»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sri 06 svi, 2026 13:24.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: National Geographic's International Photography Contest 2009
PostPostano: uto 24 stu, 2009 0:11 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Izbor od 25 slika s ovogodišnjeg NG natječaja.
Moji favoriti su 1, 13 i 21, a onda 2, 10 i 19.

slika

Vrh

Naslov: Re: National Geographic's International Photography Contest 2009
PostPostano: uto 24 stu, 2009 9:01 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Ima ih zaista zadivljujućih. Ipak, dobra fotka za mene nije traženje rijetkih i zadivljujućih mjesta već traženje nesvakidašnjih događaja.
Slika putujućeg kamenja je interesantna, ali fotografski nezanimljiva (kao i baka i deda na polju, glečer, drveće u šumi, komad dine...). Ali, tko sam ja da kritiziram National Geographic. Sve su vrhunske kompozicije i lijepe fotke, sve bez naknadne računalne obrade i u tome im je velika vrijednost.
Ipak, danas su tehničke mogućnosti foto opreme blizu savršenstva, pa kad vidim slike poput sudaranja dva vala, slona koji roni ili korejsku individuu onda znam da je stvar u oku fotografa.

Moj favorit je ipak slika na kraju (galebovi). Možda nije toliko neobična, ali oči onog galeba nakon duljeg gledanja i iz one perspektive kao da te čine uljezom na ovoj planeti.

Vrh

PostPostano: uto 24 stu, 2009 9:19 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Slažem se sa tobom Box.

Vrh

PostPostano: uto 24 stu, 2009 9:31 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Box je napisao/la:
Ima ih zaista zadivljujućih. Ipak, dobra fotka za mene nije traženje rijetkih i zadivljujućih mjesta već traženje nesvakidašnjih događaja.
Slika putujućeg kamenja je interesantna, ali fotografski nezanimljiva (kao i baka i deda na polju, glečer, drveće u šumi, komad dine...). Ali, tko sam ja da kritiziram National Geographic. Sve su vrhunske kompozicije i lijepe fotke, sve bez naknadne računalne obrade i u tome im je velika vrijednost.
Ipak, danas su tehničke mogućnosti foto opreme blizu savršenstva, pa kad vidim slike poput sudaranja dva vala, slona koji roni ili korejsku individuu onda znam da je stvar u oku fotografa.

Moj favorit je ipak slika na kraju (galebovi). Možda nije toliko neobična, ali oči onog galeba nakon duljeg gledanja i iz one perspektive kao da te čine uljezom na ovoj planeti.

Što je dobra fotka jednako je teško objasniti koliko i umjetnost samu. Mislim da je nebitno gledati što bi većina kritičara umjetnosti rekla - je li pojedina fotka obična ili umjetnička - bitno je što kaže oko vidioca. Baka i deda u polju, zajedno s kratkim objašnjenjem fotografije, čine ju meni dirljivom i posebnom iako bi je na prvi pogled, da sam je vidio među hrpom drugih slika, vjerojatno brzo preskočio. Isto tako se galebovi mogu činiti samo kao dobro uhvaćen kadar sve dok se, kao što kažeš, ne zagledaš galebu u oči...
Tako bi se možda složio s tobom za sliku dine ili glečer (šuma mi je jako dobra) iako je vjerojatno da su na nekoga i te slike duboko djelovale (iako mi je dina zbilja skroz prosječna slika).

Vrh

PostPostano: uto 24 stu, 2009 11:18 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Kako ove slike gledam, kao što Žac kaže, okom vidioca, a ne znalca, moj bi izbor za sliku koju bih volio imati na zidu svoje sobe bio glečer i more, ali me je dirnula ona s bakom i dekom.

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: uto 24 stu, 2009 13:48 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 12:55
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 18 / Palac dolje: : 0
Zanimljive fotke, teško mi je odabrati favorite, a neke su, naravno, loše :pardon: .
Moj profesor u glazbenoj školi je jednom prilikom, nakon slušanja Bedzika Smetane i njegove "Vltave" rekao kako to sve skupa njega ili nekog drugog može asocirati na šarenu kravu koja pase travu,a oko nje trči razigrano tele i cvijeće miriše(izvor), zatim lagana šetnja iste te krave(polja, ravnice), zatim dođe stršljen i pikne kravicu pa ona i telić polude i trče po toj livadi, a zemlja se trese pod njenim kopitima(odaberite dio toka Vltave koji vam tu najbolje odgovara)....
Ovisi kako koga "opere" slika, glazbeno djelo ili kakva druga umjetnost.
A ako je potreban opis slike, onda je to sasvim druga dimenzija jer opet nekome može biti strasno srcedrapajuće, a nekome "krava i veselo tele" :mocking: .
Moji favoriti su u slikama "nature" i "places" i ima ih bar deset, slika djece imam doma tisuću i neke su mi ljepše od svih tamo predloženih, nisam pedofil nego imam klinca kojeg slikam skoro svaki dan ;) :pardon:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: