slažem se Hrga sa tobom da je HZS javna institucija i da bi svi trebali biti upoznati sa njihovim radom...eto stavljam kronologiju dopisivanja pa ko hoće neka ćita...
Kako mi nije produljena sportska dozvola sam za objašnjenje telefoniro na HZS... jedanput, dvaput...i tako ko zna koliko puta...telefon zvoni i zvoni a nejavlja se niko...izgleda da vide da poziv dolazi iz SLO pa se ne javljaju..dok mi se na telefon jednog dana nije javila Blaženka i savjetovala da BiH se morao pismeno očitovati... po pravilniku je za to zadužena naša komisija, zato šaljem dopis komisiji i u kopiji na HZS.
_________________________________________________________________________________________
Dana 18. svibnja 2015. u 07:35 Sinisa Trputec <sinisa.trputec@siol.com> je napisao/la:
Pozdravljeni,
na traženi odgovor za neproduljavanje moje sportske dozvole od HZS_a ne dobijam odgovor, zato od vas, komisiju za parajedriličarstvo, a skladno PRAVILNIKA O SPORTSKOJ DOZVOLI HZS I FAI ZA PARAJEDRILIČARSTVO i članka 9.u kojem je zapisano:
“PRODULJENJE VALJANOSTI SPORTSKE DOZVOLE HZS I FAI
Postupak produljenja valjanosti
Članak 9.
Komisiji za parajedriličarstvo podnosi se:
zahtjev za produljenje valjanosti Sportske dozvole HZS i FAI, a predaje ga klub za svoje članove pilote parajedrilice. Zahtjev može predati i pilot parajedrilice koji je pojedinačno učlanjen u HZS, dokaz o naletu na parajedrilici unazad jedne godine od dana podnošenja zahtjeva za produljenje, dokaz o uplati naknade za produljenje Sportske dozvole HZS i FAI.
Nakon pregleda tražene dokumentacije, a na prijedlog Komisije za parajedriličarstvo, HZS će produljiti valjanost Sportske dozvole HZS i FAI.”
zahtjevam odgovor.
Lijep pozdrav,
Siniša Trputec
________________________________________________________________________________
dok čekam na odgovor telefoniram predsjedniku HZS, g. Tonći Panza mi po mom objašnjenju nastale sitvacije obečava da kako se taj dan i tako dobija sa g. Vajdom da će vidjeti gdje je problem i probati stvar riješiti...
stiže prvi email od Jerka....
__________________________________________________________________________________
From: Jerko Odzak
Sent: Monday, May 18, 2015 10:31 AM
To: Sinisa Trputec
Subject: Re: Sportska dozvola
Poštovani
Komisija za parajaedrenje HZS-a dobila je dopis o obrazloženju ne produljivanja sportske dozvole Siniše Trputeca,te smo mi dužni sazvati sjednicu komisije,te razmotriti razlog ne produženja iste te tražiti od I.O da donese zaključni odgovor na traženo te ga dostaviti matičnom klubu osobe o kojoj se radi i njemu osobno,
Predsjednik komisije
Jerko Odžak
_________________________________________________________________________________________________
sljedi dopisivanje ....
_________________________________________________________________________________________________
Dana 18. svibnja 2015. u 10:49 Sinisa Trputec <sinisa.trputec@siol.com> je napisao/la:
Poštovani,
iz vašeg odgovora nije jasno od koga je to komisija dobila dopis o ne produljavanju moje sportske dozvole, koliko je razvidno iz dolje citiranog člana pravilnika komisija je ta koja donosi odluku o produljenju sportskih dozvola. Nadam se samo da na odgovor neću morati dugo čekati, jer sezona takmičenja je već u tjeku.
Lijep pozdrav,
Siniša Trputec
Sent: Monday, May 18, 2015 11:12 AM
poštovani
Ovaj mail je greškom napisan vama,komisiji će biti predložen problem te će ona o istom donijeti odluku koja će biti proslijeđena I.O. Hzs-a,postupak koliko će trajati ovisi o dostavi potrebne dokumentacije HZS-a i vašeg kluba.
Lijep pozdrav
Sent: 18. svibanj 2015 11:37
To: Jerko Odzak; Damir Habek; Darko; Izidor Maltaric
Cc: HZS;
panza@net.hrSubject: Re: Sportska dozvola
Poštovani,
poslan greškom ali ne...što se tiče moje dokumentacije, zahtjev za produljenje natjecateljske dozvole u parajedrenju poslan je još u mjesecu veljaći, zajedno sa zahtjevima ostalih članova moga kluba KSL Tići Buzet. Danas mi je g. Tonći Panza u telefonskom razgovor obečao da će razgovarati sa g.Vajdom da vidi u čemu je problem pa se nadam da ću odgovor na traženo pitanje dobiti uskoro.
Lijep pozdrav,
Siniša Trputec
info@caf.hr Sent: Monday, May 18, 2015 12:22 PM
To: 'Sinisa Trputec'
Subject: RE: Sportska dozvola
Poštovani,
Dostaviti ćemo Vam pismeni odgovor.
Dana 18. svibnja 2015. u 12:41 Sinisa Trputec <sinisa.trputec@siol.com> je napisao/la:
Poštovani,
zahvaljujem se na vašem odgovoru, no iz njega nije moguče zaključiti ko i kada te u kojem vremenskom roku će mi dostaviti pismeni odgovor. Zato Vas molim da mi odgovorite kada mogu očekivati vaš pismeni odgovor.
Lijep pozdrav,
Siniša Trputec
kako je konc šihta, pakiram komp, uzimam opremu i pravac Semić... letenje do mraka...tek danas ujutro palim komp te vidim da mi je g.Vajda poslao email...ukljucio u čitače Hrgu i Rabiča...dopis objavio Hrga... ja dodajem još email od Jerka...
Sent: Monday, May 18, 2015 9:35 PM
poštovani gospodine Siniša
Mislim da ste mogli iz napisa gosp.Tomislava Vajde zaključiti bit problema,međutim da puno ne duljimo,komisija je ta koja će odlučiti a koja za to i postoji, na osnovu vašeg zahtijeva te na osnovu vaših izjava koje ste iznijeli preku foruma itd,ovo što se tiče privatnih odnosa nema veze,komisija kad dobije traženo će donijeti pravo valjanu odluku o vašem statusu natjecatelja,koliko će to trajati to vam zaista u ovom trenutku ne mogu reći,sve ovisi kada će meni stići vaš zahtijev od HZS-a na osnovu kojeg ću sazvati skupštinu komisije te će komisija donijeti pravo valjanu odluku.
Predsjednik komisije za parajedrenje
Jerko Odžak
From:
info@caf.hr Sent: Monday, May 18, 2015 2:30 PM
To: 'Sinisa Trputec' ;
panza@net.hr ;
kslpegaz@gmail.com Cc: 'Damir Habek' ; 'Darko' ; 'Izidor Maltaric' ;
kslpegaz@gmail.com ;
info@caf.hr ;
hrga@pjkflumen.org ; 'jozef rabic'
Subject: RE: Sportska dozvola
Poštovani gosp. Trputec,
Vjerojatno znate što pišete po forumima, sa kime se dopisujete i na kakav način to činite.
Isto će biti objavljeno i poslano Vama i ostalima kao dokaz da to nije prihvatljivo izražavanje u RH, HOO i HZS,
posebice kada se radi o vrjeđanju, omaložavanju i djelovanju suprotno interesima HZS i sl., te za isto postoje odredbe u aktima HZS.
što ja pišem i skim se ja dopisujem te na kakav način, nadam se da će te moje postove koji su za Vas dokazno gradivo ćim prije objaviti te poslati meni i ostalima, da vidim gdje sam to ja po vašem vrjeđo, omaložavao, djelovao suprotno interesima HZS i sl., te djelovao suprotno interesima HZS. Ako su vaše tvrdnje u ovom dopisu točne potom ste vi ko tajnik dužan pokrenuti postupak protiv mene kako je to utvrđeno statum HZS, a ne vršiti osobni obračun sa menom, jer ovako se to svodi na onu svima nama poznatu izreku “kadija te tuži, kadija ti sudi”. Ukoliko netko smatra da zbog postignutog rezultata ili organiziranog natjecanja ima zato pravo prozivati i vrijeđati
HZS, predsjednika, tajnika, str. službu ili bilo koga drugoga, tada ne postupa sukladno zakonima u RH.
Osobe koje ne priznaju odluke I.O.HZS, Skupštine HZS, Zakona u RH, rade suprotno interesima HZS.
kao organizatori DP uvjek smo poštovali sve odluke i važeče pravilnike HZS, nažalost odluke koje nam nisu poslane, a na koje se Vi pozivate nismo mogli poštovati jer s njima nismo bili ni upoznati.
Od Vas sam tražio da mi pošaljete zapisnike sa sjednice, pravilnike, zakone koji nas obavezuju da moramo promjeniti ime DP. Od svega zahtjevanog nismo dobiili ništa, a na telefonske pozive niko se od vas nije javljao. Dogovorom između Vazduhoplovnog saveza Srbije i Letalske zveze da svoje zajedničko DP organiziraju u sloveniji, ko organizatori zajedničkog DP ostali smo brez velikog broja takmičara, a radi premalog broja hrvatskih licenciranih takmičara, opravdanosti investicije organizatora, ekonomske opravdanosti smo organizaciju DP otkazali. HZS komunicira sa članicama, ne sa pojedincima, poštujte tu procedure, a svojim ponašanjem, istupima, pisanjem i sl.
stavljate Vaš klub u nepovoljan položaj.
s HZS, vama osobno, strukovnom službom komuniciro sam u vezi održavanja te organizacije DP svih ovih godina, nažalost sada se ko “pojedinac” moram obratiti vama zbog ne produljenja moje sportske dozvole, vama koji ste si uzeli za pravo da komisiji za parajedriličarstvo pošiljate dopis, obrazloženje za ne produljavanje moje sportske dozvole, te tako direktno kršite pravilnik koji definira postupak produljenja sportskih dozvola i rad komisije. Zašto isti taj dopis niste poslali i meni, meni koji sam u ovom primjeru “pojedinac” u vašem osobnom obračunu, a u pitanju je moja sportska dozvola, dozvola hrvatskog takmičara koju imam aktivno od 1999 godine.
Vaš dopis će biti proslijeđen na I.O.HZS.
Sa poštovanjem,
Gl.tajnik
Tomislav Vajda
fax:01/4848-761
Na kraju lijep pozdrav g. Vajda i nadam se brzom rješavanju problema sa produljenjem moje sportske dozvole.
Siniša Trputec_____________________________
i to je to...reko bi Oliver Mlakar..potrebno je dodati žlicu vegete za bolji okus..

danas izgleda odgovorni zauzeti, sastanki i sl., zato nastavak sljedi ...
Lijep pozdrav
Siniša Trputec
p.s. u toj prepiski fali dopis g. Vajde Jerku... t.j. komisiji, pa ako je neko voljan istog objaviti a ne želi biti na crnoj listi HZS neka ga prosljedi meni... ja ču ga s zadovoljstvom objaviti.