»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 21 tra, 2026 22:08.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Alo generacijo 2014
PostPostano: sri 03 ruj, 2014 11:42 
Offline     DHV 2

Član od: pon 18 vel, 2013 23:28
Dao Palac gore: : 680 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 711 / Palac dolje: : 10
U poplavi neozbiljnosti na forumu ,mislim da je ipak red da se uhvatimo i malo ozbiljnijih tema.
Ne tako daleke 1971 za domaći rad sam napiso sastav '' kad odrastem bit ću pilot'' i eto jedva nekih 40tak godina poslje došao je i taj momenat .Kao što je svekolikoj javnosti poznato ispit je 10.10tog. i pomalo me hvata trema.
Nije da mi je tematika nepoznata , sve mi je to blisko ,nije bed , al čitm pitanja i što reć , znam formule za izračun propelera , al neznam na koliko se stupnjeva Kelvina smrzava voda,znam sve osnovne aeroprofile po NASCmu, al hebiga neznam koliko nikla ima u stratosferi.
Znam i sve ispitivaće od važnosti i računam da te obrazovane , i fino odgojene duše imaju poštovanja ,i razumjevanja prema starijima .
Što mi još fali za ispit.Dakle trba mi informacija ,tj. ime nekog lumena (studenta-ce ) koji polkaže ispit kad i ja .a zna pisat velika slova ,čitljiva iz veće udaljenosti i da nije sbičan-a.
I da se vratim na 71-u,kojiko se siječam , po razreda je napisalo da će bit piloti , i koliko znam jedini sam dogurao do ispita, a čovika možeš zahebavat kolko hoćeš al ne diraj mu u snove.
Dakle generacijo ,spremateli se ?

Vrh

Naslov: Re: Alo generacijo 2014
PostPostano: sri 03 ruj, 2014 12:03 
Offline     DHV 2

Član od: pon 12 pro, 2011 23:41
Dao Palac gore: : 424 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 244 / Palac dolje: : 3
Vulcano, ništa se ne sekiraj. Ispit ti je i više nego normalan (lagan), dobit ćeš zbirku pitanja i odgovora. Iz te zbirke će ti bit i pitanja na ispitu. Ako to ne prođeš nije upa' šećer u vodu, zvat ćemo Bandića, Rojsa, Spajića nećemo itd, pa će se stvari riješit.
:pardon:

3 Palac gore: : JERKO, tmuic, Vulkanizer    
Vrh

PostPostano: sri 03 ruj, 2014 16:27 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 08 tra, 2014 17:52
Dao Palac gore: : 181 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 16 / Palac dolje: : 0
Eh moj Đani, ako padnes (sto nadam se neces), ja vjezbam velika i citljiva slova do iduceg roka :-D

1 Palac gore: : Vulkanizer    
Vrh

PostPostano: sri 03 ruj, 2014 18:47 
Offline     DHV 2

The Ozone Scraper je napisao/la:
Vulcano, ništa se ne sekiraj. Ispit ti je i više nego normalan (lagan), dobit ćeš zbirku pitanja i odgovora. Iz te zbirke će ti bit i pitanja na ispitu. Ako to ne prođeš nije upa' šećer u vodu, zvat ćemo Bandića, Rojsa, Spajića nećemo itd, pa će se stvari riješit.
:pardon:

Ma iman ja i zbirku i pitanja , nije problem, al imam i peh.
Evo zadnji put kad sam polaga prekvalifikaciju (s konja na magarca )tj. brodskog strojara na vulkanizera , strućne predmete sam riješio u hodu na hodniku ,al nadobudna tajnica se sitila da bi mora polagat i vjeronauk .Aj i toćemo na hodniku , mislio sam al u kutzu. Došla neka nova vjeroućiteljica i džaba sam ja njoj reka da sam ja krizman prije no što se ona rodila .Ta mi rospija činila pisat referate i putovat tri puta , i da na kraju nisam iz puna grla zapiva ''Ave Maria'i da direktor ni zapriti da će nas oboje istirat iz skule još se ja nebi prikvalificira.
Ipak hvala ''momće blistava osmijeha'' , na tvoju pomoć svakako raćunam. :beer:

SZ je napisao/la:
Eh moj Đani, ako padnes (sto nadam se neces), ja vjezbam velika i citljiva slova do iduceg roka :-D

Stjepane , od informatićara tvog kalibra ipak sam oćekivo neku ideju tipa bluetooth , bar ti znaš kako se danas ispiti polžu.
Inaće uopće ne dolazi u obzir da ne prođem iz prve , ipak predstavljam tamo ne jedan već dva renomirana kluba a do sljedećeg roka računam i na sportsku.Porasle mi ambicije , ni ovo više 71-a. :greeting:

1 Palac gore: : JERKO    
Vrh

PostPostano: pon 08 ruj, 2014 9:14 
Offline     DHV 2-3

Član od: ned 27 lip, 2010 9:27
Dao Palac gore: : 234 / Palac dolje: : 23
Dobio Palac gore: : 322 / Palac dolje: : 78
Ne sekoraj se pitanja te vrste neće se niti pojavljivati,ne polažeš za meteorologa ili astronauta nego parajedriličara,dakle sve što smo prošli ,znači osnoveaerodinamike,i ostalo,većinom su logični, odgovori pa se ne treba brinuti,bitno je da agencija donese pravilan odabir starta na kojem se može jednostavno doletjeti do sletišta i da smo mi ispitivači ljudi sa tolerancijom,što opet ne znači da se leti na polijetanju i slijetanju i ovako i onako,ali svakako treba uzest u obzir teren na kojem se polaže jer ja sam isto tako trebao baciti 19 ljudi ali nisam nego su ponovili let upravo zbog malog nagiba sletišta,ne preko 10 posto,dakle pitanja i priručnik u ruke i ponoviti o čemu smo pričali,i naravno kao ispitivač želim da svi prijavljeni postanu zvanični piloti parajedrilice i da se ostvari svima san Đanijeve 72-e.Sretno

l.p Jere

Vrh

PostPostano: pon 08 ruj, 2014 11:35 
Offline     DHV 2

Član od: pet 11 vel, 2011 15:39
Dao Palac gore: : 143 / Palac dolje: : 10
Dobio Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 31
Vulkanizer , ti si se proda za gemišt pa ne brini :

viewtopic.php?style=10&f=14&t=3088&start=20

Report -
CW
Josip K-T je napisao/la:
Franco je napisao/la:

Procjeni on dobro visinu samo današnja krila ponekad jednostavno neće dolje, što onda?

:shock: :shock: :shock:

Čekaj malo.. tko tu koga vozi?! Pilot krilo ili krilo pilota?

Palac dolje je nezaslužen, a ovdje je očito po srijedi nesporazum.
Školski krug ima svoj veliki smisao, kao što je već rečeno, za organizirano slijetanje većeg broja pilota 'istovremeno'. Trebao bi dakle biti obavezna praksa ako ne dolaziš baš potpuno sam na sletište. Pilot koji nije dobro procijenio završni prilaz ili jednostavno ne želi tako slijetati naglim zavojima za skidanje visine ozbiljno ugrožava svakog pilota koji školski ispravno dolazi iza njega.
Vježbanje školskog kruga također pomaže pilotu da stekne bolji osjećaj svog 3d položaja i brzine te projekcije svog gibanja do željenog mjesta slijetanja. To može biti samo dobro. Par naglih zavoja nije teško napraviti (ako za njih imaš dovoljno prostora i nikog ne ugrožavaš), avijatičarski dobro procijeniti brzinu vjetra, svoju visinu, udaljenost od sletišta i glide svog krila jest.
Naravno, u praksi ti uglavnom ni savršena procjena ne pomaže jer će te u završnom prilazu zrak neočekivano dignuti ili spustiti. Bit ćeš primoran, htio ne htio, raditi zavoje/osmice, ili jače kočiti krilo (ako imaš mjesta mislim da je uputnije raditi ovo prvo).
Ipak, o tome nema govora kad se radi o ispitu. On se provodi po što je moguće mirnijem zraku. Ako je zrak bio miran, pilot nema izgovora za osmice na kraju prilaza. To indicira lošu procjenu.
Tu sad opet ulazi u igru Francovo "današnja krila neće dolje". Očito je da kod krila s finesom 10:1 i krila s finesom 8.5:1 ista greška u procjeni dovodi do velike razlike u mjestu gdje će koji pilot završiti. Znači da se od pilota s boljim krilom na ispitu zapravo zahtijeva više nego od pilota sa slabijim krilom! Je li to u redu? Na prvi pogled, čini se da nije fer, jer, bez obzira što će, u večini slučajeva, isti piloti nastaviti letjeti ista krila , ovog pilota na lošijem krilu (koji je npr. jedva uletio u tih 50x50) ništa ne sprečava da poslije položenog ispita leti krilo s puno većim glideom (ne nužno manje sigurnim od onog prije) i da se njegova kompetencija školskog kruga u praksi pokaže sasvim neadekvatnom. Lako je predložiti da bi svi trebali polagati na istom krilu no to bi se u praksi teško izvelo.
Isto tako je u praksi teško izvesti da se ispit provede u potpuno mirnom zraku, istom za svakog ispitanika. Komisija tu onda igra svoju ulogu jer pomno prateći cijeli pilotov manevar može zamijetiti je li pilota digao/spustio/zaustavio nenadani zrak i je li upravo to uzrok zašto nije sletio u 50x50 (ili je upravo zato sletio unutra iako inače ne bi). Očito je dakle da strikno pravilo da se mora sletjeti u 50x50 (ili bilo koji AxA) ne može 100% dosljedno provoditi.
Međutim, ne slažem se s Damjanovim prijedlogom da se dimenzije potpuno izbace nego mislim da bi diskreciono pravo koje si komisija ionako uzima samo trebalo izrijekom staviti u pravilnik. Komisija ionako može srušiti ispitanika zbog stvari koje se ne mogu kvantificirati kao što je polijetanje.
Isto tako bi se u slučaju Damjanovog prijedloga neki mogli opravdano buniti da je ispit na jednom poletištu bilo lakše/teže izvesti nego na drugom jer je jedno prostranije/s manje prepreka od drugog. Htjeli ne htjeli, procjenu i završnu riječ komisije se ne može izbjeći. Nije to savršeno, ali je, kao i obično u životu, manje od ostalih zala.

Ja naravno nisam bio na tom ispitu. Ako je komisija pustila Nika samo zato jer 'inače super leti" i zato "da se Franco ne crveni" onda mislim da je pogriješila. Ne znam ni koji je razlog što je Nik slijetao sa zavojima. Je li ga balon digao? Je li ostatak školskog kruga napravio ispravno ili je doletio ravno osmicama prema sletištu? Ako su mu već htjeli progledati kroz prste onda su mu mogli reći da proba ponovo. To bi ipak bilo više fer od jednostavnog propuštanja.

Molim, uzmite u obzir da ja ovdje nemam nikakvih interesa prema bilo kome. Niti sumnjam u nepristranost komisije, niti u Nikove pilotske kompetencije, no opisani primjer je svojevrsni presedan na koji će se sigurno jednom netko pozvati. Komisiji bi bilo dobro da se na to pripremi, a budućim ispitanicima da prihvate kako komisija ima zadnju riječ i da 'pravedan gnjev' onih koji padnu, a nije im se htjelo progledat kroz prste da netko njihov ne crveni, neće pomoći njihovom džepu i da će ispit morati ponoviti te da se za njega treba i praktično pripremati ako u vlastite sposobnosti niste 100% sigurni.

:dash: Tko je mislio da se to neće kad tad izvući :-P

Vrh

PostPostano: pon 08 ruj, 2014 13:15 
Offline     DHV 2

josipc je napisao/la:
Vulkanizer , ti si se proda za gemišt pa ne brini :
:-P

Opa ,davno nije bilo lipega skandala na forumu ,al ova silna južina mora imat efekta.
Ja sam ovaj topik lansirao s razlogom da malo ''isprovociram generaciju ''i da forum malo živane ,al hebiga valda smo sramežljivi pa ni upalilo.
Jedino dobro što mi se zadnjih godina dogodilo ,je to što sam nazva Jereta i što me on ubjedidi da će ćak i mene naućit letit.
Paraglajding mi je jedina razonoda koju trenutno imam kao i sve ono što sa sobom nosi.Među ostalim i ekipu.
E sad kako ovde kod mene nemama baš niko ko se stime bavi jedina veza sa svijetom mi je ovako preko foruma i mobitela.I možda sam malo i dosadan ,al hebi ga....
Koliko god sam više upozanava ljude (koje spominješ)sve mi manje jasno kako se uspiješ sa svima svadit.
Sa svima s kojima sam dosad ima posla , pokazali su se najmanju ruku profesionalno , a uglavnom i vrlo prijateljski nastrojeni.
Ono u ćemu bi se svakako složi , to je da ispite treba decentralizirat , i koliko sam prićao sa svim kompetetnim osobama , koliko god imali svoje interese ,niko nije baš protiv toga , ali to treba odradit , veliki korak naprid to što je Jere posta ispitivać i po meni fali nam još jedan takav entuzijasta u Dalmaciji.To nažalost prevazizlazi moje sposobnosti a ,valda će se neko nać.
Meni je paraglajding razonoda i koliko mi je drago poletit toliko bi mi bilo drago i zapit se sa Romanom ili porazgovarat sa Kneževićm ,Boxom Antonom itd , manje više sa svima sa foruma . I neznam ko mi pametan na tom može zamirit.

Drag si mi pa neću regirat kao bi inaće regira , al ne diraj mi u ovo malo što mi je od života ostalo . ja da sam se proda za gemiš , dopizdi mi je montirać i nemoj da ga moram nosit sa sobom na ispit ,jer teško da ćeš ga izvadit iz mista di ču ti ga nabit 8)

1 Palac gore: : josipc    
Vrh

PostPostano: uto 14 lis, 2014 23:34 
Offline     DHV 2

I evo poslin 4 dana , 2 ijade kilometri i 20tak milja nautičkih i par tisuća kuna lakši ,evo me doma .
I iako mi se baš ne piše ,moram , zamolili me kolege piloti.
Od poćetka je krenulo loše , zaćepilo se nešto na iberlaufu , i kad bi vozio preko 120km/h nafta bi umisto u rezervar tekla po cesti .Hebi ga , drži 120 , pokupi Kikija u Stonu i pravc ZG, a taj ZG fakat zabačeno misto , al ja i Kiki smo ga našli od prve , našli i mi agenciju od prve , valda zato što tada još nije bilo Stjepka u autu.
I tamo finalmente upoznah , neke od budućih kolega , upznah i ispitivaće , vidim ne jedu malu dicu , ne grizu , reka bi ćovik ,skroz ko normalna ćeljad.
Aj ,torija i nije bila nešto zahebana , jedino me malo mućili oni hektopaskali , pa se malo stiskam uz Stijepka .
Viće Sonja ''koja je to ljubav tamo'' , zalud sam ja objašnjavo da je muška ljubav ustavom zagarntirano pravo , hebiga , ona staromodna , nema razumjevanja , al smo hektopaskale rješili ,pa je i meni bilo svejedno.
I tako nas nekolicina Hrvata i jedan Talijan prođosmo testove , a veselje mi pomutio što ih nisu prošle one dvi Hrvatice .
Umoran , parkiram auto prid hotelom , i odoh obić metropolu trmvajom , tamo me u onoj gužvi neki mamlaz utovljemi ugazi na nogu ,a ja popizdi , nika mala diže se sa stolice i kaže ''Gospon bute se seli '', a ja popizdih još više i iskrcah toćno prid Maksimir .Aj davno nisam bi u zoološkomu vrtu idem vidit što je nova .Ništa nova al pametan ćovik uvik nešto naući . Gledam kako se majmuni u kavezu igraju sa automobilskim gumama i ja svatih , majmun vamo , majmun tamo , u Dalmaciji i metropoli isto ti je.
Šetam po nasipu kraj Save a pala noć .Čujem u nekom autu stenjanje ,krićanje mislim biče koji zubar na crno vadi maloj zub. Aj ti Đani u krpe , da kogo i tebi ne izvadi zub.
Prošla nekako subota , i svanula konaćno nedjelja.
Pokupih ponovo Kikija na koldvoru ,(čovik se u međuvremenu bi vrati u Dubrovnika da ne gubi radni dan) , pokupismo i Stjepka i onda je opet sve pošlo naopako .
Stali smo na odmorištu popit kavu ,a ono nestalo stuje ,nema kave nema nafte.
Pićimo gorskim kotarom ,a Stijepko sluša upute priko mobitela i na savkom raskršću viće '' sad skreni livo''
Kad mi je konačno dop…o. Pitam ja ''ma jesi li siguran da triba livo , evo već drugi put prolazimo kraj iste kuće'''
''Je reka je ćovi kad dođete do raskšča di su balvai , skrenite livo ''
A tamo na svakom raskšću balvani .
Viće Stijepko livo , Kiki se smije , ja okrenuh desno i eto nas na sletištu.
Na start nas vozi žena zmaj , Darinka ,auto leti po kaldrmi , jedino mu auspuh dotiće tlo. Je žena je i pilot ,svaka ćast .
E tamo na startu , ono balavurdije se rastrčalo s krilima ,piću ko na traci a ja tri miseca krilo nisam ni vadi iz vriće. Uhvatila pomalo trema ,ako sam u išta siguran onda je to leđni start , al još Kad je Sonja rekla '' sad bu te gospon demostrirali prekid starta ''' , meni ko da su obe ruke live , pa sam prekid denostrirao tri puta , a vjerovatno bi i više da moj stari Edel nije trdoglaviji od mene , neće više da pada , opali mi gurtnom pljusku i odnese me na povijesni let .Miosću božlom , i nadležnih lica ,poslije pedeset godina ćekanja postah pilot .
I taman kad sam mislio da čemo se malo opustit , kaže Stijepko da do pomoći mora biti u Spitu i aj opet na Dalmatinu.
I dok se sva normalna ćejad zabavljala u birtiji ja po autocesti pićim 120 , e još mi je jedino falilo da upreticajnoj traci vidim A.Buljana pa da se zapucam u prvu pumpu .
Eto da se još jednom zahvalim gospodi ispitivaćima na uviđajnosti , kolegama na druženju ,a posebno mom prijatelju i KOLEGI Jeri Odžaku koji me velikom srpljivošču do ovog doveo .
Gospon Pilot
Đ.F.

slika

34 Palac gore: : ada, bmutak, Boro, Box, Damjancic, darinka, goran, hrvoje.vt, hrvoje87, isantek, ivicaf, johnny, Jure, kbelcar, ksmokvina, marin, marko_m, Maslina, mmihin1, njak, Roman Lavriv, Sinisa, SrečkoJ, SZ, The Ozone Scraper, Tojo, Tomica Solina, toni, Toomy, vedran_zgela, VedranMRi, zlatko2508, Zoki, zupanich    
Vrh

PostPostano: čet 16 lis, 2014 7:54 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Rijetko dobar tekst sa par vrlo spretnih oštrih krivina na kojima mogu pozavidjeti i montipajtonovci i stand-up komičari.

Vrh

PostPostano: uto 21 lis, 2014 7:30 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Čestitam Vulkandžijo! Nije mala stvar ostvariti svoj 40-godišnji san. Svi smo mi ovdje sanjali da ćemo letiti, pilotirati, lebditi. Zato te i razumijemo. Ovo je tvoje jato.

Za JosipaC: dragi Josipe nadam se da te nije Vulkandžiji montirać uplašio od ispita. Zato nemoj propustiti idući rok jer će biti bez montiraća. Kad već dolijevaš ulje na vatru vađenjem starih tekstova, znaj da su tada druga pravila vrijedila i da ispit nije bio hm, baš strukturiran te da se zbog bilo koje greške ili greškice padao čitav ispit. Valjalo je tada ponovno prijaviti rok, uplatiti davanja, proći teorijski dio te ponavljati ispitni let. Stoga smo uveli diskreciono pravo da nekoga pustimo ako je malo promašio ili napravio zavoj više. Danas ne moraš strepiti pred komisijom jer će te vratiti na ponavljanje samo onog dijela kojeg si loše izveo.

1 Palac gore: : dr zdravko    
Vrh

PostPostano: pet 24 lis, 2014 23:32 
Offline     DHV 2

Zahvajujem na čestitkama!
Je , danas sam jednoj teti što radi u osiguranju minja gume i palo mi na pamet , kako više nisam tečajac i kako mi više ne važi osiguranje '' protiv trećeg lica ''-
Pitam tetu , koja je procedura za paraglajding i koliko košta .
Pita ona mene što je paraglajding,,
Ja proban objasnit , a ona će meni '' je čula sam za to , to su oni ludi Slovenci što skaću s Ilije .Što će ti to , ti nisi Slovenac''
Je ima pravo , nisam slovenac i ja umuknuh . Kasnije i z razgovora s nekim kolegama doznah da ni oni nisu Slovenci.
Znaći li to da je nabolje šutit kad me već niko ni vuka za jezik , ili ima ko drugaćije mišljenje , nedaj bože iskustvo ?

Vrh

PostPostano: sub 25 lis, 2014 9:29 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Ja sam slovenac pa sam bio lud i bez letenja. Sada kada letim sam potvrdio svoju ludost ili strah onih koji to nisu:-)). Pa da nebi ki kaj zameril:-)) Lp

Vrh

PostPostano: sub 25 lis, 2014 13:02 
Offline     DHV 2

jrabic je napisao/la:
Ja sam slovenac pa sam bio lud i bez letenja. Sada kada letim sam potvrdio svoju ludost ili strah onih koji to nisu:-)). Pa da nebi ki kaj zameril:-)) Lp

A jok , ba , ko napravi 300+ kilometara je Hrvat i ne damo ga ko ni piranski zaliv taman i on sam tvrdio drugačije .
Ma zahebavam se , slabo ti mene briga ko je ko (bar dok ne pucaju ) , mene iteresira koliko paraglajdera ima posebno osiguranje .

Vrh

PostPostano: sub 25 lis, 2014 15:57 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Vulkanizer je napisao/la:
jrabic je napisao/la:

A jok , ba , ko napravi 300+ kilometara je Hrvat i ne damo ga ko ni piranski zaliv taman i on sam tvrdio drugačije .
Ma zahebavam se , slabo ti mene briga ko je ko (bar dok ne pucaju ) , mene iteresira koliko paraglajdera ima posebno osiguranje .

a gle, ak si na tekmama, ionak ne možeš bez toga ... a ovako, kako tko, makar mislim da bi trebali imat, zlu ne trebalo ... e sad, hoće'l te osig. kuća poć veslati ak krene po zlu, ne znam. Možda bi bilo dobro da netko izbaci svoja vlastita iskustva. Za tebe ne brinem, dok god je onaj madrac tamo, po putu ... a možda ne bi bilo loše da zamoliš "uzorne" susjede da izbace još koji, onako, po strateškim točkama

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: sub 25 lis, 2014 16:52 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
ja osobno koristim to osiguranje:
http://www.flugschulen.at/axa/english/index.html
do sada ga jos nism koristio, a i nadam se da necu..no uplacujem ga zlu ne trebalo. :)
LP Sinisa

Vrh

PostPostano: sub 25 lis, 2014 18:00 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 17:40
Dao Palac gore: : 513 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 641 / Palac dolje: : 2
Poz.

za sve o i oko osiguranja:

viewtopic.php?f=2&t=5159&p=27956#p27956

lp

badel

Vrh

PostPostano: ned 26 lis, 2014 15:37 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Naš Pravilnik iznad kojeg je Zakon o zračnom prometu kaže da čim je dupe u zraku treba imati i policu osiguranja od štete prema "trećoj" strani. Drugim riječima, i učenici početnici trebaju imati to osiguranje.

Kao i Trpko koritim Axa osiguranje, a koriti ga nemali broj natjecatelja jer su pokrivene sve zemlje "zapadne" orijentacije uz EU zemlje. Košta 70 € godišnje. Za hrvatsko letenje ti ne treba takvo osiguranje, već neko naše domaće za cca 150 kn godišnje.

Vrh

PostPostano: ned 26 lis, 2014 18:17 
Offline     DHV 2

Roman Lavriv je napisao/la:
a gle, ak si na tekmama, ionak ne možeš bez toga ... a ovako, kako tko, makar mislim da bi trebali imat, zlu ne trebalo ... e sad, hoće'l te osig. kuća poć veslati ak krene po zlu, ne znam. Možda bi bilo dobro da netko izbaci svoja vlastita iskustva. Za tebe ne brinem, dok god je onaj madrac tamo, po putu ... a možda ne bi bilo loše da zamoliš "uzorne" susjede da izbace još koji, onako, po strateškim točkama

Vidim ja dati ne možeš prežalit što umisto jogija ni bi koji stari špaher , je snimka bi bila atraktivnija. :lol:
To me baš puno i ne brine , a recimo realna je opasnost da komu skršiš kakvu mladu maslinu (ili više njih)ili se meko spustiš kome na haubu kad naprimer izvodiš top lending na Triblju .
Paraglajdere sve maje tretiraju ko egzote kojima se sve prašta ,a sve više gleda ko zunzare .Zato me i interesira to s osiguranjem 8)

Vrh

PostPostano: ned 26 lis, 2014 21:03 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Vulkanizer je napisao/la:
Vidim ja dati ne možeš prežalit što umisto jogija ni bi koji stari špaher , je snimka bi bila atraktivnija.

E moj Vulkandžijo, kad se sam sjetim onog tvog filmića (što da ti velim, ne smijem ga opet pogledat), ak me tad nije šlog strefio, neće nikad ... Najnapetiji zaplet s najsretnijim završetkom. A drugo si u pravu, danas kad sletiš na bilo koju veliku i zelenu livadu, prvo se osvrćeš oće'l se pojavit vlasnik u pratnji par šarplaninaca. No dobro, nije to svugdje, recimo u Zagorju definitivno sve završi na gembaću i nečemu za prerezat. Al' , nije mi dobar onaj osjećaj kad onako nemoćan, još svezan za sve, pogledavam okolo ... Da sve bude puno ljepše, pobrinuo se nedavno vlasnik birtije , nasuprot Todorićeve punionice ispod Japetića ... sletim, dovučem se onako zavezan do parkinga ispred birtije, a čovjek, ničim izazvan, nosi hladnu žuju. Tak da nije sva ljubav na polju Bjelopolju, ima je posvuda.

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

4 Palac gore: : dr zdravko, Sinisa, vedran_zgela, Vulkanizer    
Vrh

PostPostano: uto 25 stu, 2014 14:19 
Offline     DHV 2

Joj bruke.
Zove me prijatelj Slovenc da dođem letit u Sloveniju , i kaže da ponesen i ''intenacionalnu '' .
Ja kažem ma koju interrnacionalnu , neman ni našu.
Kako a hvališ se da si položi .
-jesan-.
-onada nisi uplati-
jesan , i biljege san posla .
Nisi se slika ?
Jesan , i kad sam prigovorio Krsnqiu da ne slićim na sebe, reka mi je '' nemoj da zajebavaš , vidi kako si ljepo ispa , isti Šaban Murtezi ''
Ne znan ko je Šaban , al mora biti neki jako lepi selebriti , i slike san posla .
Pa u ćemu je problem ,to pri nama riješavaju u dva dana .

Pokuša sam ja objasnit Slovencu ,da je puno posla , da su kompjutori stari , da je čovik na bolovanju .
Al ne pomaže.
Ma oće li te dozvole , ne zbog mene već da komšiluk ne zahebava . :-D

2 Palac gore: : ada, benco    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.