»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 22:39.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Novi ucitelji parajedrenja
PostPostano: sri 27 sij, 2010 16:57 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 16:44
Dao Palac gore: : 79 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 816 / Palac dolje: : 1
Ovu nedjelju na sletistu letjelista Japetic, obavljen je drugi dio (prakticni) ispita za stjecanje ovlastenja nastavnik parajedrenja. Svoj sedmorici novih kolega iskreno cestitam. Dugo ste cekali, ali isplatilo se, kako vama pojedinacno, tako i cijelom hrvatskom paraglidingu.

Ivica

Vrh

Naslov: Re: Novi ucitelji parajedrenja
PostPostano: sri 27 sij, 2010 20:16 
Offline     DHV 1-2

Član od: sub 26 pro, 2009 16:40
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 48 / Palac dolje: : 0
istina istina :Yahoo!:

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2010 6:48 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 12:55
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 18 / Palac dolje: : 0
:Bravo:

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2010 6:55 
Offline     DHV 2

Član od: čet 24 ruj, 2009 7:05
Dao Palac gore: : 217 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 206 / Palac dolje: : 7
Čestitke novim učiteljima i učitelici(ama) :beer:
Interesira me dali uče samo hrvatski ili i strani paragliding. :hi:
I još nešto,kodnas u ervata moraš da pitaš a kolko te koštao ispit!!!!!!!!!!!!!!!! :Yahoo!:
Lp

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2010 8:07 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Pridružujem se čestitkama. Da malo dam i safta.

Prvi pokušaj stvaranja hrvatskih učitelja (dakle onih koji su se obučavali i položili u RH) zbio se još 2004. pod kapom HZS-a. Tad su kandidirala sedmorica veličanstvenih. Obuka je izvršena, ali nikad i ispit. Sredinom 2008. Ivica Knežević uz grupu suradnika intezivno radi na programu obuke za učitelje i predaje nadležnom Ministarstvu prijedlog tog programa obuke u ime LK PARAfreeK-a. Ministarstvo odobrava program obuke te ovlaštava LK PARAfreeK za provođenje obuke. Obuka starta u drugoj polovici 2008. i traje kroz predavanja i stažiranje u obučnim centrima te završava u svibnju 2009. tečajem ekstremnih situacija na Biokovu. Teorijski dio ispita provodimo u studenom 2009., a eto, zbog lošeg vremena, praktični dio završava 24.1.2010. kad dobijamo novih 7 učitelja. Nisu svi pristupili, a po mojoj računici ima ih još 10, koji će to učiniti u narednom roku.

Trenutno su u toku auditi (inspekcije, nadzori, posjeti...) obučnih središta ili centara (na hrvatskom škola) za pilote parajedrilica (njih ukupno 4) od strane Agencije za civilno zrakoplovstvo. Oni su obavezni jednom godišnje. Nadalje, radi se na nadopuni i usklađenju Pravilnika o načinu uporabe ovjesne i parajedrilice, odnosno našoj "bibliji". U novoj verziji pokušat će se malo bolje definirati polijetanje pomoću vuče. Ukoliko imate svoje prijedloge za nadopunu ili ispravke u našem Pravilniku po bilo kojoj temi pozivam vas da to isto učinite putem zasebene teme pod Općenito. Isto tako radi se na organiziranju tehničkih pregleda krila (popularniji check) koji smo dužni obavljati svake 2 godine, a koji nije bilo moguće raditi kod nas.

Ostaje regulacija tandemskih dozvola, a i na tome se radi.

Možda vas je zanimalo, a možda i ne. Ipak, imate pravo na informacije. A kako se one teško dobivaju preko službenih kanala, koristim ovaj forum za takve obavjesti. Inače, slijede razna pitanja i govorkanja, a to nam nije potrebno.

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2010 9:02 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Ne kužim zašto se ti ljudi ne nabroje imenima?
Ako se već čestita valjda je ok spomenuti kome to...

Kak da se mi tu sad pridružimo čestitkama? Čestitke neznanim junacima? ;)

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2010 9:09 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
I.K. je napisao/la:
Ovu nedjelju na sletistu letjelista Japetic, obavljen je drugi dio (prakticni) ispita za stjecanje ovlastenja nastavnik parajedrenja. Svoj sedmorici novih kolega iskreno cestitam. Dugo ste cekali, ali isplatilo se, kako vama pojedinacno, tako i cijelom hrvatskom paraglidingu.

Ivica

Dragi Ivica,

Ja neznam zašto se drži pod velom tajne imena tih 7 kolega? Ja pretpostavljam koji su, ali kako se kaže pretpostavka je majka svih zayeba...
Ljudi su učinili nešto što ih je i kao ljude i kao prijatelje jako podiglo u našim očima, pa stoga lijepo molim imena van da svima čestitamo i osobno kad ih vidimo na nekom od starteva. OK?
Pa to je najmanje što su zaslužili!!!
Naravno, ovim putem svima od srca čestitam

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2010 11:43 
Offline     DHV 3

Malo mi je bilo glupo navoditi imena ljudi bez njihovog odobrenja, ali kako to nije vojna tajna evo riskiram da ću biti prozvan.

7 novih veličanstvenih su:
Sonja Papeš
Marinko Jozić
Vedran Bralić
Damir Biondić
Darko Potočki
Tomislav Šimunov
Goran Žauhar

Redosljed je proizvoljan, iz glave.

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2010 11:50 
Offline     DHV 2-3

toni je napisao/la:
Malo mi je bilo glupo navoditi imena ljudi bez njihovog odobrenja, ali kako to nije vojna tajna evo riskiram da ću biti prozvan.

Sonja Papeš
Marinko Jozić
Vedran Bralić
Damir Biondić
Darko Potočki
Tomislav Šimunov
Goran Žauhar

E pa sad se može čestitati - svaka čast novim instruktorima, trebalo je sigurno dosta truda i volji podnijeti, 'pod stare dane' još jednu školu i još jedan ispit.

A što se tiče objave imena, osim što nije tajna, ne kužim kako nekome može biti u interesu da se ne zna da je on instruktor...

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2010 12:02 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Ma mene fascinira kako se brzo i lako od cijele price naslo sranje i napravila vojna tajna. Odite u HAC.

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2010 12:45 
Offline     DHV 2-3

toni je napisao/la:

Sonja Papeš
Marinko Jozić
Vedran Bralić
Damir Biondić
Darko Potočki
Tomislav Šimunov
Goran Žauhar

Evo, sad čestitam i svakom ponaosob. Pogotovo mi je drago za Sonju bez imalo namjere omalovažavanja postignuća ostalih :good: .
Ipak je to naša prva instruktor-dama... iliti instruktorica. :beer:

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2010 12:52 
Offline     DHV 3

Damjancic je napisao/la:
Ma mene fascinira kako se brzo i lako od cijele price naslo sranje i napravila vojna tajna. Odite u HAC.

Ma ustvari, ide mi na qratz kaj nekak ispadam radio mileva, a uključeno je bilo bar 20-ak osoba u to :dash:
Ne bi nitko niš napisao da ga vučeš za uši. Ispada da je tajna, kad nitko ništa nije prozborio. I tako to ide u svemu. Pomalo sam razočaran.

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2010 12:56 
Offline     DHV 2-3

Damjancic je napisao/la:

p,
D.

Doc, i za tebe znam da si liječnik (i to, kako čujem, dobar), pa ne idem provjeravati u Liječničku komoru (ako takva institucija postoji... hm... mislim da sam negdje čuo da postoji). I naravno da mi je takvu vijest daleko draže čuti od prijatelja nego da tražim po tamo nekim službenim stranicama. Osim toga ovaj forum je namijenjen informiranju, pa ne vidim zašto takovoj informaciji nebi bilo mjesto ovdje... ma ne za tebe kao liječnika, to je već vijest s bradom :crazy: , već informacija o novim instruktorima...

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2010 12:57 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
toni je napisao/la:
Damjancic je napisao/la:

Ma ustvari, ide mi na qratz kaj nekak ispadam radio mileva, a uključeno je bilo bar 20-ak osoba u to :dash:
Ne bi nitko niš napisao da ga vučeš za uši. Ispada da je tajna, kad nitko ništa nije prozborio. I tako to ide u svemu. Pomalo sam razočaran.

Niš ne kužim s tim neobjavljivanjem. Pa nije to registar branitelja, već najvrijedniji među nama. Čestitke svima nabrojanima, a posebno učiteljici Sonji (moraš još samo naći neke naočale da bi fetiš za buduće učenike bio izraženiji :mocking: ).

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2010 13:04 
Offline     DHV 2-3

CloudWalker je napisao/la:
toni je napisao/la:

Sonja Papeš
Marinko Jozić
Vedran Bralić
Damir Biondić
Darko Potočki
Tomislav Šimunov
Goran Žauhar

E pa sad se može čestitati - svaka čast novim instruktorima, trebalo je sigurno dosta truda i volji podnijeti, 'pod stare dane' još jednu školu i još jedan ispit.

A što se tiče objave imena, osim što nije tajna, ne kužim kako nekome može biti u interesu da se ne zna da je on instruktor...

... a mislim da bi trebalo čestitati i njihovim instruktorima. Pitanje: kako se zove instruktor koji obučava nekoga da postane instruktor? E njima bi isto trebalo čestitati. Sve je počinjalo od nule, razvuklo se kroz godine, pusti priedlozi, izmjene, dopune, usklađivanje sa ovim i onim zakonom, izrade pravilnika... sastančenja za mrgudima u državnim institucijama... brrrrr ... svaka čast na uloženom trudu i materijalno-tehničkim sredstvima. :ave:

Evo nagrade u obliku ovih sedmoro veličanstvenih :respekt:

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2010 13:07 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Čestitke novim obrazovnim djelatnicima! :Bravo: Budete i sindikat osnovali? :-D

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2010 14:05 
Offline     DHV 2-3

toni je napisao/la:
Damjancic je napisao/la:

Meni jedino nije bilo jasno zašto Ivica odmah u objavi nije napisao imena. Kaj se tiče ostalih koji su to pročitali, znali svih 7 nabrojenih, a nisu ništa napisali nakon pitanja o imenima - možda su očekivali da Ivica odgovori na to pa se nisu htjeli miješati. A obzirom da Ivica nije tako često na forumu (danas uopće nije bio), načekali bi se odgovora da ti Toni nisi odgovorio. Dakle, sve ok. :good:

A ovo 'u svemu je tako' ne bih gledao toliko pesimistički. Bar što se tiče foruma, ne znam jesi li ciljao na još nešto. Dosta ljudi se jednostavno 'boji' ili zaziru uključiti se u neku diskusiju, s kojekakvim razlozima. Vjerujem da je čest razlog: što ću se ja miješati kad sigurno ima netko tko: o tome zna više / bolje će to sročiti / veći je autoritet.
Znam da se osobno često tako osjećam na internacionalnom pg forumu. Ako naletim na neku zanimljivu temu koja već duže traje, nakon nekoliko postova steknem neki stav o problemu i razmišljam kako bi to napisao, čitam dalje i naravno među drugima idejama naiđem i na svoju koja je super napisana, koncizno i na savršenom engleskom, možda čak i s detaljnijom razradom i sitnicama koje su meni promakle. Ili pročitam nešto što me natjera da potpuno promijenim mišljenje. No to je za očekivati na forumu koji čita ogroman broj ljudi od kojih su mnogi profesionalno specijalizirani u pojedinim temama.

Mislim da to na našem forumu nije slučaj i da u svakoj temi sigurno postoji nekoliko uglova gledanja koji ostaju nepokriveni jer jednostavno nema dovoljno kritične mase koja bi potpuno kvalitetno obradila pojedinu temu.

Još je gori razlog: ako se nekome suprotstavim mogao bi me 'napasti' pa ću ući u nepotreban konflikt.
Tome smo možda čak krivi i mi koji se često javljamo, dosta smo tvrdoglavi po prirodi i imamo čvrsta (iako nimalo nužno točna) stajališta o svemu i svačemu. Stajališta koja se mogu doživjeti kao isključiva (pa ih se 'ne smije' dovoditi u pitanje).
Ako je tako, ako sam osobno svojim pisanjem ili stilom na taj način nekoga odbio zaista mi je žao. Koliko god znam biti tvrdoglav, znam i promijenit mišljenje i uvažiti tuđe. Probajte! (ako se usudite... :evil: ) ;)

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2010 14:36 
Offline     DHV 2

Član od: pon 28 ruj, 2009 21:17
Dao Palac gore: : 537 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 165 / Palac dolje: : 0
Čestitke svim novim NASTAVNICIMA ili UČITELJIMA parajedriličarstva u Hrvata kao i organizatoru te svim predavačima koji su sudjelovali u ovom procesu koji je ipak povijesan na svoj način !

LP

Ivan Moro-Morelli
www.etosijek.hr

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2010 15:02 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 16:44
Dao Palac gore: : 79 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 816 / Palac dolje: : 1
Ispricavam se svima koji su pogresno shvatili da se nesto skriva. Imena nisam stavio jer sam mislio da je to vec poznato, a zapravo sam se jako prevario. Sorry! Zaista nije bilo nikakve namjere skrivanja bilo cega. Da je tako, zasto bi uopce informacija isla u javnost, a isla je. Slike s polaganja ispita sam istovremeno stavio i na news.binaries pa sam mislio da je sve poznato. Sada ipak sve znate, ali da pojacam ispriku, dat cu vam jos nekoliko podataka, kao nadopunu onome sto je Toni vec naveo. U ovoj grupi kandidata (koji su prosli pismeni na 1. roku) nedostajali su Ratko Ostermann, Marko Hrgetic i Nenad Morovic iz opravdanih razloga. Oni ce to rijesiti naknadno na prvom sljedecem redovnom ili izvanrednom roku. Ostali kandidati koji su sacinjavali grupu polaznika i koji ce vjerojatno prijaviti kompletan ispit na sljedecem roku su:
Zvonko Biberovic, Ivan Moro, Damjan Marin, Josip Tomac, Edo LJescanin i Vlado Pausic. Medju njima je jos bio Igor Caleta koji se izjasnio da od stjecanja ovlastenja odustaje.
Tecaj je po mojem (subjektivnom) misljenju odradjen korektno i kvalitetno. Naravno, prihvacam sve primjedbe kako bi sljedeci bio bolji. Predavaci su bili: Toni Buljan (konstrukcija i materijali, tehnika letenja), Nebojsa Subanovic (aerodinamika, meteorologija), Danko Petrin (tehnika letenja), Damjan Marin (prva pomoc) i moja malenkost (zakonski propisi, metodika obuke, izvanredni postupci). U treninzima smo sudjelovali Toni (treninzi na tlu) i ja (tlo, letenje na malim visinama, izvanredni postupci). Ispit, koji je odrzavan na podrucju letjelista Japetic (osanovna skola i sletiste u Sv. Jani) je provodila Agencija s komisijom u sastavu: Mladen Budimir, Danko Petrin i Antoni Buljan.
Nadam se da sada vise nema primisli da se nesto taji jer nista se nije tajilo od samog pocetka (tecaj je bio javno objavljen). Ako treba jos neka informacija, slobodno pitajte.

Pozdrav,

Ivica

Vrh

PostPostano: čet 28 sij, 2010 15:16 
Offline     DHV 2-3

I.K. je napisao/la:
Ispricavam se svima koji su pogresno shvatili da se nesto skriva.

For the record, osobno nikad nisam smatrao da se zbilja nešto namjerno skriva, samo mi je objava bez imena jednostavno bila nespretna/nekompletna.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: