»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 07 svi, 2026 2:11.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 103 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Dali biste sudjelovali u XC natjecanju Bog Vetra HR
Da, super ideja
Ne ovako je dosta
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: XC Liga Hr Bogvetra
PostPostano: uto 03 stu, 2009 20:48 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 12:55
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 18 / Palac dolje: : 0
Nije bitno dal su pare ili peharček. Samo organizirajte i dajte broj računa da uplatim.
;)

Vrh

PostPostano: uto 03 stu, 2009 22:04 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Aj kad se tu izjasni 30-40 ljudi na ovoj anketi onda cemo neš pokrenut

Vrh

PostPostano: sri 04 stu, 2009 10:10 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Nemojte se ljutit na mene ako izjavim sljedeće. Ja jesam za to da nema ništa besplatno i uvjek ću počastiti svakoga od vas bilo gdje na terenu i ne bih volio ispasti škrt, ali ja se ne mogu prihvatiti ovaj prijedlog.
Naime, kad platim kotizaciju za tekmu onda nešto i dobijem za to (prijevoz, klopu, majicu, FAI bodove i sl.). Tekmam se iako duboko uvjeren kako ne mogu ući među prvu trojicu. Ovdje bi se tekmao također uvjeren da ne mogu dostići ni deseto mjesto, ne dobijem ništa, a platit ću nagradu za prvaka. To mi je malo krivo postavljeno.
Možda to treba napraviti po uzoru na jedno motorističko natjecanje. Napravili su toliko klasa da je na kraju svatko otišao doma sa nekom kanticom (peharom). Tako se doma može laicima hvaliti kako je teško osvojio nešto u opakoj konkurencji.
Koliko god ja smatrao prvu desetoricu sjajnim letačima i dobrim prijateljima radije ću im dati po 100 kn svakome ako me pitaju da im treba. Ovako mi izgleda da se prvih 10 zabavlja, a ostali će to platiti.
Malo ružno zvuči ovakvo pokopavanje ideje, ali bojim se da ćete se iznenaditi kao i Biondić kad je pokušao napraviti tečaj za natjecatelje.

Ajmo dat neku simboliku da se kupe pehari i to za žene, muške, open, seriju, svaku klasu posebno, klubove i terene. Neka pehari budu prijelazni i na tulumu će biti zaje_ancije do jaja. Svi će dobiti ponešto, a tko ne dobije izaći će po pehar u ime kluba. A sljedeće godine na podiju će nas biti duplo jer će izaći bivši pobjednici da uruče pehare sadašnjima.
Tko bi to mogao organizirati? Pićo nam je sam na portalu, a vas moderatora ima dovoljno da se pobrinete oko organizacije toga (sad sam naje_o). Organizirajte prikupljanje love za potreban broj pehara, razradite sustav, a ja nudim da se to sve organizira po prvi puta na PM8 u veljači 2010. ili na PM9 u veljači 2011. Em, dernek već postoji, prostor također, samo još ubacimo i neki sadržaj za navečer. A?

3 Palac gore: : gburazer, kameni, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: sri 04 stu, 2009 10:32 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Box je napisao/la:
Koliko god ja smatrao prvu desetoricu sjajnim letačima i dobrim prijateljima radije ću im dati po 100 kn svakome ako me pitaju da im treba. Ovako mi izgleda da se prvih 10 zabavlja, a ostali će to platiti.

Citat:
Ajmo dat neku simboliku da se kupe pehari i to za žene, muške, open, seriju, svaku klasu posebno, klubove i terene. Neka pehari budu prijelazni i na tulumu će biti zaje_ancije do jaja. Svi će dobiti ponešto, a tko ne dobije izaći će po pehar u ime kluba. A sljedeće godine na podiju će nas biti duplo jer će izaći bivši pobjednici da uruče pehare sadašnjima.
Tko bi to mogao organizirati? Pićo nam je sam na portalu, a vas moderatora ima dovoljno da se pobrinete oko organizacije toga (sad sam naje_o). Organizirajte prikupljanje love za potreban broj pehara, razradite sustav, a ja nudim da se to sve organizira po prvi puta na PM8 u veljači 2010. ili na PM9 u veljači 2011. Em, dernek već postoji, prostor također, samo još ubacimo i neki sadržaj za navečer. A?

Moram priznati da se potpuno slažem s Boxovim razlaganjem.
I sa zaključkom: što više disciplina i kategorija, što više pehara - prijelaznih.

Kaj se organizacije tiče - vidjet ću s dečkima jesu li za da se toga prihvatimo (a moguće ćemo pozvati još koga da nam se pridruži).

Vrh

PostPostano: sri 04 stu, 2009 17:12 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 22:42
Dao Palac gore: : 247 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 211 / Palac dolje: : 0
Podržavam Box-a čim više pehara i klasa.

LP

Vrh

PostPostano: čet 05 stu, 2009 6:35 
Offline     DHV 2

Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Boxova ideja rules... Slazem se u potpunosti...

Novci kvare ljude... :)

LP!

Vrh

PostPostano: čet 05 stu, 2009 8:24 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Nene.. novci kvare zračni prostor, žene kvare slobodno vrijeme a alkohol kvari ljude ;)

Vrh

PostPostano: čet 05 stu, 2009 19:19 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
moje mišljenje je veliko NE zamisli npr.mene kako oću napraviti dobar let ,spićim preko grane dobi me murja platim par soma eura kazne :no: ili oču prebaciti sljeme i sretne me neki airbas :amen: posljedice bi se svakako odrazile na cijel odruštvo. t.j. ionako kršimo pravila previše čemu onda još ulja na vatru

Vrh

PostPostano: čet 05 stu, 2009 20:42 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 12:55
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 18 / Palac dolje: : 0
sale je napisao/la:
moje mišljenje je veliko NE zamisli npr.mene kako oću napraviti dobar let ,spićim preko grane dobi me murja platim par soma eura kazne :no: ili oču prebaciti sljeme i sretne me neki airbas :amen: posljedice bi se svakako odrazile na cijel odruštvo. t.j. ionako kršimo pravila previše čemu onda još ulja na vatru

Pa dobro, ja ne bi išao preko Zagreba na prelet. U hr možeš napraviti prelet od 200km da ne okačiš niti jedan ctr i ne prijeđeš granicu, a to je za sada dovoljno za većinu hr pg pilota.
A u vezi zakona, ovo što mi radimo je takav mačji kašalj u usporedbi sa ostalim kršiteljima zakona u LN da si nitko s tim ne bi trebao razbijati glavu.
A i ovo mi se čini kao jedan poticaj za natjecanje, razvijanje nekakvog duha itd... A nije komplicirano(odleti, objavi let i sudjeluješ, ako si dao pare za peharček ili kako se već dogovorimo).
I nema ustanova, institucija, ministarstava itd :respekt:

Vrh

PostPostano: pet 06 stu, 2009 12:08 
Offline     DHV 2-3

sale je napisao/la:

Taj let nećeš prijavit i to je to ako smatraš da ćeš imati problema. Svatko sam za sebe bira što je njemu ok. Ako netko ne može napraviti prelet bez da krši neki ZP to je njegova privatna stvar.

Zato imamo puno pilota i različitih mišljenja te ćemo kroz sustav glasovanja ili zainteresiranih stvoriti ili ne stvoriti ligu sviđalo se to nekome ili ne.
Ako je većina ZA i ako se time povećava sportski duh natjecanja nema razloga da to ne napravimo i napravit ćemo to.

Sale daj bit će fora!

Vrh

PostPostano: pet 06 stu, 2009 13:52 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
Glej Hrga i sam znaš da medalja ima i svoju drugu stranu... Ja sam samo naveo dvije moguće stvari a kolko ih ima nebi htio nabrajati!Dakako da je ideja dobra i da se jednom za xc konačno dodijeli nekom neka službena nagrada i ja bi joj se veselio možda više nego itko drugi.."No novac kvari dobre stvari" mislim na neke kotizacije,uplate is sl.Biondićeva je ideja već dugo vrijeme da se konačno nekom da nekakva medalja ,pokal statua ili sl. u xc-u. Pa zašto se onda nebi našli sponzori koji bi dali nagrade i nakrju godine sami dodijelili najboljem ili najuspešnijem letču ili letačici

Vrh

PostPostano: pet 06 stu, 2009 14:15 
Offline     DHV 2-3

sale je napisao/la:
Glej Hrga i sam znaš da medalja ima i svoju drugu stranu... Ja sam samo naveo dvije moguće stvari a kolko ih ima nebi htio nabrajati!Dakako da je ideja dobra i da se jednom za xc konačno dodijeli nekom neka službena nagrada i ja bi joj se veselio možda više nego itko drugi.."No novac kvari dobre stvari" mislim na neke kotizacije,uplate is sl.Biondićeva je ideja već dugo vrijeme da se konačno nekom da nekakva medalja ,pokal statua ili sl. u xc-u. Pa zašto se onda nebi našli sponzori koji bi dali nagrade i nakrju godine sami dodijelili najboljem ili najuspešnijem letču ili letačici

Nema problema. Još bolje. Ajde mi pošalji par kontakta ljudi koji su zainteresirani da daju pare za pokale. Daj ih prije nazovi da ću im se javit da se dogovorimo za tehnikalije. Ja sam ispucao sve važne i nevažne firme pa možda imaš ti par aseva u rukavu.

Vrh

PostPostano: pet 06 stu, 2009 14:58 
Offline     DHV 2-3

Ovo pišem sad svima.

Šta je problem dat neku sitnu lovu? Što je to toliki problem? Ili želite sabotirat ovu ideju. Ako želimo pokale onda ih sigurno nećemo materijalizirat kao Sai Baba. Još uvijek ih moramo kupit zato prestanite kenjat oko para. J... vas pare.

Ako idete na neku tekmu date pare i ne bunite se. Ovdje ako se želite tekmat dat ćete pare i amen. :amen: osim ako se stvarno netko ne isprsi i da j.. pokale.

Ako nedaš pare nećeš se tekmat i gotovo i to više nije tvoj problem. Ja se ne brinem što se ne tekmam u Formuli 1. Tako se ni ti nećeš brinut što nisi u XCu.

Kupi pehar, pokloni ga za tekmanje i nemoraš dat pare. Eto za one koji ne žele tekamnje kvarit sa lovom ili im je to protiv vjerskih. moralnih ili bilokakvih drugih načela.
Ja ću dat pare jer ne mislim ukrast pehar.

Ako treba kupit pehare tko ce se tekmat ce dat pare tko ne, nije u igri. I dosta priče oko toga.

Vrh

PostPostano: pet 06 stu, 2009 15:41 
Offline     DHV 2

Član od: pet 04 ruj, 2009 8:23
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 2
: unknown:
Ispričavam se ali meni nije jasno.
Za šta se borimo, tj glasamo?
Ja sada vidim tri varijante:
Prva, kotizacija je cca 10e, pare se troše na pehare a ostatak se dijeli u nagradni fond te isplaćuje najboljima.
Druga, kotizacija = cijena pehara za prva tri mjesta x broj klasa / broj takmičara.
Treća, sve po starom. Nema kotizacije, nema pehara. Možemo odštampati diplome. Neka netko napravi dizajn i, na malo tvrđem papiru, odštampamo. Košta skoro ništa.
Ili ima još neka varijanata???

Pozdrav
Petar

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

Vrh

PostPostano: pet 06 stu, 2009 16:08 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
Pa ne koštaju pehari ko suvo zlato, ja sam ih često kupovao, cijena pristojnih pehara po setu(3kom-1.2.3. mjesto) je 150-200kn + štampanje pločice 5kn i to je to. Nećemo sad kupovat pehar kakav je maršal Tito davao pobjedniku kupa Jugoslavije. Znači za nekih 1000,00kn dobijemo i više nego nam je potrebno pehara, može se i udijelit čak i pehar za najbolju navijačicu :) . E sad ako se ne možemo mi dogovoriti i priložiti svaki po 20-30kn j.bi ga rođo ništa od BOGAVETRA.

Vrh

PostPostano: pet 06 stu, 2009 18:14 
Offline     DHV 2-3

Je... pehare za 200 kn. Onda ću ih sam kupit i podjelit. Da kupimo neko sranje od pehara ona skidamo vrijednost samog tekmanja. Ako se sami nećemo cijeniti neće nitko. Kupit ćemo pravi pehar već ako nema para i napraviti pravu podjelu, a ne da netko dobije medalju u vrečici i aj bok.
To neće biti neko sranje. Pehar mora biti super tako da kad ga doma staviš na policu da se vidi zašto si se borio cijele godine.

Za overall pobjednika pehar će biti dostojan takve titule i amen. :amen:

Slovenci imaju recimo za najbolji let velikog orla izrezbarenog od drva i ispod piše ime svakog tko ga je imao i koje godine. AKo mogu oni možemo i mi.

Vrh

PostPostano: pet 06 stu, 2009 20:48 
Offline     DHV 2

Član od: pet 04 ruj, 2009 8:23
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 2
Ja glasam da se pobjedniku napravi spomenik u bronci sa njegovim likom u prirodnoj veličini na propetom konju
kako bi naglasili njegovu hrabrost i snagu. Ispod nogu tucet dugokosih oskudno obučenih djeva da naglasi muževnost.
Spomenik ćemo postaviti na ispred mjestu stanovanja dotičnog najbliže ženske gimnazije tako da se curice mogu diviti
a na spomeniku će pored imena biti i broj moba da ga djeve mogu kontaktirati.
Naravno svako po 10000e kotizacije. Tko nema nek bubreg da. :amen:

Petar- .ebivjetar

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

1 Palac gore: : hrga    
Vrh

PostPostano: sub 07 stu, 2009 7:24 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Vedran je napisao/la:
Sad zamisli da svaka zemlja zakuha svoj čobanac i opla !.. evo tebe na godišnjem u alpama, dolomitima, mađariji, makedoniji..))

Pa imaš DP Austrije, DP Slovenije, DP Madžarske, DP Makedonije i nagradni fond nije mali, a gdje su ti još openi. Samo navali i uzimaj pare.

Vrh

PostPostano: sub 07 stu, 2009 8:56 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Vidim da je glad za letenjem i tekmama sve veća. To je dobro. Ima i dobrih ideja, ali mišljenja oko provedbe se razilaze. Možda imam prijedlog koji bi mogao pomiriti sve tri strane (one za open XC, one za vikend XC i one za Ligu kroz godinu). Ideja nije samo moja, već smo je bistrili Ratko i ja za šankom u Tkalčićevoj prošle zime. U podmakloj alkoholnoj fazi pridružili su se Sonja i Neno, pa je sve otišlo u Honduras! Tu inicijalnu ideju sam malo razvijao, Pintar se složio da je moguće tehnički to popratiti (bodovanje), ali dalje od ideje nije otišlo. Možda je sad vrijeme.

Dakle, predložio sam (tada Ratku kao predsjedavajućem Komisiji za parajedrenje pri HZS-u) da organiziramo Ligu kroz godinu prema slijedećim principu. Odaberemo 8 vikenda u sezonskim mjesecima (od početka travanj do kraja listopada) i bodujemo njih 5 ili 6. Termini su fiksni, a bodovao bi se bolji rezultat od dva dana istog vikenda. Tako imaju svi priliku sudjelovati, a da im još uvjek ostane jedan dan u predmetnom vikendu za obiteljske i ine druge obaveze. Tereni bi bili isto fiksno dogovoreni i to svi registrirani (Tribalj ispada, ali ulaze i aerodromi npr, Grobnik, Osijek, Sl. Brod, Virovitica itd. za vuču). Time ne oštećujemo niti jednu regiju (Dalmacija ima Gredu, Makarsku i Omiš). Svatko može letiti na svom terenu u zadanim terminima i prijavljivati letove. Ali isto tako, ako pilot procjeni, može otići i na neki drugi teren i okušati sreću. Kvaka je u tome da isti teren ne može ponoviti više od 3 puta, boduje se 5 ili 6 letova.

Uglavnom to je to. Bilo je tu još detalja i finesa, ali sam ih zaboravio odmah po prolasku jutarnjeg mamurluka, a i oni krupniji su se izgubili do danas. Ratko se složio da bi to mogao predložiti HZS-u i da natjecanje učinimo službenim sezonu nakon pokusne sezone.

2 Palac gore: : Tomica Solina, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: sub 07 stu, 2009 10:55 
Offline     DHV 2

Član od: sri 09 ruj, 2009 19:59
Dao Palac gore: : 154 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 70 / Palac dolje: : 1
Sviđa mi se ova ideja. :good: Ako sam dobro razumio, što više terena više bodova??? Nešto slično kao i Slo Baltazar?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 103 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: