»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 9:24.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 42 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Gomanac-zabrana letenja?
PostPostano: pon 19 ruj, 2011 15:50 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Zanimljiva diskusija...puno puta sam prežvakavao slične teme na drugim forumima, bilo je pitanje kada će se pojaviti i ovdje...

Činjenica je da svaka strana ima dobre argumente, pa ne bih sa svakim ponaosob polemizirao. Osobno mislim da je "lovstvo", da parafraziram poznatu šovinističku pošalicu, u golemoj većini slučajeva samo ukras oko uživanja u ubijanju.

ALI...

ne vidim suštinsku razliku između ubijene srne tužnih očiju, i milijuntog piceka na peradarskoj farmi (ili pajceka na seoskom gospodarstvu). Činjenica što nas većina ne uživa u ubijanju životinja ne abolira nas od dijela odgovornosti za njihovu sudbinu onog trena kad kupimo fini pršut, šniclu ili oradu. Vegetarijanci i vegani po mom mišljenju također nisu cijepljeni od odgovornosti, jer su nepregledna polja zasijana poljoprivrednim kulturama također nekad bila staništa nekim životinjama. A i biljke su živa bića, ne? ;-)

Polupijane horde "lovaca" koje ubijaju sve što se miče, uključujući pse za koje znaju da imaju gospodara, pa i jedni druge, su priča za sebe.

Ipak, uživanje u letu i uživanje u uzimanju života nikako ne bih trpao u isti koš. I lovci se na lovišta dovoze automobilima, i sa šajbi brišu kukce. :hi:

Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 15:55 
Offline     DHV 2

Član od: pon 31 kol, 2009 10:17
Dao Palac gore: : 221 / Palac dolje: : 3
Dobio Palac gore: : 342 / Palac dolje: : 0
Malo ste se makli od topica, nemaju veze lovci s ovim.

Pošto znam povijesno političke okolnosti koje traju zadnjih 10 tak i više godina s spomenutim gospodinom, postoji nekoliko činjenica :

1. Tamo nema registiranog letjelišta, pa tamo ne smijemo startati.
2. Mi apsolutno nikom ne smetamo, ponajmanje životinjama, za razliku od 2 miksera od 25 tona koji su vozili taj dan beton u vjerovatno neku ilegalnu kućicu ( to mu nije smetalo), raznim auta i đipova, pucanja s puškama ..... rekao nam je da smetamo pticama (ha, ha)
3. Dotični gospodinu smetamo zbog 1200 EURA koliko mu plaća austrijanac, za odstrel to nam je on rekao.
4. Nitko nam ne može zabraniti da startamo u Liču i dođemo na Gumance i letimo u G sloju do mile volje, pa makar austrijanac falio kapitalca.
5. Bili smo korektni pa smo odustali jer traje sezona lova.
6. 100 % sam siguran da nas ovaj lovučuvar neće povesti (osim na odstrel)

stavarno mi nije važno čime se tip bavi niti što radi i poštujem njegov posao ali je također činjenica

6. da si uzima pravo da izigrava šerifa te si dopušta prava koja nema, a to je da nas legitimira i zabranjuje letenje, dijeli lekcije na što nema pravo.

Predlažem protestnu roštiljadu, krlia obavezna zbog treninga dizanja, pa možda uz alkohol nađemo zajednički jezik, a možda bude i mrtvih.

4 Palac gore: : andrija, Franco, gburazer, hrga    
Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 16:32 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Mario RI je napisao/la:

Ne, ti si ovom usporedbom stavio u isti koš letenje i lov, a to što si se možda zaletio, pa sad ne bi da je tako to je drugi par rukava.

Ovo ti je dobro! U istoj rečenici inputiraš mi "herezu", i time okrećeš javnost protiv mene i nudiš mi izlaz taktikom "ma ti si mali idiot a i sam si svjestan toga" ,a zapravo se promoviraš u referensu. Mario, tako dobar.. pametan.. milosrdan.. neslaganje s njegovim stavovima pouzdani je znak da si u krivu! :respekt:

Mario RI je napisao/la:
Užitak i samodokazivanje u lovu su primitivni, da! I ne, ne mogu ih prihvatiti u tom kontekstu!

I stoga nitko nema pravo na uživanje u lovu! :-P

Mario RI je napisao/la:
S ovim drugim se isto ne mogu složiti, jer uspoređuješ namjerno ubijanje iz zadovoljstva sa živinama na šoferšajbi!?!??
Isto tako nije isto ako vozeći na cesti namjerno pregaziš lisicu ili je pokušaš izbjeći i slučajno je pogodiš. Velika je razlika između ta 2 čovjeka!

NIsam ja ni drag ni fin, niti se takvim želim prikazati. Samo kažem što mislim.

lp

Mario

Uzmimo ovaj primjer "živine na šoferšajbi".. ili još bolje "živine" u kupoli tvog glidera.
Poslije svakog.. dobro, poslije većine naših letova ostaju žrtve. I ti to znaš. Ali ništa te ne sprečava da to ponoviš. Štoviše, jebeš im majku jer uginuti kukci puštaju neku kiselinu koja nagriza materijal tvog novog glidera. Uopće ih ne doživljavaš kao žrtve pale za tvoj čisti užitak.Svako polijetanje paragliderom, po tom pitanju svrstava te u isti koš sa lovcima. Sad, možeš se opravdavati vako i onako. Možeš biti patetičan pa reći kako je letenje"uzvišeno slavlje života" (je ti ovo dosta plemenito i uzvišeno ;) ) a mrtve kukce nazvati "žrtvama na oltaru", ali to ne umanjuje činjenicu da si ih svjesno pobio i uživao pritom. Jer dok letiš vjerojatno uživaš i znaš da to košta glave nekoga.
Ako za sebe nalaziš ovakvo opravdanje, zašto isto nebi moglo vrijediti i za lovce?
Oni će ubijenu živinu oteglit doma, okupit družinu i pirovat; slavit će žrtvu koju je podnjela dotična živina. Ili će je prodat nekom birtašu, koji će je pretvorit u slasni gulaš oko kojeg će se okupit letačka družina i dokasna prepričavat današjne letenje. :Bravo:

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

3 Palac dolje: : Franco, Nik01, Nina
Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 16:39 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
"Super što ti znaš 10 puta više pravilnika od mene što ću ja ikada znati o lovstvu, ali ne stoji da lovci odstrijele samo koliko je dopušteno...Da, odstrijele kada je lov, ali preko tjedna taj isti lovac ide u šumu i ubija van organiziranog lova.
Slažem se da u u svakom žitu ima kukolja, ali mislim da ovaj put pričamo o polju kukolja sa par klasi žita!"

Ti opet pričaš o lopovima (generaliziraš kao lovci) koji kradu divljač (količina ukradenog nije ni regulirana i nije evidentirana i stoga odstrel + krađa = strada više divljači od propisanog broja) i o bezakonju za koje je krivo društvo u cjelini i sistem koji je dozvolio da to pređe sve granice jer se točno zna što se smije i što se nesmije. To što zakon nitko ne sprovodi, policija je negdje drugdje a lovočuvar dokumak sa istim pa onda lopov krade cjeli dan svaki dan u tjednu je drugi par opanaka. I ti ko pojedinac (i Franco ;) ) kad vidiš tog o kom pričaš treba samo da okreneš 112 ali češ radije okrenuti glavu. Da u svakoj sredini samo jednog onako iz pedagoških razloga sjebu 80% lovaca nebi ni pomislilo na lovokrađu, a nažalost bar 10% ima okorjelih kradljivaca koji to rade iz koristoljublja i neki su spremni i pucati na Zakon i njih treba rješiti interventnom policijom. Ima ih neki postotak i za psihijatrijsku ustanovu :shock:

Kao što Danči veli i kolinje je pirovanje i ples uz rakiju okolo vatre pa večina rado odemo tamo :-D

lp i ende od mene jer mi već pun qrac lovaca i onih drugih :crazy:

Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 17:01 
Offline     DHV 2

Član od: uto 27 lis, 2009 18:09
Dao Palac gore: : 59 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 84 / Palac dolje: : 5
Na forum se više ne javljam jer nema smisla, ali sad sam ipak morao reć da si Josipe K-T..
što?!!... jadan!!! :Yahoo!:
Ne znam koji izraz da smislim da ti kažem koji si konj... :hi:

2 Palac gore: : Nik01, Nina    
Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 17:04 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 14:58
Dao Palac gore: : 1098 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 159 / Palac dolje: : 0
Lov debata je nerješiva jer ljudi imaju različite sustave vrijednosti, a onda iz svakog slijede validni argumenti pa je natezanje bezvezno. Svi su u pravu jer nema objektivnog. Tj. trebalo bi bit - zakoni, pravilnici, ovo ono (kako se inače rješavaju ti problemi različitih mišljenja), ali se neprovođenje očito tolerira, a to je meta-problem. I jebeš lov - problem je u drugim sferama funkcioniranja društva. Al zakaj bi mi sad o tome na pg forumu :) To se nikom ne da jer neće bit nikakvih rezultata jer niko neće niš napravit osim laprdat kaj bi trebalo, uključujući i mene, normalno, pa zato stajem odmah.

Životinje šmivotinje, problema ovog tipa ima 10x važnijih pa nikom ništa.

Tip vas legitimira? Ima pravo na to ili nema. Ako nema - aj bok (ko kad te klošar žica 5kn pa mu kažeš da nemaš ili ne daš). Ili samo odeš i odletiš. Kaj će on napravit? Pucat po tebi? Ja si samo zamislim kako bi Jere riješio tu situaciju :-D :respekt:

A opet, ako tip ima pravo i kršite neka pravila, onda vidite jel imate muda za to (i snosit posljedice, normalno), al vjerojatno se onda ne želite hvalit time po forumu, a i čemu - ima dosta letjelišta. Nije da nas ljudi inače generalno jebu što letimo. Ok, nije registrirano letjelište, kao da se bilo tko toga drži :)

Ak tip ima tamo neku svoju prčiju vjerojatno mi se ne bi dalo zajebavat sa svim tim već bi otišo na Tribalj i bok :Yahoo!:

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 22:07 
Offline     DHV 2

Član od: pon 28 ruj, 2009 22:22
Dao Palac gore: : 185 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 40 / Palac dolje: : 0
"Da divljač nema vlasnika onda bi Pero u svom vrtu zatuko srnu jer mu obrala grah, Joža bi zatuko jelena jer mu povaljo kukuruz, Matija bi pomlatio divlje svinje jer mu izvadile krumpir, Štef bi likvidirao zečeke jer mu glođu trsje a usput bi uklonio i svu pernatu divljač jer mu zoblje grozdje, Jure bi zatuko medvjeda jer mu slomio voćke "

a mate iz gorskog kotara nesmije ubit vuka koji mu je zaklao 10 ovaca (jer ga je država hrvatska zaštitila) inače plača xy kuna kazne?

Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 23:05 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
Ajoj, Josipe :(

Vrh

PostPostano: pon 19 ruj, 2011 23:44 
Offline     DHV 1-2

Član od: čet 15 lis, 2009 19:56
Dao Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 10 / Palac dolje: : 0
i medo i lija i zeko i ivica i marica
i lovac luka i lovocuvar pero
i sofersajba ...........
sve bi to trebalo biti
kolateralna zrtva letenja!

lp baja

Vrh

PostPostano: uto 20 ruj, 2011 8:40 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 14 ruj, 2009 10:47
Dao Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 4 / Palac dolje: : 0
Ako ova diskusija ne završi u sljedećem broju Lovačkog glasila niste ništa napravili :oops:

Vrh

PostPostano: uto 20 ruj, 2011 9:15 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
I, što zaključiti?

- lovočuvar Pero šupčina koja radi za tuđe interese
- Roman šupčina jer lovi ribu i time je usmrćuje
- lovci turbošupčine jer pucaju bez veze u sve što se kreće
- vozači šupčine jer skupljaju kukce po šoferšajbama
- paraglideri šupci jer skupljaju skakavce i ostalu gamad po zraku
- vegetarijanci šupčine jer prekomjerno jedu osjetljive biljke
- gljivari šupčine jer ne daju vrganjima da strunu u šumi
- berači jagoda i malina šupčine jer otimaju medvjedima najslađu hranu
- jastrebi šupčine jer ne daju glodavcima da žderu tuđe žito
- UP šupčina jer gura svoj link u svaki šupak
- ajd nek se nađe netko tko nije šupčina, pa slobodno ovdje napiše ...

Volim kad pada kiša. Tada se na forumu razvijaju najbolje diskusije ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

14 Palac gore: : AIRBEŠO, bmutak, joe33, Jure, kmikac, marin, Mario RI, McB, Nik01, Nina, rudar, sale.c, vedran_zgela, Zoki    
Vrh

PostPostano: uto 20 ruj, 2011 9:47 
Offline     DHV 2

Romane :respekt:

Umro od smijeha :lol:

Vrh

PostPostano: uto 20 ruj, 2011 12:46 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
horbaPG je napisao/la:
Na forum se više ne javljam jer nema smisla, ali sad sam ipak morao reć da si Josipe K-T..
što?!!... jadan!!! :Yahoo!:
Ne znam koji izraz da smislim da ti kažem koji si konj... :hi:

Zašto? Zato jer mislim da lovci imaju pravo uživati u ubijanju životinja, i da je licemjerno osuđivati ih zbog toga?

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

1 Palac dolje: : Franco
Vrh

PostPostano: uto 20 ruj, 2011 13:11 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Ja volim jesti i životinje i biljke.
Obično ih ne mogu uloviti dovoljno sam da bih preživio, pa moram otići u trgovinu.

Ne berem šumsko cijeće (nije mi fino).

Ja ne volim ubijati životinje, ali volim kad to radi moj tata. Moj deda ih ubija sa ušicom sjekire, pa često moram pljuvat komadiće kad jedem mozak s jajima.

Ja volim letjeti s pticama, ali volim letjeti i bez njih i uopće mi ne smeta kad ih nema.

Ne volim ubijati komarce šoferšajbom jer ih nebi Bog očistio kad se osuše, a kad slabo vidim kroz šajbu zbog njih onda postoji opasnost da zatepem lisicu. Kad me grizu ne volim ih ubijati ni rukom (a gadi mi se da ih grizem) jer se raskelje. Ovog ljeta ih u Osijeku gotovo uopće nije bilo i meni osobno uopće nisu nedostajali.

Ne volim da se ubijaju nosorozi jer im je koža ionako predebela za kuhanje, a i izmislili su viagru.

O sjevernim medjedima nemam nikakvo mišljenje.
(još ih nisam probao)

2 Palac gore: : Josip K-T, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: uto 20 ruj, 2011 13:34 
Offline     DHV 2

Član od: sub 29 kol, 2009 21:15
Dao Palac gore: : 780 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 927 / Palac dolje: : 0
Roman Lavriv je napisao/la:
- ajd nek se nađe netko tko nije šupčina, pa slobodno ovdje napiše ...

Evo JA se javljam!
Jer, kad jednom rukom držim prasicu na sajli za njupu, a drugom joj zarinem 25 cm stainless steel-a pod vrat, kad potekne vrela (balkanska) krv, pa onda potekne rakija....

Ne, ja nisam šupčina, ja sam GAZDA!!!! :amen:

Vrh

PostPostano: uto 20 ruj, 2011 13:36 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 30 kol, 2009 10:15
Dao Palac gore: : 3 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 14 / Palac dolje: : 0
Pa kad ste već na temi vezanoj za životinje, lov itd, eto jednog filma na youtube-u za one koji će si možda uzet toliko vremena da pročitaju o velikoj istini: http://www.youtube.com/watch?v=YnONLDo6PWI

LP

9 Palac gore: : benco, Danči, horbaPG, Irena, marin, Mario RI, paraboja, sanin, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: uto 20 ruj, 2011 15:01 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Roman Lavriv je napisao/la:
I, što zaključiti?
- UP šupčina jer gura svoj link u svaki šupak

Šefe ti si boooooog.... :ROFL:

LP!

1 Palac gore: : marin    
Vrh

PostPostano: uto 20 ruj, 2011 19:23 
Offline     DHV 2

Član od: sub 10 lis, 2009 20:01
Dao Palac gore: : 3406 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 105 / Palac dolje: : 1
tsimunov je napisao/la:
Pa kad ste već na temi vezanoj za životinje, lov itd, eto jednog filma na youtube-u za one koji će si možda uzet toliko vremena da pročitaju o velikoj istini: http://www.youtube.com/watch?v=YnONLDo6PWI

LP

Jebiga ali s ovim covjekom se slazem 90% i vise, je to je ziva istina
koji neznaju svi ili ne zele znati!! hvalismo Tomek kaj si ovo stavio!!! :Bravo:

Vrh

PostPostano: sri 21 ruj, 2011 1:24 
Offline     DHV 2

Član od: pon 21 ruj, 2009 21:33
Dao Palac gore: : 308 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 337 / Palac dolje: : 1
Svaka ti čast Mario, imaš stav i nisi odustao do kraja. :respekt:

Kaj se tiče g.lovimljudekojizakruhnemajuilegitimirampošumi nemam riječi.
Nije me briga kak Superhik zarađuje za život ali da može ljudskije može.
Meni je osobno svejedno gdje se ševe jeleni, može i u SLO :-D ,pa
ako pozovete na neku ilegalnu radnu akciju ili društveno neprihvatljivo okupljanje rado ćemo se odazvati.
Rado ćemo pojesti i neko meso , ali ga sigurno nećemo ubiti u njegovom dvorištu u vrijeme parenja. :Rose: :angel: =@ :amen:

Cijenim Goranovu spremnost za obraniti poantu lovstva. Zadivljen sam poznavanjem pravilnika i ponašanja životinja, ali na žalost ZNAM da 99% ljudi koji s puškom krenu u šumu nema plemenite namjere, a da „pravilnik“ ne znaju ni izgovoriti.

Ne znam kak je u G. Kotaru, ali u kraju di sam ja odrasel priča o naoružanoj skupini pijanih ljudi, koji kroz šumu idu u krčmu, NIJE VIC. (na žalost)

Sve u svemu stvarno zanimljiva diskusija i stavovi.
Oduševio me Josip KT :prvi:.
Nadam se da si popio Josipe. :empathy:

2 Palac gore: : Franco, Nina    
Vrh

PostPostano: sri 21 ruj, 2011 10:43 
Offline     DHV 2

s obzirom da je lov u pitanju...evo jedan lovački, pa nek time završimo ovu diskusiju...ak se svi slažu :)

Lp

Mario

Uhvatio se Mujo streličarstva pa je kroz vrijeme stvar prerasla u ozbiljnu zanimaciju i na kraju završila u klasičnom bowhuntingu...
I tako jednom Mujo krene u lov na medveda! Šunja se šumom, spazi jednog, odapne strijelicu, medvjed padne...
ali, kad Mujo stigne na mjesto pada, medvjeda nigdje!
Zbunjeno gleda tragove, kad iznenada "tapš","tapš", netko ga potapša po ramenu...
Mujo se okrene i ugleda pomalo nadrkanog medvjeda:
Medo: -"pogodio si me strijelicom... na odabir ti dajem brzu smrt ili da mi ga dobro popušiš!"
Mujo se prepadne ali bez puno razmišljanja odabere drugu opciju. Nakon obavljene "radnje", medvjed ga uistinu pusti.
Ali nakon što se smirio od šoka, Mujo se počeo osjećat povrijeđenim, pa se odlučio osvetit!
Idućeg se dana u šumu vrati s puškom... potraži medvjeda, opali, medvjed padne...
Ali, kad Mujo stigne na mjesto pada, medvjeda opet nema!
Prije neg se uspjeo snaći, medvjed mu već stoji iza ledja ...
Medo: -"eeejbre... opet si me pogodio! ovaj put il gineš momentalno, il ga primi s ledja!"
Mujo opet odabere manje terminalnu varijantu, šutke spusti hlače i namjesti se....
I iz šume opet izađe žive glave ali pun želje za osvetom!
Tako se idućeg dana u šumu, doduše malo smiješnog koraka, vrati sa zoljom, potraži medvjeda, nanišani i opali!
Još prije neg se slegla prašina od eksplozije, Mujo je već na mjestu pogodka...
Od medvjeda naravno ni najmanjeg traga! Tren iza toga, medveđa mu se šapa opet spusta na rame!
Mujo se već blago rezignirano okrene prema mjestimice nagorelom medvjedu, a ovaj će:
-"Ćuj bolan Mujo... ajd sad iskreno... tebe lov u biti i ne zanima, a?!"

5 Palac gore: : bosco, Flyingbear, Franco, McB, vedran_zgela    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 42 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: