»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 18 lip, 2026 18:21.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 38 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: specifika letenja u Motovunu
PostPostano: čet 12 srp, 2012 21:49 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
Airie je napisao/la:
Svi, koji su pomogli u izgradnji starta ne trebaju ikada platit startninu. Tići ili ne Tići. Svi koji če u buduće kako god stavit energiju u uređivanje starta isto tako neće trebat platit startnine. Važno je da se energija također ulaže. Od svih koji koriste start. Nema veze kojeg ste kluba član. Ako ste sudjelovali, dobivate.
Članovi Tića koji nisu sudjelovali u sređivanju starta isto tako će platit startninu.
Ako smatrate da ne trebate plaćat startnine, molim da to objasnite i utemeljite prije startanja (to je isto ulaganje energije :) ).
Nema toga naši i stranci. Ko god je nešto dao, dobiva. I na davanju je sve zasnivano. Ako ste jedni od onih, koji samo žele nešto dobit badava, ostanite tamo, od kuda ste došli. Svi ostali, dobrodošli.

Pozz,
Airie

pa i Tici su na svojim startovima ulagali kako ti kazes energijo... koju si ti koristio kao i dio opremo koja je nabavljena nasom energijom.. pa sto se potom dio tvoje energije nije pretopio u nasu energijo vec ostajao tebi... a u jednom svom postu si napisao:

A novac nije ništa drugo nego oblike energije. A energija mora biti u protoku inače nema ničeg. Samo uzimanje ne vodi nikuda.

zato bi bilo dobro da si jos jednom procitas zavrsne rijeci tvog gore citiranog posta.

Vrh

PostPostano: čet 12 srp, 2012 22:01 
Offline     DHV 2

Član od: uto 22 svi, 2012 23:26
Dao Palac gore: : 138 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 715 / Palac dolje: : 18
aha... još analiza mog krila o žbunju. Hvala na podsjeti... već sam mislio da nikad neću vidjet tih fotki :-D ... al izgleda da si čekao na povoljan trenutak, Zeko. ;)

analiza...
startao u jakom vijetru (baš na granici, što znači nema greška)
... bez da detaljno provjerim sve špagice... 1 greška
...kad se krilo dizalo, nisam primjetio kravate u ljevom djelu krila... 2 greška
zbog kravate, krilo nije imalo dovoljno penetracije...
vjetar me gurao u zonu kompresije i prema istoku
uspio sam sletit istočno od starta al je krilo završilo o žbunju.

U 16 godina imao sam nekoliko čupavih i dlakavih situacija... nekoliko puta krilo mi je na startu završilo u žbunju. U drveću nisam visio nikad i nikad bio ozlijeđen. :amen:

Pozz,
Airie

Vrh

PostPostano: čet 12 srp, 2012 22:07 
Offline     DHV 2

Siniša, pitaj Jožefa... bio na svakoj radnoj akciji odkad sam tu i isto tako plačao članarinu. Ja to zovem davanje energije. Uz to uvijek sam dostupan ako netkome treba savjet ili šta god mogu učinit u vezi letenja a i šta se tiče načina života.

Ali možda nisam baš razumio na šta ciljaš u svom zadnjem postu...

A trebam naglasit, da mi je dosta tog umovanja po forumu. Ako mi neko ima nešto za reči i nije u dobrobit svih ljudi koji prate forum, molim da mi šaljete osobnu poruku ili me nazovete.

Ako bude nekih izmjena u vezi s Motovunskom startu, bit će javljeno na forumu.

Pozz,
Airie

Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 6:56 
Offline     DHV 2-3

Airie je napisao/la:
A trebam naglasit, da mi je dosta tog umovanja po forumu. Ako mi neko ima nešto za reči i nije u dobrobit svih ljudi koji prate forum, molim da mi šaljete osobnu poruku ili me nazovete.
Airie

znaci li to da se za otvorenu diskusiju in kritiko vrata motovunskog grada zatvarajooooo

:amen:

Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 7:38 
Offline     DHV 2

Sinisa T. je napisao/la:
znaci li to da se za otvorenu diskusiju in kritiko vrata motovunskog grada zatvarajooooo

:amen:

Ma neeeee, Siniša, stari ciniku :evil: :-D to samo znači da znam razliku između otvorene diskusije (konstruktivne kritike) i pranja prljavog rublja u javnom prostoru. Prvo koristi svima a drugo je samo hrana pokvarenim umovima. (A svaki um je pokvaren, s mojim na čelu) :)

Pozz,
Airie

1 Palac gore: : Robi Lepi    
Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 8:00 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Sinisa T. je napisao/la:
start na zavoju je registrirano na KSL Tici Buzet... letenje je potrebno najaviti Jozefu... koji potem aktivira zonu letenja te max dovoljenu visinu 6000 ft... ako doje do krsitve odgovoran je pilot... za one koji neznaju nad dovoljenih 6000 ft nema zone razdvajanja tako da se lako srecate sa vecim pticima... a vjerujte njihovi piloti nece biti bas sretni ako vas moraju izbjegavati....

A kak onda Jože i drugi Tići stalno probijaju visinu od 6000 ft, uredno to prijave na OLC-u i nikome ništa? A meni se uzelo krvavo i skupo izborenih 39 bodova! Nedopustivo!

Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 8:28 
Offline     DHV 2-3

toni je napisao/la:
A kak onda Jože i drugi Tići stalno probijaju visinu od 6000 ft, uredno to prijave na OLC-u i nikome ništa? A meni se uzelo krvavo i skupo izborenih 39 bodova! Nedopustivo!

da nedopustivo.... da si vec u nedelju prekrsio sva pravila i letio na 2638m, isti let prijavio...te tako riskirao svoju glavu, te negativnu bilancu na tvom racunu...
kada jednog dana neko u cro skuzi kako puniti proracunsku rupu pisanjem kazni za krsenje visina bit ce takvih letova manje objavljenih na olc_ju...
a 39 bodova na tekmi nije nista u odnosu na to sto bi te tada moglo kao kazna doletjeti.... za primjer u slo se ta pravi letovi sa mariborskog pohorja sve manje pojavljuju na olc_ju

Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 9:31 
Offline     DHV 3

Sinisa T. je napisao/la:
toni je napisao/la:

da nedopustivo.... da si vec u nedelju prekrsio sva pravila i letio na 2638m, isti let prijavio...te tako riskirao svoju glavu, te negativnu bilancu na tvom racunu...
kada jednog dana neko u cro skuzi kako puniti proracunsku rupu pisanjem kazni za krsenje visina bit ce takvih letova manje objavljenih na olc_ju...
a 39 bodova na tekmi nije nista u odnosu na to sto bi te tada moglo kao kazna doletjeti.... za primjer u slo se ta pravi letovi sa mariborskog pohorja sve manje pojavljuju na olc_ju

To je moj rizik i svjestan sam ga. Međutim, ovih dana zmajevi lete na sličnim visinama i uz služeno odobrenje, pa sam si mislio da me baš tu nedjelju (njihov službeni trening) neće strefit jedan od Bombardier Dash Q-400 koji su svakodnevno prolijetali preko Buzeta i Pazina tokom našeg DP-a na visinama manjih od 2000 m ASL.

Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 10:57 
Offline     DHV 3

Naplatiti startninu ili ne, vječno je pitanje. Prve startnine kod nas su se naplaćivale na Raspadalici. Prvo Tići, pa potom Nevio koji je i stvarni vlasnik zemljišta. Isprva su se startnine plaćale za Ravnu Goru i Ivančicu, kao i za Kalnik. Let Ivanec, odnosno zadužena osoba, a to je tada bio Mario Habek ganjali su nas ko vrag grešnu dušu za te startnine. Zvali su se predsjednici klubova da im se istrlja nos kako članovi tog kluba nisu platili, a letili su. Bio si i ti Fanco dio te ere, zato se nemoj sad posipati pepelom. Istom mjerom smo uzvratili i mi u Feniksu za Kalnik, a dežurni policajac je određen u liku i djelu Ede. Međutim, i Let Ivanec i Feniks Kalnik su uvidjeli uzaludnost i neodrživost tog sustava naplate pa smo u dogovoru s PJK Zagrebom odlučili ne naplaćivati te startnine. Enormna energija i novac su ulupani u ta poletišta, kao i u Glistin start, startove na Strhinščici, Gredi itd. Plaćanjem startnina se htio namaknuti novac za njihovo održavanje. Plaćanje ili neplaćanje startnine je odluka kluba/udruge/vlasnika koji je zadužen za to letjelište i smatram potpuno legitimna, pa ne bi oko toga trebalo dvojiti.

Ono što mi ne ide u glavu je drskost da se drugome/drugima zaviruje u njihov džep i da se javno nekoga tko to čini osuđuje kao drskog i bezobraznog, odnosno da li je moralno/ispravno naplaćivati startninu ili ne. Nije istina da se svugdje u svijetu ne naplaćuje startnina. Kobala, Lijak i Bassano su samo neki od njih, a ima ih na desetke u Evropi. Čak se svojevremeno i start iznad Omiša naplaćivao, jer se startalo čovjeku iz dvorišta. Ako sam ja vlasnik zemljišta i ili koncesionar (slučaj Motovuna) ili upravitelj po nekoj ispravi tko mi može zabraniti da ja određenu turističku djelatnost naplaćujem ili ne naplaćujem? Ako u Gradu Zagrebu svake godine osvane sve više iscrtanih parkirnih mjesta na kojima se naplaćuje parking (čak i u perifernim naseljima), tamo gdje su ljudi slobodno parkirali svoje aute više desetljeća, mogu se ja s tim neslagati, ali ako ne želim dnevnu parkirnu kartu zataknutu za brisač onda ili platim 3-12 kn po satu ili ne parkiram tu. To je cijena civilizacije. Sva turistička mjesta imaju boravišnu pristojbu, neka više neka manje (imaju je i kontinentalni gradovi). To je cijena turistizacije mjesta. Motovun je definitivno turistička destinacija i naplaćuju se pojedine stvari - boravišna, parking, skuplji slajo i piva, pa tako i startnina. Ne vidim tu ništa loše, ako hoćeš to koristiti plati, a ako ne nemoj. Zasluge za Dubrovačke zidine imaju najmanje današnji stanovnici Dubrovnika, pa hodnju njima masno naplaćuju (80 kn), a što reći za NP Plitvice i Krka (100 kn) ili NP Brijune (200 kn). Gdje te pare završe malo tko zna, osim odabranih. Iz pouzdanih izvora znam da se sve ne troši na očuvanje, uređenje i dr., a onih skromnih 20 kn sam siguran da će završiti za neko sjeme za travu ili mrežu, žicu, čavle itd. Istra, kao turistička regija, gdje navraća puno stranaca (za razliku od Kalnika, RG, Sljemena itd) i koja razvoj svojeg gospodarstva temelji upravo na turizmu ima pravo ubirati plodove takve aktivnosti. A kaj je paragliding? Medicinska usluga? Moja podrška i Tićima za naplaćivanje startanja na zavoju, i Neviju za Raspadalicu i Saši za Motovun (da Karlo ima poduzetničkog duha, uzelo bi se nešto i za Kaštelir).

I na kraju da determiniram to slobodno letenje na koje se rado svi vole pozivati. Kao što Saša napisa, daj dođi čiki na benzisku pumpu i reci da ti natoči određenu količinu goriva da možeš do starta za slobodno letenje i da, ako još može još koju litru, jer netko treba doći po tebe nakon XC-a. Isto tako je Nevio uveo strožu disciplinu za "slobodne letače" na Raspadalici i u kampu, jer su se slobodni letači ponašali preslobodno, pa su radili što su htjeli i kad su htjeli, ostavljajući za sobom tragove kotača na friško posijanoj travi i drugom bilju te hrpe smeća. Jedno je sloboda s odgovornošću, a drugo je sloboda samo kad nama odgovara i to bez odgovornosti. Baš zato su i uvedene ulaznice za nacionalne parkove da se smanji sloboda bez odgovornosti. Podržavam uspješne turističke projekte kao što je ovaj start na Motovunu, bez obzira na trvenja lokalnih pilota i egotripove ili zavist. Smatram da je to od šireg društvenog značaja, a odluku ima udruga koja time upravlja. Svi oni koji misle da određena udruga ne radi po pravilima mogu (da ne citiram Davora Novaka i Sinišu Trputca da je to njihova dužnost) prijaviti nepravilnosti nadležnim tijelima. Ruku na srce i iskreno, dajte najte, pa samo se treba odlučiti - vrijedi li platiti 20 kn za start s Motovuna ili ne. Ja sam škrt i ne dam 20 kn, već doletim do Motovuna (slobodno ili paramotorom), pa se izguštam leteću u rano jutro ili u suton, kad se prva svjetla pale, uz stare barkone zgrade ovog predivnog gradića.

PS: Saša, tandemske dozvole u Hrvatskoj praktično ne postoje, odnosno ne može ih se za sad kod nas dobiti. Svi tandeme letimo s pilotskim dozvolama i to je sasvim u skladu s važećim pravilima (možda se može i drugačije tumačiti, ali praksa je takva). Stoga, ako ti netko dođe s tandemom, provjeri mu pilotsku dozvolu i ocjeni njegovo znanje te opremu. Sumnjam da i ti imaš hrvatsku tandemsku dozvolu, a svakako bi ju trebo nostrificirati ukoliko imaš državljanstvo. Ovo je moj stav i nema veza s niti jednim službenim tijelom zaduženim za ovu problematiku.

4 Palac gore: : gprelac, Martina, Radovan, Robi Lepi    
Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 12:10 
Offline     DHV 2-3

toni je napisao/la:
Smatram da je to od šireg društvenog značaja, a odluku ima udruga koja time upravlja. Svi oni koji misle da određena udruga ne radi po pravilima mogu (da ne citiram Davora Novaka i Sinišu Trputca da je to njihova dužnost) prijaviti nepravilnosti nadležnim tijelima.

Toni mjesas kruske i jabuke... ja nisam govorio o prijavama ... vec o tome dodje li do prijave pilotov velikih pticica na istarskom nebu za vrijeme drzavnog prvenstva...znaci do krsenja vazece dovoljene visine leta....smo ko organizatori duzni na zahtjev inspektora predati dokumentaciju o letu... znaci zapise iz gps_a pilotov....

toni je napisao/la:
PS: Saša, tandemske dozvole u Hrvatskoj praktično ne postoje, odnosno ne može ih se za sad kod nas dobiti. Svi tandeme letimo s pilotskim dozvolama i to je sasvim u skladu s važećim pravilima (možda se može i drugačije tumačiti, ali praksa je takva). Stoga, ako ti netko dođe s tandemom, provjeri mu pilotsku dozvolu i ocjeni njegovo znanje te opremu. Sumnjam da i ti imaš hrvatsku tandemsku dozvolu, a svakako bi ju trebo nostrificirati ukoliko imaš državljanstvo. Ovo je moj stav i nema veza s niti jednim službenim tijelom zaduženim za ovu problematiku.

pa jos za Sasu... koliko znam tandemski letovi su po cro zakonu dovoljeni samo sa registriranih poletista... starteva...

LP Sinisa

Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 15:22 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
toni je napisao/la:
Bio si i ti Fanco dio te ere, zato se nemoj sad posipati pepelom...

Ti stvarno imaš vremena i volje na pretek kad ti se da pisati ovakve romane. :)
Točno je da sam i ja "upao" u taj sustav naplate, ali tako je tada bilo i ja nikad nisam to poricao , pa zbilja ne znam zašto bih se morao posipati pepelom.
Isto tako je točno da sam ja oduvijek bio protiv toga i da sam s vremenom uspio pokrenuti incijativu koja je dovela do toga da "Let" više nije naplaćivao startninu, a onda su to prihvatili i ostali klubovi.
To je povijest i ti i tvoje viđenje istog to ne može promjeniti, jer o tome postoje pisani tragovi u nebrojenim raspravama koje su se oko toga vodile na grupi.
Ponovno uvođenje startnina bo bi veliki korak natrag u slobodnom letenju u Hrvata.
Startevi koje si spomenuo su ili privatni ili se za njih plaća koncesija, pa je opravdano da se i naplaćuju.
Kako je to, kao što smo saznali i slućaj Motovunskog starta, u redu je da se i on naplaćuje.
:hi:

Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 17:23 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Ja, ustvari, samo čekam da se pojavi neki mozak koji će početi secirati onih sašinih 100 kn i tražiti da se potanko objasni što on to sve nudi.
Jebote, na kraju će proći kao Biondić, a nije čak imao ni inicijativu glede predmetnoga.
(vidim, prvi se pojavio)
Društvo drago, naročito oni koji sjede na guzicama i čekaju kako bi nekoga kritizirali, a osobno su nigdje (i po zalaganju i po letenju i po volji za pomoći drugima), a k tome ih žulja što je netko poduzetniji od njih i od kišne gliste, ostavite se razvlačenja tuđih imena i nakana po forumu. (pričam unaprijed jer se u slučaju Biondić pojavila nekolicina koja si je uzela za pravo mjeriti koliko će B zaraditi i da li će oni (koji nisu ni mislili doći) dobiti adekvatnu naobrazbu.)

Kakve to jebene veze ima s bilo čim ako jedan Saša odluči da je startnina 20 kn? Kakve jebene veze ima sa bilo čim ako taj isti odluči da za Marka bude 50, za Janka besplatno, a za sve ostale 100?
Mi smo svi to iskompenzirali jer se međusobno posjećujemo. Zašto bi Saša to kompenzirao s zagorskim startovima ako ih ne posjećuje? Zato da omogući nama da letimo dole besplatno. Hm... nešto tu ne drži vodu. Zar niste htjeli u EU, potpuni kapitalizam i slobodu svakoga da odlučuje što će i koliko naplatiti?

Naravno, sve je to ilegalno: i naplaćivanje startova, i svojatanje istih, i održavanje tečajeva, i letenje tandemom, i zabranjivanje drugima da lete tandemom itd. Ipak, ovo je mjesto gdje o tome možemo razgovarati uz rizik da to ne pročita državni odvjetnik ili neka druga javna tužibaba. NISMO MI TI koji trebaju suditi o tome što bi netko drugi trebao ili morao raditi!!! Naravno, sličan, ili čak krupniji prekršaj kršenja visine, letenja u CTR-u i sl. potpuno je opravdana stvar i to ne smije biti tema rasprave. Baš me zanima tko će Habeku spočitnuti let do Otočca. Ali, ako netko kaže: ja bih ti za 100 kn pokazao šta znam onda ga treba javno razapeti.

Saša je odličan pilot, zaljubljen u prirodu i sa toliko duha koliko ga nemamo svi mi zajedno. Kad se odlučite podrediti život svojim guštima, onda se javite. Možda je on ujedno i lažov, pokvarenjak, sebičnjak, zločest i agresivan kad se napije. Ipak, to nisam vidio, pa ne mogu to tvrditi (neke od nas sam vidio). Ipak, ono što o njemu znam, što sam vidio i iz razgovora s njim saznao tjera me da mu skinem kapu.

Pustite čovjeka da radi što hoće dok god se to vas direktno i osobno ne dotakne.
Mene također!

I na kraju, svi imamo pravo izbora, ali ne i pravo da taj izbor namećemo drugima.

13 Palac gore: : AIRBEŠO, AXL, Draženko, Irena, joe33, kptureto, marin, Nikica, profa, Red Baron, Robi Lepi, Roman Lavriv, čule    
Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 18:24 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 1383 / Palac dolje: : 14
Dobio Palac gore: : 282 / Palac dolje: : 3
Box : Pustite čovjeka da radi što hoće dok god se to vas direktno i osobno ne dotakne.
Mene također!

Pusti ljude da iznose svoje mišljenje i budu destruktivni dok god se to vas direktno i osobno ne dotakne.
Mene također!

:-D

Vrh

PostPostano: pet 13 srp, 2012 20:29 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Jooj, tak se fino svadjate! Da vi znate kak je meni tesko ne napisat nista....

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

5 Palac gore: : Franco, hrga, marin, profa, Tomica Solina    
Vrh

PostPostano: sub 14 srp, 2012 10:45 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
Sve to meni liči na već milijun puta viđeni Hrvatski jal
- smo se uzrujali da bude netko možda zaradil koju kn od startnine ili tandemiranja pa kopamo po pravilnicima i Zakonima koji su tako precizni da si kriv za nešto samim činom ispadanja iz p_č_e.

glavno je klinove postavljat a ignoriramo rad i novac uložen u nešto zdravo. a kad je rad i novac uložen u nešto nezdravo i kriminalno onda okrenemo glavu jerbo nas se netiče i imamo institucije koje bi se trebale time baviti :crazy:

Svaki dan sam sve ponosniji što sam pripadnik te naše vrle nacije :-P

lp

ps skoro da mi je krivo da ja nemam mogućnost otić u Australiju i vratiti se pogledati HR nedgje pred smrt

5 Palac gore: : AIRBEŠO, AXL, Danči, Grgo, Irena    
Vrh

PostPostano: sub 14 srp, 2012 12:33 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
gprelac je napisao/la:
ps skoro da mi je krivo da ja nemam mogućnost otić u Australiju i vratiti se pogledati HR nedgje pred smrt

ha, nije loše ... svaka druga želja ti je ispunjena ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: sub 14 srp, 2012 16:07 
Offline     DHV 2

Član od: pon 28 ruj, 2009 22:22
Dao Palac gore: : 185 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 40 / Palac dolje: : 0
Damjancic je napisao/la:
Jooj, tak se fino svadjate! Da vi znate kak je meni tesko ne napisat nista....

p,
D.

a daj doktore samo mali ulomak ili samo par redaka plizzzzzzzzzzzzzz

Vrh

PostPostano: ned 15 srp, 2012 21:16 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
Sinisa T. je napisao/la:
toni je napisao/la:
Smatram da je to od šireg društvenog značaja, a odluku ima udruga koja time upravlja. Svi oni koji misle da određena udruga ne radi po pravilima mogu (da ne citiram Davora Novaka i Sinišu Trputca da je to njihova dužnost) prijaviti nepravilnosti nadležnim tijelima.

Toni mjesas kruske i jabuke... ja nisam govorio o prijavama ... vec o tome dodje li do prijave pilotov velikih pticica na istarskom nebu za vrijeme drzavnog prvenstva...znaci do krsenja vazece dovoljene visine leta....smo ko organizatori duzni na zahtjev inspektora predati dokumentaciju o letu... znaci zapise iz gps_a pilotov....

toni je napisao/la:

pa jos za Sasu... koliko znam tandemski letovi su po cro zakonu dovoljeni samo sa registriranih poletista... starteva...

LP Sinisa

A kaj Sashu briga on ima austraslsku dozvolu iliti internacionalno dovoljene pa more tandemirat i u HR (sviđalo se to vama ili ne :crazy: ) ili možda nesmije - ajde hrvati pokažite demokratiju :crazy: i zašto bi trebo shebat 1000 ikolko kn da dozvolu nostificira (ja imam sva dovoljenja koja je HR regulirala i vani me pita samo onaj kurtončić od Fai-a iliti čak ni to nego samo dal san platio startninu i/ili dali imam osiguranje)

btw Siniša si ti u HR ili u Sl?
fala bogu da nisi u HR politiki :bad:

lp

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 38 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.