»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 07 svi, 2026 9:13.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 21 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Zašto niste sudjelovali na tekmi u Buzetu Winter (C)UP 5.-8.2.2011.?
Anketa je završila: pon 21 ožu, 2011 15:10.
Zato što je to slovenska utrka.
Buzet mi je predaleko.
Utrka je trajala predugo (4 dana).
Nisam imao financijskih sredstava.
Nisam došao zbog organizatora utrke.
Nisam došao zbog vlasnika poletišta.
Nisam došao jer mi je dosta Istre i Buzeta od prošlih godina.
Ne zanimaju me natjecanja.
Autor/ica Poruka
 Naslov: Anketa: (ne)sudjelovanje na Winter Cup, Buzet
PostPostano: sub 19 vel, 2011 15:10 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Anketa na Tonijev prijedlog...

Vrh

Naslov: Re: Anketa: (ne)sudjelovanje na Winter Cup, Buzet
PostPostano: sub 19 vel, 2011 15:40 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
A nemam niti jednu ponuđenu opciju - taj weekend je mnogo obećavao, pa sam birao najbolje uvjete : Jap, Šušnjevica, Tribalj ... svaki dan po nešto. Možda da staviš opciju : 9. Letjelo mi se negdje na drugom mjestu

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: sub 19 vel, 2011 17:05 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Roman Lavriv je napisao/la:
A nemam niti jednu ponuđenu opciju - taj weekend je mnogo obećavao, pa sam birao najbolje uvjete : Jap, Šušnjevica, Tribalj ... svaki dan po nešto. Možda da staviš opciju : 9. Letjelo mi se negdje na drugom mjestu

Tvoj odgovor je onda pod 8) Ne zanimaju me natjecanja. Ideja ankete je preispitivanje natjecateljske motivacije, a ne rekreativnog letenja. Dakle, rekreativci mogu i ne moraju sudjelvoati u anketi, kao uostalom svatko drugi.

Vrh

PostPostano: ned 20 vel, 2011 13:11 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
toni je napisao/la:

Tvoj odgovor je onda pod 8) Ne zanimaju me natjecanja. Ideja ankete je preispitivanje natjecateljske motivacije, a ne rekreativnog letenja. Dakle, rekreativci mogu i ne moraju sudjelvoati u anketi, kao uostalom svatko drugi.

A nije baš da tjeram mak na konac, al kad si već odgovorio , i kako si odgovorio, ispada da se moram opredijeliti za nešto što ipak nema veze samnom i mojim letačkim uvjerenjima. Barem ja sam taj koji sam na tekmama zadnjih puno nekoliko godina, neovisno o rezultatima. Daklem i dalje predlažem : 9. Letjelo mi se negdje na drugom mjestu ... ili barem stavi 9: Imao sam neke druge razloge

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: pon 21 vel, 2011 6:58 
Offline     DHV 3

toni je napisao/la:

A nije baš da tjeram mak na konac, al kad si već odgovorio , i kako si odgovorio, ispada da se moram opredijeliti za nešto što ipak nema veze samnom i mojim letačkim uvjerenjima. Barem ja sam taj koji sam na tekmama zadnjih puno nekoliko godina, neovisno o rezultatima. Daklem i dalje predlažem : 9. Letjelo mi se negdje na drugom mjestu ... ili barem stavi 9: Imao sam neke druge razloge

Nije da ne tješraš mak na konac, ali aj da ti odgovorim. To što si ti imao druge razloge mene uopće ne zanima. Možda sam trebao napisati ogradu da ova anketa nije potaknuta od Hrvatskog zrakoplovnog saveza, Agencije za ovo i ono, a niti od HPJS-a, već od mene osobno i moje znatiželje, a tiće jedino razloga nenatjecanja na Raspadalici u Buzetu. Odlazak na drugi teren automatski te isključuje iz natjecanja te te svrstava pod jedno od ponuđenih. Razmišljao sam stviti pod jedan odgovor ostalo, ali na kraju sam zaključio da bi to razvodnilo ono što želim analizirati. Ako si nezadovoljan ovom slobodan si moderatorima predložiti drugu anketu.

Vrh

PostPostano: pon 21 vel, 2011 9:23 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Ja sam mislio da je v/m svima jasno..

- zapadna situacija je bolja za 2. terene
- uvjeti su bili zimski i nije se svakome letilo 200m iznad grebena sa 80 nabrijanih tekmovalaca (čitaj slovenaca)
- gužva na startu večini nije smisao pravog slobodnog letenja (ljudi bili, vidli i otišli tam di nema gužve)
- jes da mi je žao kaj nisam vidio dosta frendova (da, i slovenci) i nabacio par lovačkih i zalio sa par rundi, al tih min 500kn če mi super doč kad počne pravo letenje (260 *starine, 200 benga, 200 klopa i runde..)

I naravno da čemo prvo doč odletit neš u Istru čim počne, jer počne bar mjesec dana ranije od Zagorja, al sve ima svoje vrijeme, a vrijeme je novac i Vremena nikad dosta 8)

Vrh

PostPostano: pon 21 vel, 2011 10:03 
Offline     DHV 2

Član od: pet 04 ruj, 2009 8:23
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 2
Ako želiš istinu, pitanja ti nisu dobra.
Ja nisam došao jer je prognoza bila takva kako je i bilo a potrošio bi cijeli dan.
Ovako sam letio na Triblju i uspio riješiti par obaveza koje ne bih riješio da sam išao na Buzet.
Da je bila drugačija situacija vjerojatno bi išao.

Pozdrav
Petar

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

Vrh

PostPostano: pon 21 vel, 2011 10:54 
Offline     DHV 3

kameni je napisao/la:
Ja nisam došao jer je prognoza bila takva kako je i bilo a potrošio bi cijeli dan.
Ovako sam letio na Triblju i uspio riješiti par obaveza koje ne bih riješio da sam išao na Buzet.
Da je bila drugačija situacija vjerojatno bi išao.

Ja ne želim tvoju niti ičiju istinu, već razloge zašto ljudi nisu došli na natjecanje. Razlozi poput "mislio sam da će biti bolje za letenje na drugom terenu" i "imao sam drugih obaveza, a na Buzetu bih izgubio cijeli dan" spadaju u nešto drugo, a ne pod natjecanje. Kad se odlučiš za natjecanje tamo se ide bez obzira na prognozu. Pogotovo "prognoza" ne može u ovm slučaju biti izgovor, jer smo dobro vidjeli da će sva 4 dana utrke biti letivo. Ili nisi imao vremena (očito si imao drugih obaveza) ili nisi imao para, odnosno štetio kao Vedran za bolje dane po vlasitom sudu. Tko je upoće spomenuo rekreativu? Zanimaju me "natjecateljski" razlozi nadolaska.

Vrh

PostPostano: pon 21 vel, 2011 11:07 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
kameni je napisao/la:
Nije da branim pitanja, u biti, sasvim iskreno, nisam se kako spada niti udubio u njih niti u svoj osobni razlog zašto nisam došao (tak i tak je prekompliciran da bi bio jedna od opcija). Ono što mogu reći je da svako malo netko ima ideju za neku anketu no kad se zamoli potpun prijedlog, sa pitanjem i svim ponuđenim opcijama, onda se nitko više ne javi.

Za neke prijedloge sam zaista pokušao smisliti anketu sam, no, što bih se više udubio u problem, to sam bio manje zadovoljan tj. svjestan da:
- ili nisam pogodio bit (kako poslije isčitati rezultate)
- ili sam izostavio neke moguće odgovore
- ili sam stavio previše opcija (previše opcija razvodnjava anketu i odbija ljude)

Skoro da mi se čini nemoguć posao napravit anketu koja bi istovremeno:
- zadovoljila svakog i svima ponudila njihovu opciju
- potakla na sudjelovanje i na kraju dala nedvosmislene rezultate tj. jasan odgovor na pitanje

Opet, mislim da anketa niti ne mora biti savršena da bi se bar neke stvari mogle zaključiti. Npr. jasno je već sada kroz ovu anketu da je glavni razlog nedolaska bilo trajanje od 4 dana tj. produženje natjecanja u radni tjedan. Zašto ljudi nisu bili spremni organizirati si život tako da mogu ta dva dana izostati s posla je opet drugo pitanje (ono najopćenitije koja nas već dugo moći - zašto nema više motiva za natjecanje među hr pg pilotima) s puno raznih odgovora od kojih smo mnoge već čuli.

Vrh

PostPostano: pon 21 vel, 2011 15:21 
Offline     DHV 2

Član od: čet 24 ruj, 2009 7:05
Dao Palac gore: : 217 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 206 / Palac dolje: : 7
Nebi se štel mešati, ali ipak je po mome glavni krivac, što se nije znalo rješenje oko faj markica i slična sranja koja su u ono vrijeme bila prisutna.
Nebuš išel na tekmu koju posle nebuš imal priznatu od strane faja ak odustaneš od kupnje faj markice ili ti klub nebu više član HZS-a.
Mislim da je tu bio največi problem oko ne dolaska,tu nije pitanje oko prostog letenje i ne vidim smisla pisati oko toga zašto neko nije došel letet za svoj gušt.
LP
------------------------------------------------------------------------------------------Zagorci smo od rođenja :beer:

Vrh

PostPostano: uto 22 vel, 2011 14:34 
Offline     DHV 2

Član od: pet 11 ruj, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 166 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 77 / Palac dolje: : 1
Ak nekog zanima,pogledajte kak izgleda slična anketa na slovenskom forumu. Postotak onih koji bi išli na tekmu za razliku od našeg je dosta veći.EU...jebi ga.Bumo i mi tak danas sutra. :-o

Ali bi tekmoval na DP 2011 (DP samo za serijski razred)
Izberete lahko le eno možnost

Ja, vsekakor. Dopust prilagodim ustrezno. 43%
Ja, sicer letim tekmovalno padalo, pa si bom že sposodil serijsko za DP. 45%
Mogoče, odvisno od termina. Če bo lepo vreme. In če mi punca dovoli. 17%
Ne. Tekmujem samo s tekmovalnimi padali. 22%
Ne. Tekme me ne zanimajo. 22%

Skupaj glasov : 88

Vrh

PostPostano: sri 23 vel, 2011 8:48 
Offline     DHV 2

toni je napisao/la:
Pogotovo "prognoza" ne može u ovm slučaju biti izgovor, jer smo dobro vidjeli da će sva 4 dana utrke biti letivo. Ili nisi imao vremena (očito si imao drugih obaveza) ili nisi imao para, odnosno štetio kao Vedran za bolje dane po vlasitom sudu. Tko je upoće spomenuo rekreativu? Zanimaju me "natjecateljski" razlozi nadolaska.

Prognoza je meni osobno jedan od odlučujućih faktora pri odlasku bilo kamo.
Na natjecanja idem rekreativno, pa napomeni slijedeći put "SAMO ZA OZBILJNE NATJECATELJE" da se ne mješam di mi nije mjesto. :oops:

Pozdrav
petar

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

Vrh

PostPostano: sri 23 vel, 2011 10:05 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Kolko sam pofato, kod nas se samo cca 5 ljudi tekma zbog ganjanja bodova. Ostali, skupa s menom, su tu zbog oraniziranog prijevoza, zajebancije na lovački, uspoređivanja opreme, upoznavanje i uživanje novih vidika, brušenja i učenja XC tehnika/terena za slobodno letenje i diskonta koji je osjetan sa razlikom ako to organiziraš u vlastitoj režiji (čitaj logistici).

BTW.. no hard feeling to nikome, al da su naši top piloti uložili tolko truda/vremena/para ko Hrga, več bi bili skupa sa Jurom Vidicem kojem usput čestitam na 1. FAI rankingu :respekt:
Valjda bu pajcek platil rundu kad se vidimo :beer:

Vrh

PostPostano: sri 23 vel, 2011 11:00 
Offline     DHV 3

kameni je napisao/la:
toni je napisao/la:
Pogotovo "prognoza" ne može u ovm slučaju biti izgovor, jer smo dobro vidjeli da će sva 4 dana utrke biti letivo. Ili nisi imao vremena (očito si imao drugih obaveza) ili nisi imao para, odnosno štetio kao Vedran za bolje dane po vlasitom sudu. Tko je upoće spomenuo rekreativu? Zanimaju me "natjecateljski" razlozi nadolaska.

Na natjecanja idem rekreativno, pa napomeni slijedeći put "SAMO ZA OZBILJNE NATJECATELJE" da se ne mješam di mi nije mjesto. :oops:

Uz dužno poštovanje uvaženi kolega Petre, nisi bio na Buzet Warm (C)UP, a porgnoza je bila za sva 4 dana letivo, pa pada u vodu taj tvoj argumet o prognozi.
Sarkazam: "SAMO ZA OZBILJNE NATJECATELJE" ti ne treba jer smo svi rekrativci, a da li si ozbiljan ili ne govori to da nisi doša na tekmu koja ti je od kuće 50 km i prognoza je bila vrlo izgledna. Mogao bih razgovarati u ovom tonu, ali ne želim, već ti se ispričavam što sam povrijedio tvoje osjećaje. Postavio sam anketu jer me je žuljalo zašto se naši piloti nisu tekmali. Ne zanimaju me tvoji razlozi, već razlozi većine i zato je anketa anonimna.

Vrh

PostPostano: sri 23 vel, 2011 12:19 
Offline     DHV 2

toni je napisao/la:
kameni je napisao/la:
toni je napisao/la:

Uz dužno poštovanje uvaženi kolega Petre, nisi bio na Buzet Warm (C)UP, a porgnoza je bila za sva 4 dana letivo, pa pada u vodu taj tvoj argumet o prognozi.
Sarkazam: "SAMO ZA OZBILJNE NATJECATELJE" ti ne treba jer smo svi rekrativci, a da li si ozbiljan ili ne govori to da nisi doša na tekmu koja ti je od kuće 50 km i prognoza je bila vrlo izgledna. Mogao bih razgovarati u ovom tonu, ali ne želim, već ti se ispričavam što sam povrijedio tvoje osjećaje. Postavio sam anketu jer me je žuljalo zašto se naši piloti nisu tekmali. Ne zanimaju me tvoji razlozi, već razlozi većine i zato je anketa anonimna.

Ma Toni, :respekt:
opet si me preozbiljno shvatio.

Morat ću više smajlića koristiti
:beer:

Pozdrav
Petar

Basic flying rule:

slika

Vrh

PostPostano: sri 23 vel, 2011 14:10 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
jebate kako je ova neletica, svi nešto kratkih fitilja :-D

odo ja u toplije krajeve, jerbo počinje i na mene djelovati...delite i ox1 skupa samnom... valjda će bit i fotki :hi:

:bye2:

Vrh

PostPostano: uto 01 ožu, 2011 13:16 
Offline     DHV 3

Na anketi pod pitanjem: zašto niste sudjelovali na tekmi u Buzetu Winter (C)UP 5.-8.2.2011.? ukupno je glasalo 66 osoba ili glasova (bilo je moguće odabrati više odgovora). Rezultate možete vidjeti na vrhu ovog treada. Nakon stagnacije glasanja zadnjih dana podvukao bih crtu, jer ostale pretpostavljam da ne zanima natjecanja.

Na prvom mjestu je razlog nedolaska jer je utrka predugo trajala (4 dana) s 26 glasova ili 39 %. Ako tome pridodamo da je 21% (14 glasova) vaših glasova dobio razlog nedostatna financijska sredstva, kumulativno je to 60% glasova. Zaključujem da je utrka od 4 dana (isključimo li Državno prvenstvo) preduga i financijski prezahtjevna za većinu. Stoga, ne ostaje mi drugo nego mojem klubu predložiti organizaciju dvodnevne FAI 2 utrke, npr. FOK i/ili FOH. Ovome bi se dalo dodati još 12% (8 glasova) odgovora da je Buzet predaleko, međutim postotak nije u takvom omjeru da bi ozbiljnij utjecao da netko iz Zagreba ne ode u Buzet, ili netko iz Istra u Sinj, ili netko Iz Rijeke u Osijek na natjecanje. Drago mi je da razlog nije u organizatoru, mada je tu i 5 % onih kojima se ne sviđa vlasnik poletišta, ali to pripisujem osobnim razlozima, a ne razlozima većine. Očekivano je petina (21%) glasova koje ne zanima natjecanja, što znači da je 4/5 vas zainteresirano za natjecanja, ali kraća i jeftinija.

Meni dovoljno. Hvala svima koji su sudjelovali. Puno ste mi pomogli oko daljnjih natjecateljskih i organizacijskih koraka.

Vrh

PostPostano: sri 02 ožu, 2011 8:09 
Offline     DHV 2

Možda ovako:
- vikend tekme (tri dana ako se spaja sa nekim praznikom)
- klizni termini - prognoza
- opciono prijevoz po želji letača po realnim cijenama (renta car (nekakav dogovor sa vlasnikom) * broj dana * dnevnica vozaču / broj letača koji stane u vozilo (prijavi se za prijevoz))

Pozdrav
Petar

Basic flying rule:

slika

Vrh

PostPostano: sri 02 ožu, 2011 8:57 
Offline     DHV 3

kameni je napisao/la:
Možda ovako:
- vikend tekme (tri dana ako se spaja sa nekim praznikom)
- klizni termini - prognoza
- opciono prijevoz po želji letača po realnim cijenama (renta car (nekakav dogovor sa vlasnikom) * broj dana * dnevnica vozaču / broj letača koji stane u vozilo (prijavi se za prijevoz))
r

Vikenda za spajanje baš i nemamo, ako iskuljučimo Uskrs, Božić, NG itd.
Klizni termini obavezno, ali onda propada FAI prijava tekme.
Tu se može uštedjeti, ali ako nema prijevoza tko će doći na utrku da se i s tim još bakće.

Vrh

PostPostano: čet 03 ožu, 2011 8:16 
Offline     DHV 2

Prijevoz isključiti iz kotizacije. Treba ga biti ali opciono.
Neki prijatelj sigurno ima kombi i sl. pa se sa njim napravi nekakav dogovor. I ne mora biti kombi. Može rikša, autobus, karavan, kangoo, berlingo i sl.......
FAI - osim Hrge tko još lovi FAI bodove?
HZS komisija neka pošalje FAI-u da fiksni datumi mogu kad FAI fiksira vremensku situaciju :evil:

Petar

Basic flying rule:

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 21 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: