»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sri 13 svi, 2026 21:57.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: triologija o prigorcu
PostPostano: čet 27 lip, 2013 21:23 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
fali mi taj dio! kad autor nabije nak...c prigorec i skaytraax :-D

4 Palac gore: : Branko Hrupelj, Nik01, toni, zlatko2508    
Vrh

Naslov: Re: triologija o prigorcu
PostPostano: pet 28 lip, 2013 6:35 
Offline     DHV 2

Član od: ned 27 lip, 2010 15:49
Dao Palac gore: : 257 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 834 / Palac dolje: : 1
Brauniger, Sale, Brauniger, ne Skytraxx.

drift.croatia@gmail.com
Nearbirds, S.E.A. Paragliders
+ 385 92 1862 432

Vrh

PostPostano: pet 28 lip, 2013 10:24 
Offline     DHV 2

mmihin1 je napisao/la:
Brauniger, Sale, Brauniger, ne Skytraxx.

ma svejedno ..oba treba nabiti na k...c :) u takvom danu kad i sjekire lete

Vrh

PostPostano: pet 28 lip, 2013 10:50 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
..ja velim da vama treba kanconer (Digifly)..

Kaj pa je bilo?

Vrh

PostPostano: pet 28 lip, 2013 10:54 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
A niš, naš veliki prozni esejist koji piše o letenju, a poznat kao Doktor u PG svijetu, je kanuo negjde između Prigorca i Ivanca. A nekulturna bagra se naslađuje toj ljudskoj nesreći.
:lol: :ROFL:

1 Palac gore: : Tomica Solina    
Vrh

PostPostano: pet 28 lip, 2013 11:08 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
uuuuuu..... jedva cekam esej o Prigorcu!

Vrh

PostPostano: pet 28 lip, 2013 11:29 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 1383 / Palac dolje: : 14
Dobio Palac gore: : 282 / Palac dolje: : 3
Da nisam kanuo u isto dvorište ova zajebancija bi bila smješna i zabavna .Spletom okolnost i neznanja niti mi smješno niti zabavno :oops: (Priznajem ipak se malo smješkam i na svoj račun dok ovo čitam ) :dash:

3 Palac gore: : Franco, sale, toni    
Vrh

PostPostano: pet 28 lip, 2013 11:58 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 27 pro, 2009 18:20
Dao Palac gore: : 35 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 187 / Palac dolje: : 0
Pa kaj niste probali s Re Jumpom,ili drugom serijom! :shock:

Vrh

PostPostano: pet 28 lip, 2013 13:52 
Offline     DHV 2

toni je napisao/la:
A niš, naš veliki prozni esejist koji piše o letenju, a poznat kao Doktor u PG svijetu, je kanuo negjde između Prigorca i Ivanca. A nekulturna bagra se naslađuje toj ljudskoj nesreći.
:lol: :ROFL:

Srce mi na mestu ! zbog pozdrava na ifki! :-D

Vrh

Naslov: O sunce vam j...!
PostPostano: pet 28 lip, 2013 18:46 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Ma sve ne znam kojim bi redom kreno, jedan k... a toliko nabijanja...
U skladu s novom tradicijom evo glazbene podloge po izboru danasnjeg urednika koju posvecujem svim mojim dragim prijateljima koji sa mnom dijele srecu i uspjehe u sportu.
E pa...
Prvo nabijem na k sve vas redom, pocev sa Saletom, jedino ne nabijem Bajcera koji je jedini odletio nesto posteno i Korpara koji je prebacio minimum al i da nije, bar je pristojan covjek pa se ne nasladjuje ljudskoj nevolji.
A i to, mene ste nasli, jebo vas, pa ja bi vas trebo zajebavat! "Dan kad i sjekire lete" majke ti, pa ja bacim sjekiru dalje nego sta vi odletite...
U biti, tebe Sale ne nabijem na k zbog onog vica s majmunima (ono, idu dva lava prasumom, kad iz nekog grmlja se cuje BAM! Hahahahaha. Pa par minuta komesanja, pa opet BAM! Hahahaha...Stali lavovi da vide sta je to u njihovom rajonu, kad iz grma izlaze dva slona, jedva hodaju od smijeha. Alo, momci, sta je, sta to radite, sta je tako smijesno?! - presretnu ih lavovi. Jedan slon, onako kroz smijeh: ma nista, jebemo majmune...Pa sta, kaze lav, i mi jebemo majmune, sta tu ima tak smijesno?! Pa, nama pucaju...).
Strah me da ne bi puko.
Compeo ne nabijem na k, jer mi ionako nije trebo, a i momci iz Braunigera su sve neka fina raja, za doslovno 5 min. sam dobio odgovor kad sam ih pito sta mu je, i sad radi. Dokle ce, ne znamo, pa ce trebat onda kad definitivno ode na ahiret promijenit EEPROM. Onda mozda uzmem Skytraxx, da i njeg...ma znate vec sta.
Ne nabijem ni Prigorec, jer nisam u njeg sletio nego u Ivanec, majke vam vase spalim neinformirane! Jes, vise na Prigoracku stranu, al iza table. Isto tako, iza par kuca, al nemojmo sad sitnicarit sa potaracanom kuruzom, umrljanim hlacama i tako dalje.
Za par minuta doso gazda, pito jel ima kakih problema. Reko, majstore, otkud oces da pocnem...Onda me pito, nicim izazvan, jesam za gemist. Zagorci, stvarno da ih nema trebalo bi ih izmislit. Osim Saleta, al dobro, mora se i evolucija nekad zajebat.
Nabijem na k i Sveti Duh, i sve koji ne servisiraju bojlere. Da je servisiro bojler, ne bi ga maznula struja u kadi pa bi ja umjesto da se s njim jebem sat i po do dva ujutro ne bil' prodiso kak treba radio ono za sta me i placaju kad sam dezuran - spavo da budem odmoran za letit ujutro.
Sljedeci u redu su duznosnici nase drage agencije koji su se pojavili na startu pa nas legitimirali. Jbt, tako se nisam osjeco otkad je ono narodna milicija dolazila zatvarat disko kad sam imo 16. Sad provjeravam jesu li imali pravo trazit osobne iskaznice, ako nisu, alaj ce institucije pravne drzave radit svoj posao... Jedino ne znam pod ciju pravnu stecevinu to spada sad od prvog? A i tu novu drzavu, isto nabijem. Nemam pojma kad sutra odem u dezurstvo, oce mi auto nocit kuci ili u Strojarskoj (tamo pauk vozi kad dodjes u Zagreb). Jebote, sreca da Angela ne dolazi, inace bi valjda svi prijavljeni u Centru na kolonoskopiju isli! Jos sam i "pasivno pripravan" tak da ni u ponedjeljak poslije posla ne mogu na Jap. A to ce mi platit, mos si mislit, prije ce Sale ove godine odletit 100km nego sta ja te pare vidim...
E onda, nabijem i one koji su startali prije mene i odma se navrtili, dajte malo bar na pocetku ispadnite koji put iz stupa da vidim da nije bas tako lako ic gore. Ovako, nisam uopce gledo nebo i kad startat. Pa nabijem i Zokija i Mojcu koji su lijepo popeli, a dok sam ja stigo tamo pola minute kasnije nije bilo niceg.
Nabijem i sebe sta sam se iso vracat umjesto da se drzim plana kako sam ga zamislio i popnem pod onom ogromnom bazom vani. Jebote, da i nisam stigo kaj bi bilo - iscurio bi. Big deal - bar bi mogo rec da sam "imo plan" ili da sam "negdje krenuo". Ovako, prasno sam u Prigorec, ko ce mi bilo sta vjerovat da kazem?!.
Taman sam mislio da sam se rijesio neodlucnosti, kad eto me po starom. Ili mozda i ne. Ma ipak...
No, nabijem i sic koji je zamisli nakon 7-8 godina odlucio da mu moze puknut ona lastikica sta zatvara kukuljicu pa mi je bilo malo i ladno za jaja, a ko moze razmisljat kad su mu jaja na ladnom (osim Eskima, al to je nesto cist drugo). No, hrdjavom i dlaka smeta, bice sam korodiro...
p,
D.

S druge strane, joj sta me sad motiviralo...i sljedeci mjesec imam sedam dezurstava, plus vikendi, pol EU ima da nabijem...

Na kraju, nota neupucenom citatelju:

Gledaj sad vamo, pazi! Ovo se ja zajebavam s momcima koje dobro znam i mi smo si ono, jarani i tako. Oni se ne ljute i svacaju da je ovo sve zajebancija, ko sto se ni ja ne ljutim. Iako su bezobrazni, moji su, sam sam ih biro, sta sad u ducan da ih vracam a istekla garancija. Prema tome, ako si kreno nesto se pjenit "vidi sta se ovi pickaraju, kako se mogu tako tjerat ukurac, nije to u redu" i slicni fazoni, stani malo, oladi, procitaj ponovo, ako ti je smijesno ti se smij, ak ti je zao placi nad mojom kletom sudbom, ako nije nista od navedenog idi dalje ko da nista nije bilo, tu je sve pod kontrolom.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

27 Palac gore: : bmutak, Box, Branko Hrupelj, CW, Danči, Flying_man, Franco, hrvoje.vt, isantek, ivicaf, Knez, ksmokvina, Marko Šipek, McB, Nik01, profa, Red Baron, Roman Lavriv, sale, Sinisa, Tihomir Arić, Tomica Solina, vedran_zgela, Vulkanizer, zlatko2508, Zoki, zupanich    
Vrh

PostPostano: pet 28 lip, 2013 19:36 
Offline     DHV 2

Znao sam,t,j mislio sam si da češ sve iskreno nabiti na k.. znao sam kaj me slijedi ,i znao sam ali morao sam

3 Palac gore: : CW, Damjancic, toni    
Vrh

PostPostano: pet 28 lip, 2013 19:43 
Offline     DHV 2

Član od: pon 24 kol, 2009 23:00
Dao Palac gore: : 351 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 898 / Palac dolje: : 2
Omekanio si Dok, mislio sam da ćeš mene i Brunu nabiti jer si nas tražio po Zagorskim bespućima, pa smo ti zahvalno pričali kako je bilo pod masnom bazom. Svejedno, fala na prijevozu

Vrh

PostPostano: pet 28 lip, 2013 19:50 
Offline     DHV 2

Sinisa je napisao/la:
Omekanio si Dok, mislio sam da ćeš mene i Brunu nabiti jer si nas tražio po Zagorskim bespućima, pa smo ti zahvalno pričali kako je bilo pod masnom bazom. Svejedno, fala na prijevozu

U matere ti, dobro si me sjetio, i vas dvojicu nabijem! Sorry...Brunu malo manje, donio je pizzu, a i manji je od tebe, ne bi bilo fer obojicu jednako.
@ Rodrigez glede rejumpa, moja je filozofija: Starta se kao sto se i zivi - jednom.

p,
D.

occasio praeceps,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

2 Palac gore: : Flying_man, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pet 28 lip, 2013 19:57 
Offline     DHV 2

http://xcglobe.com/olc/index.php/catalo ... ts&1236843
stvio sam ovo gore zbog tebe utjehe radi,

Vrh

Naslov: Re: O sunce vam j...!
PostPostano: ned 30 lip, 2013 7:19 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Damjancic je napisao/la:
Gledaj sad vamo, pazi! Ovo se ja zajebavam s momcima koje dobro znam i mi smo si ono, jarani i tako. Oni se ne ljute i svacaju da je ovo sve zajebancija, ko sto se ni ja ne ljutim. Iako su bezobrazni, moji su, sam sam ih biro, sta sad u ducan da ih vracam a istekla garancija. Prema tome, ako si kreno nesto se pjenit "vidi sta se ovi pickaraju, kako se mogu tako tjerat ukurac, nije to u redu" i slicni fazoni, stani malo, oladi, procitaj ponovo, ako ti je smijesno ti se smij, ak ti je zao placi nad mojom kletom sudbom, ako nije nista od navedenog idi dalje ko da nista nije bilo, tu je sve pod kontrolom.

Jooooooj, majstore, majstore ... do suza si me nasmijao, i zaliječio sve one utješne boravke kod Milene u birtiji ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: ned 30 lip, 2013 9:10 
Offline     DHV 2

Član od: sub 10 lis, 2009 20:01
Dao Palac gore: : 3406 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 105 / Palac dolje: : 1
Jebate ovaj naš doktor je kao Zdravko Mamič, pa svaku drugu rečenicu on nekog nabija na k...c !!
:-P :ROFL: hehe , Dok ajmo danas ponovit Ifku !!! ;)

Vrh

PostPostano: pon 01 srp, 2013 18:33 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Damjancic je napisao/la:
Ma sve ne znam kojim bi redom kreno, jedan k... a toliko nabijanja...
U skladu s novom tradicijom evo glazbene podloge po izboru danasnjeg urednika koju posvecujem svim mojim dragim prijateljima koji sa mnom dijele srecu i uspjehe u sportu.
E pa...
Prvo nabijem na k sve vas redom, pocev sa Saletom, jedino ne nabijem Bajcera koji je jedini odletio nesto posteno i Korpara koji je prebacio minimum al i da nije, bar je pristojan covjek pa se ne nasladjuje ljudskoj nevolji.
A i to, mene ste nasli, jebo vas, pa ja bi vas trebo zajebavat! "Dan kad i sjekire lete" majke ti, pa ja bacim sjekiru dalje nego sta vi odletite...
U biti, tebe Sale ne nabijem na k zbog onog vica s majmunima (ono, idu dva lava prasumom, kad iz nekog grmlja se cuje BAM! Hahahahaha. Pa par minuta komesanja, pa opet BAM! Hahahaha...Stali lavovi da vide sta je to u njihovom rajonu, kad iz grma izlaze dva slona, jedva hodaju od smijeha. Alo, momci, sta je, sta to radite, sta je tako smijesno?! - presretnu ih lavovi. Jedan slon, onako kroz smijeh: ma nista, jebemo majmune...Pa sta, kaze lav, i mi jebemo majmune, sta tu ima tak smijesno?! Pa, nama pucaju...).
Strah me da ne bi puko.
Compeo ne nabijem na k, jer mi ionako nije trebo, a i momci iz Braunigera su sve neka fina raja, za doslovno 5 min. sam dobio odgovor kad sam ih pito sta mu je, i sad radi. Dokle ce, ne znamo, pa ce trebat onda kad definitivno ode na ahiret promijenit EEPROM. Onda mozda uzmem Skytraxx, da i njeg...ma znate vec sta.
Ne nabijem ni Prigorec, jer nisam u njeg sletio nego u Ivanec, majke vam vase spalim neinformirane! Jes, vise na Prigoracku stranu, al iza table. Isto tako, iza par kuca, al nemojmo sad sitnicarit sa potaracanom kuruzom, umrljanim hlacama i tako dalje.
Za par minuta doso gazda, pito jel ima kakih problema. Reko, majstore, otkud oces da pocnem...Onda me pito, nicim izazvan, jesam za gemist. Zagorci, stvarno da ih nema trebalo bi ih izmislit. Osim Saleta, al dobro, mora se i evolucija nekad zajebat.
Nabijem na k i Sveti Duh, i sve koji ne servisiraju bojlere. Da je servisiro bojler, ne bi ga maznula struja u kadi pa bi ja umjesto da se s njim jebem sat i po do dva ujutro ne bil' prodiso kak treba radio ono za sta me i placaju kad sam dezuran - spavo da budem odmoran za letit ujutro.
Sljedeci u redu su duznosnici nase drage agencije koji su se pojavili na startu pa nas legitimirali. Jbt, tako se nisam osjeco otkad je ono narodna milicija dolazila zatvarat disko kad sam imo 16. Sad provjeravam jesu li imali pravo trazit osobne iskaznice, ako nisu, alaj ce institucije pravne drzave radit svoj posao... Jedino ne znam pod ciju pravnu stecevinu to spada sad od prvog? A i tu novu drzavu, isto nabijem. Nemam pojma kad sutra odem u dezurstvo, oce mi auto nocit kuci ili u Strojarskoj (tamo pauk vozi kad dodjes u Zagreb). Jebote, sreca da Angela ne dolazi, inace bi valjda svi prijavljeni u Centru na kolonoskopiju isli! Jos sam i "pasivno pripravan" tak da ni u ponedjeljak poslije posla ne mogu na Jap. A to ce mi platit, mos si mislit, prije ce Sale ove godine odletit 100km nego sta ja te pare vidim...
E onda, nabijem i one koji su startali prije mene i odma se navrtili, dajte malo bar na pocetku ispadnite koji put iz stupa da vidim da nije bas tako lako ic gore. Ovako, nisam uopce gledo nebo i kad startat. Pa nabijem i Zokija i Mojcu koji su lijepo popeli, a dok sam ja stigo tamo pola minute kasnije nije bilo niceg.
Nabijem i sebe sta sam se iso vracat umjesto da se drzim plana kako sam ga zamislio i popnem pod onom ogromnom bazom vani. Jebote, da i nisam stigo kaj bi bilo - iscurio bi. Big deal - bar bi mogo rec da sam "imo plan" ili da sam "negdje krenuo". Ovako, prasno sam u Prigorec, ko ce mi bilo sta vjerovat da kazem?!.
Taman sam mislio da sam se rijesio neodlucnosti, kad eto me po starom. Ili mozda i ne. Ma ipak...
No, nabijem i sic koji je zamisli nakon 7-8 godina odlucio da mu moze puknut ona lastikica sta zatvara kukuljicu pa mi je bilo malo i ladno za jaja, a ko moze razmisljat kad su mu jaja na ladnom (osim Eskima, al to je nesto cist drugo). No, hrdjavom i dlaka smeta, bice sam korodiro...
p,
D.

S druge strane, joj sta me sad motiviralo...i sljedeci mjesec imam sedam dezurstava, plus vikendi, pol EU ima da nabijem...

Na kraju, nota neupucenom citatelju:

Znači: iscurio si!?
ili...?

1 Palac gore: : Kajgod    
Vrh

PostPostano: pon 01 srp, 2013 21:09 
Offline     DHV 2

Član od: pon 24 kol, 2009 23:00
Dao Palac gore: : 351 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 898 / Palac dolje: : 2
Box je napisao/la:
Znači: iscurio si!?
ili...?

Hm, a ti nebi da imaš ovakve tenisice: :shock:
slika

3 Palac gore: : isantek, Tomica Solina, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: uto 02 srp, 2013 11:56 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 01 ruj, 2009 9:34
Dao Palac gore: : 660 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 401 / Palac dolje: : 3
Pa da adolescentima razjasnimo neke stvari...

Iz Zakona o zračnom prometu:

DIO JEDANAESTI
NADZOR SIGURNOSTI I UPRAVNI NADZOR
Odjeljak 1.
Nadzor sigurnosti
Osiguravanje primjene
Članak 127.
(1) Provedba odredaba ovog Zakona, propisa donesenih na temelju ovog Zakona te međunarodnih ugovora koji obvezuju Republiku Hrvatsku, obavlja Agencija, u okviru danih nadležnosti sukladno članku 5. ovog Zakona.
(2) Agencija obavlja nadzor sigurnosti u okviru svojih ovlasti iz članka 5. ovog Zakona, u skladu sa člancima 129. do 139. ovog Zakona i odgovarajućim EU propisima.
(3) U okviru ovlaštenja koja su im dana, poslove nadzora sigurnosti iz stavka 2. ovog članka provode ovlaštene osobe Agencije (u daljnjem tekstu: zrakoplovni inspektori).
(4) Pojedine poslove vezane za nadzor iz stavka 2. ovog članka, za koje je potrebna posebna stručnost, mogu provoditi i druge stručne osobe koje im u okviru svojih ovlasti povjeri Agencija.
Obveza omogućavanja nadzora
Članak 128.
Pravne i fizičke osobe koje podliježu nadzoru sigurnosti obvezne su zrakoplovnim inspektorima omogućiti obavljanje poslova nadzora sigurnosti i bez odgode dostaviti tražene podatke i potrebnu dokumentaciju.
Odjeljak 2.
Obavljanje nadzora sigurnosti
Nadzor sigurnosti zrakoplova, zrakoplovne komponente i zračnog prometa
Članak 129.
(1) Poslovi nadzora sigurnosti koji se odnose na zrakoplov, zrakoplovnu komponentu i zračni promet obuhvaćaju osobito nadzor nad primjenom propisa o: zrakoplovima, posebno u pogledu uvjeta za sigurnu uporabu zrakoplova i zrakoplovne komponente, te plovidbenosti zrakoplova, gradnji, preinaci, obnovi i održavanju zrakoplova i zrakoplovne komponente, opremi zrakoplova, ispravama, knjigama i priručnicima zrakoplova, zračnom prometu u pogledu udovoljavanja propisanim uvjetima za sigurno obavljanje prijevoza i udovoljavanju uvjetima za obavljanje drugih djelatnosti u zračnom prometu.
(2) Procjena sigurnosti inozemnih zrakoplova (SAFA) koji slijeću i/ili uzlijeću sa hrvatskih zračnih luka obavlja Agencija u skladu s ICAO pravilima i odgovarajućim EU propisima o provedbi SAFA pregleda. Pregledi će se dalje obavljati sukladno propisu donesenom na temelju ovog Zakona i u skladu s odgovarajućim EU propisima.

Članak 131.
(1) Poslovi nadzora sigurnosti koji se odnose na zrakoplovno osoblje obuhvaćaju poglavito nadzor nad primjenom propisa o: radu i načinu obavljanja stručnih poslova zrakoplovnog osoblja, stručnom osposobljavanju i dozvolama tog osoblja, njihovoj stručnoj i zdravstvenoj sposobnosti, trajanju radnog vremena i vremena letenja, trajanju putovanja i obveze dežurstva, broju uzlijetanja i slijetanja (u tijeku radnog vremena), dužini dnevnog, tjednog i godišnjeg odmora te zdravstvenim i mjerama zaštite na radu u svezi s obavljanjem dužnosti članova posade zrakoplova.
(2) Kod obavljanja poslova nadzora sigurnosti koji se odnose na pomoćno zrakoplovno i drugo stručno osoblje iz članka 79. ovog Zakona, odgovarajuće se primjenjuju odredbe stavka 1. ovog članka.
Nadzor sigurnosti pružatelja usluga u zračnoj plovidbi

Odjeljak 3.
Ovlasti i obveze zrakoplovnog inspektora
Načelne ovlasti zrakoplovnog inspektora
Članak 134.
(1) Zrakoplovni inspektor vodi postupak, donosi rješenja i poduzima mjere u opsegu svojih prava i obveza određenih ovim Zakonom, propisima donesenim na temelju ovog Zakona, drugim propisima, naredbama i direktivama Agencije, međunarodnim obvezama i u skladu s odgovarajućim EU propisima.
(2) U obavljanju poslova nadzora sigurnosti, zrakoplovni inspektor je ovlašten u slučajevima kršenja ovog Zakona i propisa donesenih na temelju ovog Zakona te naredbi i direktiva Agencije, izdavati upozorenja, naređenja, izricati zabrane i privremeno oduzimati potvrde, svjedodžbe, dozvole i licencije.
(3) Ako pri obavljanju poslova nadzora sigurnosti zrakoplovni inspektor izda usmeno naređenje ili izrekne usmenu zabranu, obvezan je u roku od tri dana o tome pismeno obavijestiti osobu na koju se odnosi.
Ovlasti u obavljanju nadzora sigurnosti
Članak 135.
(1) U obavljanju nadzora sigurnosti, zrakoplovni inspektor je ovlašten obaviti pregled zrakoplova, zrakoplovne komponente, aerodroma i objekata, sredstava i opreme za sigurnost zračnog prometa, isprava, knjiga i druge dokumentacije, koji mu omogućuje da utvrdi obavljaju li se stručni poslovi nadziranih fizičkih i pravnih osoba na propisan način.
(2) Ako po nalogu obavlja nadzor sigurnosti nad radom posade zrakoplova i ispravnošću zrakoplova u letu, zrakoplovni inspektor je ovlašten koristiti se slobodnim mjestom u pilotskoj kabini zrakoplova.
(3) Pri obavljanju nadzora sigurnosti, zrakoplovni inspektor ima pravo pregledati dozvole zrakoplovnog, pomoćnog zrakoplovnog i drugog stručnog osoblja, kontrolirati primjenu propisa o radu i načinu obavljanja stručnih poslova, zahtijevati izvanrednu provjeru stručne i zdravstvene sposobnosti tog osoblja i saslušati odgovorne osobe ili osobe čiji rad podliježe nadzoru sigurnosti, kao i svjedoke.
Ovlast za izricanje ograničenja i zabrana
Članak 136.
(1) Ako zrakoplovni inspektor utvrdi da stanje operativnih površina, objekata, sredstava i opreme na aerodromu i pružanje aerodromskih usluga ograničava uporabu aerodroma, u odnosu na razred, skupinu i kategoriju aerodroma, kategoriju i vrstu zrakoplova i vrstu letenja, naredit će da se ograniči uporaba aerodroma, u skladu s postojećim uvjetima i da se korisnici aerodroma izvijeste o tome.
(2) Zrakoplovni inspektor će zabraniti uporabu aerodroma za uzlijetanje i slijetanje svih ili samo određenih zrakoplova, ako prepreke ugrožavaju sigurno uzlijetanje i slijetanje ili ako nije osiguran prostor za pregled zrakoplova, odgovarajuće prostorije za pregled putnika i stvari, a i tehnička oprema za pregled zrakoplova, putnika i stvari.
(3) Ako zrakoplovni inspektor pri obavljanju nadzora sigurnosti nad zrakoplovom, zrakoplovnom komponentom i opremom zrakoplova, načinom njihove uporabe, gradnjom i održavanjem utvrdi nepravilnosti koje ugrožavaju sigurnost zračnog prometa, odnosno ako utvrdi da zrakoplov, zrakoplovna komponenta ili oprema zrakoplova ne odgovara tehničkim zahtjevima za plovidbenost, zabranit će ili ograničiti uporabu tog zrakoplova ili zrakoplovne komponente dok se utvrđena nepravilnost ili nedostatak ne otkloni.
(4) Ako zrakoplovni inspektor utvrdi da stanje objekata zračne plovidbe ili njihov rad ugrožava sigurnost zračnog prometa, naredit će da se operativne usluge kontrole zračnog prometa ograniče na siguran rad.
(5) Kada zrakoplovni inspektor poduzme mjeru sukladno ovom članku, odgovarajuće se primjenjuju odredbe članka 134. stavka 2. i 3. ovog Zakona.
Izvještavanje o prisutnosti
Članak 137.
(1) Pri obavljanju nadzora sigurnosti, zrakoplovni inspektor je obvezan o svojoj prisutnosti izvijestiti prisutnog predstavnika ili zaposlenika pravne ili fizičke osobe, odnosno fizičku osobu nad kojom se obavlja nadzor.
(2) Ako zrakoplovni inspektor utvrdi nedostatke u radu nadzirane pravne osobe, obvezan je o tome izvijestiti odgovornu osobu u toj pravnoj osobi.
Iskaznica inspektora i očevidnik
Članak 138.
(1) Inspektor ima posebnu iskaznicu kojom se dokazuje njegovo službeno svojstvo, identitet i ovlasti.
(2) Način vođenja očevidnika i izgled iskaznice inspektora utvrđuju se propisom donesenim na temelju ovog Zakona.
Primjena općih propisa o inspekciji
Članak 139.
Na pitanja o obavljanju inspekcije koja nisu uređena ovim Zakonom, primjenjuju se odredbe općeg propisa o inspekcijskim poslovima.

Iz pravilnika o načinu vođenja očevidnika i izgledu iskaznice zrakoplovnog inspektora:

Članak 2.

(1) Zrakoplovni inspektor ima identifikacijsku iskaznicu kojom se dokazuje njegovo službeno svojstvo, identitet i ovlasti.

(2) Osoba koja posjeduje iskaznicu ovlaštena je u okviru svojih ovlaštenja obavljati zadaće zrakoplovnog inspektora Agencije za civilno zrakoplovstvo (u daljnjem tekstu: Agencija).

(3) Iskaznicu izdaje Agencija, a potpisuje direktor Agencije.

(4) Zrakoplovni inspektor koji posjeduje iskaznicu ovlašten je:

a) za neometan i neograničen pristup zrakoplovima, zrakoplovnim objektima, sredstvima i opremi, dokumentima i drugim stvarima kod nadziranih osoba,

b) saslušati pojedine osobe u upravnom postupku, pregledati isprave na temelju kojih se može utvrditi identitet osoba, kao i obavljati druge radnje u skladu sa svrhom inspekcijskog nadzora,

c) zatražiti pomoć ovlaštenih službenih osoba nadležne policijske uprave, ako mu se prilikom provođenja inspekcijskog nadzora pruži fizički otpor, odnosno ako se takav otpor osnovano očekuje.

(5) Opseg ovlaštenja zrakoplovnog inspektora utvrđuje se na temelju kriterija i postupka kojeg propisuje Agencija u svojim internim propisima u skladu sa Zakonom.

Pravila i propisi se mogu naći na stranicama CCAA:

http://www.ccaa.hr/default.aspx?id=97

Vrh

PostPostano: uto 02 srp, 2013 18:54 
Offline     DHV 2

Laminar je napisao/la:
Pa da adolescentima razjasnimo neke stvari...

O Boze...najvise mrzim citirat samog sebe, al jel ti lijepo pise na kraju, nemoj se uzbudjivat, pa nije ovo nirnberski tibunal. Beletristika, bratko, znas, to ti je ono sta se sad nosi na plazu.
Ako ti moje nije dosta, ima po kioscima sva sila ljubavnih romana i krimica sta dobijes uz krizaljke, u njima se dosta krse svi moguci sanitarni i ini propisi pa mozda njima malo da posaljes koji zakonski copy-paste.
Bas je ovo dobro bilo, skroz mi se svidjelo kak su decki dobro odletili, pa smo se culi telefonom dok su jos bili svi na hrpi, sve kroz zicu (je,je,mobitel nema zicu...) probija pozitiva i lagano me krenu zajebavat, onda se to uspjelo i prenest tu na forum a da ne izgubi (barem za mene) velik dio te pozitivne komponente zajebancije, i drugi ljudi su se fino nasmijali, bas sam se osjeco ko da smo napravili neki perivoj pozitive, ono, hodam po stazi od bijelog sodra, s obje strane stogodisnje platane, sunca probija taman toliko da nebo ostane tirkizno kroz lisce, trava (ona na koju se mos porezat) se ljeska uz stazu, u daljini se jedva nazire nekaki vodoskok, uglavnom, scena koja tjera da malo usporis hod.
I sad se neko posro nasred staze.

Al pustimo to, vidim na XCglobeu da su jucer padale stotke po Podravini. Bravo decki (i cura)! Nego, Sale, jedva cekam cut tvoja iskustva od tog dana :evil:

Najte kaj zamerit,
D.

occasio praeceps,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

3 Palac gore: : Roman Lavriv, sale, Sinisa    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.