»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 07 svi, 2026 2:08.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 103 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Dali biste sudjelovali u XC natjecanju Bog Vetra HR
Da, super ideja
Ne ovako je dosta
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: XC Liga Hr Bogvetra
PostPostano: sub 07 stu, 2009 11:35 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Možda postoji sličnost (da bi bila sličnost mora postojati neka naša XC liga) sa Slo Baltazar XC ligom, ali samo djelomično. Ne možemo se mjeriti sa brojem letača i popularnosti poletišta. Kod nas je 5-6 vrlo aktivnih poletišta s kojih se prijavljuju letovi, a ostali su slabo zastupljeni. Moja ideja je da se svima pruže isti uvjeti, dakle naglasak je na FIKSNIM TERMINIMA i ograničenjima broja letova sa istog letjelišta. U protivnom se događa da se bune oni koji ne mogu u tjednu, a i neki su u prednosti jer imaju dobar XC teren nadomak kuće. Ovako bilo tko može otići na bilo koje letjelište u dogovorenom terminu, a ako neki i termin promaši ima još uvjek šanse kandidirati za vrh XC lige.

Vrh

Naslov: ja
PostPostano: sub 07 stu, 2009 12:08 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Ok, ali mislim da ne treba suviše formalizirati. Daklem, moj prijedlog je:

- u plasman ulazi onaj tko da pare (ostali kao i do sada)
- letiš kad hoćeš i možeš, ali ti je rezultat skup od 5-6 najboljih letova, od toga na najmanje
4 (5-6) terena u HR

Time bi se sačuvala određena sloboda natjecanja, pravila ne bi bila suviše kruta i to je to. Bez HZS-a.

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

1 Palac gore: : marko    
Vrh

PostPostano: sub 07 stu, 2009 12:16 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
toni je napisao/la:
Termini su fiksni, a bodovao bi se bolji rezultat od dva dana istog vikenda. Tako imaju svi priliku sudjelovati, a da im još uvjek ostane jedan dan u predmetnom vikendu za obiteljske i ine druge obaveze.

Pa zar nije pokojna liga i umrla zato jer su termini bili fiksni, i naravno uvijek su padale sjekire ili je puhao orkan s leđa : unknown: ? Može ispasti da svi ili većina termina bude letiva, ali uzevši obzir Marfijev zakon nekako sam skeptičan...

Vrh

PostPostano: sub 07 stu, 2009 12:58 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Dakle ako mogu ja par stvari reci, da se ne bi nekom zameril...

Prvo, u nas je XC natjecateljska atmosfera prilicno ucmala. Drugo, i ono sto postoji je tako organizirano da recimo amebe krace pameti kao ja ne pamte pretproslogodisnjeg pobjednika. Trece, krovni savez nam je zakurac. Cetvrto, svatko je pametan dok ne treba nesto potegnut i organizirat. Peto, svaki rad nesto kosta. Sesto, svi smo normalni ljudi kojima je barem ovdje cilj nekakav napredak, kako nas osobno tako i nase male u psihopatologiji ogrezle zajednice.

Postavivsi gornjih sest aksioma mozemo razraditi teoriju XC tekmanja po Damjancicu:

Prvo, potrebno je organizirati natjecanje (slijedi iz aksioma 1 - dalje a1). Trenutno od svih junaka pojavilo se nas nekoliko ovdje na forumu koji imaju volju i zelju tako nesto napraviti (a4). Smatram kako nije potrebno u tako nesto ukljucivati krovni savez jer nam zapravo ne moze pomoci financijski a meni osobno ne treba FAI markica da bih pogledao na plaketu pehara i procitao tko je pobjedjivao unazad deset godina (slijedi iz a3).
Oko a5 imamo malo duze za razglabati. Naime te pare, iako sam ja prvi bio protiv novcanih nagrada, jasno mi je da rad kosta. Ako udruzimo a5 i a6 slijedi da cijena te tekme nece biti odredjena tako da se ne daj boze netko od nas pet-sest obogati na tome (hvala lijepa, ali znam bar tri nacina na koje cu zaraditi duplo vise love za 200x manje vremena). Osobno na to gledam kao na sitnu investiciju kojom ukazujem postovanje onom koji odleti te jebene letove koji mu zasluze prvo mjesto. Nek se sad neko i naljuti al ciganski je argument da je nekom "skupo" dat 5-10e u tu svrhu. Sjetite se da je ovo sport u kojem novac nekad treba zauzeti drugi red (pogotovo obzirom da se radi o iznosu koji posten Hrvat zapije za jedno vece). Kad bi se sve naplacivalo, probajte razmislit koliko bi vas kostalo da svaki put platite stvarnu vrijednost XC retrievea, prijevoza na start, skidanja s drveta i slicnih stvari. A cesto nam te usluge cine upravo ljudi cija ce imena biti na peharima.
Sto se zakonske regulative tice oslanjamo se na a6, svatko ce za sebe procijeniti vrijedi li mu let mogucnosti deportacije i zabrane ulaska u EU. Osobno smatram "legaliste" u nasem sportu vrhunskim licemjerima koji arbitrarno odredjuju "letenje preko granice je bed" ali "CTR Varazdinskog aerodroma je OK jer nema prometa". Prekrsaj je jedno i drugo, kao i promaljanje glidera van G-sloja, nema "veceg" i "manjeg" prekrsaja. Obzirom da nemam ovlasti represivnog aparata definitivno necu ja biti taj koji je toliko bahat da si uzima pravo interpretirati sukladnost necijeg leta sa zakonskim odredbama.

U zakljucku:

trenutno smo jos u fazi izrade pravila igre (cist racun-duga ljubav. Cim je neki pehar u igri svasta se moze ocekivat ;) ). Zato je korisno i meni osobno drago procitati sto vise pozitivnih ideja i misljenja kako pojedina pitanja rijesiti. Trudim se drzati one stare: neki vide stvari kakve jesu i pitaju zasto, drugi vide stvari kakve bi trebale biti i pitaju zasto ne? : unknown: Na kraju, ipak, kao sto je to uostalom, mislim, i posteno, odluku o obliku natjecanja ce donijeti oni koji su prihvatili "teret" organizacije. Tekme ce biti, pa makar ju organizirali i letili (platili) samo Hrga i ja. Kostat ce neku sitnu paru koju nece nikom bit problem dat. Ako murija bude imala pitanja stojim im na raspolaganju ali nekako imam osjecaj da kad Pintar nije vec sa sadrzajem servera na Opcinskom sudu dosad, necu ni ja bit. Tko hoce sudjelovati, sudjelovat ce, tko nece, siroko mu polje, i dalje smo si dobri u birtiji. Napredovat cemo svi, pogotovo XC u "nizim" kategorijama, gdje ce konacno netko s dvojkom dobiti zasluzeno priznanje. Sjetite se kako je zivnula scena kad su se ono prije 2g pocele letit stotke iz Zagorja svaki dan. Temelji su postavljeni, sad idemo dalje (ne, nema veze s Andrijom :crazy: )...

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

5 Palac gore: : CW, gburazer, hrga, kameni, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: sub 07 stu, 2009 16:27 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
hrga je napisao/la:
Je... pehare za 200 kn. Onda ću ih sam kupit i podjelit. Da kupimo neko sranje od pehara ona skidamo vrijednost samog tekmanja. Ako se sami nećemo cijeniti neće nitko. Kupit ćemo pravi pehar već ako nema para i napraviti pravu podjelu, a ne da netko dobije medalju u vrečici i aj bok.
To neće biti neko sranje. Pehar mora biti super tako da kad ga doma staviš na policu da se vidi zašto si se borio cijele godine.

Za overall pobjednika pehar će biti dostojan takve titule i amen. :amen:

Slovenci imaju recimo za najbolji let velikog orla izrezbarenog od drva i ispod piše ime svakog tko ga je imao i koje godine. AKo mogu oni možemo i mi.

Onda mogu (naravno samo ako se slažeete), angažirati prijatelja klesara, (baš sada je završio "Gospu od puta" - 2,5m visoki kip gospe na najljepšem odmorištu Skradin na Dalmatini - oni koji prolaze Dalmatinom obavezno svratite i pogledajte), pa nek nam iskleše nekakav kipa po našim željama i da bude prijelazni. Odnosno trebat će nam ih nekoliko za svaku klasu posebno ako ste za mogu ga pitati za cijenu - pa neka i mi imamo nešto bolje od Slovenaca :) .
Ako ćemo nešto posebno onda su ti "skuplji" pehari od cca. 200€ su prosječnost, radije budimo originalni i isprsimo s 1000-2000€ i znamo zasto se borimo za komad Bračkog kamena isklesanog rukama težaka!!!

Vrh

PostPostano: sub 07 stu, 2009 17:15 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
mojne

Vrh

Naslov: Re: ja
PostPostano: sub 07 stu, 2009 20:11 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 12:55
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 18 / Palac dolje: : 0
Roman Lavriv je napisao/la:
Ok, ali mislim da ne treba suviše formalizirati. Daklem, moj prijedlog je:

- u plasman ulazi onaj tko da pare (ostali kao i do sada)
- letiš kad hoćeš i možeš, ali ti je rezultat skup od 5-6 najboljih letova, od toga na najmanje
4 (5-6) terena u HR

Time bi se sačuvala određena sloboda natjecanja, pravila ne bi bila suviše kruta i to je to. Bez HZS-a.

Prosto ko pasulj.
Uz ovo gore navedeno samo još dogovoriti koje će klase ući u igru, prva tri mjesta po klasi nagraditi peharčekom, komadom kamena ili kakvom cjepanicom kao fol izrerbarenom u umjetničko djelo. Na to ukucati ime i prezime i posuditi na godinu dana pobjedniku.
Ako ostane što novca nakon kupnje umjetničkih djela i graviranja ili se skupi kakva pg oprema, koslilice, motorke... Takve stvari podijeliti pobjednicima, a ako nema dosta opreme za sve onda prodati i podijeliti pare pobjednicima. ;)

Vrh

PostPostano: ned 08 stu, 2009 9:22 
Offline     DHV 2

Član od: pet 04 ruj, 2009 8:23
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 2
Zašto novcem nagrađivati letače?
Pa zar ne letimo za svoj gušt? Ne želim davati nekome novce jer je njemu bilo super i može se fenisirati po kafani?
"Normalne" tekme su drugo. Obično bude i nekih sponzora pa se uspije skupiti i novačana nagrada. Mada mi se čini da je cilj privući sponzoruše, tj vrhunske pilote koji lete za novac. Tako može i ovdje. Ako se pojavi neki sponzor neka nagradi pobjednike svojim proizvodima ili lovom.

Moj kolega sa posla se bavi boćanjem pa mi priča što se tamo događa. Tamo od klubova u trećeoj ligi bolji igrači u boljim klubovima mogu dobivati oko 1000kn mjesečno.
I kao rezultat toga ljudi varaju, lažu, rade spletke, namještaju rezultate tj rade sve što gledamo u Dnevniku i čitamo po novinama.
Meni se to gadi i ne želim da se paragliding inficira tom bolešću čiji je glavni uzročnik novac.

Ja sam da se organizatori nagrade, tj onaj tko je radio i doprineo da se tekma i dogodi. U duhu Boxovog posta, da osjetim da se za moj novac nešto napravilo.
Ne moram imati osobnu korist ali nekakva "opća" korist mi poželjna.

Ako vam je do love organizirajte tombolu ili sl. mada se može i letenjem, npr neka organiziraju edukativne XC-trke tipa "uhvati lisicu". Ako J.Sanderson može neće ni njima kruna pasti sa glave. Istina je da će se morati i pomučiti ali .....

Pozdrav
Petar

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

Vrh

PostPostano: ned 08 stu, 2009 9:36 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 1383 / Palac dolje: : 14
Dobio Palac gore: : 282 / Palac dolje: : 3
Da je nagrada za pobjednika u XC-RH (kvalitetan sat sa posvetom .... POBJEDNIK XC RH ZA 2010)
Nebiste ga rado nosili, svako malo gledali koliko sati i ostavili potomcima kao najveće blago?
Mislim da vrjedniji od gotovine :evil:
Posebno će bit vrjedan ako ga nekupi sponzor već tvoje kolege što lete sa tobom XC .
:hi:

Vrh

PostPostano: ned 08 stu, 2009 15:42 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 12:55
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 18 / Palac dolje: : 0
Mislim da su ovdje neki malo skrenuli s teme.
Koliko sam shvatio ovo natjecanje neće biti vrijedno 150.000 ojra nego zeka peka za ekipu vrijedna nekoliko stotina ili jedva koju tisuću kuna. Ne znam tko će to muljati rezultate za pehar vrijedan stotinjak kuna, t-shirt ili neku slicnu lakrdiju.
Uostalom, što vas toliko novci peru?
A i ne znam da li je moguće namjestiti gps track da ispadne 157km, a ja odletio 23km : unknown:
Da je netko trazio od svakoga 500kn za festu(janjci, odojci i ostale mrtve životinje) za kraj xc sezone većina bi pristala i nitko se ne bi bunio.
Koliko sam shvatio, ovo bi bilo natjecanje tipa uplati pa sudjelujes, a kome se ne dopada ne treba ni odgovarati ostale od sudjelovanja/uplaćivanja. Naravno da nemam ništa protiv da svatko kaže svoje mišljenje o tom tekmanju.
Ako meni odgovara ovakvo natjecanje, a odgovara mi bez obzira što nisam u prva tri mjesta u klasi i nisam najperspektivniji pilot za odnijeti nagradu ja ću uplatiti i tekmati se.
Zbog čega?
Zbog općeg dobra za pg, za ekipu od kojih poznajem samo nekolicinu, zbog samog sebe i natjecateljskog duha, zbog zajebancije, zbog mira u svijetu.........
Koliko vidim već se skupilo 27 :yup: glasova na anketi pa mislim da je to za početak i više nego dovoljno.

1 Palac gore: : hrga    
Vrh

PostPostano: pon 09 stu, 2009 8:45 
Offline     DHV 3

Jebateled koliko nas je! Čak 39 ljudi je glasalo! S prosječnog Slo starta na njihovom XC u dane vikenda se objavi mahom 100 letova.

Vrh

PostPostano: pon 09 stu, 2009 9:17 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
toni je napisao/la:
Jebateled koliko nas je! Čak 39 ljudi je glasalo! S prosječnog Slo starta na njihovom XC u dane vikenda se objavi mahom 100 letova.

Jeba telad tebe! Nemoj tako! Sigurno ima još najmanje 39 onih koji nisu glasali jer ne prate često forum, a sigurno bi podržali ideju. To čini 78 potencijalnih natjecatelja.
Kako kod nas na tekmu dođe 10% onih koji kažu: majke mi, doći ću; to čini grupu zagriženih lovaca na bodove i pehare (poput one na Hrvace open - a i novčana nagrada će biti na istom nivou) koja broji 7 natjecatelja (onaj 0,8 je predpilot). To je taman! Uvijek si u konkurencji. Podijeli se tri pehara za overall, tri za serijsku klasu i jedan ode Sonji... i neeeeema više!
Jebena je sreća ako netko iz serijske klase osvoji jedno od prva tri mjesta ukupno (što je moguće jer na takve tekme rijetko dolaze naše najveće face) jer onda taj serijalac mora ponijet dva pehara doma. To se u Hrvacama ne može dogodit jer je bolje dupliće ostavit za drugi put, ali ovdje bi se taj junak smatrao apsolutnim pobjednikom. Dvije kantice... heeej! :ave:

Bilo kako bilo, ideju podržavam, pare ću dat da ne ostanu kod mene i pokvare me :fool: , ali hoću da mi se vrate ako od svega ne bude ništa. Ako pak organizacija, za sada nepoznatog organizatora uspije, a ja ne dobijem pehar, onda zahtijevam neku satisfukciju. Kad je već Hrga odneo kanticu ja bih da mi se ispiše diploma i da dobijem topli zagrljaj hostese (žensko!) na dodijeli.

Vrh

PostPostano: pon 09 stu, 2009 9:21 
Offline     DHV 2

A da napravimo sa hendikepima tj koeficijentima?
Znači svi jedna klasa ali let s krilom DHV 1 od 50km , naprimjer, vrijedi kao 100 sa trkalicom.
Namjerno bi stavili veći koficijent za niže klase koji bi uračunao ne samo razlike performanse krila nego i pilota.
Vani su takve tekme uobičajne i dobro sponzorirane od strane proizvođača.
Zamislite Hrgu da ga obrije neki "balavac" sa 1/2. Pa pojeo bi "ledeni vrh" od muke!!!! :crazy:
Ovako bi bilo bitno različito od dosadašnjeg, unjelo bi promjenu i motiv za "slabije" pilote.

Meni se ovaj sustav više dopada od više klasa. Na jednom jednom takvom takmičenju , bio izvještaj u xc-magu, pobjedila je bivša svjetska šampionka sa DHV1.

Takođe predlažem da oformimo komisiju za "umjetnički dojam" tj da odabere let koji je zanimljiv i probija neke granice, npr Tonijev sa Visočice.

Pozdrav
Petar

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

1 Palac gore: : gburazer    
Vrh

PostPostano: pon 09 stu, 2009 10:30 
Offline     DHV 3

Box je napisao/la:
Jeba telad tebe! Nemoj tako!

Jebo tebe patak
Let je kratak
Život sladak
Ja bih batak

Baš oću!

Vrh

PostPostano: pon 09 stu, 2009 11:32 
Offline     DHV 2

Sa sustavom hendikepa bi omogućili pilotima da mjenjaju krila. tj da klase krila.
Čak i tandeme bi bodovao.
Npr Toni uglavnom leti Mantru ali ponekad leti Swifta i posreći mu se dobar let sa nekog brda Velebitskog.
Po sustavu sa odvojenim klasama bi mu se taj let bodovao zasebno ali sa hendikepom bi mu se svi letovi bodovali za pobjedu.

Takođe mogli bi kupiti tri puta veći pehar za Hrgu jer bi nam ih trebalo tri puta manje. ;)

Pozdrav

Petar

Basic flying rule:

slika

Vrh

PostPostano: pon 09 stu, 2009 11:50 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
kameni je napisao/la:
A da napravimo sa hendikepima tj koeficijentima?
Znači svi jedna klasa ali let s krilom DHV 1 od 50km , naprimjer, vrijedi kao 100 sa trkalicom.
Namjerno bi stavili veći koficijent za niže klase koji bi uračunao ne samo razlike performanse krila nego i pilota.

Hendikepi bi bili zanimljivi kad bi koeficijenti bili dobro određeni (dakle da odražavaju i mogućnosti krila i mogućnosti pilota). Ima li neka referenca za to? Kakve koeficijente imaju ta natjecanja o kojima pričaš?

Citat:
Meni se ovaj sustav više dopada od više klasa. Na jednom jednom takvom takmičenju , bio izvještaj u xc-magu, pobjedila je bivša svjetska šampionka sa DHV1.

I tebi se to čini ok? Da netko tko inače vozi DHV3 krene vozit DHV1 da bi iskoristio koeficijent namijenjen početnicima? Mene bi bilo sram...

Vrh

PostPostano: pon 09 stu, 2009 15:06 
Offline     DHV 2

CloudWalker je napisao/la:
I tebi se to čini ok? Da netko tko inače vozi DHV3 krene vozit DHV1 da bi iskoristio koeficijent namijenjen početnicima? Mene bi bilo sram...

Na konkretnom takmičenju bilo je još "faca" tako da se dotična gospođa nije baš prošetala.
Naravno da bi te bio sram jer si pošten, mada nema razloga da te bude sram. Kako god napravili pravila ne mogu biti poštena 100% prema svima. Ljudi bi letili ono što inače lete. Tko će garantirati da nisi letio svoje krilo (trkalicu M6) a prijavio si Swifta kojeg si uzeo na probu? Zato mi se i ne sviđa lova u nagradama, jer bi kad tad proradila pohlepa i ljudi bi počeli varati.
Ovako, relativno neobavezno, takmičenje, nije neka fora za varati tj nema opipljivog razloga, a sram nebi imali čime utopiti.
Za referencu bi trebao prekapati po arhivi. Mislim da sam izvještaj čitao u XCmagu, Znam da je Ozone bio sponzor tekme pa se tako nekako i zvala Ozone Negdje XC nešto. Potrudit ću se pronaći.

O koeficijentntima bi se dalo raspravljavti. Treba prvo utvrditi jasan cilj takmičenja.
Dali je to isključivo da nađemo najboljeg (onog koji najviše leti te je sposoban letiti trkalicu, te ima vremena i love biti uvjek na pravom mjestu u pravo vrijeme te će mu se i valjda posrećiti) ili da probamo potaknuti i one koje manje lete da zagrizu.
U prvom slučaju možemo matematički. Postoje formule koje izračunavaju XC brzinu krila pa iz njh izvući koeficijente.
U drugom, pade mi na pamet dok sam pisao, možemo uzeti sa OLC-a prvih desetak najboljih letova po klasama i iz toga izvući koeficijente. Tada bi uračunali i utjecaj pilota koji lete određenu klasu.
Opet napominjem da sam siguran da ne možemo napraviti 100% prema svima pravedan sistem.

Pozdrav
Petar

Basic flying rule:

slika

Vrh

Naslov: Re: XC Liga Hendikepi
PostPostano: pon 09 stu, 2009 15:33 
Offline     DHV 2

Takmičenje se zove:
Ozone Chabre Open
http://www.flylaragne.com/
Samo ne mogu isčačkati hendikepe koji su koristili.
Oni pak daju za sve nagradu. Po klasama, iskustvu.... .
Gledajući rezultate ipak su 2-3 u vrhu ali ima i dosta 1-2.

Pozdrav
Petar

Basic flying rule:

slika

Vrh

Naslov: Re: XC Liga Hendikepi
PostPostano: pon 09 stu, 2009 15:41 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
kameni je napisao/la:
Takmičenje se zove:
Ozone Chabre Open
http://www.flylaragne.com/

Koliko nabrzinu mogu vidjeti hendikep su koristili 2005 i 2006, poslije nisu, a koeficijenti su se koristili da se pomnože bodovi osvojeni u trci, znači klasično GAP bodovanje taskova trke - nije baš primjenjivo za OLC bodove...

Vrh

PostPostano: pon 09 stu, 2009 16:52 
Offline     DHV 3

Ja sam i dalje za XC ligu sa fiksnim terminima u sezoni. Termina može biti i više, npr. 10. Ako su termini u vikendima od proljeće preko ljeta do rane jeseni onda je nemoguće da se neće moći odletiti bar pola od tih 20 dana. Ako je termin fiksan, nije teren, pa pilot odluči gdje će otići nabijati bodove po OLC bodovanju.

Zašto? Zato jer onda izbacujemo tjedan kao najveći kamen smutnje za "pravedno" bodovanje. Svako natjecanje ima zadano vrijeme (fiksni termini) i mjesto održavanja (sva registrirana poletišta u RH).

Čemu komplikacije sa hednikepima. Razlike između DHV 1-2 i DHV 2 su toliko male da je ok da budu u jednoj kategoriji. Slična je situacija i sa DHV 2-3 i open class. Koji su to piloti koji mogu iskoristiti prednosti DHV 2 naprema DHV 1-2 ili u open class prema DHV 2-3. Pogledajte samo trenutni poredak na HR XC: 1. 2-3, 2. open, 3. open, 4. 2 , 5. 2 itd. Ljudi govorimo o letenju u Hrvatskoj, ovo nije PWC. Kod XC letova nije bitno krilo već odvažnost, muda, fenis, faja, boli me racq za djecu u vrtiću i gurtnu doma sa viklerima i čikom u zubima te ko bu došel po mene. Kod tekmi se sve naglavce okreće. XC je sloboda odabira. Malo mi se kose fiksni termini s tim, ali danas sam ponovno čuo da je definicija slobode poštivanje pravila, a nepoštivanje anarhija. Stoga, ako netko po dobrom danu mora raditi u vrijeme najbolje termičke aktivnosti onda su fiksni vikend termini pravila koja svima jamče slobodu letenja i natjecanja. Ma kaj se moje tićke piće svi vikendi mogu biti konkurentni.

Disklejmr: Stijeno, ako mi se čmariš da probaš Swifta, činiš to nepotrebno jer je džabe. Ako mi se čmariš da dobiješ popust na neko Ozonovo krilo, činiš to nepotrebno jer su mi i ovako cijene takve da se pitam koji mi je racq. Ako mi se čmariš da dobiješ da ti dam Mantru na probu, činiš to nepotrebno jer bi ti dao. Ako mi se čmariš da dobiješ moju guzu, činiš to nepotrebno jer ne volim muškarce i ne bi ti dao. Ako podržavaš moje ideje i mišljenje jer si uvjerenje da znam što govorim, u krivu si. Ako stvarno misliš da znam što govorim i da je to ispravno i vrijedno pažnje obrati se Branku I. za člansku iskaznicu naše tajne organizacije.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 103 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: