dozvole, niti upućivati sportaše svojih članica na natjecanja jer nisu članice krovne udruge u RH, a time niti međunarodnih krovnih zrakoplovnih federacija i ne udovoljavaju kriterijima za bavljenje zrakoplovnim aktivnostima.

Ukoliko isti nastave sa aktivnšćima i financiranjima gore navedenih aktivnosti, HZS će biti primoran o istome izvijestiti nadležne institucije i ministarstva u RH, kao i FAI i EA.

Pravilnik o naćinu i obvezama isticanja kandidatura za međunarodna natjecanja biti će objavljen na web. str., te molimo sve članice da se istoga pridržavaju.

5. LETJELIŠTE BJELOPOLJE

Hrvatski zrakoplovni savez potpisao je ugovor sa nadležnim ministarstvom, te postao korisnik i operator Letjelišta Bjelopolje.

6. SVJETSKA I EUROPSKA PRVENSTVA

HZS će pokušati unatoć recesiji i velikom smanjenju sredstava od strane HZTK, pokušati realizirati sva natjecanja sukladno Kalendaru HZS za 2011. godinu.

7. ČLANARINE HZS

Slijedeći tjedan šaljemo dopise sa članarinama i opomenama, te molimo članice koje nisu podmirile uplatu članarine za 2008 i 2009. godinu, da istu podmire u roku od osam dana od primitka opomene.

Ukoliko dužnici ne uplate zaostatke po odluci I.O.HZS biti će brisani iz članstva HZS uz obavezu plaćanja duga.

8. PROGLAŠENJE SPORTAŠA GODINE 2010

Proglašenje sportaša HZS, sjednica I.O.HZS i sjednica Skupštine HZS održati će se najkasnije do kraja travnja 2011. godine.

** PARA-SKI SREBRNA MEDALJA**
2011. god.
Osvojeno prvo srebrno odličje u para-skiju, Marko Premužić, Otvoreno para-ski prv.Slovenije, Europski para-ski kup,
11-13.02.2011. Čestitamo!!!

Molimo da sve svoje članove upoznate sa sadržajem dopisa.

Detaljnije od slijedećeg tjedna i na web stranici.
Lijep pozdrav

HRVATSKI ZRAKOPLOVNI SAVEZ

Vrh

PostPostano: pet 18 vel, 2011 21:06 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
a jadnički :( , niko ih ne voli :( , najbrojniji su po članstvu ali ih zločesti ljudi iz HZTK ne slušaju, ne daju im ni pare ni pozicije u izvršnim odborima :( šmrc, šmrc,
amo mi zato bit pravi drugovi i uzorni članovi pa im uplatit članarine i odma se svi prijavit za izdavanje i produživanje sportskih dozvola za sljedećih par godina. :dash: :dash:

................... ma sve to triba polit petroljem i zapalit

Vrh

PostPostano: pet 18 vel, 2011 21:28 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
A zašto se jednostavno svi, klubovi i pojedinci, ne ispišu iz članstva u HZS-u i osnuju samostalni PG savez? Znam da FAI prizna samo jedan nacionalni savez, ali ako u HZS-u ne ostane niti jedan PG pilot, nego svi pređu u PG savez, onda je taj novi savez legitiman prema FAI-u ?
Ako griješim, ispravite me!

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: pet 18 vel, 2011 21:36 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Bavljenje sportom je , uostalom kao i sve ljudske djelatnosti, osobni izbor i temeljno pravo svakog pojedinca. Isto kao udisanje zraka, prelazak ulice, brčkanje u rijeci ili moru, šetanje livadom ili penjanje na neku lijepu planinu, gledanje zalaska sunca ili šetnja Jarunskim ili nekim drugim jezerom, ili pak nekom šetnicom uz more. E sad, uvijek sam se pitao, do kad će to tako moći. Do kad ću moći nesmetano obavljati svoje svakodnevne aktivnosti, ustati, protegnuti se, podrignuti, zasjesti na wc, okupati se, otić raditi i neki qrac zaraditi, držat nekog za ručicu ... ne brinući da za sve to moram nešto platiti, ili, nedajbože, otići u pržun ako to nisam uspio na vrijeme.

Ustvari, mislim da je vrijeme došlo. Država nema para, HZS nema para, Jaca me umilno gledi s ekrana i obasipa me pokudama - te kako sam lijen, te kako neću čuvati ovce ili biti kirurg u Poskokovoj Dragi ... pa se i mali Jacići sjetili da se bavim nekim nedozvoljenim aktivnostima, svojom lovom koju sam sigurno sakrio od sveznajuće i superorganizirane Porezne uprave. Došlo je vrijeme da svakiput, kad popijem vodu iz pipe, s grižnjom savjesti pomislim da nisam gurnuo pet kunića u ruke Todoriću + 23% Jaci i ekipi, plus nisam digao vrijednost Hrvatskim vodama , a koje bi se tako dobro, za lijepe pare , mogle utopiti nekom strancu. Ali brzo se tješim, čim dođem na pumpu i ponosno istresem zadnjih 300 kunića za hebenih 30 litara - neprocjenjivo. Ipak sam tim domoljubnim činom nahranio, barem danas, nekoliko činovnika što predano rade za dobro moje i moje obitelji.

I tako, iz dana u dan, moj osjećaj solidarnosti za svakog onog koji se brine o meni, nezaustavljivo raste. Do te mjere da mi se, kad prelazim ulicu, umjesto onog gumba na semaforu , pričinjava prorez za ubacit 5 kunića. Ili, kad idem prošetat po Jarunu, uvijek mi dođe da pitam one prezaposlene likove u kućicama, smijem li i koliko to košta. Sav se začudim kad kažu - ništa , za sada. Bude mi neugodno, pa od čega ti ljudi žive?

Ne bih htio da me pogrešno shvatite, ali stvarno počinjem uviđati da tim svim ljudima koji se brinu o nama uopće nije lako. Recimo, tko od onih 350000 nezaposlenih može da im pomogne? Kako, kad nemaju, a iz dana u dan ih je sve više - hrpa bezosjećajnih i sebičnih likova koji se nimalo ne brinu o onima koji se svakodnevno brinu o nama. Pa recimo, i te dozvole i HZS... nema tih para koje ja ne bih mogao odvojiti, samo da vidim sretna lica u Dalmatinskoj 22. Barem u jednoj zagrebačkoj ulici vidjeti osmijeh na licima i sretne ljude - kud ćeš ljepše.

Vidim da će moj život ubuduće imati neku novu dimenziju. I svaki put, kad se netko tko brine o meni, sjeti da mu nešto od mene treba, ja ću to s ushitom ispuniti. Zašto i ne bih , to su sposobni ljudi. S tako malo riječi, a tako puno sadržaja, mijenjaju život mnogim ljudima. Ja sam nesposoban - ne mogu ni sebi, makar dnevno napisao barem nekoliko tisuća programskih linija koje ne mogu prodati.

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

8 Palac gore: : Box, Danči, jerry, joe33, MadMax, Red Baron, Tojo, toni    
Vrh

PostPostano: sub 19 vel, 2011 0:10 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Zadnjih nekoliko dana intezivno razmišljam što i kako napraviti. Čak se večeras našlo nekoliko pametnih glava s namjerom da poput Jace pronađemo put kako bi došli na put ka rješavanju problema/statusa/želja.
Zaključak koji mi se nametnuo nakon sastanka jest sljedeći:
Nažalost, ponajviše zbog nemogućnosti djelovanja, a uzrokovanog vlastitim neznanjem koje je pak uzrokovano zamračenjem od strane naše krovne sportske udruge, nismo bili u mogućnosti predvidjeti budući razvoj događaja.
E, sad, to zvuči prilično nerazumljivo, ali mogu i pojasniti. Ono što jedino poznajemo jest povijest koja nam se ne sviđa. Poznajemo i rukovodstvo HZSa koje posljednjih 10 godina ne radi apsolutno ništa. Još bi to nekako i progutali zajedno sa pekmezom kojim nam mažu svakodnevne životne probleme da se isti matori prdonje i trutovi ne drznu svako malo potapšati nas po ramenu i slagati da će biti bolje. Dakle, povijest nas uči da NEĆE! Umjesto da se kao najbrojnija sportska grupa u HZSu organiziramo i učinimo nešto za sebe (kad već drugi neće kojeg masno plaćamo) dolazimo do najjednostavnije moguće dvojbe: platiti ili ne platiti. Nažalost, tu će otprilike završiti sve ovo rasipanje energije.
PLATITI?
Ovom opcijom progutat ćemo lijepi masni komad slanine obješen o hrđavu udicu. Svanut će sunce, dani će se produljiti, Ivka će proraditi i sve će lagano prijeći u kaljužnu bonacu u kojoj smo se valjali posljednjih 10 godina. Mnogi od nas, pretplaćeni na pridruženo članstvo u HZSu, i dalje će plaćati članarinu, a nemati pravo glasa kojim bi barem mogli predložiti neku temu za raspravu na dnevnom redu Skupštine (ako ne i birati zdrave ljude u rukovodstvo). Platit ćemo 100 kn da bi se natjecali ni na jednom domaćem natjecanju i još 100 kako bi ne otišli ni na strano (baš me zanima da li je naše Državno u Makedoniji strano ili domaće natjecanje) jooooj :bad:
NE PLATITI?
Birajući ovu opciju odabrali smo ne sudjelovati na natjecanjima. Mnogi će reći: pa neka, i ne treba nam! No, hajdemo razmišljati o nekom malom Hrgi koji čuči još uvijek kod nekog instruktora na Kupljenovu i čeka da proguta virus sa prvom napravljenom negativom koje će mu se svidjeti i nakon koje će raditi helikoptere i za 3 godine biti 9. na svjetskom superfinalu 100 najboljih. Kako će taj klinac osjetiti miris tekme ako ne bude za vrijeme godišnjeg odmora došao odmjeriti snage s nama na Raspadallici? No, pored toga, možda smo ipak nekome pokazali zube. Možda smo nekome poručili da nam ne trebaju njihovi kobasičasti prsti na ramenu nažuljalom od ruksaka. Možda... možda je to prvi korak ka nekakvoj promjeni, ali ako izostane drugi korak onda opet sve to nema smisla. Ako izostane pismo tati da te tuče stariji brat i nisi zaslužio ništa drugo nego da te taba i dalje (kad već neznaš kako mu vratiti da i njega malo boli). fuj :bad:

Paralelni savezi i udruge na koje ovdje neki pozivaju već su viđeni scenariji. Ne želite li se baviti time i biti u predsjedništvu takve udruge ili barem poznajete kakav vas posao u tome očekuje bojim se da je bolje biti tiho. To, na kraju krajeva, i nije naš cilj. Tu smo se već opekli. Cilj nam je da imamo mamu Hrvatsku i da se za nju znojimo po hrvatskim, slovenskim i ostalim stupovima.

Sad nešto u mom stilu.
Moram priznati da me Šefov post malo pomaknuo s mjesta.
Ja bih isto volio vidjeti sretna lica u Dalmatinskoj kad ih već ne mogu vidjeti u Etiopiji ili Kongu. No, nažalost, večeras na sastanku bio je i jedan moj odličan prijatelj koji je slučajno sa sobom ponio 10 eura umjesto 74 kune. Jebi ga, bili na ormariću jedni i drugi, pa je zgrabio u žurbi ove prve. Događa se. Sa velikim guštom pokrio sam njegov dio ceha i sad sam sebi napravio problem; nemam za HZS. Točno sam čuvao te pare za nedajbože i sad ode mast u propast! Eto, kao što su oni htjeli dobro meni i podigli mi cijenu tako sam i ja htio dobro mom prijatelju i sad sam ja u problemu.
Ništa, pazit ću da sljedeće godine nemam izvanrednih troškova baš onda kad će mi pare trebat za produljenje dozvole.

Osim što sam, eto, ove godine vjerojatno (jer još uvijek je sve otvoreno i frend može uplatiti za mene FAI ko što sam ja za njega platio ćevap) fulao natjecateljsku sezonu, silno bih želio ostati član svog kluba, a ponajviše zato što mi to omogućuje da ostanem pridruženi član HZSa. Kao član HZSa osjećam izuzetnu pripadnost i pročišćavajuću žrtvu za svetu opću stvar. Pročišćava me skoro ko Donat Mg. Moram ostati u društvu matorih prdonja (MP) jer mi je tamo toplo i lakše podnosim svoju tvrdu stolicu (onu u trećem redu s lijeva). Ipak, peče me! Peče me strahovito! Peče me do jaja i to tako da boli! Peče me što sam uvjeren kako ne dajem dovoljno od sebe. Uvjeren sam kako ne tiskam dovoljno. Obećao sam sam sebi da ću se probati dogovorili s MP da me prime u svoje društvo, da postanem i ja punopravni prdonjić (PP). E, kao PP znam da neću dobiti mekšu stolicu (onu koja se nalazi iza stola sa velikim crveni stolnjakom pored kojeg je zastava, a iznad kojeg je slika ispod koje sjede MP), ali sam uvjeren kako ću se olakšati pred cijelom skupštinom. Hoću reći, istisnut ću ono što me tišti. Ne budu li mi MP dali da budem PP onda ću poslati dopise pravim velikim MPima, pa će tada našim MPima trebat Donat Mg.
Kad to sve prođe i kad bude ispod slike sjedio neki PP umjesto MP onda ću se podsjetiti da mi frend vrati uslugu, pa da mogu i ja na turizam u Istru, Sinj i Makedoniju sa iskaznicom posebne boje koja viri dva santimetra iz sakoa (ko Radovanu Trećem - 1:15), pa da svi kažu: eno ide drug član, jebooooteeee.

11 Palac gore: : gburazer, jerry, joe33, Laminar, MadMax, profa, Red Baron, Robert, Rodrigez, Roman Lavriv, Zoki    
Vrh

PostPostano: sub 19 vel, 2011 0:44 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Box je sve dileme opisao na svoj, svojstven i neponovljiv način. A ja ću na svoj - ajmo ovako : što se nama najgore može dogoditi ako to što su DP (debele prdonje, nekako mi se ne dopada MP - matore prdonje, obzirom sam i sam mator) lagano odbijemo, tj, bojkotiramo.

Ajmo redom. Nećemo biti u HZS-u. Ok, nećemo imati dozvole i letjet ćemo ilegalno. Već zamišljam muriju koja s rotirkom koja se ne vidi ispod Ifke naganja nesretnike koji su sletili u Prigorcu ili Zlataru. Prvo, nisu smjeli sletjeti tamo (Milena, hebiga, nisi više tako mlada), drugo, imamo Špehu i Rudu, da to zaustave, ili nas izvuku iz dreka. Daklem, no problem, valjda taj mali vid korupcije neće upasti u oči EZ-u i onima koji se za taj isti bore. Ak najebu, kolateralna šteta. Ajmo dalje. Državno. Ne postoji. Otići ću u Makedoniju zato što mi je tamo lijepo i lijepo se leti. Bit ću pred (pod, iza) letač. I odletit si do Bitole, Demir Hisara, Prilepa, kamogod. Tamo nema murije kao u Hr, i opet dobro. Ak i ima, popit ćemo pivo u Krivogaštanima i sve riješiti.

I naravno, što s malim Hrgićima i realnim, mogućim šampionima koje bismo tim svojim stavom mogli u korijenu uništiti. Nemam ništa protiv da se u klub koji ima takve potencijale svi uključimo, pomognemo mu, ako treba i članstvom (takvog kluba u HZS-u). Eto im brate, jedan, dva kluba, pa nek gospodare. Imat će 300 članova, moći će od članarine financirati svog natjecatelja ... svima dobro.

Naravno, uvijek postoji fucking "ali" .... tko će se složiti da je taj i taj potencijal, vrijedan žrtve. Pa prepoznat ćemo ga na terenu, evo, sad je to Hrga, sutra je to mali Kuzmić , pa ćemo vidjeti. Meni je dovoljno da vidim Saleta i Župsija u Josipdolu, naletio sam se, kao da sam bio s njima. Ili barem sanjam da isto mogu ....

I još nešto, imamo HRPGF ligu, ta je ionako samo naša. Bit će Majmunova, bit će prilike, pa ćemo se lagano razveselit, proglasit najbolje , i kud ćeš bolje .... Zašto ovo pišem....? Važno je letenje, ne HZS, ne Vlada, ne ovo i ono .... VAŽNI SMO MI! SAMI SEBI!

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

2 Palac gore: : profa, Robert    
Vrh

PostPostano: sub 19 vel, 2011 9:02 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Ja ću bez patetike i melanholije. Ubi me realizam, romantika mi ne smeta dok nije u mojoj kući (ženu sam za Valentinovo izveo u ćevaparu u prizemlju tržnice Špansko, što je bolje nego kad sam je za prvo Valentinovo prije 15 godina izveo na sastanak mog kluba u Samoboru). Romatiku i sanjarstvo sam odbacio kao i komunističke ideale još u 7. osnovne kad sam na svečanosti primanja u Socijalistički savez omladine u Kumrovcu bio spriječen da održim svečani govor kao predsjednik razredne zajednice jer smo se prije toga napili toplog šampanjca iz kumrovečke Name. Gubitkom partijske knjižice završio je i moj komunistički put. Propao je i izlet u Tuheljske toplice.

Predgovor
Prije 10-ak godina smo dizali revoluciju i osnovali Hrvatski parajedriličarski savez. Nismo uspjeli jer je politička moć ljudi kojima smo namjeravali "bit konkurecija" bila znatno jača. A i mi smo, barem je tako moje mišljenje, bili smo manipulirani prema nečijim interesima. Osim toga svi akteri tih događanja imali su nemalih posljedica nekoliko godina. Danas, kad imam nešto više godina iskustva mogu mirno ustvrditi da takav savez koji ne bi imao podršku HZS-a, već bi bio u sukobu je osuđen na propast. Uostalom, tko bi taj savez vodio? Tko bi financirao članstvo u FAI-u (članarina za HZS u FAI prema nekim informacijama je cca. 15.000 USD)? Od čega bismo financirali državnu reprezentaciju? Vrlo brzo bismo bili suočeni s istim problemima kao što ih imamo sad.

Idem realno sageldati stanje stvari.

Prvo:
Citat:
Dozvole se izdaju najkasnije do 31.03.2011. godine, a isključivo u iznimnim slučajevima po odluci I.O.HZS i tijekom godine.

Ukoliko sportaš ispuni zahtjev za produženje međunarodne FAI dozvole, automatizmom produžuje sportsku dozvolu HZS, a što iznosi 100,00 kn ( točka 4. )

Da li je netko shvatio/razumio/raspitao se: produženje FAI sportske dozvole automatski uključuje produženje HZS sportske dozvole za 100 ili 200 kn? Meni je to nejasno. Vjera mi brani da nazovem HZS i priupitam to, jer onda priupitam još nešto nezgodno ili nekome spomenem familiju u negativnom kontekstu pa produžim boravak na njihovoj vječitoj crnoj listi i štetim sebi, ali i svom Klubu.

Drugo:
Citat:
3. HRVATSKA ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE

HZTK je u prošloj godini smanjila HZS sredstva u iznosu od 320.000,00 kn i ukinula 1 radno mjesto koje je bilo privremeno upražnjeno odlaskom S.Dovhanj, a koji je uposlen za potrebe funkcioniranja CAMO organizacije.

HZS je uložio prigovor, te nastavlja sa aktivnostima kojima se treba vratiti namjenska nedoznačena sredstva, te inicira reorganizaciju i reustroj HZTK, kao i promjenu sastava skupštine HZTK u kojoj sada sjede predstavnici gradskih i županijskih zajednica teh. kulture, a koji se ne financiraju putem HZTK, a odlučuju 2/3 većinom o programima nacionalnih saveza.

Fino su ljudi objasnili zašto dižu cijenu (još mi nije jasno da li trebam platiti 100 ili 200 kn), jer im je HZTK uskratio financiranje. Čuo sam priču po kojoj zrakoplovstvo ne spada u Tehničku kulturu (nekad Narodnu tehniku za nostolgičare i melanholičare) i zato im to uskraćuju, a mi smo svi ovce koje bleje i pasu travu, jer zadnjih 20 godina (od sveopćeg resetiranja povjesti koja je započela govorom prvog hrvatskog predsjednika za Cvjetnicu 1990. na trgu Francuske republike u Zagrebu) je zrakoplovstvo spadalo u Tehničku kulturu i sve te godine bilo financirano (a da ne spomenem prethodnih 45 godina financirano zrakoplovstvo kroz Narodnu tehniku). Dobro, zrakoplovstvo više nije dio tehničke kulture. Pišemo novu povijest. Pristajem platiti 100 ili 200 kn da bi nacionalni savez mogao obavljati svoje dužnisti i da bih ja mogao nastupati na FAI utrkama.

Treće:
Postoji ona narodna da "sit gladnog ne razumije", ali nakaradna inačica je da "gladan gladnog ne razumije".
Citat:
No, zato prostora dobivaju savezi koji po svojoj djelatnosti ne bi smjeli niti postojati, a kamoli biti članovi HZTK i obilato financirani, a uz to sjede u I.O.HZTK.

Napominjemo da HZTK sredstva dobiva od MZOiŠ isključivo za financiranje programa nacionalnih saveze.

HZS će izvijestiti HZTK o prijedlogu promjena, te na izbornoj skupštini HZTK istaknuti iz redova HZS kandidata za predsjednika HZTK.

HZS očekuje vašu podršku za boljitak HZTK, kao i HZS.

Evo kako ja to vidim. Oni se žale da ih netko šikanira, a slijepi su na činjenicu da HZS šikanira PG Feniks od 2004. godine od kada smo pridružena članica. Svake godine smo uredno slali zahtjev za prijem u punopravno članstvo, a čak je i pokojni Ljubo Tomašković zaprimao naše zahtjeve i govorio da je tajnik HZS-a stanoviti g. T. Vajda prošlogodišnji naš zahtjev pospremio u neku ladicu iz koje je nestao, pa da ponovimo zahtjev i ove godine. Box je poslije prošlogodišnje skupštine HZS-a razgovarao s predsjednikom stanovitim g. T. Panzom i upozorio ga na naš problem. G. Panza je rekao da neka mi samo pošaljemo zahtjev i do dana današnjeg ništa. Sad bih ja trebao biti sućutan na njihove probleme sa zločestom HZTK. Nismo jedini klub s ovim problemom.

Epitaf
I dalje će se dan i noć izmjenjivati još neko vrijeme. I dalje će nas voditi ljudi slabih moralnih i organizacijskih kvaliteta. Ali ja se neću ispisati iz registra građana RH ili zatražiti drugo državljanstvo. Nego ću izaći na slijedeće izbore i ostvariti moje pravo. Isto tako ne gajim iluzije da će HZS u dogledno vrijeme postati bolji prema PG zajednici niti će nam pomoći organizirati naše utrke, ali ću se zalagati da moj Klub kad tad postane punopravnom članicom HZS-a i da kažemo što nas tišti na saveznim skupštinama te da damo svoj glas za ono što nam se sviđa i da oduzmeno glas onome ko nam se ne sviđa. A ako moj Klub ponovno zatraži prijem u punopravno članstvo HZS-a i ako ne dobijemo odgovor u zakonskom roku da li smo primljeni ili zašto nam je članstvo osporeno, potrudit ću se o tome obavjstiti sve naležne institucije u državi.

"Revolucija jede svoju djecu."

1 Palac gore: : Mirko    
Vrh

PostPostano: sub 19 vel, 2011 11:04 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
toni je napisao/la:
I dalje će se dan i noć izmjenjivati još neko vrijeme. I dalje će nas voditi ljudi slabih moralnih i organizacijskih kvaliteta. Ali ja se neću ispisati iz registra građana RH ili zatražiti drugo državljanstvo. Nego ću izaći na slijedeće izbore i ostvariti moje pravo. Isto tako ne gajim iluzije da će HZS u dogledno vrijeme postati bolji prema PG zajednici niti će nam pomoći organizirati naše utrke, ali ću se zalagati da moj Klub kad tad postane punopravnom članicom HZS-a i da kažemo što nas tišti na saveznim skupštinama te da damo svoj glas za ono što nam se sviđa i da oduzmeno glas onome ko nam se ne sviđa. A ako moj Klub ponovno zatraži prijem u punopravno članstvo HZS-a i ako ne dobijemo odgovor u zakonskom roku da li smo primljeni ili zašto nam je članstvo osporeno, potrudit ću se o tome obavjstiti sve naležne institucije u državi.

Drugim riječima, linija manjeg otpora. Naravno, ne mislim ništa loše jer i sam idem istom linijom godinama, kao i ostatak stoke sitnog zuba. Na žalost, sve obavijesti koje ćeš slati nadležnim institucijama završiti će u nekoj ladici iz koje će "nestati" - kao i tvoji zahtjev. A ako ikada dobijete pravo glasa i netko pomisli da bi mogli glasati "krivo" - jednostavno će vam zabraniti dolazak na skupštinu. Već viđeno. Svi mi to znamo i gutamo - a gutat ćemo i dalje. Daleko je Egipat.

Zanimljivo kako se birokracija ne libi izmisliti da je neki primljeni službeni dokument "nestao" - bez imalo straha da će je netko pozvati na red...

Vrh

PostPostano: sub 19 vel, 2011 11:15 
Offline     DHV 2-3

Danči je napisao/la:
bez imalo straha da će je netko pozvati na red...

To je zato što ih do sada nitko nije pozivao na red (osim tih istih jadnika koji su slali zahtjeve). Vidjet ćeš ubrzo da i nad popom ima pop.

Vrh

PostPostano: sub 19 vel, 2011 11:26 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 22:42
Dao Palac gore: : 247 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 211 / Palac dolje: : 0
hrga je napisao/la:

Cijene za sve zrakoplovne grane su iste osim za zrakoplovne modelare i raketare juniore ( do 18 godine starosti ), a koji plaćaju 50% manje iznose.

- Meni je objašnjeno da za nas kaj već imamo sportske sa FAI markicama produženje košta 100 kn. ( točka 4. )
- Oni koji imaju sportsku bez FAI markice (do sad se to zvala "predsportska") ak ju žele produžiti i dalje bez FAI markice plačaju 100 kn a ako žele imati FAI markicu plačaju 150 kn.
- Novi natjecatelji koji sad idu polagat sportsku plačaju izdavanje 250 kn a ak žele imati i FAI markicu plačaju još dodatnih 150 kn (zajedno 400 kn).

Na prvi pogled malo je preskupo pogotovo za početnike ali mislim da mi u Klubu budemo prihvatili to kao i plačanje članarine HZS-u ("iako za to ne dobivamo ništa") jer i HZS plača članarinu FAI-u (navodno 8.000,00 švicarskih franaka) i također za to "ne dobivaju ništa".

Također mislim da u Klubu bumo odlučili da OPH 2011. u preciznom prijavimo kao FAI-2 tekmu jer nam se najavljuju natjecatelji iz inozemstva pa zato apeliram na natjecatelje iz HR koji si mogu priuštiti produljenje sportske i FAI markicu da to učine te dojdu 02. travnja na RG na OPH da se natječemo i družimo ko i lani.

LP

2 Palac gore: : JERKO, Ziga    
Vrh

PostPostano: sub 19 vel, 2011 19:07 
Offline     DHV 2-3

Toni me malo pretekao. Naime, imao sam i ja potrebu zamoliti admina za jednu anketu iz istih pobuda. Toni je postavio pitanje koje bi trebalo rasvijetliti situaciju oko nikakvog posjeta zimskoj ligi na Raspadalici (jedina je bila Ivana kao natjecatelj, ja sam bio gore i odustao zbog nemogućnosti da odradim sve trke), a ja bih zamolio postavljanje ankete glede našeg Državnog u Makedoniji. Mislim da bi rezultati te dvije ankete dali zanimljivu i upotrebljivu sliku.

Tražim sljedeća pitanja:
1. Doći ću na Državno i natjecati se.
2. Doći ću u Makedoniju kao turist ili predletač.
3. Natjecao bih se u Hrvatskoj bude li organiziranog natjecanja.
4. Natjecat ću se na tekmama u Sloveniji i šire.
5. Ne zanima me ništa od navedenog.

(moguće je glasati za dvije opcije)

Vrh

PostPostano: pon 21 vel, 2011 13:09 
Offline     DHV 2

Član od: ned 01 stu, 2009 12:46
Dao Palac gore: : 449 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 127 / Palac dolje: : 2
Može mi netko objasnit što znači..??
5. LETJELIŠTE BJELOPOLJE

Hrvatski zrakoplovni savez potpisao je ugovor sa nadležnim ministarstvom, te postao korisnik i operator Letjelišta Bjelopolje.

:scratch:

Vrh

PostPostano: pon 21 vel, 2011 14:05 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 01 ruj, 2009 9:34
Dao Palac gore: : 660 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 401 / Palac dolje: : 3
jest, registrirali su polje kao letjelište, samo su "zaboravili" registrirati startove

Vrh

PostPostano: uto 22 vel, 2011 8:02 
Offline     DHV 2

Član od: pet 04 ruj, 2009 8:23
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 2
Laminar je napisao/la:
jest, registrirali su polje kao letjelište, samo su "zaboravili" registrirati startove

Nisu zaboravili nego im birokrate nisu dali......!
Točnije jedina organizacija ovlaštena za registracije svega i svačega što pokušava letiti.

Petar

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

Vrh

PostPostano: uto 22 vel, 2011 9:28 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 01 ruj, 2009 9:34
Dao Palac gore: : 660 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 401 / Palac dolje: : 3
jeste, jeste

nikada oni nisu ništa "zaboravili" :lol:

Vrh

PostPostano: uto 22 vel, 2011 9:53 
Offline     DHV 2-3

Ispada sada da ja nešto stalno jamram, ali nekako si dajem za pravo misliti i da je sa 400 došlo na 200 zahvaljujući buci koju smo ovdje digli.
(Evo, idem danas i na Markov trg vidjeti što ima.)

Usput:
(odabrano iz statuta HZSa)

I. CILJ I DJELATNOSTI SAVEZA
ČL. 9
Osnovni cilj Saveza je razvijanje i promicanje zrakoplovnih športova, zrakoplovnih rekorda...

ČL. 10
... organizira nacionalna prvenstva u svim zrakoplovnim športovima sukladno pravilima FAI,...
... organizira međunarodne športske priredbe od interesa za Republiku Hrvatsku...
... bavi se promidžbom i popularizacijom zrakoplovnih športova i tehnike, edukacijom mladeži i njegovanjem zrakoplovne tradicije...
... razvija i promiče turističko zrakoplovstvo...
... unapređuje sustav međusobnoga priopćavanja članstva...

ČL. 15
Ovisno o vlastitoj strukturi, članica u Savezu ima jedan od slijedeća dva statusa:
1) Punopravna članica.
2) Pridružena članica.
Status punopravne članice imaju športsko-tehničke udruge (klubovi).
Status pridružene članice imaju športsko - tehnički savezi te druge asocijacije koje su u osnovi udruženja športsko - tehničkih udruga ili drugih pravnih osoba.
Strana pravna osoba može postati članom Saveza isključivo kao pridružena članica.

ČL. 17
Svaku pojedinačnu zamolbu za prijem u članstvo Saveza razmotriti će prvo Izvršni odbor Saveza, te predložiti Skupštini prihvaćanje, odbacivanje ili odbijanje iste.

ČL. 39
Ako se do početka rada sjednice Skupštine ne odazove potrebna natpolovična većina predstavnika, početak rada Skupštine odgađa se za jedan sat.
Ako i tada nema natpolovične većine ukupnoga broja verificiranih predstavnika, kvorum čine prisutni predstavnici punopravnih članica....
...
itd.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.