»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 07 svi, 2026 1:02.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 103 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Dali biste sudjelovali u XC natjecanju Bog Vetra HR
Da, super ideja
Ne ovako je dosta
Autor/ica Poruka
 Naslov: XC Liga Hr Bogvetra
PostPostano: pon 02 stu, 2009 19:29 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
E ovako. Imam jedan prijedlog da učinimo sljedeću godinu zanimljiviju za XC letače.

Mogli bismo imat baš pravo tekmanje preko XC-a a najboljima i neka nagrada.
Ima nas 86 na XCu koji stavljaju letove, a ovako bi se još možda koji priključio jer ima i onih koji dobro lete a ne stavljaju niš.
86 ljudi puta recimo 5 eura ili 10.

Podijelimo na recimo dvije kategorije 1, 1-2 i 2 te druga kategorija 2/3 i open. Prvima pare i neki trofej, a ostalima neka pizd..
Također može i klupska kategorija. Svatko tko želi dat neku nagradu biti će negdje uvršten kao sponzor (na site) i imat ce reklamicu blbla.

Time bi se time malo ljudi motivirali da se više leti i stavljaju letovi.

Šta kažete?

Vrh

Naslov: Re: XC Liga Hr Bogvetra
PostPostano: pon 02 stu, 2009 19:33 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Osobno necu u tom sudjelovat jer ne volim prljat hobi parama. Ali kao ideja nije lose...

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: pon 02 stu, 2009 20:02 
Offline     DHV 2-3

Pare su samo prijedlog.

Može možda i bez para, ali da napravimo onda neki prijenosni pokal. I to je prijedlog

Vrh

PostPostano: pon 02 stu, 2009 22:43 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Ja volim pare, prljave ili čiste, jer mi omogućuju da se bavim hobijem... ;)
... i zato predlažem da se umjesto pokala naprave "prenosne pare" (PP). Ove godine prvak dobije some eura i ako ne zadrži prvo mjesto mora predat PP sljedećem prvaku. Tako ćemo svi dat 5 eura jednokratno i onda će se prvih 5 međusobno darivat godinama sa istih soma eura. Mi mali preletači ćemo bit motivirani jer ne moramo davat pare za prvake koje ne možemo dostić, a ovi će biti motivirani biti na prvom mjestu kako nebi morali vratit osvojene pare.

Vrh

PostPostano: pon 02 stu, 2009 22:59 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Box je napisao/la:
Mi mali preletači ćemo bit motivirani jer ne moramo davat pare za prvake koje ne možemo dostić, a ovi će biti motivirani biti na prvom mjestu kako nebi morali vratit osvojene pare.

Jedna od genijalnijih ideja u zadnje vrijeme :respekt: Potpisujem. Hrga, samo sredi tehničke detalje, ili dogovori s Bjondićem , Karlom ili Habekom. Ne zaboravi Jožu, Danka i Žauhara. Ili još bolje, drmnite svaki po 100E, a mi ćemo ionako služiti da imate masu koja vam plješće na podiju.

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: pon 02 stu, 2009 23:06 
Offline     DHV 2-3

Imamo mi tu neke prave XC letače spremne da uzmu lovu. Pogledaj samo rezu za ovu godinu.

Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2009 8:32 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Box je napisao/la:
Ja volim pare, prljave ili čiste, jer mi omogućuju da se bavim hobijem... ;)
... i zato predlažem da se umjesto pokala naprave "prenosne pare" (PP). Ove godine prvak dobije some eura i ako ne zadrži prvo mjesto mora predat PP sljedećem prvaku. Tako ćemo svi dat 5 eura jednokratno i onda će se prvih 5 međusobno darivat godinama sa istih soma eura. Mi mali preletači ćemo bit motivirani jer ne moramo davat pare za prvake koje ne možemo dostić, a ovi će biti motivirani biti na prvom mjestu kako nebi morali vratit osvojene pare.

Jeje.. i onda bu prošli reko prvaku da je potrošil lovu pa će mu dat kad skupi. Pa će proč godina i prvak će opet biti prošli i sa suzom u oku obavijestit prvaka da će mu dat pare kad pretprošli prvak skupi. I tak iz godine u godinu dok ne završimo ko Peveci ;))

Svako ko oće probat osvojit pare ili se reklamirat nek fino da 15 do 100E i sve se fino dijeli na prvih 5 mjesta. Nema para unazad ni u napred.. Ak je hrga reko da nas ima oko 90, da se 2/3 oće tekmat to je još 60x15= 900E bez sponzora !! Npr. prvi= 400, 2.= 250, 3.= 150, 4. i 5.=50.

Ak sponzori skupe još soma (tipa 10x100E), onda se nagrade duplaju, što već i nije malo 8)) Naravno sponzorima je lakše uvalit dio nove opreme, pa će vjerojatno reć šta daju i za koje mjesto i sa kojom firmom ;))

LP

Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2009 8:37 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Sad cu ispasti valjda partijbrejker kaj se tice natjecanja, jer sam malo prije i Knezu odgovorio za zimsku tekmu na RG.

Hrga, ideja nije losa, i sam sam razmisljao o tome, ali ako ce se morati placati da stavljam trek na XC (neznam dal sam te dobro shvatio), ja ga sigurno vise necu nis prijavljivati (nije bas da i imam nesto posebno, al se nade tu i tam koji dobar let). A iz razloga da mogu letjeti samo vikendima (jer moram raditi kroz tjedan) i s time nisam u fer polozaju prema ostalim koji se natjecu, a mogu ici letjeti skoro pa svaki dan koji je ok za letenje.

Lp

Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2009 8:49 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
Osobno necu u tom sudjelovat jer ne volim prljat hobi parama. Ali kao ideja nije lose...

p,
D.

:blum2:

Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2009 9:27 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
hrga je napisao/la:
Pare su samo prijedlog.

Može možda i bez para, ali da napravimo onda neki prijenosni pokal. I to je prijedlog

Mislim da može bez para, a ideja pokala mi se sviđa. Nešto slično sam razglabao sa Sinišom prošle godine. Mislim da bi uz nagrade za najbolje plasirane u OLC sezoni bilo zgodno imati i "nagrade" u smislu nekakvih pehara ili možda onak fina statuica za prvog pilota u Hrvatskoj koji skine 100, 150, 200 itd. (stotka je riješena, ali ima još dosta letvica za skinuti ;) ). Mislim da nešto slično imaju u Slo. I onda na kraju sezone neki tulumčić s dodjelom nagrada i tak...

Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2009 10:01 
Offline     DHV 2-3

Ahhff.. niste shvatili.. naravno da treba bit fešta za vrtit komade i pokali za točit pivu ! Kaj se tiće novčanih nagrada, sve mora bit na dobrovoljnoj bazi. Svako ko oće stavi tih 100kn u lonac da se kuha i proba ufatit koju nagradu, ko neće jednostavno maše i navija za svojeg Stiga ;)) I nemojte mi reč da je 100 kn puno.. to je manje od 10kn na mjesec !?!? ..sjetite se kolko ste puta zapili više u jednom danu.. tj. noći.. :)

Ako se i odlućim zavalit u trku, neču opće razmišljat i grist svaki dan jel sam blizu ili ne.. jednostavno ču dat sve od sebe i na kraju pogledat rezu. I mislim da mi je veći gušt uzet neku duju i odletit 100, nego uzet BHPP i znojit se od straha preko 200..

I stvarno bi bilo bolje da su odvojene DHV i open klasa, jer su sad razlike ogromne. Naravno bilo bi najbolje da su odvojene klase 1-2, 2-2/3, 3- i da su odvojene podklase radni dan i vikend/praznik. To kaj se vecina voli pjenit kak nije uredu da se rade te podjele.. imaju open klasu pa nek piče ;)) Naravno novčane nagrade idu za open i dhv klasu, al ostalo je za zajebanciju i dijeljenje pehara i pive ;))

Naravno pola fonda ide kontroli leta 8))))))

Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2009 10:29 
Offline     DHV 2-3

Vedran je napisao/la:

Naravno pola fonda ide kontroli leta 8))))))

LOL ta je dobra, trebat će to sve pokrit.

Što se tiče prijavljivanja letova možeš ti stavit let i ako se ne tekmaš. Sve ostaje isto ali oni koji se žele tekmat stave pare u lonac i bore se do kraja godine.

Što se tiče klasa i podjele mislim da je ono što sam napisao sasvim korektno. Sitnije podjele su već previše.

Sad samo treba vidjet koliko nas je za pare, a koliko za pokale.

Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2009 10:51 
Offline     DHV 2-3

http://pokali-medalje.si/index.php?opti ... tstart=200

evo neka pila odavde, i svatko bi ga volio imat doma na polici

Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2009 11:05 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
hrga je napisao/la:
http://pokali-medalje.si/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browseufacturer_id=0&Itemid=29&orderby=product_name&limitstart=200

Meni je najljepši pokal bio onaj što se dodjeljivao na piki u Pregradi negdje 2002., sjećam se Flip je osvojio jedan...nešto kao staklena ili kristalna skulpturica. Čini mi se vrlo u duhu našeg "prozračnog" sporta. No dobro, prvo treba organizirati natjecanje, onda birati formu trofeja :-D .

Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2009 11:27 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Kao i Box ja sam odavno shvatio da nema hobija bez para. Stoga PARE!!!
Samo bi netko trebao objasniti kako to komercijalno riješit u smislu uplaćivanja? Trenutno mi ništa ne pada na pamet ali vjerujem da je izvedivo putem nekakvog žirca ili (možda) Hrgi na ruke :good: Uostalom, nek' to rješava onaj tko je tome vičan ili motiviran da to radi. Ja nisam motiviran, jer to radim svaki dan na poslu. Meni (nama) dajte samo naputak gdje i kako uplatit tih 100 (ili koliko već...) kuna i biti ću među prvima koji će ''počet punit lonac''.

Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2009 11:59 
Offline     DHV 2-3

Mislim da bi se mogao otvoriti neki javni račun ili nešto tako da se može vidjet koliko love ima nutra.
Ili jednostavno jedan žiro pa bok!
Evidencija tko se tekma na webu kako ko plati i to je to.

Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2009 12:04 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Pa mogla bi se i tu napravit anketa ko je za da se plati a tko ne. Da ne ispada kao harač.dvojica odluče a ostali plate. :amen: Neka se napravi na dobrovoljnoj bazi. :beer: Moje skromno mišljenje. :ave:

Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2009 12:10 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Pa u čemu je problem? Tko plati, ulazi u konkurenciju za nagradu, a tko ne, ionaku mu je isto kao i do sada. Treba samo odrediti količinu love (po meni 10E je ok) i facu kod koje će biti lova. Rok za plaćanje je , recimo, neki dan prije početka prave sezone, npr. 28.02.

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2009 13:15 
Offline     DHV 2-3

Još jedan problem su dobri piloti van rvacke koji bi isto mješali rvacki xc čobanac po loncu. Da ne govorim ako dobri slovenci namirišu somove evra ;)) Valiči i ostali -či će cijeli 4. i 5. visit vu zagorju 8)) Zašto se ogranićit sam na nas, kad nas skupa ima puuno više ;]

De zamisli.. rekli smo da npr.. 1. dobiva cca 40% fonda, 2. 25%, 3. 15% i 4. i 5. po 10%.. zamisli 200 ili 300 pilota u tekmi i neš sponzora.. opla na 5000E 8))

Sad zamisli da svaka zemlja zakuha svoj čobanac i opla !.. evo tebe na godišnjem u alpama, dolomitima, mađariji, makedoniji..))

Al onda bi stvarno trebale postojat DHV i open klasa. Sam se jedan vikend zbudiš i vidiš da je dobar dan za.. npr. dvojku po Sloveniji :->

Ah.. ta mašta.. sam mi probleme radi..

Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2009 13:19 
Offline     DHV 2-3

hrga je napisao/la:
ndex.php?option=com_rowse&category_id=9&keyword=&manufacturer_id=0&Itemid=29&orderby=product_name&limitstart=200

Kakvoj polici ?))

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 103 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: