»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 9:43.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 92 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Liga u preletima 2012
PostPostano: uto 08 stu, 2011 9:33 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Isto mislim da je Sale malo pretjerao. Start nije najidealniji (ali niti jedan u Hrvatskoj nije idealan, ali ima uređenijih i pogodnijih). Međutim, u dobrom danu s Velikog Kalnika starta i do 50 ljudi (doduše tokom čitavog dana). Stoga i je "speed run" tip utrke najpogodniji za ovakva poletišta, jer se svakom pilotu nezavisno mjeri vrijeme u određenom startnom prozoru. Prošle godine je to bilo između 12:30 i 16:30h, a svi su piloti poletiti u 1,5h. Naravno, podrazumjevaju se kvalitetni uvjeti. Uvjeti bez vjetra nisu za letenje, pa tako niti za utrku, jer ako nema vjetra nema niti termike na Kalniku. Ako ima vjetra onda je moguća "grebenska" utrka. Kompetišn krila slijedeće sezone neće biti, pa samim i time će poljijetanja biti sigurnija. Kalnik najbolje radi popodne, kao uostalom i drugi grebeni poput Ravne Gore, Strahinjšćice, Buzeta i Triblja. Utrke koje će biti postavljane na Kalniku će biti konzervativno složene i prilagođene svim "uzrastima" pilota, a tko će biti najbolji odradit će najbrže zadatak. Tu nema dileme. Tako da nema bojazni da će netko tko starta u 16:15h imati lošije uvjete, dapače, trebao bi imati sigurne i postojane uvjete. Ipak, posotoji mala razlika između onih koji startaju u 12:30 i onih koji će kasnije poletiti. Formula za izračun bodova, bez obzira na "speed run" utrku, u kojoj se nezavisno mjere vremena, će dati malo više bodova u kategoriju "leading points" onim ranoraniocima. Ta bodovna razlika je mala, ali dovoljna kao u prošlogodišnjem slučaju gdje je Bošković imao dulje vrijeme leta od Todda za odletenu čitavu disciplinu, ali je Todd startao nekih 1,5h kasnije (Bošković 1., a Todd posljednji). Bodovna razlika je bila minorna (čini mi se nekih 3-4 boda) između njih dvojice, ali je Zoki dobio ipak tih par bodova više za leading nego što je Todd dobio više bodova za najbolje vrijeme. Međutim, kod jače utrke (koja nosi 1000 bodova, za razliku od ove, jer smo stavili nabrijanije parametre, a rezultati nisu bili tome primjereni) ta razlika bi trebala biti još manje vidljiva. U svakom slučaju, onaj koji se smatra favoritom startat će među prvima, a svi ostali će i dalje kibicirati što će ti prvi napraviti. Uvjek je tako. Uostalom, na Kalniku i u ligi ne očekujem više od 30 natjecatelja, što potvrđuju dosadašnje minule sezone. Kad liga naraste na 50 natjecatelja, onda ćemo minirati vrh Kalnika od pupka do šupka i otvoriti mogućnost da svi piloti imaju dovoljno vremena!

Vrh

PostPostano: sri 09 stu, 2011 14:18 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
sale je napisao/la:
...Aj si zamisli da dođe 50 ljudi na tekmu a ti trebaš tri dana da svi odstartaju...

Sale, maco, cijenim te kao pilota i brata po oružju. Nisam zamislio, nego navodim svoje iskustvao, odnosno ponavljam već rečeno. Neznam kako je na Strahi, ali na zadnjem kalničkom FOK-u, koji je bio i bodovan za neformalnu ligu 2011, odtsrtalavalo se po 10-ak pilota u pola sata. Što će reći oko 20 pilota na sat. Dakle, "kapacitvno", Kalnik može obraditi 40-50 pilota u prihvatljivom vremenu. Naravno ako ljudi nisu primadone kojima treba cijeli start i 15 pomagača da startaju. Ja, kao certifcirano najsporiji "prirpemač" za start, otkad sam raskopčao ruksak do kad sam bio u zraku odradio sam sve za 10 minuta. Dakle, ako se hoće - može se... dakako nakon (mojih) 20 minuta uspona i još toliko minuta tradicionalnog hvatanja zraka i usporavanja rada srca, pluća, jetara, bubrega i pražnjenja bešike...

@Toni

I tebe bih ispravio. Koliko me moje sklerozno sjećanje služi ljudi su "odstartavali" do 16:30... kako je tko u koje vrijeme došao na start. Međutim nas 10-12 koji smo među prvima došli na start bili smo u zraku u roku pola sata.

Na kraju dana - tekma je USPJELA!!!

Vrh

PostPostano: sri 09 stu, 2011 15:12 
Offline     DHV 3

Red Baron je napisao/la:

@Toni

I tebe bih ispravio. Koliko me moje sklerozno sjećanje služi ljudi su "odstartavali" do 16:30... kako je tko u koje vrijeme došao na start. Međutim nas 10-12 koji smo među prvima došli na start bili smo u zraku u roku pola sata.

Bilo je predviđeno i prozor je bio otvoren do 16:30 h, ali ipak se nije startalo do tako kasno. Nije niti bilo potrebe. Ne budi mi teško, ošo ja provjeriti i vidim da je Todd startao u 15:21h, a koliko se sjećam on je bio zadnji i kasnio je na start. Evo linka na track: http://xcglobe.com/olc/index.php/flight/info/73568

Vrh

PostPostano: čet 17 stu, 2011 8:39 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Evo da nastavimo malo raspravu o Ligi.
Iz prijašnjih postova stekao sam dojam da imamo za Zagorsko-Kalničko-Zagrebačku regiju bar 5 taskova
1.Kolibri
14. ili 15 04.2012
2. Feniks
21. ili 22. 04. 2012
3.Jastreb
12. ili 13. 05 2012
4. Parafreek
Za Parajapetić 06. 2012
5. Jastreb
4. ili 5. 08. 2012

Ovo je tek samo prijedlog kalendra lige za Zagorsko-Kalničko-Zagrebačku regiju, a sad bi bilo lijepo da i ostale 3 regije stave svoj okvirni kalendar.

Pozdrav Profa

Vrh

PostPostano: čet 17 stu, 2011 8:46 
Offline     DHV 3

profa je napisao/la:
Iz prijašnjih postova stekao sam dojam da imamo za Zagorsko-Kalničko-Zagrebačku regiju bar 5 taskova

Ovo je tek samo prijedlog kalendra lige za Zagorsko-Kalničko-Zagrebačku regiju, a sad bi bilo lijepo da i ostale 3 regije stave svoj okvirni kalendar.

Ignoriraš Jerkića, pa možeš očekivati udar groma prema fašisoidno-teritorijalnim i separatističkim pretenzijama ZKZ regije!

Vrh

PostPostano: čet 17 stu, 2011 8:52 
Offline     DHV 2-3

Ma ne ignoriram Jerkića vidiš da sam u zadnjoj rečenici napisao
Citat:
..a sad bi bilo lijepo da i ostale 3 regije stave svoj okvirni kalendar.

Dakle sad čekamo kalendar od Jerka, Hrge i Morelija

BTW ovaj kalendar za Zagorsko-Kalničko-Zagrebačku regiju još nije potpun činimi se da bi PJK Zagreb mogao nešto organizirati ( ha Doktore)?

Vrh

PostPostano: pet 30 pro, 2011 19:25 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
kad dobijem kalendar od PWCa onda cu staviti i kada ce biti Tribalj. Biti ce to liga + Vinodol ali o tome malo više kad sve posložim.

Vrh

PostPostano: sub 21 sij, 2012 17:31 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Vinodol Open + liga biti će 9. i 10. 06.

Vrh

PostPostano: sub 07 tra, 2012 2:07 
Offline     DHV 2-3

Pošto se bliži prvi TASK službeno/neslužbene lige tj. "KOLIBRI OPEN" nazovimo cjelokupnu ligu jednim imenom "CRO XC Liga 2012.", otvorene su stranice samo za tu prigodu na serveru KPJ JASTREB.
Sve daljnje informacije vezane uz Ligu u preletima možete pratiti na http://liga.jastreb.org/.
Za sada je objavljen Kalendar lige, Prijava za Ligu, Stranice za savaki pojedini Task sa točkama koje će biti korištene i kartom.

Tko se misli natjecati na "Kolibri open" tj. 1. Tasku lige neka obavezno popuni formular prijave do20:00 sati 13.04 2012.

Pozdrav Profa.

1 Palac gore: : Damjancic    
Vrh

PostPostano: sub 07 tra, 2012 9:22 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 22:42
Dao Palac gore: : 247 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 211 / Palac dolje: : 0
Za svaku pohvalu.
Vidimo se u subotu....

LP

Vrh

PostPostano: sri 11 tra, 2012 14:11 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:15
Dao Palac gore: : 7 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 41 / Palac dolje: : 0
Će bit napokon objava o otkazivanju lige u preletima na RG ovaj vikend ili se i dalje nadati čudu?

Vrh

PostPostano: pet 20 tra, 2012 6:52 
Offline     DHV 2-3

Član od: ned 27 lip, 2010 9:27
Dao Palac gore: : 234 / Palac dolje: : 23
Dobio Palac gore: : 322 / Palac dolje: : 78
toni je napisao/la:
profa je napisao/la:

Ignoriraš Jerkića, pa možeš očekivati udar groma prema fašisoidno-teritorijalnim i separatističkim pretenzijama ZKZ regije!

Pa kod nas je datum lige 11-12.8. Upravo kad je sluzbena liga u preciznom

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 92 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: