»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 07 svi, 2026 2:07.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 103 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Dali biste sudjelovali u XC natjecanju Bog Vetra HR
Da, super ideja
Ne ovako je dosta
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: XC Liga Hr Bogvetra
PostPostano: pon 09 stu, 2009 18:16 
Offline     DHV 2

Član od: pet 04 ruj, 2009 8:23
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 2
toni je napisao/la:
Disklejmr: Stijeno, ako mi se čmariš da probaš Swifta, činiš to nepotrebno jer je džabe. Ako mi se čmariš da dobiješ popust na neko Ozonovo krilo, činiš to nepotrebno jer su mi i ovako cijene takve da se pitam koji mi je racq. Ako mi se čmariš da dobiješ da ti dam Mantru na probu, činiš to nepotrebno jer bi ti dao. Ako mi se čmariš da dobiješ moju guzu, činiš to nepotrebno jer ne volim muškarce i ne bi ti dao. Ako podržavaš moje ideje i mišljenje jer si uvjerenje da znam što govorim, u krivu si. Ako stvarno misliš da znam što govorim i da je to ispravno i vrijedno pažnje obrati se Branku I. za člansku iskaznicu naše tajne organizacije.

Zašto bi ti se čmario? Tvoj Swift mi je mali. Krilo neću kupovati najmanje godinu dana, a vjerojatnije dvije tri, dok ne potrošim Boombara. MantraR me uopće ne zanima. Tvoja guza isto tako.
Ti si poslužio kao primjer u par mojih postova jer te te svuda ima pa si završio i tamo. Sam si kriv, probaj se manje exponirati. Nisam namjerno. Od kud ti Branko sada?
Ispričavam se ako si stekao dojam da ti se čmarim. Organizacija me ne zanima.
Za Ozone vrijedi isto. Čak me i pomalo nerviraju jer ih svugdje ima. Pola krila na slikama u xc-magu je Ozone.
Ali neke stvari su im dobre, a nemaju ih drugi pa ih ne mogu ih izbjeći.

Petar

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

Vrh

PostPostano: pon 09 stu, 2009 18:34 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 1383 / Palac dolje: : 14
Dobio Palac gore: : 282 / Palac dolje: : 3
Napokon postaje zanimljivo :Bravo:

Vrh

PostPostano: uto 10 stu, 2009 6:58 
Offline     DHV 2

Dobro, naučio sam lekciju. :oops:
Izbjegavati ću konkretna imena ubuduće.

Ajmo nazad na temu.
Koeficijenti. Prije par godina na OLC-u (DHV-ovom) objavljena su dva leta koja odlično pokazuju razlike između klasa.
Jedan je bi sa 1/2 a drugi sa compom. Letili su po istom grebenu i prebacivali na skoro istim mjestima. 1/2 je napravio 137km a comp 192km.
Prvi je uglavnom išao ravno dok je comp stizao ići dublje, istraživati teren. Tako je i napravio i duži krak. Na kraju je uspio i više odglajdat u finalu.
Po meni bi ovakvi bi koeficijenti trebali biti. Isto po ostalim klasama. Razmislite o prosječnom putu naših pilota tj nas.
Uče se na 1-1/2. Prvo krilo kupe 1/2. Vozaju ga godinu dvije. Onda ide razilaženje. Neki ostaju dok ambiciozniji uzimaju dvojke, Hrga 2/3.
Ovi ambiciozniju opet za godinu dvije idu dalje na 2/3 ili komp, dok oni koji su ostali na 1-2 nakon 4-5 godina kupe 2 jer su jeftinije od 1/2 ili im ego sjedne na rame.
Tome bi se i trebali prilagoditi. Da damo pilotima motiv letiti onu kategoriju u kojoj se dobro osjećaju. Motiv bi bio šansa da budu bolje plasirani od onih sa pilama.
Pile bolje lete i gušt ih je letiti ali tek kada je pilot spreman za njih. Ako pilot nije dorastao niš od toga. Nit bolje lete nit su gušt.
Spajati klase nema smisla. Razlike su očigledne u realnim uvjetima. 2/3 i comp. Hahaha. Probajte pa ćete vidjeti. Mislim da bi Dok i Bošković imali što reći na ovu temu.
Isto tako ostale klase.Samo bi demoralizirali one u nižim.

Opet ponavljam da bi trebalo prvo odrediti cilj pa onda tome prilagodit pravila.

Pozdrav
Petar

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

Vrh

PostPostano: uto 10 stu, 2009 8:04 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
XC HR statistika:
- ukupno prijavljenih pilota u tekućoj sezoni: 46, ma ima 47, ali je vjeko bajcer i Vjekoslav Bajcer valjda jedna te ista osoba. Broj će se povećati za još 10 novih, fale Zagorci (Solina, Sajko, Sale i Friščići) i Dalmatinci (Vedran i Braco), pa još koji Zg junak i to je to.

Po kategorijama:
- DHV 1: 1
- DHV 1-2: 10
- DHV 2: 14
- DHV 2-3: 14
- open: 7

I kaj bi ti sad radio 4 klase ili možda 5 klasa? Bilo bi manje od 10 pilota po klasi, pogotovo u DHV 1, a to bi mogla biti prilika da se dokopam prvog mjesta. Ili Žiga ili ja! A kaj je sa low end i high end DHV 1-2? Ak' bumo se ravnali prema Ozonovim modelima, onda treba uvesti i low i high end DHV 1, a ne bi bilo na odmet ponuditi i prošlogodišnju i ovogodišnju klasu za comp krila, jer su razlike očite između pojedinih godišta. Npr., boom 5 i boom 6 klasa (boom 4 može pod boom 5 jer nije neka razlika u performansama).

Disklejmr: javljam se često i obilato jer me to zamolio moderator, a i po vokaciji sam k'o elementarna nepogoda - nikad ne znaš kad ću se pojaviti i gdje ću raspaliti, jedino je sigurno da hoću. Dragi moj Kameni, zbilja nemam ništa protiv tebe (barem ne efikasno;-), ali si me spomenuo toliko puta da si mi postao sumnjiv. Čim si sumnjiv, i ja ne mogu odgonetnuti razlog, prelaziš u sferu konspirativnog, a tamo caruje Branko I.

Vrh

PostPostano: uto 10 stu, 2009 8:22 
Offline     DHV 2

Po pokazanoj statistici vidim samo dva izbora:
- sistem koeficijenata
- četiri klase

I baš zbog malog broja pilota bi stavio koeficijente.
Pitajmo one sa 1/2 dali se osjećaju ravnopravnima sa dvojkama. Ja na svom 2/3 se ne osjećam ravnopravno sa compovima.
Opet napominjem da ne možemo sve usrećiti.
Low 1/2. Imali uopće tko krilo koje se tamo može staviti?
Sjećam se jednog Syntax-a.

Pozdrav
Petar

Basic flying rule:

slika

Vrh

PostPostano: uto 10 stu, 2009 9:21 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 12:55
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 18 / Palac dolje: : 0
Prijedlog kako bi ja to izmuljao.
Dakle XC natjecanje nazovimo ga kako god želimo.
U natjecanju sudjeluju piloti koji uplate "kotizaciju" za nagrade te zadovoljavaju dolje navedene kriterije pod točkom 3
1. start i sletište u hrvatskoj, eventualno prelaženje granice ili prolazak kroz ctr diskvalificira let(ne i pilota) iz natjecanja
2. pilot sa prebivalištem ili bar boravištem u hr(nema slovenaca, indijaca, amerikanaca...)
3. tri klase; ispod dhv2, dhv2 i 2-3, te super sšport ili open klasa
4. nagrade dobivaju prva tri pilota po klasi( prvi dobije veliki peharček i veliku slavu, a druga dva mjesta malene medaljice i malo manju slavu) dakle, tri velika pehara ili orla ili anakonde izrezbarene u drvu i šest malih medaljica ili malih peharčeka ili...
na sve pehare zalijepiti pločicu na kojoj će biti ukucano ime i prezime pobjedinka i godinu kad je pobijedio
6. termini natjecanja nisu određeni nego piloti sami odlučuju kada i sa kojeg starta će letjeti, ovisno o vremenskim uvjetima(ima mnogo onih kojima ne odgovara preko tjedna ali ima isto tako dosta njih kojima je vikend nezgodan, a na kraju ipak odlučuje gospođa atmosfera pa bi to ostavio po slobodnom izboru)
stavio bi nekih pet najboljih letova sa pet različitih terena
7. financiranje natjecanja; po onome što vidim na anketi imamo tridesetak natjecatelja za sad pa računajmo 30x10ojra pa je to oko 300ojra cca 2000kn, velike pehare platimo po pedesetak ojra(da budu veliki kako bi se pobjednici imali čemu veseliti) pa je to oko 150 ojra, ostaje još 150ojra za male pehare i ukucavanje te lijepljenje onijeh pločica
ako ostane što novca to lijepo zapijemo na dodjeli nagrada koju organiziramo po dogovoru u prostorijama nekog kluba u hr
sponzorske nagrade podijelimo onako kako zahtijeva sponzor(ako je nešto namijenio samo za prva mjesta onda to tako dijelimo ako sponzor nešto namijeni za sve onda dijelimo svima) u slučaju da sponzor ništa ne zahtijeva, a ne postoji način da to pravedno i realno podijelimo onda tu stvar prodamo i podijelimo pare po nekom unaprijed dogovorenom tralalala
dakle učesnici natjecanja daju deset eura ili sto kn ovisi kako se dogovorimo
8. pilote koji budu varali na bilo koji način udaljiti zauvijek iz ovog natjecanja

Evo jedan prijedlog pravilnika natjecanja, nije baš reprezentativni primjer organizacijskih sposobnosti ali bi mogao biti dobar nastavak rasprave na ovu temu. Nemojmo se sad poklati oko ovoga no bilo bi dobro vidjeti prijedloge. Sve ovo što sam napisao može biti i ne mora biti odnosno onaj tko bude organizirao natjecanje ne mora prihvatiti apsolutno ništa od gore navedenog ili može neke stvari prihvatiti.
No bilo bi dobro da sve ostane jednostavno, da ne uključujemo saveze i institucije(za te stvari postoje službena natjecanja) nego se po nekim jednostavnim pravilima tekmamo i to je to.
Živjeli

Vrh

PostPostano: uto 10 stu, 2009 9:42 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Ok dečki, nema potrebe dalje razvlačit podtemu - ideja s hendikepom nije loša, a kako smo se valjda složili da treba biti više pehara jedan od njih bi se mogao dodijeliti po hendikep sistemu. Bude se uzelo u razmatranje.

Kaj se tiče kategorija očito je da ne treba posebna za DHV 1 pa će, ako se bude išlo po kategorijama, DHV1 i 1-2 biti zajedno.

I moram ponoviti, po mom mišljenju svatko ima letjeti ono što i inače leti, nema spuštanja u nižu kategoriju da se uzme pehar. Ja osobno zagovaram ovo kao ligu džentlmena pa ni ne očekujem takve pokušaje iako su izuzeci mogući i neka komisija će odlučiti o njima.

Oko toga kako će pravilnik natjecanja izgledati.
Tim foruma je dakle preuzeo na sebe organizaciju i već postoji draft verzija pravilnika. Svi prijedlozi su dobrodošli i uzet će se u obzir, ali će tim odlučiti što će biti na kraju. Da li smo dobro napravili ili ne vidjet će se po broju učesnika.

Ako netko inzistira da sudjeluje u organizaciji vjerujem da neće biti problema da se i on uključi, ali to će naravno kasnije donijeti i neke obaveze, ne samo mogućnost da se utječe na sadržaj pravilnika i formu natjecanja.

Vrh

PostPostano: uto 10 stu, 2009 9:45 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 12:55
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 18 / Palac dolje: : 0
CloudWalker je napisao/la:
Ok dečki, nema potrebe dalje razvlačit podtemu - ideja s hendikepom nije loša, a kako smo se valjda složili da treba biti više pehara jedan od njih bi se mogao dodijeliti po hendikep sistemu. Bude se uzelo u razmatranje.

Kaj se tiče kategorija očito je da ne treba posebna za DHV 1 pa će, ako se bude išlo po kategorijama, DHV1 i 1-2 biti zajedno.

I moram ponoviti, po mom mišljenju svatko ima letjeti ono što i inače leti, nema spuštanja u nižu kategoriju da se uzme pehar. Ja osobno zagovaram ovo kao ligu džentlmena pa ni ne očekujem takve pokušaje iako su izuzeci mogući i neka komisija će odlučiti o njima.

Oko toga kako će pravilnik natjecanja izgledati.
Tim foruma je dakle preuzeo na sebe organizaciju i već postoji draft verzija pravilnika. Svi prijedlozi su dobrodošli i uzet će se u obzir, ali će tim odlučiti što će biti na kraju. Da li smo dobro napravili ili ne vidjet će se po broju učesnika.

Ako netko inzistira da sudjeluje u organizaciji vjerujem da neće biti problema da se i on uključi, ali to će naravno kasnije donijeti i neke obaveze, ne samo mogućnost da se utječe na sadržaj pravilnika i formu natjecanja.

:Bravo: :respekt:

Vrh

PostPostano: uto 10 stu, 2009 11:42 
Offline     DHV 3

CloudWalker je napisao/la:

Ja ću se natjecati u svim kategorijama. Zašto ne bih mogao. Ako atletičar može trčati na 100, 200, 400 i 800m zašto ne bih moga to i ja. Naravno da je stjupidno da se natječem u svima, ali mi je još stjupidnije da se to brani. Kaj ako promjenim krilo u sredini sezone i time kategoriju. Kako sam tvrdoglav, a i nisam džentlmen prema muškarcima, sigurno ću to i učinit ako se odrede te famozne 4 kategorije i ako bude zabranjeno prijavljivati letove u više od jedne kategorije.

I predložio bih žensku kategoriju, jer je uvjek odvojena, a znamo da žene mogu manje odletiti i da su inferiornije naprema muškarcima u fizičkim parametrima. Da, onda bi trebalo podijeliti i žensku konkurenciju na 4 kategorije inače nije pravično. Svečano obećajem da neću letove prijavljivati pod žensku kategoriju, mada me pomisao na to uzbuđuje.

Vrh

PostPostano: uto 10 stu, 2009 12:00 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
A da podjelite jos i na kategorije: letovi u hrvatskoj, letovi sa startom u hrvaskoj, letovi sa sletistem u hrvatskoj, pa recimo oni kroz CTR, pa recimo jedna kategorija s letovima s povratkom, pa posebno trokuti, pa letovi koji se štrikaju za tipkovnicom........bilo bi zanimljivije :crazy: .......ak se sjetim jos cega obavijestim vas..... :dash:

lp svima

Vrh

PostPostano: uto 10 stu, 2009 13:40 
Offline     DHV 2-3

toni je napisao/la:
Ja ću se natjecati u svim kategorijama. Zašto ne bih mogao.

Zato jer će tako biti određeno pravilima!

Šalim se (zasad), ali ajde da probam još jednom pojasnit zašto. (makar ne znam koji ti je da si tako svadljiv lately... - valjda Ivešin blagotvorni utjecaj)

Ideja s više kategorija (a nije to još ništa 100% zacementirano - razrada je tek u začetku) nije u tome da promovira niže kategorije krila i sl. nego da omogući i ljudima koji inače lete niže kategorije osvajanje neke nagrade i ravnopravnije sudjelovanje. Isto kao i predloženi hendikep sustav. Osnovni cilj nam je da što više ljudi sudjeluje tj. da svima bude bar donekle zanimljivo.

Ako se nađu ti i još dvojica comp-pilota koja planiraju letit sve kategorije onda možeš mislit kako će nekome početniku na 1-2, koji zna da vam nije dorastao po znanju i iskustvu, biti zanimljivo sudjelovati (i novčano) u takvom natjecanju.

I zbilja ne znam koji ti je egoistični klinac došo?! Pa što ne bi pustio i druge da si nešto osvoje? Jel' i kad se tučeš uvijek tražiš manje od sebe? :-x

Vrh

PostPostano: uto 10 stu, 2009 17:23 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 22:42
Dao Palac gore: : 247 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 211 / Palac dolje: : 0
Mi smo za lokalno xc natjecanje na Ravnoj Gori - sjever kopirali slovence:

"Bodovanje po klasama krila (100km comp = 92km DHV2/3 = 83km DHV2 = 75km DHV1/2 = 65km DHV1)"

Tako da svi imaju šansu ali se je premalo pilota natjecalo pa zato nije došlo do izražaja.
Mislim da bi nešto slično mogli probat.

LP

Vrh

PostPostano: uto 10 stu, 2009 17:47 
Offline     DHV 2

To bi bilo slično mome prijedlogu:
DHV3 - 100 -200
DHV2-3 -92 -184
DHV2 -83 -166
DHV1-2 -75 -150
DHV1 -65 -130
Ja bi ipak dao 100 na 1, 130 na 1/2, 160 za 2 i 180 za 2/3 u odnosu na komp.
I da netko od matorih lija leti 1/2 po meni nema veze. Neka leti, ali da ne vara tj leti pilu a prijavljuje 1/2.

Pozdrav
Petar

Basic flying rule:

slika

Vrh

PostPostano: sri 11 stu, 2009 12:21 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Stelaža = polica . Neznam kako to vi purgeri zovete.

Uglavnom ljudi glasajte u anketi. Dajte svoje mišljenje, nemojte biti mlakonje. Imajte stav oko ovoga.
Budite sam svoj čovjek, a ne još jedna ovca u krdu!
:Bravo:

Za sada glasala je svega četvrtina svih na forumu.

Vrh

PostPostano: sri 11 stu, 2009 18:07 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Ovako, kako je vrijeme neletice pogodno i za ostale aktivnosti, npr. rad, dao sam si nešto truda i napisao programčić koji skida podatke s OLC-a i to ovako:

- podaci se odnose na sezonu 2008/2009
- uzeo sam najbolje rezultate s 5 različitih terena, neovisno o terminu
- nisu obrađivani rezultati koji se odnose na starteve izvan HR
- nisu obrađivani rezultati koji se odnose na nepoznate starteve (unknown, none i sl.)
- krila sam podijelio u 3 klase, daklem 1, 1-2 i 2, 2-3 i comp
- možda sam bešto propustio, ali ćete me ispraviti

Sve to možete vidjeti na slijedećim linkovima:

Svi zajedno, bez ograničenja je na http://www.kronwin.hr/Sve.pdf
Samo DHV1 na http://www.kronwin.hr/Class_A.pdf
DHV1-2 i DHV2 na http://www.kronwin.hr/Class_B.pdf
DHV2-3 i comp na http://www.kronwin.hr/Class_C.pdf
Handicap po Knezovoj formuli 0.75xbodovi za 1-2 i 2 te 0.65xbodovi za 2-3 i comp na http://www.kronwin.hr/handicap.pdf

Krila su prijavljivana svakako pa je bilo malo teže klasificirati ih, ako sam negdje pogriješio nije ni bitno, ionako je ovo samo prilog diskusiji koja se ovdje vodi. Eto, sad se malo poigrajte, nađite sebe u svemu tome, pa ako ste zadovoljni idemo sutra letjeti ...

PS
Ispričavam se ako je netko krivo shvatio podatke iz mog prvog posta, Luka (post ispod) me upozorio na bug, koji je sad, nadam se ispravljen ....

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Zadnja izmjena: Roman Lavriv; čet 12 stu, 2009 2:08; ukupno mijenjano 6 put/a.

4 Palac gore: : CW, Danči, gburazer, luka    
Vrh

PostPostano: sri 11 stu, 2009 19:06 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 12:33
Dao Palac gore: : 127 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 60 / Palac dolje: : 0
Roman Lavriv je napisao/la:
Ovako, kako je vrijeme neletice pogodno i za ostale aktivnosti, npr. rad, dao sam si nešto truda i napisao programčić skida podatke s OLC-a

bravo Sefe,
svaka cast na trudu.

nekaj mi ipak nije jasno.
gledam na croXCu (pretpostavljam da je OLC = croXC s paragliding.hr) rezultate za sezonu 2008/09 i lista mi se ne poklapa s tvojom pod "Svi.pdf", dapace vidim da na tvojoj nema dosta letova (prva cetri Zokijeva npr).. Jel to bug il ja nesto ne primjecujem? kolko vidim ne radi se o nevazecim g-recordima..

a i na link 2-3, open si stavio listu 1,1-2 .)

pozdrav

Vrh

PostPostano: čet 12 stu, 2009 7:45 
Offline     DHV 3

Pohvala za trud Romane. Zanimljivo je da niti sa hendikepom nije došlo do proboja nikoga sa DHV 2 i DHV 1-2 krilima u prvih deset mjesta. Saša Leskovar DHV 2-3, Vedran Misir DHV 2-3, Zoran Korpar DHV 2-3 i Krešo Kovačić (DHV 2-3 + comp) ostali i uz hendikep na istim pozicijama. Jedino se Knez malo pomakao sa 18. na 15. mjesto. A tek su se uz hendikep DHV 2 po 2 mjesta prema gore pomakli Solina, Franko i Majstor.

Zaključak: DHV 2 i DHV 1-2 treba odvojiti od DHV 2-3 i comp klasa. Ali iz ovoga ne vidim potrebu odvajanja na čak 4 klase. Možda: 1. DHV 1 + 1-2, DHV 2 i DHV 2-3 + comp. Argument? Pa za sad je comp krila tek 7 u klasi, dok je prošle godine bilo 11 pilota uključujući i Krešu Kovačića koji je promjenio klasu. Osobno, volio bih se natjecati više u kategoriji gdje je 20+ pilota nego 10-11. Onda i ta kantica vrijedi više, zar ne?

PS: Romane, Damir Horvat ti je pobjegao u DHV 1-2 i 2 sa Poisonom DHV 2-3, a ispao ti je Andrija Medica iz iste liste.

Vrh

PostPostano: čet 12 stu, 2009 8:24 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
toni je napisao/la:

PS: Romane, Damir Horvat ti je pobjegao u DHV 1-2 i 2 sa Poisonom DHV 2-3, a ispao ti je Andrija Medica iz iste liste.

Da, handicap , barem s ovim faktorima gotovo da nema smisla. Mogu se poigrati s nešto radikalnijim faktorima, ali mislim da neke stvari ne treba isključivo pripisivati krilu, tako da ne znam ima li to nekog smisla.

Da, neki su malo smršavili pa prešli u superlaku, bantam i tako kategoriju, no to je jedini podatak koji sam morao ručno popravljati, pa mi je pobjeglo. Za analizu i nije tako bitno. Usput, apel pilotima da svoja krila prijavljuju pod punim nazivom, a isto tako da puste softwareu da sam odredi start (jednom je Ravna Gora, drugi put R.G. i sl. što program shvaća kao dva različita starta, isto vrijedi za krila). Neki su piloti prijavljeni nekoliko puta pod raznim natjec. brojevima (Ivana, Nikica ...), što također stvara poteškoće.

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: čet 12 stu, 2009 9:12 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Pohvale na trudu Roman!

Kolko sam na brzinu pogledao, nije mi nesto jasno; Vlado i ja imamo ista krila, on je bolji od mene u klasi 2, a u hendikepu sam ja bolji od njega. Zar nebi trebalo biti to jednako?

I pitanje za ostatak ekipe; Ako cete se dogovoriti za ovo XC natjecanje o kojem raspravljate, i recimo pola xc populacije sudjeluje a pola ne i ti kao pojedinac primis taj pehar ili novcanu nagradu ili sta vec, dal ce ti biti jednako drago iako ces znati da ima na xc-u i boljih rezultata i pilota od tebe (koji nisu u tom natjecanju)? :hi:

Vrh

PostPostano: čet 12 stu, 2009 9:45 
Offline     DHV 2-3

Roman Lavriv je napisao/la:
Da, handicap , barem s ovim faktorima gotovo da nema smisla. Mogu se poigrati s nešto radikalnijim faktorima, ali mislim da neke stvari ne treba isključivo pripisivati krilu, tako da ne znam ima li to nekog smisla.

Osnovni prijedlog je bio složiti natjecanje na kojem će biti što više ljudi. Da bi se to postiglo predloženo je puno pehara i puno kategorija. Jedna od mogućih kategorija je hendikep kategorija.
U tom smislu se ne bi trebali opterećivati s tim kao da je to glavna i jedina kategorija. Svakako nije neophodno da i ona postoji, ali se možemo poigrati s tim faktorima i učiniti je manje predvidivom. Romanova obrada rezultata je jako dobar input za to.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 103 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: