»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 09 tra, 2026 14:57.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 35 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Liga u preletima - da ili...?
PostPostano: pet 15 srp, 2011 8:59 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
I da ja još dodam - Iako sam ja dobio, ne nogom u guzicu nego u jaja, :O: ali dobro.
Parajapetić smo odradili. Doc, Ivica - sačuvajte rezultate. Odnosno vidim da su dostupni pa ću ih ja laganini obraditi u ligaškom duhu.
Profa - sačuvaj rezultate i zbrojiti ćemo ih na Parajap-ove
Feniksovci - raditi ćete FOK 2011. Točno? Sačuvajte rezultate i zrojiti ćemo ih na one već odrađene...
... i imamo pilotprojekt Liga 2011.
Naravno, ako netko još hoće participirati sa već odrađenim tekmama za Ligu (Jere?) neka dostavi rezultate.
Može na mail zoran.stetic@zg.t-com.hr.
Prijedlog - jedan dan, recimo onaj nabolji sa državnig u MKD zbrojimo na ovo natjecanje. Ako se to smije...
S obzirom da je kasno bilo što službeno pokretati neka vrijede slijedeći uvjeti/pravila za ovu godinu:
Kotizacija/participacija - nema.
Sponzori - lokalno
Pokroviteljstvo - lokalni organizator
Nagrade (za sva osvojena mjesta) - spoznaja o tome da si pomogla/pomogao započeti jednu lijepu tradiciju u godinama koje dolaze....
A dogodine - vidjeti ćemo.

1 Palac gore: : Tojo    
Vrh

PostPostano: pet 15 srp, 2011 9:07 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Ipak mala sugestijica...
Naime primjetih da vam je ta pijanka poslje tekme vrlo važna stvar. Nije da ne volim popit (blago rečeno), ali rado bih tu pijanku zamijenio sa prijevozom.
Preletaši su vam čudna sorta i vole kad im se malo titraju faja. Tulum u večernjim satima lako se organizira sam od sebe (ako i koliko njih uopće bude zainteresirano za to). Vjerujem kako ćete tako dobiti i kojeg natjecatelja više jer u kotizaciji mi je sada objašnjeno da plaćam i nekakav tulum na kojeg ustvari nemam namjeru otići (čeka me žena doma, pijam antibiotike, ne volim Profu itd). Međutoa, ako imam osiguran prijevoz tada možda ranije stignem doma na antibiotik, a i ne moram voditi ženu na tekmu da me skuplja.
Ja tekmu vidim ovako:
Odletim u PM, pričekam prijevoz u birtiji uz pivu, vrate me do auta, tamo maznem još neku pivicu dok čekam da mi skinu track i ako me prevuklo ostajem na tulumu, ako nije - juriš mado (NEPROCJENJIVO!)
Postoji i vrlo blaga opcija da doletim u cilj, a tada pijem pivice dok ne skupe ove koji čekaju po birtijama, pa na kraju i s njima popijem još jednu pivicu. Nakon toga opet gledam dal' me je prevuklo ili nije.
... ili: doletim u cilj, uzmem auto i odem doma. BLJAK! Takve ne razumijem.

2 Palac gore: : darinka, Red Baron    
Vrh

PostPostano: pet 15 srp, 2011 10:53 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5270 / Palac dolje: : 21
Pozdravljam inicijativu Štete, Kneza i Profe. Slažem se da bude probna liga ove sezone. Jer inače je malo neozbiljno ubacivati termine od danas do sutra. Priključit ćemo rezultate FOK (ako ih bude) ligaškim natjecanjima. I ja se ispričavam na nedolasku na Strahu jer sam vikend isplanirao drugačije.

Vrh

PostPostano: pet 15 srp, 2011 11:17 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 26 sij, 2010 8:41
Dao Palac gore: : 2 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 17 / Palac dolje: : 0
toni je napisao/la:
Pozdravljam inicijativu Štete, Kneza i Profe. Slažem se da bude probna liga ove sezone. Jer inače je malo neozbiljno ubacivati termine od danas do sutra. Priključit ćemo rezultate FOK (ako ih bude) ligaškim natjecanjima. I ja se ispričavam na nedolasku na Strahu jer sam vikend isplanirao drugačije.

Da, malo je iznenada jer su svi više manje isplanirali vikende...

Vrh

PostPostano: pet 15 srp, 2011 12:39 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
Pozdrav

Za info, mada vecina to vec zna...
Svake godine HZS krajem godine ili pocetkom nove godine raspise natjecaj za organizaciju DP i liga natjecanja, kao i drugih tekmi. Lige u preciznom se uredno prijavljuju i uspjesno odrzavaju, no na zalost kod preleta to bas i nije slucaj. Za pika tekmu vrijeme treba biti samo letivo (bar 1h u toku cijelog dana, moze biti oblacno, nakon kise, ujutro, navecer, nema veze...), a za prelet vrijeme treba biti tip-top.
Prijasnjih godina gotovo za sve planirane liga tekme (vikendi) vrijeme nije posluzilo i entuzijazam za organizaciju je pao. Isto tako, kad bi netko organizirao ligu, a vrijeme bilo li-la (mozda se leti, mozda ne), nitkom se nije dalo potrezati do tamo (zbog privatnih obaveza tipa posao, familija, nepotrebni troskovi, izgubljeno vreme i sl.). Organizacija nije komplicirana, ali ipak treba imati ozbiljan tim ljudi koji moze povuci i odraditi sve sto treba, a trebaju tu i neka financijska sredstva (za prijevoz uglavnom) i slicno... Svi koji su probali nesto organizirati znaju da to bas nije samo tako... A kao slag na tortu dolazi komplikacija s dobivanjem dozvola za zracni prostor :(

Kako bilo, najbolje je kad klubovi organiziraju tekmu (nesluzbenu, ali po strogim pravilima i standardima) radi sebe i za svoj gust. Ako budu uspjesne, ohrabriti ce se organizirati ih opet, naci ce se jos klubova sa slicnim motivom i ponovo cemo imati sluzbenih liga tekmi u preletima.

Pozdrav,
Ratko

PS - nikako nisam zelio biti negativan. Dapace, pozdravljam svaku inicijativu. Za sluzbenu ligu natjecanja treba prijaviti HZS-u. Za nesluzbenu, mogu se zbrojiti rezultati svih odradjenih tekmi (od ParaJapa na dalje) i proglasiti pobjednike. I to je super i velika stvar.

Vrh

PostPostano: pet 15 srp, 2011 13:38 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
PRVA TRKA JE 16.07.2011.(subota) NA PODRUČJU RG S I J
logistiku pružaju Kolibri, obrada podataka Jastreb.
Kotizacija je :
40 kn u što ulazi obrada podataka, prijevoz na start i skupljanje
10 kn samo obrada podataka ,a prijevoz i skupljanje u vlastitoj režiji

Prijave na sletištu u Cvetlinu 8:30- 11:00
Odlazak na start 11:00-11:30
Određivanje TASKA 11:30
Početak trke određuje NK
Kraj trke 17:00
Predaja GPS uređaja 17:00-19:00
Rezultati u 20:00

Pa ko voli nek izvoli se pojaviti u određeno vrijeme pa da krenemo više s tim .

Vrh

PostPostano: pet 15 srp, 2011 16:28 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
Podržavam Štetu maksimalno i rado bi se uključio u organizaciju pogotovo na Gredi.
Osobno mislim da je glupo proglasiti liga natjecanje za natjecanja koja su več prošla.
Također mislim da je glupo reći ovaj tjedan Vam je liga u preletima ( 5 dana ranije).
Sva ta energija je super i pozitivna je samo u krivom trenutku.
Ispast će jako neozbiljno ako se to sad radi samo da bi se napravilo.
Moj prijedlog je da Šteta i koga još to zanima budu kooridinatori lige.
Klubovi do početka godine prijave svoje termine i iziđe kalendar liga natjecanja + bodovi sa Dp-a.
Natjecateljska komisija se bira od domaćih XC pilota, a obrada koga izaberu koordinatori lige.
Također klubovi ( Jere primjer) mogu proglasiti svoja natjecanja Fai2 tekmama.
Super je ideja ali ja bih pričekao početak godine i gađao dobre dane za letenje.
Mislim da ima pilota koji se slažu samnom.

Vrh

PostPostano: pet 15 srp, 2011 17:52 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Forca je napisao/la:
Mislim da ima pilota koji se slažu samnom.

Pa donekle.
Slazem se da je glupo vec odrzana natjecanja ubacivat u neku ligu, to nekako unistava onaj osnovni duh jednakosti uvjeta koji za sve prave sportske susrete mora biti ispunjen (ili mu se barem treba skroz pribliziti).
S druge strane, ti se Bruno tog ne sjecas, ali takav sistem lige kakav predlazes smo vec imali i zavrsio je tako da je bilo tristo problema jer je trebalo sve najavit, prijavit, skuhat grah, neko se naso ko je htio i nesto zaradit od svega a nije mu bas islo, a na kraju - tog dana (koji su svi iscekivali cijelu godinu) - kisa!
Bit ce da sam ostario, ali sve mi se istinitija cini ona "tko povijest ne poznaje osudjen ju je ponavljati".

Decki samo gonjajte! Da mogu sutra bi definitivno bio tamo (ovako me ceka 24h ljepota KB Sveti Duh). Ako mogu kako drukcije pomoci zovi, samo zovi.
Po meni, zlatna formula KISS! (keep it simple, stupid)
Pa makar se ove godine tekmalo nas 5, ako tekme budu dobre sljedece godine ce nas bit 25, a kaj nas kosta? Struja za laptop, nes ti problema. Nafta za skupljanje poslije leta? Uf, to kao inace nikad ne trosim...Vozac? Pa da, sve sami supci oko mene majku im, nikad niko po mene nece doc...
Ratko nemoj bit smijesan s prijavama skupova, pa ko prijavljuje skup sredinom 5. mj. kad je dobra subota na Ivki?! Sto se HZS-a tice moj je osobni stav da dok od njih dobivam vise smetnje nego usluge (koju sam platio kao porezni obveznik ove drzave, da ne govorim clan kluba uclanjenog u HZS), ne trebam ih ni pitat ako mislim pravit tekmu.
Ko misli da je neizvedivo, nek jednostavno ne dodje. Mislim, nemojte me krivo shvatit, ja sam za slobodu govora i pravo na misljenje i javno priopcavanje i sve to, ali odite mi u krasni njeznik svi koji sad nalazite tristo razloga "zasto ne" i "mislite da nikurac od tog". Vase misljenje o ovoj temi mi je jednako bitno kao i misljenje onih djecacica u roza majicama koji mi jednom godisnje zatvore tramvajski promet kroz centar (ko da biraju dan kad imam najvise posla u gradu, oca im j...) da bi se drzali za rukice pod policijskom zastitom.
Sorry, poneslo me malo. Lijepo je kad covjek otkrije da u njemu ima jos tracak onog praiskonskog bijesa...

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

2 Palac gore: : Red Baron, toni    
Vrh

PostPostano: pet 15 srp, 2011 18:26 
Offline     DHV 2-3

Vidim da ima ljudi koji bi željeli da Ligaški preleti u Hrvatskoj zažive. I ja sam u toj grupi. Već su mi se isprofilirali ljudi koji će rado dati podršku na "svojim" letjelištima i neće ih se trebati dvaput pitati, za neke vjerujem da će se nakon nekog vremena i aktivnije uključiti.... za neke sam siguran da će to uraditi odmah .
Najjasniju sliku o svim teškoćama dao je Ratko, pa ih sad ne mislim ponavljati. Doc je isto podijelio s nama poteškoće kojih je bilo prije. No poteškoće bi nas nečemu trebale naučiti. Jeli tako? Barem to kako da ih izbjegnemo ili ignoriramo - ili da se na kraju krajeva pripremimo za njih. Vremenske prilike su isto bitan faktor, no da parafraziram svog instruktora Edu: znate koliko sam puta letio u idealnim uvjetima? NIJEDNOM!!! Naravno, bilo bi lijepo da vriijeme posluži. No sigurnost uvijek stavljam na prvo mjesto.
Ovo retroaktivno obrađivanje rezultata, koje spominje Bruno, i koje po Docu uništava dio izazova, pa to i nije toliko retroaktivno jer ćemo "maznuti" samo rezultate s Japa, a Profa i DP su tek na redu. FOK? Hoće li ga biti? Mislim da hoće. Hrgina akademija - da se održala zamolio bih i Hrgu za rezultate - Dakle to bi bilo već 5 tekmi koje mogu dati lijep presjek preletaškog natjecanja u nas. A do kraja godine možda ubodemo još koju. Oni koji ne žele da budu objavljeni na tim listama nek' mi se jave i njih ćemo "prekrižiti". Pravo svakoga je da ne bude dio nečega čega ne želi biti.
Bruno, care - ovo je samo proba. Nagodinu možemo odraditi neku neslužbenu Ligu, s kalendarom natjecanja, prijavama pilota itd. Evo ja ću dati sve od sebe da nakon objave kalendara natjecanja za iduću sezonu zamolim organizatore da se izjasne da li hoće da im se tekme boduju za ligu. Drugim riječima - zamoliti ih da mi dostave rezultate, a ja ću ih obraditi i objavljivati ovdje. Dakle slijedio bih Docovu doktrinu "Kiss". A onda... ako to sve profercera...
Što veli Doc - krenimo nas petorica. Dogodine će nas biti 25... a dalje... paaaa, ja volim reći "Nebo je granica"...
Neću Vam se zahvaljivati na porukama podrške. Neradim(o) mi to svak' za sebe. Sve to mi radimo u cilju napretka i promocije ovog našeg sporta. Liga neće biti samo jedan čovjek. Liga će biti svi oni koji i najmanjim dijelom participiraju u njoj.

Vrh

PostPostano: sub 16 srp, 2011 8:51 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
Podržavam svako natjecanje i druženje u Hrvatskoj..... dolazim na ligu.
Samo naprijed.....

Vrh

PostPostano: sub 16 srp, 2011 22:59 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 22:42
Dao Palac gore: : 247 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 211 / Palac dolje: : 0
Neformalna liga u preletima "Zagorje 2011." krenula je danas sa prvom trkom.
Startalo se na RGJ; pa zatim do Lepoglave (crkva); pa onda natrag preko RG i Cvetlina do dviju crkvica (Sv. Augustin i Magdalena) na slovenskoj granici; nakon toga do Bednje (crkva); preko Trakošćana (dvorac) do sletišta u Cvetlinu. Ukupno nekih tridesetak kilometara.
Bilo je nekih dvadesetak letača od kojih se je 11 prijavilo za trku. Ostali su bili predletači i postletači.
Trka je bila tipa speed run a od 11 natjecatelja jedan je ušao u cilj za 1 sat i 52 minute.
Nakon obrade podataka i okrijepe (koja se nabavila pod šatorom na etno festivalu) objavljeni su rezultati te se čestitalo najboljima.
Nakon toga dogovoreno je da se liga nastavlja do kraja godine pod motom: "SVAKI TJEDAN BAR TASK JEDAN". Valjda ćemo do tad nabaviti nekakve nagrade i dogovoriti koliko trka se boduje za ukupan poredak. Hvala svima koji su se odazvali i zakazujemo susret za sutra na Strahi ako nebude prejak vjetar. Profa će obavjestiti ujutro.

Rezultati:
1. Damir Habek 30,79 km za 1h i 52 min
2. Zoran Bošković 20,49 km
3. Darko sajko 19,66 km
4. Zoran Dimitron 19,65 km
5. Darko Potočki 10,72 km
6. Izidor maltarić min dist.
6. Tomislav Starčević min dist.
6. Davor Aničić min dist.
9. Draženko Knezić nije predao GPS
9. Mladen Mihin nije predao GPS
9. Vjekoslav Bajcer nije predao GPS

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sub 16 srp, 2011 23:13 
Offline     DHV 2-3

11 Vitezova!!!
Dečki čestitam svima od reda! :Bravo: Nadam se da smo ovime probudili novi život u HR preletaškoj ligi.
Sljedeći put jašem i ja s vama!!!
Hvala Knezu i Profi!

Vrh

PostPostano: sub 16 srp, 2011 23:21 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Forca je napisao/la:
Podržavam svako natjecanje i druženje u Hrvatskoj..... dolazim na ligu.
Samo naprijed.....

Red Baron je napisao/la:
Sljedeći put jašem i ja s vama!!!

Ajd , dobro.... aaaaaaaaaaaaaaa, di ste vi ? Ja sam bio barem kao "postletač" , i moram primijetiti da se sve, od pripreme do rezultata fakat može složiti u cca 6 sati ... i nitko nije bio prikraćen, i svi zadovoljni ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: ned 17 srp, 2011 0:26 
Offline     DHV 2

Član od: pon 24 kol, 2009 23:00
Dao Palac gore: : 351 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 898 / Palac dolje: : 2
Knez je napisao/la:
Neformalna liga u preletima "Zagorje 2011." krenula je danas sa prvom trkom.
Bilo je nekih dvadesetak letača od kojih se je 11 prijavilo za trku. Ostali su bili predletači i postletači.

Kao jedan od "postletača" moram pohvaliti organizaciju, sve je štimalo bez i jedne zamjerke. Karte sa točkama, tabla, prijevoz, task dobro složen s obzirom na uvijete, obrada podataka, na kraju iće i piće i sve to bez stresa i vikanja. Bravo, za svaku pohvalu. Navijam da druge godine Državno bude u Zagorju, stećate se Ivanec opena i mladih gospođica na startu Ifke :shock: ?

Vrh

PostPostano: ned 17 srp, 2011 1:30 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Evo rezultata sa mogućnošću da usporedite letove sudionika štih probe jedne liga trke naknadno dopunjene sa trackom Vjekoslava Bajcera koji je zabunom poslao svoj GPS uređaj sa opremom kući prije predaje rezultata na http://www.jastreb.org/klubski-kutak/re ... natjecanja bilo je malo čupavo ali majstor Damir Habek ipak majstor :respekt:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 35 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: