»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 05 svi, 2026 18:23.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Nova pravila Raspadalice
PostPostano: uto 23 vel, 2010 20:20 
Offline     DHV 1

Član od: uto 23 vel, 2010 18:31
Dao Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 19 / Palac dolje: : 0
Poštovana gospodo letači!
Najprije bih se zahvalio gospodi letačima koji su u nedjelju letjeli s Raspadalice (olc) i bilo im je užasno teško nazvati me i pitati jel smiju prošetat po mojoj zemlji, jel smiju gazit travu koju godinama pokušavam zadržati na kamenjaru, pitati me jel smiju koristit moje stolove, jel smiju bacit smeće po mojoj livadi...
Dragi letači jel netko najavio i odjavio letenje? Jeste li bili limitirani od kontrole letenja sa visinom od 2000m ili nije išlo više?
Pa brat bratu prekršeno je puno propisa nedjeljnim letenjem sa MOJE zemlje a baš me interesira da li znate kad dođe do sranja kome prvom dolazi policija? Jel vam se kad desilo da odete sa ženom ili curom na kavu a u kafiću vas napadne seljak kome su paraglideri zgazili kapulu, pšenicu, krompir a da ste vi taj dan bili 90km udaljeni od letjelišta? Dal Vam se ikad desilo da sav nabrijan sa dragom idete na start jer prognoza je ludilo a kad dođete gore, na svoju zemlju, najprije potrošite par sati na čišćenju smeća i sređivanju okoliša? Jel vam se ikad desilo da sjedite u svom dvorištu i dođe 15 letača koji počnu širit krila a da ne kažu niti dobar dan?
Isto tako da li kad dođete negdje i vidite tablu PRIVATE iza ograde ulazite na privatan teren i ponašate se kao da je to ničije?...
Pogledajte kakav ste start ostavili po onom blatu! Ma nema veze, sad dolazi proljeće pa će gazda sretno opet potrošit lovu za travnato sjeme. Travica će niknut i opet će doć letači i sve razjebat a gazda će i dalje kupovat i sijat travu. Baš mi je to super!!!
Neznam koliko bi Vama trebalo da popizdite na doživljavanju gore navedenog ?
E pa meni je dosta!!!
Žao mi je što je do toga došlo ali od danas vrijede nova pravila!
Gospodo letači, strogo se zabranjuje korištenje uzletišta Raspadalica za individualno i grupno letenje bez prethodne najave i isključivo mog odobrenja.
U slučaju nepoštivanja gore navedenog budite spremni na prijavu policiji, da li za ometanje privatnog posjeda ili kršenje pravilnika o letenju ( najave, visine...)
Žao mi je što je do toga došlo ali opet napominjem da je teren moje PRIVATNO vlasništvo i da na njemu nećete raditi što vas volja.
Isto tako ne mogu razumijeti da kad me vidite postajete rektalni speleolozi ( oni koji se uvlače u šupak) a kad dođete i mene nema apsolutno ignorirate moja pravila i radite sranja. Jel Vi mene držite za frenda ili me j.... u zdrav mozak? Ko je tu lud!!!
A najviše me smeta što me tjerate da moram biti okrutan i ponašati se kao žandar!
ŠTO STE TRAŽILI TO STE I DOBILI!
A sad vas molim da me testirate pa da vidimo tko će izvući deblji kraj.
Napominjem još jednom da je Raspadalica moje privatno vlasništvo i da sam ja jedini koji mogu radit što god me volja.
Prenesite ovu poruku i drugim letačima kako bi izbjegli moguće neugodnosti
Hvala na razumijevanju
Nevio

19 Palac gore: : AIRBEŠO, B-52, benco, Damjancic, damjancr, Ivana, joe33, jrabic, Knez, Ljubo, marin, Mirko, nikola, Red Baron, Tojo, toni, Vedran, zlatko2508, Zoki    
Vrh

Naslov: Re: Nova pravila Raspadalice
PostPostano: sri 24 vel, 2010 17:46 
Offline     DHV 2

Član od: sri 24 vel, 2010 17:27
Dao Palac gore: : 144 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 28 / Palac dolje: : 0
Drzim da je Nevio u pravu. On je vlasnik Raspadalice i minimum dobrog vladanja je da se od njega zatrazi dozvola za polijetanje sa njegovog posjeda. Nisam jos nikada cuo da je bilo kome bilo uskraceno polijetanje ako se je trazilo njegova suglasnost.
Ako bi se osvrnuli da drugi dio price, tj. da se otpad ostavlja na startu (ne samo na Raspadalici, svjedoci smo te zalosne prakse na svim startovima) mislim da nije nikakav problem ono malo otpada sto donesemo na start sa njega i odnjeti. Tu zelim naglasiti da se vecina pilota i njihove pratnje tako i ponasa no oni rijetki koji to ne rade ostavljaju ruznu sliku. Potrebno je samo malo volje da se ta slika popravi. Lp, Mirko.

Vrh

PostPostano: pet 05 ožu, 2010 22:16 
Offline     DHV 1-2

Član od: čet 08 lis, 2009 0:38
Dao Palac gore: : 1 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 4 / Palac dolje: : 0
Sorry for late reply. Nevio me samo potakao da obavijestim letačko pučastvo o novim pravilima i na Zmajevcu, naime gazda Franjo je slično dobio mlade zbog ponašanja nekih pilota pa ćemo uskoro, na njegovu inicijativu, oglasiti nova pravila. A da su obadva u pravu, jesu. :hi:

Vrh

PostPostano: ned 07 ožu, 2010 20:20 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Mirko je napisao/la:
Drzim da je Nevio u pravu. On je vlasnik Raspadalice i minimum dobrog vladanja je da se od njega zatrazi dozvola za polijetanje sa njegovog posjeda. Nisam jos

Cuj ovo Mirko drzi da je Nevio u pravu! Pa ljudi zamislite da vam netko dodje u dvoriste napravi smece, izvredja sve vase susjede, izgaza vam travu, unisti sto se da unistiti i na kraju posere se da imate sto cistiti. Usput svaki puta cete se veseliti takvom gostu i jedva cekati da vam ponovo dodje! Ja mislim da bi trebalo odstraniti letace za koje sami vidite da BILO GDI dodju i ostave svoje smece i svoja sranja na startu i oko terena za letenje. Krasna slika nove generacije koja dolazi. Mi nismo imali 8 godina unazad u HR letackom svijetu takve tipove. Momci potrudimo se da novi decki koji dolaze osim letenja nauce i letacki bon ton. Ljepi pozdrav svima koji znaju znacenje ovih rijeci!
VOJO!

Vrh

PostPostano: pon 08 ožu, 2010 9:12 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Vojo je napisao/la:
Ja mislim da bi trebalo odstraniti letace za koje sami vidite da BILO GDI dodju i ostave svoje smece i svoja sranja na startu i oko terena za letenje.
VOJO!

Upucat, linčovat, pretuć do smrti, otrovat ili izbost nožem takve?

Vrh

PostPostano: pon 08 ožu, 2010 12:09 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
toni je napisao/la:

Čemu dilema?
Sve od nabrojenoga! =@ :%) :spank: :-x

Vrh

PostPostano: pon 08 ožu, 2010 12:22 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Franco je napisao/la:
toni je napisao/la:

Čemu dilema?

Pa poznavajuci fra Toncija i njegovu moralnost prije bih rekao da bi trebalo odraditi jednu stvar koja doduse nije navedena ali najbliza je onoj izbost (i ne nozem)ali vec u neku od postojecih rupa jer nebi on htio nekoga uvrijediti ili povrijediti. Ali ako vec rupa postoji onda ga ubodi u neku od postojecih rupa i neka to ne bude bas neki ostar predmet ali tvrd mora biti svakako! Svakako da bi nesto trebalo poduzeti ako ne puno ono barem onu stvar koju nasa moralna vertikala fra Tonci nije direktno obznanio! Ljepi pozdrav dobar vjetar i sigurno slijetanje svima ma gdi i na cemu letili!

Vrh

PostPostano: pon 08 ožu, 2010 13:10 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Vojo je napisao/la:
Franco je napisao/la:
toni je napisao/la:

Čemu dilema?

Pa poznavajuci fra Toncija i njegovu moralnost prije bih rekao da bi trebalo odraditi jednu stvar koja doduse nije navedena ali najbliza je onoj izbost (i ne nozem)ali vec u neku od postojecih rupa jer nebi on htio nekoga uvrijediti ili povrijediti. Ali ako vec rupa postoji onda ga ubodi u neku od postojecih rupa i neka to ne bude bas neki ostar predmet ali tvrd mora biti svakako! Svakako da bi nesto trebalo poduzeti ako ne puno ono barem onu stvar koju nasa moralna vertikala fra Tonci nije direktno obznanio! Ljepi pozdrav dobar vjetar i sigurno slijetanje svima ma gdi i na cemu letili!

Znači, treba ga bost u uši tupim baby štapićima ili mu gurat rolly-pop lizalo u usta.

Vrh

PostPostano: pon 08 ožu, 2010 21:02 
Offline     DHV 2

Član od: sri 14 lis, 2009 18:20
Dao Palac gore: : 191 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 2
Vecina letaca se slaze s Neviom ali se takoder i nada da se to vise nece ponoviti ( na bilo kojem terenu ) te da ce zlikovci biti primjerno kaznjeni....
....Raspadalica je jedno od najljepsih mjesta i ne smijemo ga upropastiti svojim nemarom i lijenoscu!!! Vratit ce nam se to kad tad!!!!
Nevio zelim ti svako dobro!!!
LP iz Osijeka!!! :respekt:

Vrh

PostPostano: pon 08 ožu, 2010 23:06 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 1:37
Dao Palac gore: : 21 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 21 / Palac dolje: : 0
:evil: sve pobit :amen:
neka se jave :crazy:

Vrh

PostPostano: pon 08 ožu, 2010 23:35 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Dragi letaćice ii letaći. Na startu Zavoj i ostalim startevima vrijede ista pravila kao za Raspadalicu. Javljanje molim je obavezno na broj 098 334 585. Info meteo postaje o vrijednostima jačine vijetra, temp i smijera možete saznati na br 098 358 844. Takodjer bi molio da platite startninu od 20 kn po danu domačem članu koji se zatekne na startu. Vas se mora stalno i to svaki put molit jer Vi se radite bedasti kao da neznate za ta pravila-)). Ima iznimaka da nekog ne povrijedim. Imate i mogučnost platit godišnju startninu od 200 kn. U zamjenu čete dobit karticu o uplačenoj svoti. Ugodan vikend Vam želim jer se sprema ljepo vreme. Jožef

Vrh

PostPostano: uto 09 ožu, 2010 18:43 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Počinje letačka sezona. Kako u sezoni najviše hodočastim na Kalnik, a i član sam Feniksa, ponukan Neviovim primjerom, neću se libiti da, za razliku od Nevia, imenom i prezimenom navedem svakoga za koga primjetim da je na Kalniku, bilo velikom bilo Malom, ostavio svoje smeće ili se na bilo koji drugi način nedolično ponašao. Uopće mi neće smetati javni linč kojem će biti izložen imenovani na sramotu njegovu i njegovog kluba.
Glede startnine ona je regulirana pravilnicima Kluba Feniks o pnašanju na letjelitima kojih je Feniks operator, te međuklupskim dogovorima/ugovorima. Rečena dokumentacija je na zahtjev dostupna svima zainteresiranima, a glavni izvatci iz pravilnika su izvješeni na svakom od starteva.
Zahvaljujem na pažnji...

Vrh

PostPostano: uto 09 ožu, 2010 21:56 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 1:37
Dao Palac gore: : 21 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 21 / Palac dolje: : 0
:-x hebo te svi nesto ljuti recesija svi hoce para,ali nema para :-P

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ]