»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 07 svi, 2026 12:10.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Pripreme za prijavu natjecanja u 2014. godini
PostPostano: uto 10 ruj, 2013 16:34 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
Pozdrav

Komisija za parajedrenje će sredinom ovog mjeseca službeno raspisati natječaj za organizaciju državnog prvenstva u preletima za sljedeću godinu. Radi se o natjecanju koje zahtjeva ozbiljniju pripremu i logistiku, kao i pravovremenu objavu u FAI kalendaru da se na vrijeme izbjegnu preklapanja s drugim natjecanjima. Stoga molim sve klubove koji razmišljaju o kandidaturi za organizaciju DP u preletima 2014. god. da ovo prime na znanje.

Raspis za liga kup natjecanja i državno prvenstvo u preciznom slijetanju također će biti raspisani istovremeno, s time što će rok za njihovu prijavu biti nešto duži, obzirom da kod njih nije potrebno toliko unaprijed definirati datume.

Kako bi se izbjegle potencijalne špekulacije (bilo ih je prijašnjih godina, te očekujem da će se ponoviti), želim naglasiti kako će Komisija za parajedrenje razmotriti sve pristigle prijave za organizaciju DP 2014 i potom se odlučiti za najbolju (ukoliko ih bude više od jedne pristigle).

Isto tako želim naglasiti da Komisija za parajedrenje ne može donositi odluku o organizaciji DP-a za 3 godine unaprijed nego će, kao i do sada, odluku donositi godinu za godinom nakon raspisanog natječaja.

Lp,
Ratko

Vrh

Naslov: Re: Pripreme za prijavu natjecanja u 2014. godini
PostPostano: uto 10 ruj, 2013 18:23 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
Ratko je napisao/la:
Isto tako želim naglasiti da Komisija za parajedrenje ne može donositi odluku o organizaciji DP-a za 3 godine unaprijed nego će, kao i do sada, odluku donositi godinu za godinom nakon raspisanog natječaja.

Pozdravljen Ratko, pozdravljeni piloti,

u protekle tri godine su KSL Tici u sudjelovanju sa slovenskim klubovima organizirali tri zajednicka drzavna prvenstva. Cilj koji smo si tada dali smo realizirali. Za svako DP je bilo potrebno puno dogovora te uskladjivanja, o financama, pravilnicima, terenima, raznoj papirologiji.
Misljenja sam da ako se neko vec ponudi za organizaciju zajednickog DP ... recimo za sljedece tri godine... ponudi okvirni plan izvedbe takmicenja, terena, klubova s kojima ce u tom trogodisnjem ciklusu sudjelovati... potom bi komisija morala takav predlog razmatrati... te donesti odluku o takvom predlogu.

LP Sinisa

Vrh

PostPostano: uto 10 ruj, 2013 19:41 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Sinisa T. je napisao/la:
Misljenja sam da ako se neko vec ponudi za organizaciju zajednickog DP ... recimo za sljedece tri godine... ponudi okvirni plan izvedbe takmicenja, terena, klubova s kojima ce u tom trogodisnjem ciklusu sudjelovati... potom bi komisija morala takav predlog razmatrati... te donesti odluku o takvom predlogu.

Sorry, ali ne kužim što je suština ovog prijedloga? Da se netko prijavi za organizaciju pa će komisija to razmatrati i donijeti odluku? Za razliku od čega? Što komisija inače radi? Baca novčić?
Ili je prijedlog da se netko odmah prijavi za sljedeće 3 godine? Pa da komisija to odmah odobri za sve 3 godine?!
Kaj i vi ste se tako prijavili za 3 godine i to vam je komisija odobrila? Nisam znao. Svaka čast.

1 Palac gore: : JERKO    
Vrh

PostPostano: uto 10 ruj, 2013 20:03 
Offline     DHV 2-3

sustina je u tome da ako ulazis u organizaciju i suorganizaciju sa klubovima iz susjednih zemalja odmah naredis plan skupnog takmicenja sa odredjeni period...dogovoris pravila oko organizacije, naredis dobar plan, izaberes aktualne termine a sve da skupne tekme radis na cim visem nivoju... s tim takmicarima omogucis dobra i kvalitetna drzavna prvenstva...

CW je napisao/la:
Kaj i vi ste se tako prijavili za 3 godine i to vam je komisija odobrila? Nisam znao. Svaka čast.

nismo, kandidirali smo za organizatora svake godine... cekali na odluku komisije i potom radili na organizaciji s slovencima...te iskali termine u prenatrpanom fai kalendaru...

LP Sinisa

Vrh

PostPostano: sri 25 ruj, 2013 11:54 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
Pozdrav

Niže je dopis koji je u ponedjeljak od strane HZS-a poslan klubovima vezano za organizaciju natjecanja u 2014. god.
Dopis je poslan svim parajedriličarskim klubovima koji su u HZS-u. Ako neki klub nije dobio dopis, vjerojatno u HZS-u nemaju ažuriranu mail adresu, pa im se treba javiti.

Poštovani,
Obaviještavamo Vas da je otvoren natječaj za organizaciju natjecanja u
parajedrenju za 2014. godinu.
Rok za dostavljanje kandidature za organizaciju Državnog prvenstva u
preletima je 20.10.2014. godine, dok je rok za dostavljanje kandidatura za
Državno prvenstvo u preciznom slijetanju i Liga-kup natjecanja (preleti i
precizno slijetanje) do 20.12.2013. godine.
Prijave se podnose ispunjavanjem Obrasca za prijavu organizacije
natjecanja (nalazi se u prilogu dopisa).

U potpisu,
Komisija za parajedrenje

1 Palac gore: : JERKO    
Vrh

PostPostano: sub 07 pro, 2013 17:34 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
Pozdrav,

U Ratkovom dopisu stoji kako je prijava za DP zaključena sa 20.10.2014. godine.

Ima li kakvih novosti po pitanju DP-a??

Među pilotima kruže priče da su Tići prijavili DP u Srbiji.

Ima li još kakvi novosti ili je to dogovoreno??

Vrh

PostPostano: sub 07 pro, 2013 19:06 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Forca je napisao/la:
Pozdrav,

U Ratkovom dopisu stoji kako je prijava za DP zaključena sa 20.10.2014. godine.

Ima li kakvih novosti po pitanju DP-a??

Među pilotima kruže priče da su Tići prijavili DP u Srbiji.

Ima li još kakvi novosti ili je to dogovoreno??

Kako je citirani datum očiti tipfeler (ili se očekuje zimsko DP krajem 2014. godine ;) ), pretpostavljam da je krajnji rok ili 20.10.2013, ili 20.01.2014. A kako je rok za prijavu DP za piku 20.12.2013, čini mi se malo vjerojatno da bi za to rok bio 2 mjeseca duži od roka za prijavu preleta.

Mene osobno bi veselilo državno u državi, ali to sam samo ja...nije li netko onomad spominjao povratak DPa u Zagorje?

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sub 07 pro, 2013 20:49 
Offline     DHV 2-3

Pozdravljeni,

po mnogim dogovorima i pisanjima emailov uskladili smo se oko organizacije DP 2014. Da smo dobili atraktivni teren i termin molili smo FAI da predstavi pocetak EU prvenstva kako bi lakse uklopili nase DP na fai kalendar, na sto su oni pristali. Tako ce nase DP biti na Kopaoniku u srbiji izmedju PWC tekme u makedoniji i EU prvenstva na Kopaoniku. U prosle tri godine imali smo skupno DP sa slovencima...sada nam se pridruzuju i takmicari iz srbije... tako od 2014 startamo sa skupnim drzavnim prvenstvom.
Okvirni plan organizacije DP je 2014 - Srbija, 2015 Hrvatska i 2016 Slovenija. Toliko za sada, vise informacija uskoro.

LP Sinisa

ps. u organizaciji DP 2014 su ukljuceni Vazduhoplovni savez Srbije, KSL Tici Buzet i KPJ Krokar Zelezniki

Vrh

PostPostano: sub 07 pro, 2013 21:27 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
Super mi je bio DP sa Slovencima. Jaka tekma, odlični tereni, teško je okupiti toliko dobrih pilota na jednom mjestu.

Neću se miješati u rad komisije ali ako ste dobili organizaciju DP-a po modelu 3. godine svaka Vam čast.
Kako čujem jedini ste prijavili natjecanje i s pravom ste dobili organizaciju istog.

Osobno bi volio da se DP vrati u Hrvatsku ili da komisija dogovori model 3. tekme, (a hvala Bogu ima ih oko nas) i da bodovi sa tih tekmi ulaze u bodove za naš DP.

Sretno vam bilo sa DP-om u Srbiji.

Meni ovo postoje smiješno do te mjere da ću dozvolu produžiti samo zbog Soča i Ratitovec Opena.

Opet kažem, čestitke Tićima jer imate volje organizirati tako nešto i stalo vam je da se to održi.

Nemojte što zamjeriti.
LP.

1 Palac gore: : Šokre    
Vrh

PostPostano: sub 07 pro, 2013 21:30 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
kako ono ide ?? "Od Vardara pa do Triglava...."

:no: :no:

Vrh

PostPostano: sub 07 pro, 2013 21:38 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Jure je napisao/la:
kako ono ide ?? "Od Vardara pa do Triglava...."

:no: :no:

To bi bio heben prelet... :lol:

Šalu nastranu, ako DP nije ovdje svejedno mi je da li je u JAR-u ili Srbiji. Volio bih da je tu, očito neće biti, malo me čudi da se nitko drugi nije kandidirao.

Hoće li bar liga biti u Hrvatskoj, zna li tko? :)

Vrh

PostPostano: sub 07 pro, 2013 21:44 
Offline     DHV 2

Član od: uto 30 stu, 2010 12:41
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 7
Dobio Palac gore: : 378 / Palac dolje: : 0
Forca je napisao/la:

Meni ovo postoje smiješno do te mjere da ću dozvolu produžiti samo zbog Soča i Ratitovec Opena.

:good: :beer:

Vrh

PostPostano: sub 07 pro, 2013 21:55 
Offline     DHV 2-3

Forca je napisao/la:
Neću se miješati u rad komisije ali ako ste dobili organizaciju DP-a po modelu 3. godine svaka Vam čast.
Kako čujem jedini ste prijavili natjecanje i s pravom ste dobili organizaciju istog.

Ne nismo dobili organizaciju za tri godine... to ne dopusta cro pravilnik...tako da za organizaciju dp 2015 koje se bude odrzalo u hrvatskoj lako kandidiraju svi zainteresirani... onaj koji bude izabran od strane komisije za organizatora drzavnog DP morat ce postovati dogovor katerega smo se ko organizatori dp u srbiji dogovorili i naj bi veljao za sljedece tri godine...
a vezano uz kotizaciju, nacinu organizacije, prijava na tekmu, nagradama, stroskovima ...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: