»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 08 lis, 2026 13:31.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ivanšćica 18.04.2014.
PostPostano: sub 19 tra, 2014 10:07 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1500 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Dugo isčekivani dan, jedan od onih kad se na vrhu Ivke natiska više od 100 ljudi, a među njima i 50-ak XC lovaca. Dolaze oni sa svih strana, iz Kopra, iz Vrhnike, Ljubljane, Celja, Buzeta, Koprivnice, Križevaca, Bjelovara, Krapine, Pregrade, Ivanca, Varaždina, Dubrave, Španskog, Prečkog i Trešnjevke... Svi isto žele - odletiti daleko, daleko od mjesta poljetanja, i ta pomisao na izvjesnost neizvjesnog gdje će doletiti i sletiti ubrzava im bilo. Tako je i bilo. Netko dalje, netko bliže. Osobno sam opet bio u dvojbi nastaviti u Sloveniju niz vjetar ili ostati doma i pokušati neku triper kombinaciju. Naravno, izabrao sam triper (kao i nebrojeno puta do sad). Ovom prilikom čestitam Jožetu, Erzi i Ščuki na izvrsnom grupnom letenju. 3 pilotčine, 3 prijatelja, 3 Slovenca, 3 letača na crvenim Mantrama 4 (vjerojatno imaju sva trojica i istu veličinu). Bilo ih je gušt gledati kako zajedno strpljivo vrte i odmiču, dok ja ostajem ognjici i u svojoj dvojbi.

Mali fotostrip sa mog hrvatskog leta! Koji konj!
https://plus.google.com/photos/112612256338201887973/albums/6003867314745403745

Jože track: http://xcglobe.com/olc/index.php/catalog/?tview=flights&act=submit&gtype=0&ww=0&site=&club=#si&flights&1399651&map
Erzo track: http://xcglobe.com/olc/index.php/catalog/?tview=flights&act=submit&gtype=0&ww=0&site=&club=#si&flights&1399642&map

31 Palac gore: : badel, bmutak, Boro, Danči, gburazer, Heatseeker, hrvoje.vt, isantek, janjecic, jrabic, Kajgod, kbelcar, MadMax, marin, Michi, mmihin1, Morelli, Nik01, Ratko, robertk, Roman Lavriv, Sinisa, The Ozone Scraper, Toomy, vedran_zgela, VedranMRi, Vulkanizer, zlatko2508, Zoki, zoli, čule    
Vrh

Naslov: Re: Ivanšćica 18.04.2014.
PostPostano: sub 19 tra, 2014 21:06 
Offline     DHV 2

Član od: pon 18 vel, 2013 23:28
Dao Palac gore: : 680 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 711 / Palac dolje: : 10
Odličan foto strip ko i uvijek,ali nešto mi drugo mi pada napamet gledajući ove trekove.Ma ko je ono pisa da ga nerviraju sjedokose djedice u preticajnom traku ?
Evo sjedokosi te sašio za duplo , a neki dan preletio cilu Mađarsku :Yahoo!:

Vrh

PostPostano: ned 20 tra, 2014 11:37 
Offline     DHV 3

Vulkanizer je napisao/la:
Odličan foto strip ko i uvijek,ali nešto mi drugo mi pada napamet gledajući ove trekove.Ma ko je ono pisa da ga nerviraju sjedokose djedice u preticajnom traku ?
Evo sjedokosi te sašio za duplo , a neki dan preletio cilu Mađarsku :Yahoo!:

Žao mi je što toliko nerazumljivo pišem. Moram se popraviti. Već sam jednom objasnio, ali nije mi teško ponovno. Uz svo dužno poštovanje sijedim glavama, na njihovom životnom, profesionalnom i inom drugom iskustvu, sijeda glava može biti i metafora za mnoge druge prilike. Tako sam i ja iskoristio sijedu glavu u vozilu koje se kreće lijevom trakom autoputa neprospisnom brzinom (jer lijeva traka služi isključivo za preticanje, a ne kao vozna) kao metaforu da je teško starog konja naučiti novim trikovima (eto još jedne, pa molim da se sijede glave ne pronađu u mojoj poredbi sa starim konjem i da se odmah ne uvrijde, jer mi to nije bila namjera). Dakle, sijeda glava je naučila voziti dok je pola puteva, cesata i drumova u Jugoslaviji bilo u makadamskoj veziji, a najbrži službeni automobil je bio Fiat Milletrecento ili ti popularnije tristać, a autoceste su bile nodesanjani san poznat samo iz gastarbajterskih priča o mercedesima i autobahnovima. S obzirom na sve navedeno, sijeda glava koja danas vozi u preticajnom traku 100 km/h je za razumijeti iz te perspektive, ali iz moje prespektive on mi smeta jer ne poštuje pravila, pravila nekog drugog vremena. Ja ga nemam namjeru podučavati blicanjem, trubljenjem ili mahanjem srednjim prstom već ga zaobiđem s desne strane, pa i ja radim prekršaj i isti sam konj kao i on. Međutim, zgodna je to bila poredba koja se može upotrijebiti i kod pravila u zraku - teško se sijedu glavu (starog konja) da naučiti i prilagoditi novim pravilima ponašanja. Slijeganje ramena i idemo dalje. Tko god se nađe u toj poredbi onda je on zbilja ta sijeda glava (ili stari konj) koju sam ja upotrijebio samo kao usporedbu, ne misleći pritom na nikoga određenog.

Da se vratim na mojeg kolegu Jožeta, još jednu sijedu glavu. On je rođen u vrijeme kad su u Sloveniji vozila samo 4 auta i sva su bila u državnoj službi, a malo kasnije je sa Fiatom Millecento obarao svjetske brzineske rekorde po Istri na kratkim relacijama. Još malo kasnije obara hrvatske rekorde u daljini preleta, a pola svjetskih XC pilota mu zavidi na tim uspjesima. Jože ne može stati u istu rečenicu sa sjedokosim (starim konjem), niti bi to ikad iz mojih ustiji ili ispod mojih prstiju izašlo. Ne bih se usudio pomisliti staviti sebe na istu razinu s Jožetom. Jože je jedan jedini i neponovljivi. Teško ćeš Jožeta vidjeti da vozi 100 km/h po autocesti, posebno ne u lijevoj traci. On je iznimka koja potvrđuje pravilo. On ima energije kao omanji autobus mladića. I poštujem njegove letačke dosege naklonom do poda. Ja se s Jožetom ne natječem, jer nisam kadar izdržati takav mahniti tempo. Uostalom to nije moja disciplina. Ja se volim popeti na start sa 100 drugih fajana i poletiti u jednom vremenskom prozoru ter ganjati neke točke razbacane posvud lijepe kugle nam zemaljske. Mazohistički je to, daleko od filozofije slobodnog letenja koja ne poznaje granice i koja ne robuje pravilima, ali to je okruženje u kojem se dobro osjećam. Svaki let izvan zadanih okvira je moj osobni trening, svaki put kad zeznem nešto naučim. Nema tu natjecanja. Možda samo žal što si nisam dopustio da još koji trenutak letim.

Sretan Uskrs svima, žutim, crnim, sijedima, ćelavim ili čupavim!

9 Palac gore: : Boro, gburazer, Ivica B., jrabic, Michi, Roman Lavriv, Sinisa, Vulkanizer, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: ned 20 tra, 2014 13:06 
Offline     DHV 2

toni je napisao/la:
Žao mi je što toliko nerazumljivo pišem. Moram se popraviti. Već sam jednom objasnio, ali nije mi teško ponovno.

Ma pišeš ti sasvim razumljivo , zato te i guštam podbost ,uvik ispliva neko interesantno štivo za raspravu. :bye:
PS:šteta da ovo nije moto forum ,jer tu sam doma ,pa da vama adolescentima što ste na golfa dizela ljepili GTi ,održim kraće predavanje.

Vrh

PostPostano: ned 20 tra, 2014 15:49 
Offline     DHV 2

Član od: ned 27 lip, 2010 15:49
Dao Palac gore: : 258 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 834 / Palac dolje: : 1
Evo jedan video sa Ivke...

drift.croatia@gmail.com
Nearbirds, S.E.A. Paragliders
+ 385 92 1862 432

5 Palac gore: : marin, Nik01, Sinisa, vedran_zgela, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: ned 20 tra, 2014 19:05 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
toni je napisao/la:
Žao mi je što toliko nerazumljivo pišem. Moram se popraviti. Već sam jednom objasnio, ali nije mi teško ponovno.

ma vidiš ti to, moj vulkandžijo... napiše jednu krivu rečenicu, a onda se ispravlja cijelim romanom (Romanom)... da ga ne znam, ej, al znam ga i drag mi je, a voli i puno pisati ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Zadnja izmjena: Roman Lavriv; pon 21 tra, 2014 1:42; ukupno mijenjano 1 put/a.

1 Palac gore: : Vulkanizer    
Vrh

PostPostano: ned 20 tra, 2014 23:11 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Jeba te led a to vi o meni. Ha ha ha. Ja letio sa guštom i Lalička me pretekla pravilno po mojoj levi strani:-)). Ja polako sa fičom skoro pa do Kamnika.Nisam ni u 5.u stavio.Najte se sekirati oko sivih glava. Ja kažem da tko bude imao sreče i pameti može i posivit:-)).Pozdravljam sve letače leve i desne i nadam se da se vidimo uskoro na nekom od starteva. Jessssss. Lp

4 Palac gore: : janjecic, toni, Vulkanizer, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: ned 20 tra, 2014 23:43 
Offline     DHV 2

Roman Lavriv je napisao/la:

ma vidiš ti to, moj vulkandžijo... napiše jednu krivu rečenicu, a onda se ispravlja cijelim romanom (Romanom)... da ga ne znam, ej, al znam ga i drag mi je, a voli i puno pisati ...

Ma da nebi ko krivo shvati ,nemam ja ništa prtiv Antona , dapaće .Ja to malo da forum živne :beer:

Vrh

PostPostano: pon 21 tra, 2014 9:07 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
toni je napisao/la:
Dugo isčekivani dan, jedan od onih kad se na vrhu Ivke natiska više od 100 ljudi, a među njima i 50-ak XC lovaca. Dolaze oni sa svih strana, iz Kopra, iz Vrhnike, Ljubljane, Celja, Buzeta, Koprivnice, Križevaca, Bjelovara, Krapine, Pregrade, Ivanca, Varaždina, Dubrave, Španskog, Prečkog i Trešnjevke... Svi isto žele - odletiti daleko, daleko od mjesta poljetanja, i ta pomisao na izvjesnost neizvjesnog gdje će doletiti i sletiti ubrzava im bilo. Tako je i bilo. Netko dalje, netko bliže. Osobno sam opet bio u dvojbi nastaviti u Sloveniju niz vjetar ili ostati doma i pokušati neku triper kombinaciju. Naravno, izabrao sam triper (kao i nebrojeno puta do sad). Ovom prilikom čestitam Jožetu, Erzi i Ščuki na izvrsnom grupnom letenju. 3 pilotčine, 3 prijatelja, 3 Slovenca, 3 letača na crvenim Mantrama 4 (vjerojatno imaju sva trojica i istu veličinu). Bilo ih je gušt gledati kako zajedno strpljivo vrte i odmiču, dok ja ostajem ognjici i u svojoj dvojbi.

Mali fotostrip sa mog hrvatskog leta! Koji konj!
https://plus.google.com/photos/112612256338201887973/albums/6003867314745403745

Jože track: http://xcglobe.com/olc/index.php/catalog/?tview=flights&act=submit&gtype=0&ww=0&site=&club=#si&flights&1399651&map
Erzo track: http://xcglobe.com/olc/index.php/catalog/?tview=flights&act=submit&gtype=0&ww=0&site=&club=#si&flights&1399642&map

Da te utješim malo,bio je jpš jedan KONJ ispred tebe :dash:

Vrh

PostPostano: pon 21 tra, 2014 9:22 
Offline     DHV 3

sale je napisao/la:
Da te utješim malo,bio je jpš jedan KONJ ispred tebe :dash:

Nisam vido, gdje?!

Vrh

PostPostano: pon 21 tra, 2014 10:33 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
ma kod Pregrade sam Hebao Kobilu!

2 Palac gore: : janjecic, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pon 21 tra, 2014 12:58 
Offline     DHV 2

Član od: sub 29 kol, 2009 21:15
Dao Palac gore: : 780 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 927 / Palac dolje: : 0
Ne ne, poniji moji maleni!
Bila je jedna KONJINA ispred svih vas, možda ste krajičkom oka spazili fantomsku sjenu u bazi iznad Ivke, da bi ubrzo potom nestala u dubinama Budinšćine....

4 Palac gore: : mmihin1, sale, Sinisa, zlatko2508    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 38 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: